- 14 Ağustos 2018
- 195
- 72
- 48
- 27
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
içimden bir ses bana daöyle diyor "gelecek" hatta şimdi bile pişman çünkü bu onun kararı değildi bir anlık öfke ile almış olduğu etkiye tepkiydi diye düşünüyorum bendeEski nisanli kafasini duvarlara vuracak, tas gibi sessiz ol, ne ara ne sor.
Arasa da barisma cunku senin bu kadar fedakarliklarini gormeyen adam hala " sen yeni gelin ev temizlemez" dedin diye ayriliyorsa ugurlar olsun.
Vicdansiz, sen kolesin sanki.
Zaten babanla mesgulmussun, belim agriyor demissin, insan olan tmm cnm sonra hallederiz der.
Kusura bakma ama adam cok densiz dengesizmis.
babam onu o kadar çok sviyordu ki bir de babası yok diye nasılda kucak açmıştı. zaten en çok babam üzüldü.Babanı engellemesi çok büyük saygısızlık bence.adamcağız hastalığım yüzünden oldu diye üzülüyordur bence babanızı rahatlatın.hastabadam daha fazla üzülmesin.o kişiye gelince sizinle yapamayacağını anlamış bitirmiş.siz fedakarlıklarınızdan bahsediyorsunız hep.bir ilişkide fedakarlık varsa bence bitmeli.
Birbirinize uygun değilsiniz belli ki idare ediyorsunuz sadece.o sizi siz onu idare etmişsiniz ama böle yürümez.
hayır :) ve bence bu kadar tepki vermesi annesinin başına kalacağından korkmuş olmasından kaynaklanıyor olabilir. mesela benim on yıllık bir evliliğim olsaydı annem de abimle yalnız yaşıyor olsaydı ve ve ayrı evde oturmak isteselerdi ben abim ve yengeme derdim ki "skın annemi düşünme sen önce bir yuvanı otutturdur sonra bi sizde biz bizde kalır nerede isterse orada yaşar" derdimGörümce kendi kayınvalidesiyle mi oturuyor?
ben çok pişman olacağını düşünüyorum çünkü zaman geçince o dolduruşlar özleme dönüşecek kendi kendisini sorgulayacak ne yaptı bana diyecek vereceği tek cevap "yeni gelin ev mi temizlermiş" dedi bana olacak. sonra diyecek ama asla yapmam demedi hatta erteleyim bile dedi babası hastayken ben onu çok zorladım diye kendi kendisini sorgulayacak. sonuç beni arar mı bilmiyorum ama unutana kadar çok zor bir süreçten geçecekŞaşkınlıkla okudum doldurulmuş bir erkek hemde ne doldurus. Doldurusa gelmiş belkide en iyisi olmuş beklentileri yüksek bir aile ve sizde o beklentileri karşılayamayan gelin olacaktınız arada kalacaktı o da bu yolu seçti. Allah kurtarmış sizi de..Deger verenlerle karsilastirsin Allah sizi.
içimden bir ses bana daöyle diyor "gelecek" hatta şimdi bile pişman çünkü bu onun kararı değildi bir anlık öfke ile almış olduğu etkiye tepkiydi diye düşünüyorum bende
nişanlandığımızdan bu tarafa düşünüyorum kendime soruyorum ne yapmış olabilirim diye. cevap yok. en ufak bir saygısızlık yapmadım ailesine de öyle bunu zaten kabul ediyor. yaptığı her işte arkasında durdum destekçi oldum yeri geldi ailem destek verdi ramzan ayında annesi ist. gitti biz evde aç yalnız dedik her gün ağırladık onu. annesi ist. gelecek diye gittim kadının evini temizledim. yani yedi aylık süre içinde ailesinden maddi manevi hiç bir şey görmedim nişanda taktıkları yarım ve çeyrek hariç onda bile sesimi çıkmadı. özel günler hiç kutlanmadı olsunönemli değil dedim. eşyaların en uygununu buldum , param yok dedi alınması gereken çok şeyden geri durdum temel ihtiyaçlar olsn yeter evin içine geçince yaparız dedim. bilmiyorum yani neden beni gezdirmiyorsun nedenbana hediye almıyorsun neden böylesin şöylesin demedim. tek bir şey istedim temizlil olayı o da fedakar değilsin dedi ve gitti
Sanmam.Erkekler bu kadar detaycı değil. Bu kadar çabuk nikahı iptal edip, kilit değiştirmeye kadar gidiyorsa eni konu düşünülmüş ve uygulanmış birşey.ben çok pişman olacağını düşünüyorum çünkü zaman geçince o dolduruşlar özleme dönüşecek kendi kendisini sorgulayacak ne yaptı bana diyecek vereceği tek cevap "yeni gelin ev mi temizlermiş" dedi bana olacak. sonra diyecek ama asla yapmam demedi hatta erteleyim bile dedi babası hastayken ben onu çok zorladım diye kendi kendisini sorgulayacak. sonuç beni arar mı bilmiyorum ama unutana kadar çok zor bir süreçten geçecek
bazen hayırlı gördüğün işlerde şer vardır ; bazende şerli gördüğün işlerde hayır vardır...Hak şefleri hayr eyler zannetmeki ğayr eyler Arif anı seyr eyler Mevla Görelim Neyler neylerse güzel eyler ...Sabri cemil diliyorum size ..boşverin giden iMerhaba güzel insanlar. ben henüz çok yeni üyeyim burada herkesin dertleştiğini görünce bende yazmak istedim.
Bu senin başında sevdiğim adamla nişanlandım. geçen aya kadar da her şey çok güzel gidiyordu. birbirimize olan saygımız sevgimiz sonsuzdu. hiç kavga etmedik ya da tartışmadık da. nikah tarihimizi aldığımız da mutluluktan havalarda uçuyorduk büyük keyifle eşyalara bakmaya başladık. her şeyi sadece kendisi yapacağı için benim öyle çok beklentilerim olmadı hani nişan da bohça falan olur ya işte biz onların hiç birisini yapmadık hatta takı olayı dahi yoktu bizde. Nişanlımın babası yoktu o yüzden her şeyi tek başına yapacağını bildiği için ailemde hiç bir şey beklemedi, istemedi. yani böylesine karşılıklı anlayış içindeydi her şey. artık ev tutma olayına gelmiştik. tutmuş olduğumuz evin kirasıyla aynı kirada olan o kadar güzel evler vardı ki biz onları sırf annesine yakın olmak için kaçırmıştık. çünkü annesi öyle istemişti saygı duydum fakat kendi kızı da zaten kendisine yakın oturuyordu bize neden bu konuda sorun çıkarmıştı açıkçası pek anlayamamıştım ama yine de nişanlım üzülmesin diye tamam dedim. evi de görümcemin karşı binasından tuttuk. nişanlıma bir kaç kere dedim ki seninle hayalini kurduğum ev bu değildi. neyse artık evin boyası badanası ve temizliği kalmıştı. Abimler tuttuğumuz evi görmek için yengemle evimize geldiler ve yengem dedi ki " evi de birlikte temizleriz" bende o an "yeni gelin ev mi temizlermiş, biz sana yaptırmamıştık siz üçünüz yapın" dedim yengemde "haklısın bende temizlemiştim sadece eşyalarımı yerleştirmeye gelmiştim" dedi. aradan geçen zaman içinde nişanlım badana işinden pek anlamadığı için ve badana yapan ustalarda çok yüksek fiyat istediği için abimden yardım istedik "tamam" dedi ve nişanlım, ben ve abim üçümüz evi badana ettik. bu arada ben diğer taraftan babam ameliyat oldu onunla da uğraşıyorum. badana işini bitirdiğimiz hafta içinde nişanlım evi temizletmek için temizlik şirketi bakmaya başladı bir yeri arayıp konuşmuş fiyatı 400 tl söyleyince bana mesaj attı. yemekleri ile 460 olur dedi. (ben her gün olduğu gibi o günde babamı pansumana götürüp getiriyorum ameliyat yerinde sürekli sızıntı olduğundan dolayı da bilgi almak adına da hastane hastane geziyorum) "yüksek fiyat vermişler başka yere bakalım" dedim "bir yer daha var onunla da konuşacağım" dedi "tamam" dedim. hastaneden çıktım ve kendi eksiklerimi karşılamak için alışverişe gittim. nişanlım bana yine mesaj attı "aslında bu temizliği ben yaparım" dedi bende ona dedim ki "şuan benim biliyorsun hastane işlerim var sürekli hastaneye gidiyorum ve belim çok ağrıyor. çok yorgunum sana yardımcı olacak gücüm yok seninde tek başına gücün yetmez ya birisini tutalım ya da erteleyelim" dedim. normalde işten çıktıktan sonra beni hep arardı ama o gün aramadı ben mesaj attım "çıkmadın mı daha" diye "evdeyim süpürgelikleri temizliyorum ve elime de yapışmıyor" dedi bende "sen, beni anlamak istemiyorsun sanırım. sana yapmam demiyorum ama şuan çok yorgunum belim ağrıyor, sana yardım edebilecek gücüm yok. seninde tek başına gücün yetmez diyorum" dedim bana "tabi sen saraylarda doğdun büyüdün o zarif ellerin yıpranmasın kocan her şeyi yapar." falan dedi "ben yaparım yapışmıyor elime" yazdı. bende "kolay gelsin" dedim. ağrı kesici içmiştim içimden de diyordum ki "bende gideyim bari hiç olmazsa yerde ki poşetleri falan alırım" tam evden çıkacağım anda bir mesaj geldi "beni bir müddet arama evi iptal etmeyi düşünüyorum" dedi "saçmala" dedim arabaya atlayıp eve gittim evden gitmişti aradım cevap vermedi ablasını aradım nerede olduğunu sordum biliyorum dedi annesini aradım cevap alamadım. tekrar eve gittim saatlerce evde bekledim gel konuşalım dedim gelmedi mesajlarıma dahi cevap vermedi. gece iyi geceler dilemedi. sabah "günaydın hayatım" yazdım sadece "günaydın" dedi hiç konuşmadı "sanırım bir karar almışsın ve bunu benimle paylaşmayı bekliyorsun" dedim "canım sıkkın sadece" dedi ve yine konuşmadı. akşam olduğunda sosyal hesabından resmimizi kaldırmıştı gece yarısı mesaj attım acele karar verme diye. sabah fırın ve ocak için aradılar beni eve teslim edeceklerini söylediler bende nişanlıma mesaj attım "yarın akşama doğru fırın ve ocak gelecek" dedim "ben izine ayrıldım yokum"dedi "tamam o zaman ablamla (görümce) giderim bende" dedim. bana ne dese beğenirsiniz "ben nikahı iptal ettim" nasıl ya dedim "ayrıldık mı yani" dedim "ileride daha büyük sorun yaşardık" dedi "mobilyaların iptali için uğraşıyorum" dedi. "bak ben şimdi eve geçeceğim sana anahtarı teslim ederim, son kez de oturup konuşuruz" dedim "eve geçtim kapı duvar. içeri giremedim çünkü kilit değişmiş "çok hızlısın" dedim "beğenmediğin eve giremezsin" dedi. yani böylece ilişkimize son vermişti. babam ameliyatlı olduğu halde onunla konuşmak istedi mesajla cevap vermiş çok iyi bir insan olduğumu söylemiş. saygısız bir insan asla değil ama şükürsüz bir insan tuttuğum evi beğenmedi ve fedakar bir insan asla değil. insan kendi evini temizlemek istemez mi demiş. babam da ona demiş ki "oğlum, o sana beraber yapmayalım demedi hem o gün de gelecekti ağrı kesici içmişti hastane işlerinden dolayı çok yoruluyor ve beli de çok ağrıyor ama yine gelip yardım edecekti" yazmış babamı engellemiş. bana daha sonra mesaj yazmış epey uzun. yengem demiş ki "birlikte temizleriz" bende demişim ki "yeni gelin ev mi temizler" beni çok sevmiş çok istemiş ama benim bu fedakarsızlığım her şeyi bitirmiş.
iç dünyama dönüyorum bakıyorum nerede hata yaptım diye bulamıyorum. hani ben inat etsem asla yapmam desem o çözüm yolları bulsa ben yanaşmasam anlayacağım ama ben ona asla demedim ki şuan gücüm yok dedim.Geçen hafta ablası nişan da taktıkları iki yarım bir çeyrek altınları istediği için bende ona yazmak zorunda kaldım. bana hala aynı şeyi söylüyor yengen temizleriz dedi sen "yeni gelin ev mi temzilermiş" dedin diye. bende ona dedim ki evet dedim ama demek ki sonradan söylediğim her şey senin için hükümsüzmüş. sonra bir daha da konuşmadık zaten. gerçekten aklım almıyor bu sebeple biten bir ilişkiyi sanırım nasip değilmiş diyorum. geceleri nasıl uyuyor merak ediyorum.
Kız evinde ağırlamış tüm Ramazan onada birşey dememiş ki bence altını da istiyor ablası tüm iş onun başının attından çıkmış gibiBabam hep en ufak bir şüphem bile varsa, nikah masasında dahi olsan 'hayir' de ve git diye öğüt verir. Kendisi de birkaç ay süren bir evlilik yapmış gençken. Daha nişanliyken hal hareketlerden, içindeki sesten olayın yanlisligini farketmiş, ama kimse kırılmasın-ayip olmasın diye evlenmis.
O yüzden bize böyle bir öğüt verir.
Nişanlız da böyle düşünüyor olmalı ki yol yakınken ayrılmış.
Belki de (aile yapisini bilmiyorum, farazi konuşuyorum) annesi gibi cilekeş, tutumlu, aza kanaat eden bir kadın istiyordur. Sizi de Nisan zamanı birşey istemeyisinizle ve benzer fedakar davranışlarınızla bu katagoride gördüğü için mutludur belki ama şu son sözünüz, davranislarinizla öyle olmadığınızı görünce de 'bu ömürlük yola beraber cikilmaz' demiştir.
Ben de istemeyeceğim bir durumla karsilaşsam, adamın bir cümlesiyle nikahtan önce ayrılabilirim-hatta sonra da. Bir cümle dediğiniz insan hakkında fikir verir.
Adam bence ayrılmakta haklı, ama böyle umarsızca, bir kere bile konuşmadan hatta babanızı engelleyerek yapmakta haksız.
Nisan atıyor, sevgiliden ayrılmıyor ki. Seninle tane tane konusmaliydi.
Ayrıca ablasinin altınları istemesi tam bir olay. Utanır insan ...
o ararsa barışacak mısın?ben çok pişman olacağını düşünüyorum çünkü zaman geçince o dolduruşlar özleme dönüşecek kendi kendisini sorgulayacak ne yaptı bana diyecek vereceği tek cevap "yeni gelin ev mi temizlermiş" dedi bana olacak. sonra diyecek ama asla yapmam demedi hatta erteleyim bile dedi babası hastayken ben onu çok zorladım diye kendi kendisini sorgulayacak. sonuç beni arar mı bilmiyorum ama unutana kadar çok zor bir süreçten geçecek
her şeyi adam yapmış derken? bir yuva kuruluyorsa eğer erkek ve kadının ayrı ayrı sorumlulukları vardır. 40 yaşına gelmiş ve iyi bir maaşa sahip olan bir adam adam için eğer aldığı salon takımı, buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinesi zor geliyorsa o zaman bu yolda ne işi vardı da beni yarı yolda bıraktı. daha fazlasını aldı mı? hayır. zaten yaptırmazdım da. öte yandan bir ömrü tek kelimeye sığdırmak saçmalıktan başka bir şey değil bu benim bakış açım. her şeyi kendi yapmış diye bir şey yok. tam tersine daha çok koşturan ben oldum. haaa cebinden çıkan parayla bunalıyorsa uğurlar olsun zaten.Her seyi adam yapıyo bu ilişkide sanırım.bunalmış. bence haklı. sana geçmiş olsun
Yeni gelin ev temizlemez düşünceniz epey saçma. Siz zaten hiç yanaşmamışsınız ki. Belim ağrıyor, babam hasta filan demeniz bahane.
Adam maddi açıdan her şeyi yapıyor ama evi beğenmiyorsunuz. Yine haklı.
Sizi biraz sorunlu gördüm açıkçası. Adam dolmuş ve ilişki direkt bitmiş. O anda alınan bir karar olmadığına eminim.
barışmayı düşünmüyorum. zaten bir daha güvenemem. burada neredeyse tüm yorumları okudum. sadece genel olarak şuna takıldım. sanki hiç kimse nişanlısı yada eşiyle sorun yaşamamış herkes dört dörtlükmüş gibi yazmışlar. burada aslında o mu haklı ben mi haklı demiyorum zaten. nihayetinde oyun bitince şahta piyon da aynı kutuya giriyor. benim aslında daha çok merak ettiğim şey insanlar çok ciddi sorunlar yaşıyor tartışmalar hatta aile içi bile saygısızlıklar. bizde bunların hiçbiri yoktu. oturup konuşabiliyor her daim ortak nokta buluyorduk bu konu hariç ve ben zaten bu konuda neden bu kadar takıldı açıkcası bilmiyorum. yazmışlar başka bir şey vardır falan diye ama yok. olsa zaten paylaşırım. her şeyi adam yapmış o yüzden bunalmış diyorlar. ne alaka ya kız tarafı üstüne düşeni yapıyor erkek tarafı üstüne düşeni. ailesinin ona yardımcı olmaması yada iyi bir maaşı olduğu halde para biriktirmediği için neden ben suçlu oluyorum ki. gerçekten anlam veremiyorum. ben elimden gelenin maddi manevi fazlasıyla yaptım. evet milyonlarca iyilik yapmış olmanun bir anlamı yokmuş tek hatanda dünyanın en kötü insanı oluyormuşsun zaten bunu da gördüm öğrendim.Kız evinde ağırlamış tüm Ramazan onada birşey dememiş ki bence altını da istiyor ablası tüm iş onun başının attından çıkmış gibi
o ararsa barışacak mısın?
Böyle saçma bir olaydan sonra boşver babanla ilgilen babanın sana ihtiyacı var onun değil yolu açık olsun
başka sebepler var mı ben bilmiyorum. bana tek söylediği şey bu. yani insanız sonuçta her zaman sağ duyulu olamayabiliriz. ki bu temzilik olayı çok saçma bir zamana denk geldi. babam ameliyat oldu onu cuma günü hastenden çıkardık. pazar günü de abimlere evi göstermeye gittim. o sıra "yeni gelin" muhabbeti oldu. aradan bir hafta geçti yine pazar günü badana yaptık abim ben ve nişanlım. aradan üç gün geçti tabi ben babamla da ilgileniyorum bu arada temizlik şirketine falan baktı sonra ben yaparım dedi. ben direnmedim "yapmam ben bul birisin o yapsın" falan demedim. yapalım ama durumumu biliyorsun. gece boyu ağlayıp sızlandığımı uyuyamadığımı kendi biliyor. ağrı içinde kıvrandığımı da. ben yaparım dedi. tek başına gücün yetmez dedim yine onu düşündüm yani. sonrada iğnelemeye falan başladı esti gürledi evi iptal edecem falan dedi durum buÇok gereksiz bir konu yüzünden ayrılmış ne olmuş yani temizleyemediysen bunun için insan ayrılır mi? Başka sebepler de var belli ki ama belki boylesi daha hayırlıdır sizin için.
Ne varmis ki bunda? Adetlerimiz böyle. Her iki taraf memnundu kendi "görevlerinden" size ne oluyor?Bravo sizin memlekete!