- 6 Ocak 2014
- 5.231
- 3.695
- 198
- Konu Sahibi Be_Ni_1012
-
pek zahmetliiiii ama super gozukuyor cnm.ellerine saglikk
Tesekkur ederım kızlarÜff süper görünüyor.Benim bildiğim sini kebabı bu.Gayet güzel olmuş.Ellerine sağlik canım.
Ellerine sağlık. Bol şans
Cok tesekkur ederımÇok değişik ve lezzetli duruyor :)) elinize sağlık Yarışmada başarılar
Evet cnm ıclı kofte tadındagerçekten çok güzel görünüyor içli köftenin değişik versiyonu gibi olmuş ama ben bunu tuttum deneyecem sizede yarışmada başarılar dilerim
Evet acmakla ugrasmayı pek sevmedıgımden tercıgımdırhmmm misss...antep Halfetili tepsi oruğu antep urfa taraflarında yapılır içli köftenin tembel avrat işidir ama çok güzeldir
lezettli gözüküyor. ellerine sağlık
Cok tesekkur ederımSunum çok hoş:) Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar...
Tesekkur edıyorum cnmIsmim gecmis görünce sevindirik oldum birdencok güzel görünüyor başarılar diliyorum canim arkadaşım
Harika görünüyor ellerinize sağlık,başarılar.
eline sağlık canım başarılar
değişik tarifleri severim güzele benziyor
Cok tesekkur ederım kızlarçok güzel gözüküyorlar,eline sağlık canım
Tesekkur ederım cnmElinize sağlik
Başarilar
Tesekkur ederımhımm sini köftesi böyle bi şey miymiş ellerinize sağlık yarışmada başarılar
Teşekkürler aminTesekkur ederım cnm
Bebegını saglıcakla kucagına alman dılegıyle
Evet hanım abla lezzetı super tesekkur ederımÇok değişik bir tarif,hemde pratik kesin çok lezzetlidir,ellerine sağlık başarılar diliyorum yarışmada
Tesekkur ederım cnmçok beğendim kesinlikle deneyeceğim bir tarif, ellerine sağlık yarışmada başarılar
Cok tesekkurler cnmYarsmada başarılar canm
himmmm ellerine saglik en yakin zamanda denenicek basarilar arkadasimMerhaba kızlar
Yıne bır tarıfle daha karsınızdayım
Bu heyecanı yasamayı sevıyorum:)
Tarıfın tam olarak nereye aıt oldugunu bılmıyorum hatay, antep ve adanada yapılırmıs cogunlukla, daha detaylı bılgıye sahıp olanlar yazabılırler tabı
Ben bu tarıfı ılk katreınur arkadasım sayesınde yapmaya basladım( tesekkur edıyorum tekrar)
yoresel yemekler onde gıderkende aklıma ılk gelen tarıftı ıclı kofte tadında sevdıgımız bır lezzet..
Cok cok guzel tarıfler gelıcektır emınım sımdıden herkese basarılar..
Malzemeler:
2 su bardagı koftelık bulgur
1 su bardagı un
2 orta boy haslanmıs patates(rendelıyoruz)
1.5 su bardagı sıcak su(ıslatmak ıcın)
2 tatlı kasıgı kadar domates bıber karısık salca
1 tatlı kasıgı tuz
Ic harcı ıcın:
2 orta boy sogan
250 gram kadar kıyma
1 tatlı kasıgı salca
Bıraz maydonoz
Az kımyon, karabıber, pulbıber, tuz
Istege baglı cevız (ben koymuyorum)
Eki Görüntüle 1439261
Once bulguru ıslatıp kapagını kapatıp 5 dak kadar demlenmeye bırakıyoruz..
Eki Görüntüle 1439262
Bu arada ıc harcımızı yapıp sogumaya bırakıyoruz...
Eki Görüntüle 1439263
Eki Görüntüle 1439264
Eki Görüntüle 1439265
Bulgura dıger malzemelerı ekleyıp ara ara su ılavesıyle hamur kıvamına gelene kadar yoguruyoruz(bu asamada yarım bardak kadar su gıdıyor)
Eki Görüntüle 1439266
Eki Görüntüle 1439267
Sonra hamuru ıkıye bolup yagladıgımız tepsıye mandalına buyuklugunde alıp elımızle bıraz acıp yagladıgımız tepsıye yayıyoruz
Eki Görüntüle 1439268
Eki Görüntüle 1439269
Ustune ıc harcımızı yayıyoruz
Eki Görüntüle 1439271
Daha sonra kalan hamuruda aynı sekılde ustune kapatıyoruz dılımleyıp tereyag suruyoruz
180 derecede yaklasık 45 dak pısıyor benım fırınımda..
Not: bız ıclı kofteyı domates sosla yemeyı sevdıgımız ıcın bunu da oyle sevıyoruz
Ustundekı sos ıstege baglı yanı:)
Sosunu yazdan yaptıgım domatese sarımsak ve az salca ılavesıyle zeytınyagda az pısırıyorum..
Afıyet olsun
Tesekkur ederım cnmhimmmm ellerine saglik en yakin zamanda denenicek basarilar arkadasim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?