Temmuz Anneleri Buraya....

ek gıda veriyomusunuz neler yediriyosunuz

mrb canım çok geçmiş olsun.bebişlere ne kadar dikkat edersek edelim bi şekilde hasta olabiliyolar.nasıl dr ne dedi

geçmiş olsun cnm .. bizimki de dışarı çıkınca hemen gözler yaşarıyo burun akıyo ..

tesekkurler arkadaslar,bakteri kapmis suan salginmis goturmeyip kendimiz gecirmeye calissak bronsite cevirecekmis,antibiotik vermedi cok kucuk diye astimlilarin kullandigi agiz spreylerinden verdi,sabahtan beri uyudu birazcik yavrum insallah bronsie cevirmez,
ama benim hatam var arkadasin cocugu ayni sekilde hastaydi,bana geldi hasta oldugunu bilsem kabul etmezdim,ama o dusunup soylemedi
elleriyle oynadi ondan gecti saniyorum,

kizlar evenize gelecek olan bebekli arkadaslara kirmadan bebegin nasil iyimi felan hal hatir sorun,sonra benim gibi boyle ugrasirsiniz hem bebislere yazik hemde bizlere

çok geçmiş olsun. hepimize tecrube olsun. ben zaten el yıkatmadan pek kimseye vermiyorum ama bazan karambole geliyor. hatta dışarda aman ne şeker diyen yanaklarına yapışıyor engel olamıyorsun yasakkelime dur diyemiyorsun malesef.. umarım tez vakitte iyileşir bebeğin.. :teselli:

tesekkurler amilie ben normalde cocuklara elletmem oglumu ellerini herzaman yikatirim anneleri ters ters bakarlar,kizmislardi bana cok sakiniyorsun diye,bu sefer ellleriyle oynarken aklima geldi ama bisey diyemedim olacakya iste,neyse bundan sonra ders olsun bana

geçmiş olsun cnm sokakta lop die yapışıyorlar çocuğun yanağına ölece bakıp kalıyorum bişi diyemiyorum ama çok kızıyorum pis elelriyle elliolar ne kadar düşüncesizler onlar daha körpecik:)

malesef bende bu konuda bişi yapamıyorum hele anneme engel olamıyorum sen çok mu biliyosun die bizde çocuk büyüttük dio ilk dogdugunda öptürmüyodum ama annem dinlemiyo kiiiiiiiiii offff iyiki bişi olmadı sonrada çocugu benden kıskanıyosun dio logusalık bunalımına girmişin diooo

insanın, henüz savunmaı sistemi gelişmemiş bebeğini mikrop-virüs-hastalıktan koruması suç mu!! evhamlısın deyip durur herkes!! senağlama az büyüsün, bağışıklığı gelişsin ogelip sizi öpsün!! Şeniz benim eşim de başta tepki gösteriyordu işten gelince elini yıkatmadan çocuğu vermememe, şimdi alıştı artık üstünü bile değiştirip öyle kucaklıyor a.s

geşmiş olsun canımm ..askitocum bıldışım doğumdan sonra hiç gelmedi bıkaç kez bılen haber alan varmı dıye yazdık ama nedense gırmedı bıdaha bende çok merak ettımm ozelıne mesaja attım orada en son gırdığı zaman yazıyordu bende gırıyon nıye topiğe gelmıyon yazdım beebğinin resmınıde koymuş avatarına ama buraya gelmedı bana cvpta yazmadı nıye acabaa

Merhaba,

Ben de temmuz annesiyim..:)) ilkdefa yazıyorum size, 28/07/2008 doğumlu bir oğlum var ismi emre, ilk çocuğumuz, hala bir çocuğum olduğuna inanamıyorum. Emre'ye ben bakmak istedim ve işi tamamiyle bıraktım, yakında 4 aylık olucağız, sizlerin de deneyimlerinden faydalanmak isterim.

hoşgeldin canım.burdaki arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak gerçekten güzel oluyo

ben çok hastayım ilaçta alamıyorum dün oglumu kayınvalidem götürdü orda kaldı şimdi hala onlarda çok özledim iki gün kalsın sen dinlen diyo ama hiç ayrı kalmadım çok gücüme gitti sabah başıma gelip kaldıran olmadı valla ikidebir duygulanıp aglıyorum sanki şehir dışına gitti arabayla 10dakika,çok yaramaz ama yoklugu beter allah başımdan eksik etmesin sabah rahat rahat kahvaltı yaptım ama dur yapma kaan demeden olmuyor çok özledim oglumugamyoncuiremsu

benim kızım temmuz 2007 doğumlu. hala 8 dişimiz var ve azı dişi çıkarmaya çalışıyoruz. uykusuzuz tabiiki :) gece 10 defa falan uyanıyor. gündüz artık uyumuyor sadece öğlen 1 saat kadar. bu normal bir geçiş dönemi diyerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama daha büyük bir sorunumuz var 16 aylık olmasına rağmen katı gıda yemiyor. yani küçük küçük parçalar halinede veriyorum ama bazen yiyiyor bazen çıkartıyor. e bu şekilde doymayacağı için tel süzgeçten geçirip çorba gibi veriyorm yemekleri. ya da püre şeklinde. bazen zorluyorum ama ağzında geveliyor ya da öğürüyor. önüne sebze haşayıp koyuyorum ya da makarna ama heç ağzına sokmuyor desem yeridir oynuyor sadece. zaten yemeğini de oyunla yiyiyor. kıyma yemeye başladı çorbada çok şükür yavaş yavaş o da yutuyor veya bir parçası kaldını evirip çeviriyor. ben mi beceremiyorum diye düşünüp dert ediyorum kendime ya da çiğneyemiyormu acaba diye düşünüyorum azı dişleri olmadığı için bilmiyorum. karnı doysun diye en sonunda çorbaya ekmek doğruyorum ya da sebze püresi yapıorum kıymalı ona da ekmek doğruyorum yediriyorum. çok canım sıkılıyor. siz neler yapıyorsunuz sorun ben de mi?

ek gıdaya ilk olarak hangi ayda başladınız?

ek gıdaya 5 aylıkken çorbalarla yavaş yavaş başlamıştım. az az meyve püresi de veriyordum. ama yoğurt asla yemedi. yapıp yapıp kendim yiyiyordum. 7. aydan sonra bütün sebzeleri vermeye başladım haşlayarak ve tel süzgeçten geçirerek. ben hiç blendır kullanmadım. sürekli pütürlüdür yiyecekleri ama doktorum sofra da sizinle yedin diyor. mesela taze fasülye yi çatalla eziyorum veriyorum bazen yiyiyor az az bazen de alıyor ve çıkartıyor ya da öğürüyor. pilav 4-5 adat pirnç verince yiyiyor ama tatlı kaşığıyla verive silme yemiyor çıkarıyor. makarnayı haşlayıp önüne koyuyorum birkaç ısırıyor yiyiyor sonra oynuyor. ekmak arası birşeyler ver eline dedi bir de. ekmeği kemiriyor sonra parçalara bölüyor oynuyor. köfte yemiyor bir parçayla yarım saat geçiriyor. ben en azından makarna pilav yemesini istiyorum doyacak kadar ama yemiyor. ben de çorbasını ya da yemeğini yapıp onu yedirirken arar ara bizim yemeklerden küçük küçük tıkıyorum ağzına. çok üzülüyorum çok. çubuk kraker veriyorum onu yiyiyor mesela yumuşatarak ağzında.

canım korkma benim oglumda aynı sanki benim oglumu anlattın,2 yaşında hala sebze yemiyor ezsemde ögülcüyor hatta muzu bile çatalla eziyorum 2 yaşındaki bir çocuk ıstırarak yer ama benimki bogazına takılır takılmaz kusuyor o yüzden alışkınım korkma bazı bebeklerde oluyor

çok teşekkür ederim. içim rahatladı biraz. şu an mama sandalyesinde ve önünde çubuk makarna var onu kemirip duruyor ama gene ben yediriyorum küçük küçük parçalar halinde. yüzün gözünü tahmin edebiliyorsundur sanırım. kolay büyümüyorlarmış inşallah en kısa zamanda herşeyi silip süpürürler. aman yeme kızım demeyeceğim hiç :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…