- 2 Mart 2018
- 1.194
- 862
-
- Konu Sahibi cilekreceli_
Oda parfümü kullanmıyorum Canım sadece sık çamaşır yıkadığım için eve girince buram buram deterjan kokusu geliyorben de böyleyim.
az kullanılan orjinal parfümden rahatsız olmam sadece.
diğer her şeyim kokusuzdur,
ben anlamıyorum ya, kremler şampuanlar duş jelleri, üstüne deterjanlar, oda parfümleri, üstüne de deodorant...
aynı anda bu kadar farklı kokuyla nasıl yaşayabiliyorlar, gerçekten hayret ediyorum.
ben konu sahibinin evine gitsem sanırım 5. dakikada evden ayrılmak zorunda kalırım
Ne gibi bir eksiklik olabilirBence bu bir eksiklik. Hayatinizda bir seyler eksik ve temizlik takintiniz ile o boslugu doldurmaya calisiyorsunuz.
Oda parfümü kullanmıyorum Canım sadece sık çamaşır yıkadığım için eve girince buram buram deterjan kokusu geliyor
Ama oda parfümü hariç saydığın herşeyi kullanıyorum
İşte sabır gerek azıcık ..belki sürekli söylemesen kalkıp kendisi yapacak 5 dk sonraAma işten gelince öyle bir kokuyor ki bana da yazık değil mi
Temizlik nasıl genelde kokusuz anlatır mısınız biraz?Böyle kokan bir evde 2 saat oturamamış eve gelince kusmuştum
Temiz olmakla parfüm kokmak aynı şey değil
Temizlik genelde kokusuzdur
Siz ne kullanıyorsunuz pekiyok ben eleştirmiyorum da, sadece anlayamıyorum.
benim de yakın bir arkadaşım her şeyin kokulusunu alırdı, kremlerin şampuanların falan.
e hepsi de farklı aromalı, nasıl rahatsız olmuyorsunuz :)
ama şuna emin olabilirsin, kesinlikle sağlıksız.
bir gün serviste bir arkadaş sevgilisiyle buluşacakmış, bir sıktı parfümü inmeden, artık parfümü de kalitesiz miydi bilemiyorum, ölüyordum hakikaten, sonraki durakta attım kendimi ben de aşağıya.
başka bir gün senin evin tarzı bir yere misafirliğe gittim, bir saat durmuşuzdur belki, sonrasında bir hafta boyunca öksürük krizleri yaşadım.
şimdi muhtemelen siz fark etmiyorsunuz ama zamanla hastalanma ihtimaliniz yüksek.
kendiniz için öncelikle kokusuz ürünlere geçiş yapmaya çalışın, sonrasında da biraz azaltın.
Bakın çocuklar için üretilen kokusuz deterjanlar var, onlara geçmeye çalışın mesela.
ben bunları da kullanmıyorum ama daha masumlardır sanıyorum. Çocuklar için yine kokusuz yumuşatıcılar falan da var.
Siz ne kullanıyorsunuz peki
Hergün düzenli yapılan temizlikte deterjana çok fazla gereksinim duymazsınızTemizlik nasıl genelde kokusuz anlatır mısınız biraz?
Deterjanlar kokulu
Yüzey temizleyicileri kokulu
Temizlik malzemelerinin genelinde koku var ?
Kokusuz krem bulamıyorum inan ki. Duş jeli alacaksam en hafif kokusunu secerim. Yumuşatıcı kullanmıyorum. Çok koku iyi değil.ben de böyleyim.
az kullanılan orjinal parfümden rahatsız olmam sadece.
diğer her şeyim kokusuzdur,
ben anlamıyorum ya, kokulu kremler şampuanlar duş jelleri, üstüne deterjanlar, oda parfümleri, üstüne de deodorant...
aynı anda bu kadar farklı kokuyla nasıl yaşayabiliyorlar, gerçekten hayret ediyorum.
ben konu sahibinin evine gitsem sanırım 5. dakikada evden ayrılmak zorunda kalırım
merhaba kk’nın güzel kadınları.
Bende aşırı takıntıya dönüştüğü için bu konuyu açıyorum.
Herşey güzel koksun, bütün çamaşırlar nevresimler buram buram yumuşatıcı, yanımda bulunan insanlar parfüm koksun istiyorum.
Evime girer girmez herkes deterjan kokusunu alır. Ben de dışardan geldiğim zaman evim öyle güzel kokuyor ki bayılıyorum.
Herşeyi kokluyorum bardakları bile.
Ve asla çalkalamadan kullanamıyorum hiçbir şeyi.
Bir kere giydiğim birşeyi asla tekrar giyemiyorum günde 2 3 makine çamaşır attığım oluyor.
Evimde 3 kurutmalık ve yetmiyorlar bana.
Birisi geldiği zaman bana uzanıp koltuklarımın yastığına başını koydu diyelim acaba ter koktu mu pis koktu mu diye düşünüp fırsat bulduğum an koklayıp kötü kokuyorsa direk makineye atıyorum.
Eşim hariç kimsenin bir kere örtündüğünü gördüğüm bir yorgan ya da battaniyeyi örtünemiyorum.
Bu takıntılarımdan nasıl kurtulurum bilmiyorum, bu bir hastalık mı, birinden ufacık bir ter kokusu gelse öğürmeye başlıyorum herkes temiz olsun istiyorum ama bu mümkün değil.
O yüzden bana bir öneriniz var mı daha önce benim gibi olup düzelen var mı merak ediyorum?
Söyledikleriniz hiç mantıklı gelmiyor bana boya mı kokusuz Allah aşkınaHergün düzenli yapılan temizlikte deterjana çok fazla gereksinim duymazsınız
Aldığınızı temiz bırakırsanız kötü koku olmaz
En kötü kokan yer tuvaletler ve mutfaktır en iyi dezenfektan ise evlerde çamaşırsuyudur durulayıp kuruttuğunda kokusuda yoktur zaten
Halılarımı yıkamaya gönderdiğimde özellikle belirtirim yıkama sonrası parfün sıkılmasın
Evin boyanması temizliğin en temel unsurudur tertemiz ve kokusuzdur
Benim gibi yumuşatıcı kullanmayıp deterjanşar konusunda cimri iseniz beden gücü ve suda cömertseniz inanınki temizlik kokmuyor
Abartıyorsunuz bunu sizde biliyorsunuz aslında
Çamaşır konunuzu okumuştum :)Ayni konuyu ben de acmistim :)) çok zor düzelmemiz ama ben azaltmaya çalışıyorum bu temizlik takıntılarımı. Benim evim de hep deterjan kokar, çarşaflarım yastiklarim miss gibidir. Eve misafir gellip gittiğinde ilk isim bütün pencereleri açmak olur. Sevmiyorum insan kokusu napayım.
İnşallahİnşallah deterjanlardan uzaklaşırsınız
Bu kadarı kansere davetiye
Sürekli bu şekilde uğraşamam ki çalışıyorumGüller papatyalar ya da leylakları alıp bir kovanın içine koyun 3 gün bekletin sonra makina durulama suyu alınca o sudan ekleyin. Doğal koku sizlere