Temizlik ve koku takıntım

Oda parfümü kullanmıyorum Canım sadece sık çamaşır yıkadığım için eve girince buram buram deterjan kokusu geliyor
Ama oda parfümü hariç saydığın herşeyi kullanıyorum

Bence bu bir eksiklik. Hayatinizda bir seyler eksik ve temizlik takintiniz ile o boslugu doldurmaya calisiyorsunuz.

Oda parfümü kullanmıyorum Canım sadece sık çamaşır yıkadığım için eve girince buram buram deterjan kokusu geliyor
Ama oda parfümü hariç saydığın herşeyi kullanıyorum

yok ben eleştirmiyorum da, sadece anlayamıyorum.
benim de yakın bir arkadaşım her şeyin kokulusunu alırdı, kremlerin şampuanların falan.
e hepsi de farklı aromalı, nasıl rahatsız olmuyorsunuz :)

ama şuna emin olabilirsin, kesinlikle sağlıksız.

bir gün serviste bir arkadaş sevgilisiyle buluşacakmış, bir sıktı parfümü inmeden, artık parfümü de kalitesiz miydi bilemiyorum, ölüyordum hakikaten, sonraki durakta attım kendimi ben de aşağıya.

başka bir gün senin evin tarzı bir yere misafirliğe gittim, bir saat durmuşuzdur belki, sonrasında bir hafta boyunca öksürük krizleri yaşadım.

şimdi muhtemelen siz fark etmiyorsunuz ama zamanla hastalanma ihtimaliniz yüksek.
kendiniz için öncelikle kokusuz ürünlere geçiş yapmaya çalışın, sonrasında da biraz azaltın.
Bakın çocuklar için üretilen kokusuz deterjanlar var, onlara geçmeye çalışın mesela.
ben bunları da kullanmıyorum ama daha masumlardır sanıyorum. Çocuklar için yine kokusuz yumuşatıcılar falan da var.

Böyle kokan bir evde 2 saat oturamamış eve gelince kusmuştum
Temiz olmakla parfüm kokmak aynı şey değil
Temizlik genelde kokusuzdur
Temizlik nasıl genelde kokusuz anlatır mısınız biraz?
Deterjanlar kokulu
Yüzey temizleyicileri kokulu
Temizlik malzemelerinin genelinde koku var ?

Bi ara ben de bu temizlik konusunu takıntı haline getirmiştim toplu taşıma araçlarına binemiyordum falan sonra kendimi zorlaya zorlaya bindim, pis olduğunu düşündüğüm yere bile bile dokundum bak ölmüyosun beautiful trauma diye diye kendimi öğürte öğürte üstesinden geldim

Siz ne kullanıyorsunuz peki

Siz ne kullanıyorsunuz peki

ben yumuşatıcı için yazdım onu.
ben tüm ailenin çamaşırlarını çocuk deterjanı ile yıkıyorum,
evi de beyaz sabunla temizliyorum :)
çok kimyasal ürün kullanılması zorunlu ise, eşim yapar, sonra evi havalandırır. ben ve çocuklar mümkün mertebe az maruz kalıyoruz kokuya.

Yumuşatıcı asla kullanmam. Canımı sokakta bulmadım. Yumuşatıcı gözüne sirke koyarım, hem saçma sapan kokmam, hem deterjan kalıntısından Bi nebze olsun kurtulurum.

Evi de genel olarak sirke ve beyaz sabunla temizlerim. Beyaz sabunu rendeleyin sıcak suya atıp 3 gün dokunmayın, jelleşiyor. Onu kullanırım. Sirke yapmak zaten çok basit.

Banyoda ve mutfakta gerektiğinde cif ve çamaşır suyu kullanılıyor yapacak bir şey yok.. Kaşığa, çatala, bardağa değdirmem.

Deterjan ve oda parfümü kokan evler bana genel olarak pis gelir, bir şey bastırılmaya çalışılmış gibi.

Temizlik nasıl genelde kokusuz anlatır mısınız biraz?
Deterjanlar kokulu
Yüzey temizleyicileri kokulu
Temizlik malzemelerinin genelinde koku var ?
Hergün düzenli yapılan temizlikte deterjana çok fazla gereksinim duymazsınız
Aldığınızı temiz bırakırsanız kötü koku olmaz
En kötü kokan yer tuvaletler ve mutfaktır en iyi dezenfektan ise evlerde çamaşırsuyudur durulayıp kuruttuğunda kokusuda yoktur zaten
Halılarımı yıkamaya gönderdiğimde özellikle belirtirim yıkama sonrası parfün sıkılmasın
Evin boyanması temizliğin en temel unsurudur tertemiz ve kokusuzdur
Benim gibi yumuşatıcı kullanmayıp deterjanşar konusunda cimri iseniz beden gücü ve suda cömertseniz inanınki temizlik kokmuyor
Abartıyorsunuz bunu sizde biliyorsunuz aslında

Kokusuz krem bulamıyorum inan ki. Duş jeli alacaksam en hafif kokusunu secerim. Yumuşatıcı kullanmıyorum. Çok koku iyi değil.

İnşallah deterjanlardan uzaklaşırsınız
Bu kadarı kansere davetiye

Ayni konuyu ben de acmistim :)) çok zor düzelmemiz ama ben azaltmaya çalışıyorum bu temizlik takıntılarımı. Benim evim de hep deterjan kokar, çarşaflarım yastiklarim miss gibidir. Eve misafir gellip gittiğinde ilk isim bütün pencereleri açmak olur. Sevmiyorum insan kokusu napayım.

Söyledikleriniz hiç mantıklı gelmiyor bana boya mı kokusuz Allah aşkına

Çamaşır konunuzu okumuştum :)
Bunu aşmamız gerek kesinlikle

Güller papatyalar ya da leylakları alıp bir kovanın içine koyun 3 gün bekletin sonra makina durulama suyu alınca o sudan ekleyin. Doğal koku sizlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…