Temizlik ve koku takıntım

Söyledikleriniz hiç mantıklı gelmiyor bana boya mı kokusuz Allah aşkına
çünkü kalıplaşmış sizde bu istesenizde kolay değişecek bir şey değil
Mesala sigara içen yada sürekli internet kulanan tv izleyen birinin hayatından bağımlı olduğu şeyden uzaklaşmasını istemek alternatif sunmak pek bir işe yaramaz bilirsiniz
Onsuz hayat olmaz yada imkansız gibi gelir

çünkü kalıplaşmış sizde bu istesenizde kolay değişecek bir şey değil
Mesala sigara içen yada sürekli internet kulanan tv izleyen birinin hayatından bağımlı olduğu şeyden uzaklaşmasını istemek alternatif sunmak pek bir işe yaramaz bilirsiniz
Onsuz hayat olmaz yada imkansız gibi gelir
Soruma cevap alamadım

merhaba kk’nın güzel kadınları.
Bende aşırı takıntıya dönüştüğü için bu konuyu açıyorum.
Herşey güzel koksun, bütün çamaşırlar nevresimler buram buram yumuşatıcı, yanımda bulunan insanlar parfüm koksun istiyorum.
Evime girer girmez herkes deterjan kokusunu alır. Ben de dışardan geldiğim zaman evim öyle güzel kokuyor ki bayılıyorum.
Herşeyi kokluyorum bardakları bile.
Ve asla çalkalamadan kullanamıyorum hiçbir şeyi.
Bir kere giydiğim birşeyi asla tekrar giyemiyorum günde 2 3 makine çamaşır attığım oluyor.
Evimde 3 kurutmalık ve yetmiyorlar bana.
Birisi geldiği zaman bana uzanıp koltuklarımın yastığına başını koydu diyelim acaba ter koktu mu pis koktu mu diye düşünüp fırsat bulduğum an koklayıp kötü kokuyorsa direk makineye atıyorum.
Eşim hariç kimsenin bir kere örtündüğünü gördüğüm bir yorgan ya da battaniyeyi örtünemiyorum.
Bu takıntılarımdan nasıl kurtulurum bilmiyorum, bu bir hastalık mı, birinden ufacık bir ter kokusu gelse öğürmeye başlıyorum herkes temiz olsun istiyorum ama bu mümkün değil.
O yüzden bana bir öneriniz var mı daha önce benim gibi olup düzelen var mı merak ediyorum?

O temiz koku zannettiğiniz şey kimyasal kokusu ve sağlık için zararlı, biliyorsunuz değil mi? Yani, bu kokuları doğal malzemelerden elde etmiyorsanız, durum böyle. Bir de her gün her gün tıkayarak çok fazla kimyasala maruz kalıyorsunuz.

Ben kıyafetlerden deterjan kimyasallarını arındırabilmek için ekstra durulama yapıyor ve yumuşatıcı gözüne elma sirkesi dolduruyorum. Hala da deterjan kokusu kalırsa rahatsız oluyorum.

O temiz koku zannettiğiniz şey kimyasal kokusu ve sağlık için zararlı, biliyorsunuz değil mi? Yani, bu kokuları doğal malzemelerden elde etmiyorsanız, durum böyle. Bir de her gün her gün tıkayarak çok fazla kimyasala maruz kalıyorsunuz.

Ben kıyafetlerden deterjan kimyasallarını arındırabilmek için ekstra durulama yapıyor ve yumuşatıcı gözüne elma sirkesi dolduruyorum. Hala da deterjan kokusu kalırsa rahatsız oluyorum.
Sirke hiç kullanmadım kötü kokmaz mı öyle ya

Ne kadar zararlı olursa olsun çamaşır suyu olmadan temizlik olmaz.
Ben de bu gruptayim , elimde değil evim ve çocuklarım tiril tiril olmali.
Bi arkadasin da dediği gibi insan kokusuna dayanamıyorum .

Abarttığınızı düşünüyorum.
Tamam temizlik iyidir ama kimyasal kokuları bu kadar sevmek doğru gelmiyor bana.
Çocuğunuz yok sanırım,bu sebeple rahatsınız ama çocuklu evde yumuşatıcı,kokulu kimyasal vb şeyler kullanmak tehlikelidir. Evde çamaşır bild kurutmamak gerekiyor.

Bulaşık makinesinde parlatıcı olarak kullanıyorum ben de hafif kalıyor sadece çamaşırda da deneyeceğim, teşekkürler

Rica ederim. Bulaşık makinesinde koku kalıyor evet. O yüzden sıkılmış limonların kabuklarını sepete koyuyorum, mis gibi limon kokuyor. Sirke kokusu hiç olmuyor. Bir de ben makineye zarar veririm diye korkup hep sirke ve suyu yarı yarıya karıştırıp kullanıyorum. Belki onun da etkisi olabilir.

X