Temizlik ve koku takıntım

Size pis demem tabi ki ama bir kıyafet mesela güzel koksun istiyorum.
Ama sırf güzel kokmuyor diye pis diyecek değilim eğer bu şekilde temizliyorsanız kötü de kokmaz zaten
Biliyorum pis demediginizi lafin gelişi öyle soyledim ama sizde farkındasınız birşeyler ters gidiyor ki konu açmışsınız. O kadar çok kimyasal inanın size zarar hele çocuklarıniza daha zarar. Benimde temizlikle ilgili başka takıntılarım var mesela. Ama bu işin özünde temiz olsun mantığı değil bildiğin takıntı. Kendini temizlik adı altında ortaya çıkariyor. Sürekli elleri yıkamak bir şeyi milyon kez kontrol etmek rutin olarak ışığı aynı elle kapamak dolabı 3 kez 10 kez açıp kapamak gibi gibi gibi takıntılar nasil bir sorunsa aşırı temizlikte bir sorun. Ama bu gördüğüm kadarıyla yalnız sizin değil çoğu kadının sorunu ben dahil...

Bence gayet normal:) eve girince mis gibi koksun isterim. Nevresimim,yastığım yumuşatıcı koksun.. saçım şampuan , vücudum mis olsun parfüm kokumu alsın herkes.. Diğer türlüsü bence pislik zaten bana göre :)

Kimyasal kokudan hoslanmıyorum ,şu evdeki tıslayıp duran kokulardan da hoslanmıyorum ,parfüm kokusundan hoslanmıyorum .
Hosuma giden parfümden ikinci defada nefret edebiliyorum .
Baskasının kullandıgı nevresim battaniye yıkanır bunda sıkıntı yok .
Ama hergün 3 makine camaşır sıkıntı .
Heryer deterjan koksun oda sıkıntı ,alerjik astım olursunuz .
Kayınvalidem deterjan cok kullanır,herseyi kloraklar,herhafta halı silinirdi astım oldu .Şimdi nefes alamıyor .
Kimyasalla temizlendi diye kullandığınız hersey mükemmel temiz degil ,kloraklı bardak 200 defa durulanmalı arınması icin
Vücudunuzda mikrop yoksa da kimyasal kirlilik var büyük ihtimalle .
Birde dogaya verilen zarar var ki ,siz camasır yıkayacaksınız diye balıklar,bitkiler, hayvanlar buna maruz kalıyor ki en acısı o bence .

Evet sanırım öyle peki siz mesela çamaşır makinesini ne sıklıkta çalıştırıyorsunuz ?

Peki çamaşırlarınızı yıkarken ne kullanıyorsunuz acaba ?

Evet sanırım öyle peki siz mesela çamaşır makinesini ne sıklıkta çalıştırıyorsunuz ?
Cnm ben eşimle benim eşyalarım biriktikce calistiriyorum. Düzenim şu şekilde atletler ve sweatshirtleri bir yıkarım. Ic camasirlari ayrı yıkarım. Çorapları ayrı yıkarım. Eşimin gömlekleri ayrı yıkarım. Dışarı kıyafetlerimizi ayrı yıkarım. Havluları ayrı ve çarşaflarıda ayrı yıkarım. Birde 4 aylık bebeğim var onunkileri de ayrı yıkarım. Benim bu düzende gidince 2~3 günde 1 kez veya 2 kez makina çalıştırmış olurum. Yani hafta da 5 6 kez çalışır makine. Ama bebeğim yokken haftada 2-3 kez çalışırdı. Bu arada max 1 saatlik programda yıkarım. Öyle 3 saatlik yikama yapmıyorum.

Tamam canım teşekkür ederim

Bahsettiğin kokular çok hoş fakat zararlı .herkesten parfüm veya deterjan kokmasını bekleyemezsin. Temizlerse illa bişey kokmalarina gerek yok ..bence seninki takıntı ve yardım gerekiyor gibi ..

Kocan olmak istemezdim .işten gelip ayaklarımı uzattığımda acaba karım ne diyecek korkusuyla dinlenemez ,kendi evimin keyfini sürüp , dinlenmiş kafayla uyanamazdim :)

normal değil. böyle ömür geçmez. doktora git. ayrıca terden rahatsız oluyosunuz ama o kullandığınız deterjanlar da çok sağlıklı değil.

Haha gelir gelmez ayaklarını yıkatırım zaten yoksa rahat vermem :)

ben de böyleyim.
az kullanılan orjinal parfümden rahatsız olmam sadece.
diğer her şeyim kokusuzdur,
ben anlamıyorum ya, kokulu kremler şampuanlar duş jelleri, üstüne deterjanlar, oda parfümleri, üstüne de deodorant...
aynı anda bu kadar farklı kokuyla nasıl yaşayabiliyorlar, gerçekten hayret ediyorum.
ben konu sahibinin evine gitsem sanırım 5. dakikada evden ayrılmak zorunda kalırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…