-
- Konu Sahibi cilekreceli_
Biliyorum pis demediginizi lafin gelişi öyle soyledim ama sizde farkındasınız birşeyler ters gidiyor ki konu açmışsınız. O kadar çok kimyasal inanın size zarar hele çocuklarıniza daha zarar. Benimde temizlikle ilgili başka takıntılarım var mesela. Ama bu işin özünde temiz olsun mantığı değil bildiğin takıntı. Kendini temizlik adı altında ortaya çıkariyor. Sürekli elleri yıkamak bir şeyi milyon kez kontrol etmek rutin olarak ışığı aynı elle kapamak dolabı 3 kez 10 kez açıp kapamak gibi gibi gibi takıntılar nasil bir sorunsa aşırı temizlikte bir sorun. Ama bu gördüğüm kadarıyla yalnız sizin değil çoğu kadının sorunu ben dahil...Size pis demem tabi ki ama bir kıyafet mesela güzel koksun istiyorum.
Ama sırf güzel kokmuyor diye pis diyecek değilim eğer bu şekilde temizliyorsanız kötü de kokmaz zaten
Evet sanırım öyle peki siz mesela çamaşır makinesini ne sıklıkta çalıştırıyorsunuz ?Biliyorum pis demediginizi lafin gelişi öyle soyledim ama sizde farkındasınız birşeyler ters gidiyor ki konu açmışsınız. O kadar çok kimyasal inanın size zarar hele çocuklarıniza daha zarar. Benimde temizlikle ilgili başka takıntılarım var mesela. Ama bu işin özünde temiz olsun mantığı değil bildiğin takıntı. Kendini temizlik adı altında ortaya çıkariyor. Sürekli elleri yıkamak bir şeyi milyon kez kontrol etmek rutin olarak ışığı aynı elle kapamak dolabı 3 kez 10 kez açıp kapamak gibi gibi gibi takıntılar nasil bir sorunsa aşırı temizlikte bir sorun. Ama bu gördüğüm kadarıyla yalnız sizin değil çoğu kadının sorunu ben dahil...
Benden bir tane dahaBence gayet normal:) eve girince mis gibi koksun isterim. Nevresimim,yastığım yumuşatıcı koksun.. saçım şampuan , vücudum mis olsun parfüm kokumu alsın herkes.. Diğer türlüsü bence pislik zaten bana göre :)
Peki çamaşırlarınızı yıkarken ne kullanıyorsunuz acaba ?Yapmayın Allah aşkına sağlığınıza yazık....hepimiz bir dönem takıyoruz temizliğe kokuya ama sonra insan kendine verdiği zararı farkediyor...kimyasal birçok şey çocuğum olduktan sonra evime giremedi...şimdi çok çok az kullaniyorum hele o yumuşatıcı kesinlikle yok evim güzel kokmak zorunda değil hergun havalandiriyorum temizliğinde yapıyorum gerisi umurumda değil...bence kimyasallara çok maruz kaldığınız icin en ufak kötü kökü midenizi bulandırıyor kendi kendinizi bu konuda iyilestirmelisiniz
Estağfurullah :)Oyle bi anlattinizki kendimi pis hissettim.
Ben deterjanda perwoll bakım ve onarım kullanıyorumPeki çamaşırlarınızı yıkarken ne kullanıyorsunuz acaba ?
Yumuşatıcı yok dediniz ya o yüzden sormuştumBen deterjanda perwoll bakım ve onarım kullanıyorum
Yumuşatıcı olarak vernel aromatherapy (portakal yağı&manolya ) kullanıyorum mis kokuyo çok kalıcı tavsiye ederim
Cnm ben eşimle benim eşyalarım biriktikce calistiriyorum. Düzenim şu şekilde atletler ve sweatshirtleri bir yıkarım. Ic camasirlari ayrı yıkarım. Çorapları ayrı yıkarım. Eşimin gömlekleri ayrı yıkarım. Dışarı kıyafetlerimizi ayrı yıkarım. Havluları ayrı ve çarşaflarıda ayrı yıkarım. Birde 4 aylık bebeğim var onunkileri de ayrı yıkarım. Benim bu düzende gidince 2~3 günde 1 kez veya 2 kez makina çalıştırmış olurum. Yani hafta da 5 6 kez çalışır makine. Ama bebeğim yokken haftada 2-3 kez çalışırdı. Bu arada max 1 saatlik programda yıkarım. Öyle 3 saatlik yikama yapmıyorum.Evet sanırım öyle peki siz mesela çamaşır makinesini ne sıklıkta çalıştırıyorsunuz ?
Tamam canım teşekkür ederimCnm ben eşimle benim eşyalarım biriktikce calistiriyorum. Düzenim şu şekilde atletler ve sweatshirtleri bir yıkarım. Ic camasirlari ayrı yıkarım. Çorapları ayrı yıkarım. Eşimin gömlekleri ayrı yıkarım. Dışarı kıyafetlerimizi ayrı yıkarım. Havluları ayrı ve çarşaflarıda ayrı yıkarım. Birde 4 aylık bebeğim var onunkileri de ayrı yıkarım. Benim bu düzende gidince 2~3 günde 1 kez veya 2 kez makina çalıştırmış olurum. Yani hafta da 5 6 kez çalışır makine. Ama bebeğim yokken haftada 2-3 kez çalışırdı. Bu arada max 1 saatlik programda yıkarım. Öyle 3 saatlik yikama yapmıyorum.
Ben yumuşatıcı yok demedim kiYumuşatıcı yok dediniz ya o yüzden sormuştum
Tamam deneyeceğim :)
Ay karıştırmışım çok pardonBen yumuşatıcı yok demedim ki
Haha gelir gelmez ayaklarını yıkatırım zaten yoksa rahat vermem :)Bahsettiğin kokular çok hoş fakat zararlı .herkesten parfüm veya deterjan kokmasını bekleyemezsin. Temizlerse illa bişey kokmalarina gerek yok ..bence seninki takıntı ve yardım gerekiyor gibi ..
Kocan olmak istemezdim .işten gelip ayaklarımı uzattığımda acaba karım ne diyecek korkusuyla dinlenemez ,kendi evimin keyfini sürüp , dinlenmiş kafayla uyanamazdim :)
Biliyorum ama onlarsız da yapamamnormal değil. böyle ömür geçmez. doktora git. ayrıca terden rahatsız oluyosunuz ama o kullandığınız deterjanlar da çok sağlıklı değil.
Diyorum ya bi mazhar Osman ziyareti yap sen :) adam azıcık dinlenip öyle yıkasa nolcak :)Haha gelir gelmez ayaklarını yıkatırım zaten yoksa rahat vermem :)
Ama işten gelince öyle bir kokuyor ki bana da yazık değil miDiyorum ya bi mazhar Osman ziyareti yap sen :) adam azıcık dinlenip öyle yıkasa nolcak :)
Bu kimyasal kokular bende nefes darlığı yapıyor. Hiç gelemiyorum. Parfüm kullanmam. Deodorant beni direkt öldürür herhalde. Ama yabancı insanların kokusu da beni çok rahatsız eder. Her insanın kendine has bir kokusu olur ya onu diyorum ter falan değil. Mesela çocuğuma sarılırlar üstüne o insanın kokusu sinmiş olur o koku beni çok rahatsız eder çocuğu yikamayi iple çekerim. Sanırım sizinki bir takıntı OKB olabilir belki. Bir uzmanla görüşmeniz iyi olur sanırım.