yorumları okudukça yazasım geliyor
benim ablam konu sahibinden daha ağır vaka, ne zaman telefon açsam ayrıntılı bir iş yaptığını söyler haftada bir bazayı döküp silip yerleştirir filan. ben ona nazaran resmen pasaklıyım. bundan 6 sene kadar önce bir gün telefonda konuşuyoruz. sabah 7 den gece 11 e kadar ev temizlediğini söyledi. ya bana bi şevk geldi öğleden sonra bir başladım temizliğe koltuk, halı, mutfak dolabı... sabah ezanında girdim yatağa. bir uyandım kollarım tutmuyor ve nasıl bir ağrı! üzerimi eşim giydirdi o kadar ki ellerim işlevsiz. hastaneye gittik "yumuşak doku zedelenmesi" dediler. öğlen 1 de buzdolabının kapağını açabilecek kadar ellerim tutmaya başlamıştı.
o benim yaptığım son büyük temizlikti galiba. şimdi bir yardımcı ablam var Allah ondan razı olsun. Ona sağlık güç kuvvet versin. Haftada bir gelir, kendine göre işleri planlar ve iş ne zaman biterse, bazen öğlen bazen akşam. Bir bakarım perdeleri yıkamış duvar silmiş, bir bakarım çamaşır yıkayıp ütü yapmış, dolap düzeltmiş.
benim de her zaman evim temizdir ama temizlik günlerinde ablaya yardım etmek ve hafta içi bazen el süpürgesi açıp tuvalet lavaboyu şöyle bir almak dışında hiçbir vasfım yok
hayatımda cam silmedim mesela
son bir anekdot: birkaç sene önce bir eve taşındım. o kadar temizdi ki taşınma temizliğini kerhen yaptık. sildiğimiz dolapların suları filan bembeyaz. ev sahibinin oğluna "annen ne kadar titiz bir kadın" dedim. çocuk da bana "abla şu kadar söyleyeyim kabuklu cevizi bile yıkamadan kırmamıza izin vermez" demişti.