Temizlik,titizlik

Benim anlamadığım birşey var duvar silmek nedir? Duvarları niye siliyorsunuz gerçekten bilmediğim için soruyorum. Silerken komple tavandan tabana kadar mı siliyorsunuz ? Kendi capimda temiz bir kadın olduğunu söyleyebilirim evim hep derli toplu düzenlidir ama daha hayatımda hiç duvar silmedim yani kirlenirse boyanıyor zaten niye siliyorsunuz:KK53:
Canim ben hic duvar silmem.onu diyen ben degilim.o kadar da degil yani

Utandım gibi bişi oldu şuan kendimden.. En son bu sabah eşim eve bi süpürge tut bugün karıncalar kapmış birer kırıntı gidiyor dedi boşver onlarda sebeplensin sevinsin yavrucaklar diyip gidip uyudum :KK53: bu ara çok pis hissediyorum kendimi ama ne is yapacak vaktim ne halim var lohusayim ben bağanesi deyip salliyorum eskiden olsa cildirirdim çamaşır suyu dayanmazdi gerçi hala fırsat buldukça dibini buluyorum şişenin ama hergun hergun de canına yazık bacim.. Amaaaan sal gitsin ölmüyorum bak evcil karincalarim var benimde artık yaşayıp gidiyoruz.. :KK70:[l. :))karinca gorsem ben de ellemem kiyamam.heleki ekmek goturuyorsa.gittikten sonra bir guzel supururum ama

evcil hayvan beslenen ev yeterince temiz olmaz, istediğiniz kadar temizleyin , bahçeli olsa anlardım ama. Benim evcil hayvanım yok ama saçım çok dökülebiliyor, dyson animal türbine süpürgem var çok memnunum, hayvanı olanların tüyü çok dökülüyor, emiş gücü çok kuvvetkli bir makine almalısınız yoksa tabi, dyson v.b ve bitkisel içerikli deterjanlar kullanın derim sık sık temizlik yaptığınız için, ayrıca enerjinize hayran kaldım, ben de çok titizim ama gece asla bir şey yapamam
Cevabiniz icin tesekkur ederim ama bu konuda ayni fikirde degilim sizinle.hayvan olan evin temiz olmayacagi konusunda

Hayvanlari o masum canlilari bu kadar sahiplendiginiz icin Allah razi olsun szden bende hayvanlari cok severim ama herkes sizin gibi yapamiyo maalesef bnde kedi besledim cok temiz di ama hastalandi öldu gene bi tane aldim ama besleyemedim ilk kedim gibi olmadi ve hp tuy dokuyordu bnde calisiyordum kumunu degstr onu yika yemegini falan yetisemedim yapamadim kolay kolay kimse sizin gibi bakamiyo helal olsun size
Tesekkur ederim

Keşke yerinizde olsam. Ben hafta sonu o da evdeysek eşimle beraber yaparız temizlik ama camasir suyu kullanmadan. Yüzey temizleyicisi,yağ sokücü kullanarak. Supurge açtığım son tarih bat imla kapisir ki oglum 3 aylik. Eşim hafta sonları acar temizlik sonrasi. Vallahi keşke sizin gibi olabilseydim ya
Canim cocuklarim fogdugunda ilk 4 ay ben de hic ama hic birsey yapamadim.oglum kolikti.sabahlara kadar aglardi.butun gece uykusuz kalirdim.kizim usluydu ama nede olsa bebek.bu sefer gunduz oglan uyurdu kiz uyanik.gunduzde kizla ilgilenirdim.uyku nedir bilmezdim.gunde eger 2 saat uyuyabiliyorsam o gun sansli gunum sayardim.cok zordu cokkkkk.ama simdi 3 yadindalar ve o hallerinden eser kalmadi.kendi kendilerine oynuyorlar.merak etne duzelecek

Canim cocuklarim fogdugunda ilk 4 ay ben de hic ama hic birsey yapamadim.oglum kolikti.sabahlara kadar aglardi.butun gece uykusuz kalirdim.kizim usluydu ama nede olsa bebek.bu sefer gunduz oglan uyurdu kiz uyanik.gunduzde kizla ilgilenirdim.uyku nedir bilmezdim.gunde eger 2 saat uyuyabiliyorsam o gun sansli gunum sayardim.cok zordu cokkkkk.ama simdi 3 yadindalar ve o hallerinden eser kalmadi.kendi kendilerine oynuyorlar.merak etne duzelecek
Teşekkür ederim iyi niyetiniz için. Canı sagolsun. Ama düzene girmesini isterim

Iyi geceler guzel hatunlar.gecenin bu saatinde konu aciyorum cunku gecenin bu saatinde hala temizlik yapiyorum.simdi salonumun ve girisin halilarini bir guzel ova ova sildim duruladim.daha tuvaletin fayanslarini silecegim.banyoyu silecegim mutfak dolaplarimi soyle bir silip tezgahin ustunu camasir suyuyla silecegim.offff offff surekli temizlik yapip duruyorum.esim bu gece evde yok cocuklar misil misil uyuyor.ben de doya doya temizlik yapiyorum.ama bir yandan da diyorum ki ne gerek car otur dinlen kafa dinle iste.yok olmuyor.simdi kendimi zorladim ara verdim buraya konu aciyorum.var mi benim gibi olan?her gun banyoyu tuvaleti cifleyip camasir suyuyla ovalayip yikiyorum.mutlaka hergun supurge yapip yer siliyorum,toz aliyorum.mutfagim zaten piril piril olmali.her gece yatmadan tezgahimin ustu mutlaka camasir suyu katkili deterjanla silinip durulanir.mutfak dolaplari elden gecirilir.ocak parlatilir.15 gunde bir kapilari siliyorum halilari siliyorum.ayda bir koltuklari diliyorum.yazin ayda bir bazen 20 gunde bir camlari siliyorum.kisin 3 aya kadar uzayabiliyor bu sure.halilari 3 ayda bir yikattiriyorum.ayda bir ya da en gec 2 ayda bir perdelerini yikiyorum.her gun 2_3 kere camasir makinesi ve bulasik nakinesi calisir.biriktirmem birkac parca bile olsa yikarim.her gun yaz kis yikarim cocuklarimi gunde belki 10 defa ust baslari degisir.ufacik birsey degisse cikaririm.olecegimi bilsem dus alnadan uyumam.haftada 2 kere nevresimleri degistiririm.fakat cocuklarin dokmelerine orayi burayi kirletmelerine ses cikarmam asla.yeri gelir onlarla berabet eglenir kirletirim.meseka birgun un dokmuslerdi yere hazir dokulmusken birlikte parmaklarimizla una sekiller cizdik.birlikte yorgani duvarlari boyamisligim bile vardir.onlara asla kizmam bu konularda ama sonra temizle babam temizle.bir de calisiyorum ogretmenim.su an tatildeyizde bolca temizlik yapiyorum.okullar acilinca bakalim nasil olacak.kac yildir sabahciyim sorun olmadi umarim bu senede sabahci olabilirim.yoksa kafayi yerim herhalde.her gun yemek temizlik cocuklari yedir giydir yika et onlarla oyun oyna etkinlik yap cildiririm sanirim.benim gibi asiri temizlik duskunu olanlar ne yapiyirsunuz nasil ediyorsunuz nasil yetisiyorsunuz her seye?puf noktalariniz var mi?hangi malzeleleri nerelerde nasil kullaniyorsunuz?

Okurken yoruldum. Afakanlar bastı yeminle. :skandal:
Ay çamaşır birikse ne olacak ölecekler mi sepette beklerken? :ruh:
Kardeşim git tedavi ol hiç normal değilsin. Ömrünü temizliğe adamışsın. Hele işaretlediğim yerler çok uç. Bir de işe gidip geleceksiniz. Alıştırın kendinizi dinlenmeye canınıza yazık.

Benimde ayni sorun var,

Misafir gelmesini bile istemiyorum ev batar diye. Eger gelip giderlerse evi tumden temizliyorum.

Esim hafta sonlari kahvalti hazirlar ona bile sinirleniyorum evim batiyor diye.

Her gun yerleri siliyorum supuyorum. Bebegimin saclari dokuluyor ona bile takintim basladi. Supurup duruyorum.

Normal degil artik :/

Benim çevremde de böyle takıntılı temizlik yapanlar var ama bazı yerleri temizlemeyi abartiren bazı yerlerde de pasaklılığına hayret ediyordum.
Yağmur yağarken bile cam silen arkadaşımın mutfak tezgah altları kır, toz ,kırıntı , yemek artıkları doluydu mesela.
Onlar göstermelik temizlik yapanlar işte dostlar alışverişte görsün hesabı görümcem öyleydi bı dönem hergun cam silermis deli gibi lojmandakiler ne temiz kadın dermiş:KK70:

Öğretmenmişsiniz. Ne zaman kitap okuyorsunuz? Özellikle alanınızda çıkan kitapları, yenilikleri, materyalleri falan öğrenmek için? Hiç kendinizi geliştirdiğiniz zamanları yazmamışsınız. Olsaydı yazardınız diye düşünüyorum. Bir de bunların arasında şu kadar kitap okuyorum veya kursa gidiyorum gibi... ilginç geldi bana.

Öğretmenmişsiniz. Ne zaman kitap okuyorsunuz? Özellikle alanınızda çıkan kitapları, yenilikleri, materyalleri falan öğrenmek için? Hiç kendinizi geliştirdiğiniz zamanları yazmamışsınız. Olsaydı yazardınız diye düşünüyorum. Bir de bunların arasında şu kadar kitap okuyorum veya kursa gidiyorum gibi... ilginç geldi bana.
Yazdim canim.daha onceki sayfalarda var

Iyi geceler guzel hatunlar.gecenin bu saatinde konu aciyorum cunku gecenin bu saatinde hala temizlik yapiyorum.simdi salonumun ve girisin halilarini bir guzel ova ova sildim duruladim.daha tuvaletin fayanslarini silecegim.banyoyu silecegim mutfak dolaplarimi soyle bir silip tezgahin ustunu camasir suyuyla silecegim.offff offff surekli temizlik yapip duruyorum.esim bu gece evde yok cocuklar misil misil uyuyor.ben de doya doya temizlik yapiyorum.ama bir yandan da diyorum ki ne gerek car otur dinlen kafa dinle iste.yok olmuyor.simdi kendimi zorladim ara verdim buraya konu aciyorum.var mi benim gibi olan?her gun banyoyu tuvaleti cifleyip camasir suyuyla ovalayip yikiyorum.mutlaka hergun supurge yapip yer siliyorum,toz aliyorum.mutfagim zaten piril piril olmali.her gece yatmadan tezgahimin ustu mutlaka camasir suyu katkili deterjanla silinip durulanir.mutfak dolaplari elden gecirilir.ocak parlatilir.15 gunde bir kapilari siliyorum halilari siliyorum.ayda bir koltuklari diliyorum.yazin ayda bir bazen 20 gunde bir camlari siliyorum.kisin 3 aya kadar uzayabiliyor bu sure.halilari 3 ayda bir yikattiriyorum.ayda bir ya da en gec 2 ayda bir perdelerini yikiyorum.her gun 2_3 kere camasir makinesi ve bulasik nakinesi calisir.biriktirmem birkac parca bile olsa yikarim.her gun yaz kis yikarim cocuklarimi gunde belki 10 defa ust baslari degisir.ufacik birsey degisse cikaririm.olecegimi bilsem dus alnadan uyumam.haftada 2 kere nevresimleri degistiririm.fakat cocuklarin dokmelerine orayi burayi kirletmelerine ses cikarmam asla.yeri gelir onlarla berabet eglenir kirletirim.meseka birgun un dokmuslerdi yere hazir dokulmusken birlikte parmaklarimizla una sekiller cizdik.birlikte yorgani duvarlari boyamisligim bile vardir.onlara asla kizmam bu konularda ama sonra temizle babam temizle.bir de calisiyorum ogretmenim.su an tatildeyizde bolca temizlik yapiyorum.okullar acilinca bakalim nasil olacak.kac yildir sabahciyim sorun olmadi umarim bu senede sabahci olabilirim.yoksa kafayi yerim herhalde.her gun yemek temizlik cocuklari yedir giydir yika et onlarla oyun oyna etkinlik yap cildiririm sanirim.benim gibi asiri temizlik duskunu olanlar ne yapiyirsunuz nasil ediyorsunuz nasil yetisiyorsunuz her seye?puf noktalariniz var mi?hangi malzeleleri nerelerde nasil kullaniyorsunuz?
Bir komşumuz vardı haftada bir cam siliyordu kalorifer peteklerinin altına kova koyup yakardı yünlerini küçük tüpte kaynatırdı kızlarıda aynı şekilde şimdi buzdolabının köpükleyip yıkardı özellikle mutfakta gideri olan evde otururlardı buzdolabını rahat rahat yıkamak için hatta bu halı döşeme yıkama makineleri falan yeni çıkmıştı adamın biri tanıtım için eve girdi aldı yün yastıkları sözde temizleyecek aldı torbaya koydu vakumlu kirini çekecek 1-3-5 kir çıkmadı adam şok oldu bilmiyor ki o yün kaynatılıyor

Bir komşumuz vardı haftada bir cam siliyordu kalorifer peteklerinin altına kova koyup yakardı yünlerini küçük tüpte kaynatırdı kızlarıda aynı şekilde şimdi buzdolabının köpükleyip yıkardı özellikle mutfakta gideri olan evde otururlardı buzdolabını rahat rahat yıkamak için hatta bu halı döşeme yıkama makineleri falan yeni çıkmıştı adamın biri tanıtım için eve girdi aldı yün yastıkları sözde temizleyecek aldı torbaya koydu vakumlu kirini çekecek 1-3-5 kir çıkmadı adam şok oldu bilmiyor ki o yün kaynatılıyor
Yuh bu ne ya.bana o kadar da temizlik yapilir mi diyenler okusun:))bunun yaninda cok pasakli hissettim kendimi:))

halilari yikatmak disinda yazin bu temizligi bende yaparim.bence cogu kiside yapiyor.yani o kadar abartilacak bisey degil.tabi soyle bi istisna var calisma zamanlarinda yani kışin boyle yapamiyorum malesef.

X