Temizlik,titizlik

Benim rutinim belli, degistirmem. Cunku temizlik isinin boyle takinti haline gelmesini ve hayati kacirmayi istemiyorum.

Yilda 2 defa hali, perde, cam 've genel temizlik. Haftada bir supur, sol, sil toz al.Gunluk de sadece yemek bulasik.

Konu sahibinin bu konuda bir sıkıntısı olmadigini bilakis bu yaptiklarindan dolayi garip bir keyif aldigini düşündüm konusunu acarken. Bu yaptiklarinizla cok mutlu olabilirsiniz ama ileride sagliksal eksiklikleriniz buna musade etmyecek ve yapamadiginiz için mutsuzlasacaksiniz. Tadında kararinda olmali hersey. Ozellikle disari etrafa yansitiyorsaniz bu durumu sorunda olabilir. Asiri titiz surekli elinde bez tertip duzen hastasi bir insanin evinde kimse rahat edemez.diken üstünde oturur.bana hep antipatik gelmistir.

Iyi geceler guzel hatunlar.gecenin bu saatinde konu aciyorum cunku gecenin bu saatinde hala temizlik yapiyorum.simdi salonumun ve girisin halilarini bir guzel ova ova sildim duruladim.daha tuvaletin fayanslarini silecegim.banyoyu silecegim mutfak dolaplarimi soyle bir silip tezgahin ustunu camasir suyuyla silecegim.offff offff surekli temizlik yapip duruyorum.esim bu gece evde yok cocuklar misil misil uyuyor.ben de doya doya temizlik yapiyorum.ama bir yandan da diyorum ki ne gerek car otur dinlen kafa dinle iste.yok olmuyor.simdi kendimi zorladim ara verdim buraya konu aciyorum.var mi benim gibi olan?her gun banyoyu tuvaleti cifleyip camasir suyuyla ovalayip yikiyorum.mutlaka hergun supurge yapip yer siliyorum,toz aliyorum.mutfagim zaten piril piril olmali.her gece yatmadan tezgahimin ustu mutlaka camasir suyu katkili deterjanla silinip durulanir.mutfak dolaplari elden gecirilir.ocak parlatilir.15 gunde bir kapilari siliyorum halilari siliyorum.ayda bir koltuklari diliyorum.yazin ayda bir bazen 20 gunde bir camlari siliyorum.kisin 3 aya kadar uzayabiliyor bu sure.halilari 3 ayda bir yikattiriyorum.ayda bir ya da en gec 2 ayda bir perdelerini yikiyorum.her gun 2_3 kere camasir makinesi ve bulasik nakinesi calisir.biriktirmem birkac parca bile olsa yikarim.her gun yaz kis yikarim cocuklarimi gunde belki 10 defa ust baslari degisir.ufacik birsey degisse cikaririm.olecegimi bilsem dus alnadan uyumam.haftada 2 kere nevresimleri degistiririm.fakat cocuklarin dokmelerine orayi burayi kirletmelerine ses cikarmam asla.yeri gelir onlarla berabet eglenir kirletirim.meseka birgun un dokmuslerdi yere hazir dokulmusken birlikte parmaklarimizla una sekiller cizdik.birlikte yorgani duvarlari boyamisligim bile vardir.onlara asla kizmam bu konularda ama sonra temizle babam temizle.bir de calisiyorum ogretmenim.su an tatildeyizde bolca temizlik yapiyorum.okullar acilinca bakalim nasil olacak.kac yildir sabahciyim sorun olmadi umarim bu senede sabahci olabilirim.yoksa kafayi yerim herhalde.her gun yemek temizlik cocuklari yedir giydir yika et onlarla oyun oyna etkinlik yap cildiririm sanirim.benim gibi asiri temizlik duskunu olanlar ne yapiyirsunuz nasil ediyorsunuz nasil yetisiyorsunuz her seye?puf noktalariniz var mi?hangi malzeleleri nerelerde nasil kullaniyorsunuz?
Her gun mutfak dolabimi? Delirmis olmalisin.. sen o un dokuldugunde bile nasil temizlerim bunu diye dusunerek hareket etmissindir.. bende bunu yapmam simarmak iyide onunda bi dozuvar.. her yeri unlatmam.. tam tersi dokulenleri supururum isimiz bitince.. bisey yerken altina tabak almalarini filan solerimvs. Oyuncak dagitsinlar ama geride kendileri toplasin..yani pisletmek kadar toplamayida ogrensinler diye..pasakli olmasinlar diye.. seninki temizlik degil hastalik.. 10 deda cocuklarin uzerimi degisiyo? Rahat birak cocuklari bence

Yakin komsumuz gecen yil meme kanseri olmustu. Doktoru ailede kanser oykusu olmayinca once canini cok fazla sikan birsey mi yasadin yakin zamanda sorusundn sonra camasir suyunu fazla kullaniyor musun diye sormus. Camasir suyu onemli ablacim.

Bende cevremde temiz olarak tanimlanirim duzen takintim var diyebilirim. Ama obsesif temizlik hastalari diye bir program var tlc de. Siz oradaki obsesiflere benziyorsunuz. Haftada iki kez carsaf ve nevresim. Haftada bir neyine yetmiyor :mapus:
Yazı ben bazen 3 günde bir değişirim. Nevresime takıntım var benimde. Utanmasam yatıya gittiğim yere nevresimimi götürücem :KK53:

Bir de çamaşır suyunu çok kullanan birinin haliyle kıyafetlerine sıçrama ihtimali de yüksek:bicak:
Az bir işe kullanılsa bile hemen sıçrıyor,detaylı temizlik yapıldığında kıyafet değişiliyor ama siz devamlı temizlik halindesiniz ,kıyafet sorununu nasıl hallediyorsunuz?:confused:
Ben sabah çocuklar uyurken banyoyu domestosla yıkadım,kendimi balkona zor attım boğazım yandı kokusundan :olamaz: , mutfak dolabını silerken de yağ çözücü ağır koktuğu için ,çocuğun uyuduğu zamanlarda yapmaya çalışırım ,Onların soluması daha tehlikeli.
Temizlik yapmayı severim ,aslan yattığı yerden belli olur derler ama ,aşırıya kaçmanın gereği yok ki.

Haftada iki kez nevresim değişmek güzel aslında ya oh mis gibi.Üşenmesem bende şimdi ah belimde ağrıyor orasını burasını gecirecen .

Kesinlikle..fazla kagit da harcamamak lazim
Ya ben nasil yasadigimi anlatsam deli dersiniz bana , bizim evde kagit pecete kullanmak icin bile cok gecerli sebebi olmali insanin , oglum resim yaparken bile bir kagidi tamamen bitirmeden oburube gecemez :oops: fazla hassasim bu konuda
Aynen biz özellikle kağıt konusunda

Hepsini gectim tezgahin ustunu hergun camasir suyu ile silmek nedir arkadas.saglikli mi size? Bunlari hergun yapmaniz hastalik belirtisi.bi zamanlar sizin gibiydim.hayatimi zehrediyormusum.cok sukur ailemin destegi ile yendim.simdi 15 gunde bir buyuk temizlik yaparim.yani sil supur vs.banyolarida kirlendikce yaparim bello gunu yoktur.inanin evimi kim gorse temizsin der.demem o ki bosuna yipratmayin kendinizi.gezin tozun.hayat cidden kisa.bu kadar hirpalanmaya gerek yok

Iyi geceler guzel hatunlar.gecenin bu saatinde konu aciyorum cunku gecenin bu saatinde hala temizlik yapiyorum.simdi salonumun ve girisin halilarini bir guzel ova ova sildim duruladim.daha tuvaletin fayanslarini silecegim.banyoyu silecegim mutfak dolaplarimi soyle bir silip tezgahin ustunu camasir suyuyla silecegim.offff offff surekli temizlik yapip duruyorum.esim bu gece evde yok cocuklar misil misil uyuyor.ben de doya doya temizlik yapiyorum.ama bir yandan da diyorum ki ne gerek car otur dinlen kafa dinle iste.yok olmuyor.simdi kendimi zorladim ara verdim buraya konu aciyorum.var mi benim gibi olan?her gun banyoyu tuvaleti cifleyip camasir suyuyla ovalayip yikiyorum.mutlaka hergun supurge yapip yer siliyorum,toz aliyorum.mutfagim zaten piril piril olmali.her gece yatmadan tezgahimin ustu mutlaka camasir suyu katkili deterjanla silinip durulanir.mutfak dolaplari elden gecirilir.ocak parlatilir.15 gunde bir kapilari siliyorum halilari siliyorum.ayda bir koltuklari diliyorum.yazin ayda bir bazen 20 gunde bir camlari siliyorum.kisin 3 aya kadar uzayabiliyor bu sure.halilari 3 ayda bir yikattiriyorum.ayda bir ya da en gec 2 ayda bir perdelerini yikiyorum.her gun 2_3 kere camasir makinesi ve bulasik nakinesi calisir.biriktirmem birkac parca bile olsa yikarim.her gun yaz kis yikarim cocuklarimi gunde belki 10 defa ust baslari degisir.ufacik birsey degisse cikaririm.olecegimi bilsem dus alnadan uyumam.haftada 2 kere nevresimleri degistiririm.fakat cocuklarin dokmelerine orayi burayi kirletmelerine ses cikarmam asla.yeri gelir onlarla berabet eglenir kirletirim.meseka birgun un dokmuslerdi yere hazir dokulmusken birlikte parmaklarimizla una sekiller cizdik.birlikte yorgani duvarlari boyamisligim bile vardir.onlara asla kizmam bu konularda ama sonra temizle babam temizle.bir de calisiyorum ogretmenim.su an tatildeyizde bolca temizlik yapiyorum.okullar acilinca bakalim nasil olacak.kac yildir sabahciyim sorun olmadi umarim bu senede sabahci olabilirim.yoksa kafayi yerim herhalde.her gun yemek temizlik cocuklari yedir giydir yika et onlarla oyun oyna etkinlik yap cildiririm sanirim.benim gibi asiri temizlik duskunu olanlar ne yapiyirsunuz nasil ediyorsunuz nasil yetisiyorsunuz her seye?puf noktalariniz var mi?hangi malzeleleri nerelerde nasil kullaniyorsunuz?
sizin gibi insalara o kadar com üzülüyorum ki hayat dısarda gez toz dolas yeni yerler kesfet bana göre her bos gun gezilcek bi alan demek görümcem böyle zavallaı gunu mutfakta geciyo ocagı gunde 3 kere sildigine ben sahit oldum pess dedim yaa en buyuk hobisini sorsalar duvarları silmek dicek o vaziyette

bende nerde ne acilmis ne olmus gidiyim diye bakıyorum ki yakın sehir bile olsa giderim degisil yerler görmek tatmak bana olanustu zevk veirir

takıntı boyutunda olduğu aşikar bunun için "yapma etme" diyemeyeceğim o öyle "hadi yapmayayım" deyince ortadan kalkan bir durum değil.
çok kısa bir dönem bende de vardı bu durum ama sebebi vardı sebep ortadan kalkınca geçti.
ben başka bir şey söyleyeceğim:
anladığım kadarıyla çocuklarınıza çok hassas ve iyi bir annesiniz onca işin arasında onlara ne kadar güzel vakit ayırıyorsunuz, hem de ikiz Allah bağışlasın.
1-çamaşır suyu gerçekten zehir. değil çamaşır suyunu klasik bulaşık deterjanını bile 7 saat durulamak gerekiyormuş kalıntılardan arındırmak için.
ben hamileliğimden beri organik deterjan kullanıyorum ama evimde tuvalet filan için hala çamaşır suyu var o konuyu daha aşamadım. ama yemek masasını bile organik olmayan deterjanla spreyle silmem çocuğum ekmek filan koyup yiyor diye.
hamilelikte bulaşık makinesi deterjanından o kadar tiksindim ki anlatamam. makineden çıkınca dakikalarca suyla durulardım bardakları. aksi halde deterjan içiyormuşum gibi geliyordu. çamaşır deterjanından yumuşatıcıdan o kadar tiksinirdim ki ağlayacak gibi olurdum. aslında bu da bebeği korumak için vücudumun geliştirdiği bir savunma mekanizmasıymış. hepsinin kanserojen olduğunu biliyoruz.
2-bu kadar hijyenik bir evde çocuklarınızın bağışıklığının gelişmesine engel olabilirsiniz. doktorlar alerjik çocukların aşırı steril evlerde büyüdüğünü söylüyor. sonuçta vücudun savunma mekanizmasını bu kadar atıl bırakmamamız gerekiyor.
ben o konuda çok rahat bir anne oldum. yere düşeni alıp yiyebilirdi ev içinde. ve iki senelik anaokulu maceramızda kızım sınıftaki arkadaşlarına göre çok daha kolay atlattı hastalıkları. resmen ayakta geçirirdi.

uzun uzadıya yazdım kusura bakmayın ama aşırı titizlikle hem kendinize eziyet ediyorsunuz ilerde Allah korusun ortopedik problemler çıkabilir, hem de tertemiz bir ev olsun diye kimyasallarla aile sağlığına uzun vadede zarar veriyorsunuz.
yazdığım bu iki madde sizi düşündürttüyse bu durumu nasıl hafifleteceğinize dair kendinizi telkin ya da uzman yardımı gibi çözümler işinize yarayacaktır.

Konu sahibi benim eve de uğrar mısın,hamilelik malum,çok fazla ayakta kalamıyorum.Şimdiden bel ağrısı başladı.Heryer şöyle bir kaldırılıp indirilse şahane olur.
Hem eşim çamaşır suyunu yasakladı ben de kafa yaptığına şahit oldu da bikaç kez.
Belki çamaşır suyu da getirirsin,karşılıklı kullanıp güzelleşiriz:rapci:

yorumları okudukça yazasım geliyor :KK53:
benim ablam konu sahibinden daha ağır vaka, ne zaman telefon açsam ayrıntılı bir iş yaptığını söyler haftada bir bazayı döküp silip yerleştirir filan. ben ona nazaran resmen pasaklıyım. bundan 6 sene kadar önce bir gün telefonda konuşuyoruz. sabah 7 den gece 11 e kadar ev temizlediğini söyledi. ya bana bi şevk geldi öğleden sonra bir başladım temizliğe koltuk, halı, mutfak dolabı... sabah ezanında girdim yatağa. bir uyandım kollarım tutmuyor ve nasıl bir ağrı! üzerimi eşim giydirdi o kadar ki ellerim işlevsiz. hastaneye gittik "yumuşak doku zedelenmesi" dediler. öğlen 1 de buzdolabının kapağını açabilecek kadar ellerim tutmaya başlamıştı.
o benim yaptığım son büyük temizlikti galiba. şimdi bir yardımcı ablam var Allah ondan razı olsun. Ona sağlık güç kuvvet versin. Haftada bir gelir, kendine göre işleri planlar ve iş ne zaman biterse, bazen öğlen bazen akşam. Bir bakarım perdeleri yıkamış duvar silmiş, bir bakarım çamaşır yıkayıp ütü yapmış, dolap düzeltmiş.
benim de her zaman evim temizdir ama temizlik günlerinde ablaya yardım etmek ve hafta içi bazen el süpürgesi açıp tuvalet lavaboyu şöyle bir almak dışında hiçbir vasfım yok
hayatımda cam silmedim mesela :eek:

son bir anekdot: birkaç sene önce bir eve taşındım. o kadar temizdi ki taşınma temizliğini kerhen yaptık. sildiğimiz dolapların suları filan bembeyaz. ev sahibinin oğluna "annen ne kadar titiz bir kadın" dedim. çocuk da bana "abla şu kadar söyleyeyim kabuklu cevizi bile yıkamadan kırmamıza izin vermez" demişti.

Hazir konusu acilmisken birseyler yazmak istiyorum , gerci cogu yorumdan okudugum bilincli kadinlarla dolu burasi bunu gormek cok sevindirici..

Malum kuresel isinma diye bisi var , dogal kaynaklarin tukenmesi de cabasi
Kuresel isinmanin en buyuk sebeplerinden biri bizim bilincsizce kullandigimiz elektrik
Su ise gercekten gelecek yuzyilda petrol kadar degerli olacak , simdi.pek cok savasa sebep olan petrol yerine 100 yil sonra su savaslari yapilacak

Cocuklarimizin ve dunyamizin gelecegi icin bilincli tuketim sart , elektrik ve suyu ne kadar verimli kullanirsak dunyamizin omrunu o kadar uzun tutabiliriz
Lutfen benim kullandigim elektrikle sudan ne olacak demeyin , bir kisi bile etki eder , hergun bulasik camasir makinasi calistirmayalim , suyumuzu dikkatli kullanalim , acik ışıklari kapatalim

Konu sahibi lafim size degil lutfen yanlis anlamayin brni ama soylemeden gecemedim

Kamu spotu gibi oldu kusura bakmayin arkadaslar ama bunlarin farkinda olmayan bir kisi bile okusa ve uygulasa dunyamiza katkisi olur

Kimyasallara deginmiyorum bile pek cok arkadas soylemis zaten , kanserin bu kadar etkili olmasinin sebeplerinden biri ev temizliginde kullanilan kimyasallar , camasir suyu ise pek cok gelismis ulkede satilmiyor , satisi yasak olan bir urunu sagolsunlar bizim ulkemizde cok guzel pazarliyorlar

sağlık, zaman kaybı vs gibi sebeplerden çok çok daha önemli sebepleri yazmışsınız kendi adıma teşekkür ediyorum size.
etik olan, doğru olan kendi hayatımızdan önce bunları düşünmek
:KK9::KK9::KK9:

sizin gibi insalara o kadar com üzülüyorum ki hayat dısarda gez toz dolas yeni yerler kesfet bana göre her bos gun gezilcek bi alan demek görümcem böyle zavallaı gunu mutfakta geciyo ocagı gunde 3 kere sildigine ben sahit oldum pess dedim yaa en buyuk hobisini sorsalar duvarları silmek dicek o vaziyette

bende nerde ne acilmis ne olmus gidiyim diye bakıyorum ki yakın sehir bile olsa giderim degisil yerler görmek tatmak bana olanustu zevk veirir
Benden cok gezen olmasin.hatta konum bile var.2 cocuk sirtimiza sirt cantasi ve yol nereye gotururse diye.konu gezme olunca isi gozum gormez birakir cikarim.ayni sey cocuklarim icinde gecerli.ama cocuklar ve gezme gezme disinda evimi tertemiz tutmak icin cabalar dururum.ocagi da sadece 1 kez silerim:))duvarlari hic silmem neredeyse sadece birseyler falan sicrarsa ya da cocuklar boyarsa o kisimlarini.boya badana yapilir zamani gelince.nesela daginiklik hic sorun degildir benim icin.benim sorunum hijyen ve temizlik.ev temiz ilduktan sonra gerisi onemli degil.su an salonumun resmini koysam akliniz sasar daginikliga.malum 2 cocuk.her yer ama her yer oyuncak dolu.salon yatak odasi giris.cocuklara hersey serbesttir.disarida yerlere yatarlar ota b.ka dokunurlar asla ses etmem.dur pis yapma etme demem.sonra eller yikanir ust bas degisilir olur biter

İkinci kuzumdan sonra ben saldım gitti...
Hatta hayatımda hiç bu kadar titiz biride olmadım
Yani, olabilirdim ama amannn dedim
Bence arada sizde deneyin.
Caniniza yazik

X