Temizlik nasıl yapılır bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim

AliciaDominica

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2012
64
0
46
Ankara
Merhaba, ben yardımcı kadın olan bir evde büyüdüm. Temizlik hep yapılırdı, yemek de hazırdı. Şimdi yalnız yaşıyorum, yemek yapma konusunda sıkıntım yok, seviyorum yemek yapmayı ama temizlik yapamıyorum. Ev doğru düzgün nasıl temizlenir gerçekten bilmiyorum. Ev düzgünce nasıl temizlenir anlatabilir misiniz? Düzgünce derken, iyice, böyle pırıl pırıl olsun istiyorum her taraf. Annem çok çalışıyor, o yüzden eve gelince genelde dinleniyor, çok önemli olmadıkça onu arayıp soramıyorum uyuyorsa uyanmasın diye. Siz yardımcı olabilir misiniz? :)

Merhaba canım.. Önce biir güzel elektrikli süpürgenle halını parkelerini süpürürsün.. Ara yerlere girmek için büyük başlığını çıkartıp borusunu kullanırsın.
Ardından bir minik leğene su ve deterjan koyup bez ile sehpaların masaların ıvır zıvırların tozunu alabilirsin.. Bezi leğene bastırıp azıcık çitileyip sonra iyiceee sıkarsın, böle böyle kullanırsın canım.
En son da parkeleri viledalarsan tamamdır.
Anladığım kadarıyla öğrenci evin için soruyorsun. Ben de hiç birşey bilmeyerek gittim..
En kolayı tuvalet banyo temizlemek. Hele de tuvaletin alaturkaysa. yerdeki bütün paspaslar çıkartırıp balkondan silkelenir, çırpılır. Yere deterjan dökülür. Fırça ile yerler köpür köpür köpürtülür sonra da su dökülür çekecekle gidere doğru sular itelenir.. Kuruduktan sonra da geri serilir paspaslar.
Dönem başlarında halılarını yıkamaya verirsin canım.
Perdelerini de yine dönem başlarında yıkarsın. Biz öyle yapıyoruz. Sonra makineden çıkar çıkmaz asacaksın perdeleri. Kendi kendine kuruyacaklar.
Daha sorun olursa buradaki güzel hatunlar yardımcı olurlar :17: Ben nacizane öğrenci başımla anlatmaya çalıştım..

benim bildiğim önce süpürgeyle şöyle bi çekilir sonra silinir bi güzelce etraftaki esyalar yerler falan
ama degısık yapanlar varsa bende merak ettım
akıl akıldan üstündür değil mi:56::24:

Merhaba canım.. Önce biir güzel elektrikli süpürgenle halını parkelerini süpürürsün.. Ara yerlere girmek için büyük başlığını çıkartıp borusunu kullanırsın.
Ardından bir minik leğene su ve deterjan koyup bez ile sehpaların masaların ıvır zıvırların tozunu alabilirsin.. Bezi leğene bastırıp azıcık çitileyip sonra iyiceee sıkarsın, böle böyle kullanırsın canım.
En son da parkeleri viledalarsan tamamdır.
Anladığım kadarıyla öğrenci evin için soruyorsun. Ben de hiç birşey bilmeyerek gittim..
En kolayı tuvalet banyo temizlemek. Hele de tuvaletin alaturkaysa. yerdeki bütün paspaslar çıkartırıp balkondan silkelenir, çırpılır. Yere deterjan dökülür. Fırça ile yerler köpür köpür köpürtülür sonra da su dökülür çekecekle gidere doğru sular itelenir.. Kuruduktan sonra da geri serilir paspaslar.
Dönem başlarında halılarını yıkamaya verirsin canım.
Perdelerini de yine dönem başlarında yıkarsın. Biz öyle yapıyoruz. Sonra makineden çıkar çıkmaz asacaksın perdeleri. Kendi kendine kuruyacaklar.
Daha sorun olursa buradaki güzel hatunlar yardımcı olurlar :17: Ben nacizane öğrenci başımla anlatmaya çalıştım..

merhaba
birsey sormak istiyorum
benim evim anayola yakin
sanirim o yuzden evimde inanilmaz toz oluyor
hatta ne toz
pamukcuklar dolasiyor
toz aliyorum ama cok cabuk geri oluyor
hergun toz almak istemiyorum
ne yapabilirim bu igrenc tozlardan
masa altlari
yerler
dolaplar
hemen toz kapliyor
koltuk takimim deri
onda bile cok toz oluyor
deli oluyorum

Arkadaş çok güzel anlatmış...Mutfak dolaplarını da arada silmelisin yağ tutabiliyor.Balkonu fırça ile ve bir kova su dökerek temizleyebilirsin...Mobilyan varsa marketlerde toz bırakmayan çok güzel toz bezleri var ondan alırsın..kokulardan hoşlanıyorsan çamaşır parfümü alıp suya koyabilirsin veya yüzey temizleyicisi yani fabuloso vs...cam için camsil alırsın yine özel cam bezleri var onla silebilirsin ama ben gazeteyle siliyorum,alışkanlık...Tüp için cif tarzı mutfak temizleyicisi,banyo içln yine aynı...lavabo ve küvet için ayrı sünger alıp cifleyebilirsin..

PRONTONUN MOBİLYALAR PARKELER İÇİN SPREY TEMİZleyicisi var onla yapınca uzun bi süre toz olmuyo tavsiye ederim

öyle birsey arastiriyorumbendezaten
burdada bulabirim insallah
oturma odasindaki dolab icinde
keske bu kadar esya almasaydim
temizlemek ayri dert
tesekkür ederim :)

Merhaba, ben yardımcı kadın olan bir evde büyüdüm. Temizlik hep yapılırdı, yemek de hazırdı. Şimdi yalnız yaşıyorum, yemek yapma konusunda sıkıntım yok, seviyorum yemek yapmayı ama temizlik yapamıyorum. Ev doğru düzgün nasıl temizlenir gerçekten bilmiyorum. Ev düzgünce nasıl temizlenir anlatabilir misiniz? Düzgünce derken, iyice, böyle pırıl pırıl olsun istiyorum her taraf. Annem çok çalışıyor, o yüzden eve gelince genelde dinleniyor, çok önemli olmadıkça onu arayıp soramıyorum uyuyorsa uyanmasın diye. Siz yardımcı olabilir misiniz? :)

Temizlik yapmaktan kolay ne var...
Canım öncelikle dogru temizlik mazemesi kullanmalısın...
Cam, toz, yer temizligi bezlerin ve detarjanların ayrı ayrı ve temizlemek istedigin zemine göre olmalı artık her yerde mikrofiber bezler satılıyor zaten al sil...
Yerleri silmeden önce mutlaka iyice süpürmelisin yoksa ne kadar silsende temiz olmaz saç, kıl,toz vs.. kalır...
(yer silerken halıları balkonda havalandırmak işini kolaylaştıracaktır)
Camlar içinde bulaşık deterjanı kullan nasılki bulaşıklar ışıldıyor camlarda ışıldıyor (çok köpürtmemelisin)...
Tozlar zaten çok basit mikrofiber bezi musluk altında yıka sil bu kadar...
Vc ve banyolarda cif ve çamaşır suyu şart bence(çamaşır suyu tercih etmeyenler iyi bir yüzey temizleyici kullanabilir)
hadi kolaygelsin...

büyük marketlerde var bulursun migros kipa gb mutlaka bulursun bnde cadde üzerinde oturuyorum ancak öyle başaçıkabiliyorum walla deri koltuklarada sür hiç bişey olmuyo ben de öyle yapıyorum :D

canim bende yardimci olan evde buyudum
burdada saati 10 eu
3 ayda bir aliyorum nabim
buyuk isleri yapamiyorum zaten
ama yinede yetmiyor
gelen kadin bana kiziyo
duzenli yap hersey bana kaliyor diyor

Toz icin favorim loc
Gercekten soylendigi kadar mucize bi urun ..
Hayati kolaylastiriyor
Bir kovaya 4 litre sicak su yarim kapak loc
Kapi , pencere tum mobilyalar, hali, koltuk neyi isterseniz hatta yerlerde dahil silebiliyorsunuz
Bi sure toz tutmuyor loc kullandiginiz yerler ..

Toz icin favorim loc
Hayati kolaylastiriyor
Kapi , pencere tum mobilyalar, hali, koltuk neyi isterseniz hatta yerlerde dahil silebiliyorsunuz

türk ürünümü bu
burada varmidir
hic duymadim
Almanyadayim ben

Toz icin favorim loc
Hayati kolaylastiriyor

Evet loc gerçekten iyi bir genel temizleyici bende tavsiye ederim...

Fransadada saati 10 ila 15 € arasi degisiyor yardimcinin
Hamileyken bi kac sefer cagirdim kadin gelmden evi dip kose temizlemistim :))
Bende bu temizlk olayi psikopatlik boyutunda biraz :)))

Back
X