sonunda buldum aradığım başlığı
kızlar benim mutfak kahverengi mermer fayanstan...limon lekeleri oldu,eşimin sayesinde..onları temizleyemezsin dedi bir kaç arkadaşım.fikriniz var mı?
ayrıca esas mesele birkaç gündür fayansımın üstü sanki tozlu gibi görünüyor..ama tozlu değil.ben hep cifle silerim.neden öyle oldu anlamadım.sizce nasıl oldu ve nasıl bir çözüm bulabilirim?
Bu mermer fayans mutfağın neresinde?
Ayrıca cif uzun vadede çizer ve koyu renk zeminlerde bu belli olur.
mutfağın tüm fayansı tamamen mermer..çizik değil derdim..enteresan şekilde toz toplamış gibi görünüyor ama sildiğimde toz falan yok..ayrıca geçmiyor.
Tamam anlaşıldı.
Evet iste kimyasal tahribatı .
Genelde oluyor ama açık renklerde anlaşılmıyor.
Sildiğiniz zaman geçmiyor değil mı?
hayır,geçmiyor..eski haline getirmenin bir yolu yok mudur?
Cevabı bilmiyorum ama o toz gibi görünenler sadece çizik.
Mermercilere bir sorun bakalım cilasi falan var miymiş ?
canım bu sorunu bende bizzat yaşadım..
bende yeni taşındım.. bu evin hem normal tuvaleti hemde klozeti var.. çıkan kişiler klozeti betbat bişekilde bırakmışlar.. derindeki o kahverengi lekeler için önce normal yıkadım sonrada tuz ruhu döktüm 2 saat kadar beklettip sifonu çekip fırçaladım.. o gece yatmadan öncede çamaşır suyu döküp (domestos kullanıyorum ben) sabah tekrar yıkadım.. eğer çıkmazsa yine 1-2 gece yatmadan önce çamaşır suyu dök..
ee bide ben arada elime eldivenleri takıp süngerin yeşil yeriyle yan ve kenar bölgelerini ovaladım
benim klozetim şimdi yeni almış gibi pırıl pırıl oldu.. seninkide olur..
kızlar çok güzel paylaşmlar gerçekten teşekkürler hepinize..ben bişey sorcam sizlere yardımcı olursanz çooook dua edicem duvarlarımı siliyorum ama kuruyunca leke leke kalıyo:2: yağ-çöz.kirçöz.domestos.arap sabunu bulaşk deterjanı ...mikrofiber bezle ve mopla denedm sonuç aynı sizlerin önerilerini bekliyrum şimdiden tşkkrlr
- yerleri silmek için ajax'ın pembesi var. çiçekli bi koku adını hatırlayamıycam. çiçek demeti gibi bişey olabilir.
- domestos okaliptus'u seviyorum. ve kullanıyorum. ultra yoğun olanı değil ama diğeri.
- bim'den mikrofiber bezler almıştım iki tanesi 4 tl gibi bişeydi. onları sevdim havlu gibi.
- bingo soft sensitive kullanıyorum çamaşır yumuşatıcısı olarak. ayrıca yarım çay bardağı kadar sirkeyi (üzüm sirkesi vardı evde) detarjan gözüne koyup öyle yıkıyorum. çamaşırlar sirke kokmuyor. renklide de beyazda da kullandım.
aklıma geldikçe yazarım :)
sirkeyle niçin yıkıyorsun peki çamaşırları bir sebebi var mı
Bi ara camasirlarimda koku oluyordu. Ama bazilarinda. Boyle lastik kokusu gibi internette sudaki kirecin kumasa isleyip koku yapabilecegi ve sirke katilabilecegi yaziyordu. Buyuk olcude azaldi koku. Ve renkli beyaz hepsinde denedim.