Temizlik ipucları verelim mi?

Bu mermer fayans mutfağın neresinde?
Ayrıca cif uzun vadede çizer ve koyu renk zeminlerde bu belli olur.

Bu mermer fayans mutfağın neresinde?
Ayrıca cif uzun vadede çizer ve koyu renk zeminlerde bu belli olur.

mutfağın tüm fayansı tamamen mermer..çizik değil derdim..enteresan şekilde toz toplamış gibi görünüyor ama sildiğimde toz falan yok..ayrıca geçmiyor.

mutfağın tüm fayansı tamamen mermer..çizik değil derdim..enteresan şekilde toz toplamış gibi görünüyor ama sildiğimde toz falan yok..ayrıca geçmiyor.

Tamam anlaşıldı.
Evet iste kimyasal tahribatı .
Genelde oluyor ama açık renklerde anlaşılmıyor.
Sildiğiniz zaman geçmiyor değil mı?

selamlar bayanlar
şu fakirin buharlı yer silme makinası varmış kullanan var mı aranızda?birde şu halı dövme makinası nasıl bişey bahsedermisiniz

bayanlar konunun hepsini okumadım henüz yavaş yavaş okuyorum da görüyorum ki bir çok kişi duşa kabinin kirecinden şikayetçi
ben clint bang kireç çözücü kullanıyorum sıkıyorum sabah o öyle bekliyor saatlerce daha sonra looklu suyla siliyorum gayet iyi oluyor..geçenlerde de bir arkadaşım söyledi biraz su ve sirkeyi şu fısfıslı kutulara koyup sıkıyormuş bekletip sadece su ile yıkıyormuşş ben denemedim aama o çok memnun

kızlar bende ev işlerimi genellikle pazartesi yapmaya çalışırım hafta başı nede olsa. eşim geceli gündüzlü çalıştığı için düzen falan kalmıyor ama evimi her daim düzenli tutunca işim dar vakitte bile bitiveriyor. mesela eşim evde olmayınca (ister işe gitsin ister çarşıya ) hemen işe koyulurum 10 dk süpürür 10 dk siler 10 dk toz alırım tuvalet hergün temizlenir banyo haftada bir yıkanır. banyoyu günlük silmeye çalışırım. süpürme silme işini öyle hergün yapmam gerekte olmuyor zaten düzenli ve tozsuz olunca iyi gidiyor işte.. yemeğe gelince yemeği yapmaktan çok adını koymak zor gelirdi bana onada çözüm buldum akşam yemeğine oturur oturmaz yarın şu yemeği pişireceğim derim ve eksiğimide tamamlayınca güne kaygısız başlarım. mutfak evin en temiz olması gereken yeridir bence çünkü bir evde ençok mutfağa bakılır çıkan bulaşık hemen kaldırılır yerde kırıntı olmaz mutfak dolaplarının kollarıda temiz olursa çat kapı gelen misafirimden çekinmem aklıma geldikçe yazarım inşallah
ama bu işler yazıldığı kadar uzun sürmüyor ayrıca belirtmek isterim:))

Arkadaşlar benim derdimde şu:
Hergün iyi kötü temizlik yaparım fakat sürekli dağılıyoruz sabah temizlenen ev akşama tanınmaz oluyor.
Nasıl oluyor anlamıyorum.Kendimi zorluyorum birtürlü tertipli olamıyorum.Çocuk olunca düzenli olmak daha zor.
Bu konuyu sürekli takipteyim

Son düzenleme:
Camlarda sır asprinsi kullandım çok memnun kaldım
Önce aspirinsli suyla camları güzelce sildim
Sonra sadece suyla silip kuruladım.Tavsiyeleriniz içîn teşekkürler

ben camlara ayrı bir temizleyici kullanıyorum desem yalan olur çamaşır suyuyla silip sonra kuruluyorum camsil leke bırakıyor
pimapen oldukları içinde ciflenmek istiyor ama keyfime göre eğer misafirim gelecekse üzerinden dolandırırım yok vakit varsa cifler çıkarım işin içinden:)) ama iyi durulamak gerekiyor malum cif lekesi bu..

kesin çıkıyor mu kızlar yaa bendede var bu sorun banada kabartma tozu önerdiler bide onu deneyeceğim

canım marketlerde aspirin diye bir deterjan var onu sık duvarına bekletmeden sil pırıl pırıl oluyor mis gibi:))
cifi durulamak tam bir işkence ona sakın bulaşma işini zorlaştırıyor
Ayrıca bu aspirini evin birçok yerinde kullanabiliyorsun

sirkeyle niçin yıkıyorsun peki çamaşırları bir sebebi var mı

sirkeyle niçin yıkıyorsun peki çamaşırları bir sebebi var mı

Bi ara camasirlarimda koku oluyordu. Ama bazilarinda. Boyle lastik kokusu gibi internette sudaki kirecin kumasa isleyip koku yapabilecegi ve sirke katilabilecegi yaziyordu. Buyuk olcude azaldi koku. Ve renkli beyaz hepsinde denedim.

Bi ara camasirlarimda koku oluyordu. Ama bazilarinda. Boyle lastik kokusu gibi internette sudaki kirecin kumasa isleyip koku yapabilecegi ve sirke katilabilecegi yaziyordu. Buyuk olcude azaldi koku. Ve renkli beyaz hepsinde denedim.

ayy aynı koku benimde renkli çamaşırlarımda oluyor ya aynısı daha makina yıkamayı bitiriyor çıkartmak için kağısını açmamla eksi bir koku beni karşılıyor
her türlü şeyi denedim bütün markaların deterjanları ve yumuşatıcılarını denedim yani çamaşırlar da hani kirli bile olmuyor sırf giyildi diye yıkanıyor öyle koku yapacak bir sebep de olmuyor dicem ki bekletince çamaşır ıslakken kokar dicem ama bekletmeden asıncada aynı şey oluyor yanii kireçten mi kaynaklanıyor ki acaba
bu arad biz makinada hiç kireç çözücü kullanmayız
bir deneyeyim ya bu sirkeyi nasıl uygulanıyor ki

ya şu sirkenin fayda etmediği şey yok heralde
peygamber efendimizden hadisi şerif var ya evinizde muhakkak sirke bulundurun diye
bu arada sirke nazarın çıkmasınıda sağlıyor evinizin köşelerine serpebilirsiniz bunun için
bende çamaşırlarda kullanayım bakayım da nasıl kullanacağım,deterjan gözünemi yumuşatıcıyaamı hangi göze ne kadar koymak gerek?

merhaba arkadaşlar yeni evli sayılırım, banyom yeni yapıldı fakat daha 1 yıl olmadan fayans araları bi baktım ki sararmış ( üstelik çeşmelerin üzerleri hep kireç lekesi.. kireç sökücüyle temizleniyor fakat ertesi gün gene aynı.. çalıştığım için hergün yapamıyorum busefer de iyice kireç tutuyor, ne yapmam gerekir yardım ederseniz sevinirim bu kireç derdine fayans aralarını saatlerce ovdum ama çıkmuyor sarı lekeler.. üstelik duşa kabin araları vs. çok berbat oldu yepis yeni banyom ne halde diye valla çok üzülüyorum fikirlerinizi bekliyorumm...

derzlerin sararmasından ben de şikayetçiyim...diyorum ki kırmızı derz alıp onlarımı sürdürsem acaba...hem böylece sararma dersi de biter...renkli derz kullanan var mı arkadaşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…