yazılanların %80'ini okudum. benim ne yaptığımı sorarsanız ben ne yaptığımı bilmiyormuşum :)
temizlik yapıyorum elbette ama benim sabit kullandığım şeyler yok. sanırım deneme aşamasındayım :) temizlik genelde canım istediği zaman olur. büyük temizlik yapacaksam.
balkon yıkanır çekçekle çekilir. halılar dışarı atılır (silkecek yeriniz yoksa süpürerek de atabilirsiniz.). silkmek halıları yıpratıyor ayrıca. ev dağınıksa toplanır. çarşaflar nevresimler değiştirilir. sonra bir güzel süpürülür. köşeler (malum örümcekler) çekyat koltuk altları her yer. sonra camlar silinir. ben camlar için wintex'in cam bezini kullanıyorum. eğer camlarım çamur olmuşsa önce bi bezle güzelce temizliyorum. sonra cam beziyle - sadece suyla deterjan yok - siliyorum. iz kalmıyor. bezi iyice sıkmalısınız püf noktası bu. perdeleriniz yıkanmalıysa camları silerken atın makineye silene kadar çıkar zaten, asarsınız hemen. camlardan sonra güzelce bir toz alınır. venge rengi mobilyalarım var. hiçbir çözüm bulamadım. amway ve pronto tozsavarı deniycem. henüz denemedim. ev banyoya en uzak taraftan banyoya doğru silinmeye başlanır. her oda silinirken aydınlatma, prizler ve kapısı silinir. iki kova bulundurunca kolay oluyor. küçük tuvaletimiz var bizim. orası duvarlarıyla birlikte domestosla yıkanır. ben araba fırçasıyla yıkıyorum. yıkadıktan sonra aynasını silip lavabosunu cifliyorum. banyoya gelinir ve paspasları en kısa programa atılır (15 dk'lık programım var makinemde) benim en uzun süren yer banyom. duşakabin var düz cam
su damlası izleri var. her şey denedim. cilit bang turuncu, loc'un banyo için kireç çözücü ve kireç tutmasını engelleyici ürünlerini, cif'in duşakabin için kireç çözücüsünü ama hiçbir şey fayda etmedi. en sonunda fısfısın içine koyduğum porçözü sıktım camlarına e tabi ağzımı burnumu kapattım havlularla falan. üzerime en eski şeylerimi giydim. biraz bekledim.eski bir lifim vardı onunla ovdum duruladım. kireci kıs süreliğine de olsa büyük ölçüde uzaklaştırdım. araba camları için olan çekçeklerle her duştan sonra çekmek lazımmış en kısa sürede ondan da alıcam ve deniycem. duşa kabinimi yıkadıktan sonra banyomdaki klozeti yıkıyorum dip köşe bunu eldivensiz yapamıyorum. içim almıyo sevmiyorum klozetleri
yıkadıktan sonra banyoyu yıkıyorum aynasını silip lavabosunu cifleyip banyonun içini duruladıktan sonra çekçekle çektiriyorum. makineye attığım paspasları asıyorum.halıları serip bir çay bi kahve keyif çatmaca :)
mutfak için bişey yazmadım. bulaşıklar makineye. bütün tezgah cifle bir güzel silinir. mutfak dolapları arada bir baştan aşağı silinir düzenlenir. ankastreleri cifi bir beze döküp sadece ovuyorum çok bastırmadan çizilmesin diye. sonra duru ıslak bezle silip kağıt peçeteyle kuruluyorum. iz yapmıyor. benim ocağım gazlı ve siyah cam. üzerinde demirleri var yani. onları haftada veya iki haftada bir bulaşık makinesine atıyorum temizleniyor. camını da cifle bastırmadan ovuyorum güzelce duru bezle silip kuruluyorum. misss..
bütün bu işlerinizin arasında makinenize çamaşır atıp atıp yıkayabilirsiniz. düdüklünüz varsa yemeğinizi pişirebilirsiniz. siz iş yaparken o da pişer zaten. arada bir mutfak dolaplarını arada bir de vitrinleri dip köşe silerseniz zaten bişey kalmaz. (bunlara her daim gerek yok bence)
bir arkadaşım acilen misafir gelecekse sadece evi siliyorum derdi süpürmeyi misafir gittikten sonra yapıyormuş. bence mantıklı :) toz halının üzerinde görünmüyor ama fayanslarda çok belli oluyor!
İşler bu şekilde sürüp gider. unuttuğum bişey varsa affola.. fazla kasmayın. size gelen sizin için gelsin temizliğiniz için değil.