Temizlik ipucları verelim mi?

sagol arkadasım ama bu sıcak su dedıgın satın aldıgımız su mu yoksa çeşme suyu kullanabılırmıyız?bırde camasırlarda kullanıyormusun sen makınada?

Çeşme suyuna kullanıcaksın....Ben camları, kapıları, duvarları, halıları, yerleri loc ile temizliyorum....çamaşırda kullanmadım, kullanılmıyor sanırım

loc u ben yerleri silerken kullanıyorum aynı zamanda beyazlarıma da koyuyorum (çamaşır makinesinin deterjan göznüe)

sulandırmasını ise; 1 kapak loc a ( ürünün kendi kapağı) 5 litre sıcak su koyuyorum

loc konsantre bir ürün genelde kullanırrken pompa takıp kullanılıyor daha da ekonomik oluyor. sıcak suyla acılımını yapman lazım. yerleri sileceksen vileda kovasını sıcak suyla doldur 5lt ye 2 pompa kullan. yerlerden dogal parıltısı kolay kolay gitmiyor ben cok memnununum
yine aynı sekilde sıcak suya eklerek her türlütemizligine kullanabilirsin ben denemedım ama camlara da cok iyi oldugunu söylüyorlar. ayrıca lekeler ıcın sprey kutusuna seyrelterek kullanabilirsin arkadasım.

sagol arkadasım ama bu sıcak su dedıgın satın aldıgımız su mu yoksa çeşme suyu kullanabılırmıyız?bırde camasırlarda kullanıyormusun sen makınada?

normal çesme suyu. ben kullandıktan sonra balkonda solmus sardunyama doktum tabi su sogugunca. cicek açtı kendisi dedikleri kadar var doğal bir ürün loc. ben asprini de kullanıyordum ama kokusu insanı tıkıyor rahatsız ediyor. çevremiz ve kendimiz için daha az zararlı ürünlere yönelmekte fayda var

çamasırlar için de amway SA8 delicate diye çamasır deterjanı var onu da pompa ile kullanıyorum 8 kilo camasıra 2 pompa hem ekonomik oluyor hem de sağlıklı cıkan camasırları asarken deterjan kalıntısı kokusu olmadan rahatsız olmadan asıyorum cünkü beni etkiliyordu önceden

beyazlara ise yarıyor mu ben de deneyeyim peki nasıl kullanıyorsunuz sadece loc mu koyuyorsunuz ve ne kadar koyuyorsunuz

ben 40 gunluk evli biri olarak temızlık rutınımı oturtmus durumdayım şöyleki pazartesıden pazartesıye temızlık gunumdur
ilk önce kucuk paspaslarımı balkondan sılkelerım daha sonra balkonumun mermerını camlarımın onunun tozlarını alırım
sonra balkonu bastanbasa domestoslu suyla sılerım sonra elekrık supurgesını acar komple supururum halıları kaldırırım
sonra mobılyaların tozunu alırım butun camlarımın onunu sılerım gercekten cok tozlanıyor cunku en son tuvalet banyo camasır suyuyla ovalarım aynalar cıncık gıbı sılerım:)) dıs fırcalık fılan komple sabunlanır yıkanır banyonun ısı bıttıkten sonra ıcerı gecıp kuruyan yerlere halılarımı sererım o anı cok sevıyorum mıss gıbı kokan yenı temızlenmıs evv sonra bı guzel banyoya gırer kendımı temızlerım:)))
sonra bı guzel gıyınır hazırlanır makyajımı yapar kocacımı bekler bı kahve keyfı yaparım:))
he tabı bu haftalık rutın temızlık
buyuk temızlıklerde halılar perdeler yıkanır camlar sılınır carsaflar cıkarılır vs vs omur bıter temızlık bıtmez:)

yalnız kırmızı olanı alma beyaz renkli olanı iyi diyorlar öyle cok duydum bende beyaz olanını kullanıyorum

evet kırmızı olanı ben de beğenmedim önceden başka bir barkanın vardı bende pembe kutulu asprix yazıyordu. sonra kırmızıyı aldım hıc begenmedım . bir de elle temaz etmeyin sakin cünkü derinizi olduğu gibi soyuyorr tecrübeyle sabit

ben kayınvalidemle altlı üstlü oturduğum için iki ev temizliyorum sürekli benimle aynı durumda olan varmı yaa günlük temizliklerinizi nasıl bi düzende yapıyorsunuz. 1 yaşında bide oğlum var o kadar yorgun hissediyorumki kendimi. hiç işim bitmiyo. pazar günleri kendi evimi temizleyip çamaşı yıkıyorum. pazartesi kayınvalidemin evini temizliyrum onunda çamaşırları yıkanıyo. salı günü ütü yapıyorum hem benimki hem kayınvalideminki. çarşamba perşembe yeniden evler toz alınıp süpürülmeye ihtiyaç duyuyo. cuma günü kayınvalideminkini yüzeysel süpürüp siliyorum. hadi gene bitti hafta. ipucu verecek olan varmı

yazılanların %80'ini okudum. benim ne yaptığımı sorarsanız ben ne yaptığımı bilmiyormuşum :)

temizlik yapıyorum elbette ama benim sabit kullandığım şeyler yok. sanırım deneme aşamasındayım :) temizlik genelde canım istediği zaman olur. büyük temizlik yapacaksam.

balkon yıkanır çekçekle çekilir. halılar dışarı atılır (silkecek yeriniz yoksa süpürerek de atabilirsiniz.). silkmek halıları yıpratıyor ayrıca. ev dağınıksa toplanır. çarşaflar nevresimler değiştirilir. sonra bir güzel süpürülür. köşeler (malum örümcekler) çekyat koltuk altları her yer. sonra camlar silinir. ben camlar için wintex'in cam bezini kullanıyorum. eğer camlarım çamur olmuşsa önce bi bezle güzelce temizliyorum. sonra cam beziyle - sadece suyla deterjan yok - siliyorum. iz kalmıyor. bezi iyice sıkmalısınız püf noktası bu. perdeleriniz yıkanmalıysa camları silerken atın makineye silene kadar çıkar zaten, asarsınız hemen. camlardan sonra güzelce bir toz alınır. venge rengi mobilyalarım var. hiçbir çözüm bulamadım. amway ve pronto tozsavarı deniycem. henüz denemedim. ev banyoya en uzak taraftan banyoya doğru silinmeye başlanır. her oda silinirken aydınlatma, prizler ve kapısı silinir. iki kova bulundurunca kolay oluyor. küçük tuvaletimiz var bizim. orası duvarlarıyla birlikte domestosla yıkanır. ben araba fırçasıyla yıkıyorum. yıkadıktan sonra aynasını silip lavabosunu cifliyorum. banyoya gelinir ve paspasları en kısa programa atılır (15 dk'lık programım var makinemde) benim en uzun süren yer banyom. duşakabin var düz cam su damlası izleri var. her şey denedim. cilit bang turuncu, loc'un banyo için kireç çözücü ve kireç tutmasını engelleyici ürünlerini, cif'in duşakabin için kireç çözücüsünü ama hiçbir şey fayda etmedi. en sonunda fısfısın içine koyduğum porçözü sıktım camlarına e tabi ağzımı burnumu kapattım havlularla falan. üzerime en eski şeylerimi giydim. biraz bekledim.eski bir lifim vardı onunla ovdum duruladım. kireci kıs süreliğine de olsa büyük ölçüde uzaklaştırdım. araba camları için olan çekçeklerle her duştan sonra çekmek lazımmış en kısa sürede ondan da alıcam ve deniycem. duşa kabinimi yıkadıktan sonra banyomdaki klozeti yıkıyorum dip köşe bunu eldivensiz yapamıyorum. içim almıyo sevmiyorum klozetleri yıkadıktan sonra banyoyu yıkıyorum aynasını silip lavabosunu cifleyip banyonun içini duruladıktan sonra çekçekle çektiriyorum. makineye attığım paspasları asıyorum.halıları serip bir çay bi kahve keyif çatmaca :)

mutfak için bişey yazmadım. bulaşıklar makineye. bütün tezgah cifle bir güzel silinir. mutfak dolapları arada bir baştan aşağı silinir düzenlenir. ankastreleri cifi bir beze döküp sadece ovuyorum çok bastırmadan çizilmesin diye. sonra duru ıslak bezle silip kağıt peçeteyle kuruluyorum. iz yapmıyor. benim ocağım gazlı ve siyah cam. üzerinde demirleri var yani. onları haftada veya iki haftada bir bulaşık makinesine atıyorum temizleniyor. camını da cifle bastırmadan ovuyorum güzelce duru bezle silip kuruluyorum. misss..

bütün bu işlerinizin arasında makinenize çamaşır atıp atıp yıkayabilirsiniz. düdüklünüz varsa yemeğinizi pişirebilirsiniz. siz iş yaparken o da pişer zaten. arada bir mutfak dolaplarını arada bir de vitrinleri dip köşe silerseniz zaten bişey kalmaz. (bunlara her daim gerek yok bence)

bir arkadaşım acilen misafir gelecekse sadece evi siliyorum derdi süpürmeyi misafir gittikten sonra yapıyormuş. bence mantıklı :) toz halının üzerinde görünmüyor ama fayanslarda çok belli oluyor!

İşler bu şekilde sürüp gider. unuttuğum bişey varsa affola.. fazla kasmayın. size gelen sizin için gelsin temizliğiniz için değil.

- yerleri silmek için ajax'ın pembesi var. çiçekli bi koku adını hatırlayamıycam. çiçek demeti gibi bişey olabilir.
- domestos okaliptus'u seviyorum. ve kullanıyorum. ultra yoğun olanı değil ama diğeri.
- bim'den mikrofiber bezler almıştım iki tanesi 4 tl gibi bişeydi. onları sevdim havlu gibi.
- bingo soft sensitive kullanıyorum çamaşır yumuşatıcısı olarak. ayrıca yarım çay bardağı kadar sirkeyi (üzüm sirkesi vardı evde) detarjan gözüne koyup öyle yıkıyorum. çamaşırlar sirke kokmuyor. renklide de beyazda da kullandım.

aklıma geldikçe yazarım :)

Yakın zamanda öğrendim bilgiyi de ilave etmek istiyorum, dibi tutan tencere ocaktan alınır alınmaz ıslak bez üzerinde 3-5 dk bekletilirse rahatça temizlenir.

burdaki yazılanları okuyunca aslında ben erkek gibi yaşıyormuşum dedim ve çok pasaklıymışım.
biz eşimle her hafta pazar temizlik yaparız beraber ortalığı toplayarak başlarız ben çırpılacakları falan çırparım eşim süpürge açar ve yerleri siler ben pencere önlerini silerim toz alırım lavaboları temizlerim.ayrıca hafta içi bi kez daha süpürüp silerim ben. balkonumla da yaz mevsimi dışında uğraşmam çünkü kullanmam.
bir de temizlik için dünyaya gelmediğimizi düşünüyorum.

ben haftalık temizliğimi evlendiğimden beri hep pazar günleri yapıyorum her pazar erken kalkmaya çalışırım
ilk önce evin bütün odalarını topluyorum her hafta mutlaka yatak örtülerini mutfağımdaki örtüleri değiştiririm bunu değişiklik olsun diye yapıyorum
daha sonra mutfak tezgahımı ciflerim lavayoda domestos döker bekletirim
ilk yatak odasından başlarım toz alır süpürür siler oda farfümünü sıkar kapıyı çerkerim oda oda giderim
en son banyoları ve tuvaletleri temizlerim ve sonra kendimi temizlerim
hafta içi hergün küçük süpürgem vardır onunla evi süpürüm ıslak mendille taşlarımı alırım tozlu yerler varsa onları aldırım birde evebeyn banyosunun lavosunu yıkarım
camları canım istedikçe silerim halılarımı ara ara silerim yine mutfak dolapları kapılaırıda öyle yapıyorum
parkeler için pronto
taşlar için marc veya mr mucsle
camlar için mr mucsle
loc, ariel leke çıkarıcı, aspirin, domestos, olmazsa olmazlarım ankestralerımıda cam sille siliyorum
ama ne yazıkki duşakabinim için çözğm bulamadım kireç lekerini nasıl çıkarcam birsürü şey denedim olmadı kireç çözücü aldım vikingin onuda kullanmaya korkuyorum zarar verirsem diye çözüm bekliyorum

arkadaşım duşa kabinin camları için ilk önce cifle sonra durula kurumadan clin cam temizleyici ile sil süper oluyor
bende aynı dertten baya uğraştım en güzeli bu oldu.tüm evin camarını silerken ilk önce tozunu alırım conra clin sıkar kurularım inanın mükemmel ve pratik .bu bayram temizliğinde amway mobilya cilası aldım oda çok güzel tavsiye ederim geç tozlandırıyor.sildiğin yer kadife gibi elliyince

canım sağol inş denicem ama clin her markette var mı birde cifin banyo olananı alcam dimi

sonunda buldum aradığım başlığı
kızlar benim mutfak kahverengi mermer fayanstan...limon lekeleri oldu,eşimin sayesinde..onları temizleyemezsin dedi bir kaç arkadaşım.fikriniz var mı?

ayrıca esas mesele birkaç gündür fayansımın üstü sanki tozlu gibi görünüyor..ama tozlu değil.ben hep cifle silerim.neden öyle oldu anlamadım.sizce nasıl oldu ve nasıl bir çözüm bulabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…