çok güzel bir konu olmuş bilgilerini paylaşan tüm bayanlara tşkr ediyorum,konu sahibini de tebrik ediyorum...bizde öncelikle banyoda en büyük yardımcım, fayans ve küvet için cif(amonyaklı yada limonlu), klozet içinde cifle yıkadıktan sonra domestos ile yıkar bekletirim bu bekletme genelde hergün akşamları geç vakit oluyor 1 yada 2 saat sonrada yıkarım...domestos müdavimlerindenim bende:))
mutfak ve banyo derz temizliğindede özellikle cifi tercih ediyorum..
benim mutfakta en büyük yardımcım domestos+sirke+arap sabunudur....
bulaşıkları yıkarken asla ve asla domestos+çamaşır suyu vb..kimyasallar kullanmıyorum..sabah bulaşıklarımda ise bardaklarda sasımsı bir yumurta gibi koku kalmasın diye bulaşık suyuna bir miktar sirke döküyorum, hem parlatıyor hemde koku almada bir numara..hemde çok sağlıklı...1 haftada birde çatallarımı ve tahta kaşıklaırmı mutlaka kaynatıyorum...o aralara biriken ve bizim gözümüzden kaçan bulaşık artıkları ve özellikle tahta kaşıklarda kalan artıklar çok güzel temizleniyor ki zaten kaynattığınızda suyunu görünce sizde içerisinde ne kadar deterjan artığı olduğunu göreceksiniz....ben bütün bayanlara öneriyorum...
birde ben kanser prefesörü ve bir çok uzmandan, bulaşıkta kullandığınız çamaşır sularının hiçbir şekilde o bardaklardan ve bulaşıklardan çıkmadığını ve bizim bu kimyasalları ne kadar yıkarsak yıkayalım, onları bulaşıklarımızda kullandıkça vucudumuza aldığımızı söylemişlerdi..ben birçok kişide bunu abartan bayanları gördüm bulaşıklaırna domestosu boca ediyorlar temizlik adına, sebzelerini yıkarken çamaşır suyu kullananlar var, elini ayaklarını çamaşır suyu ile yıkayanları duydum ve çok yanlış olduğunu bildirmek isterim.o kimyaslların hepsini vucudumuza alıyoruz..kendimizi ve sevdiklerimizi öldürüyoruz.... kimseye önermiyorum...en güzel ve sağlıklı sirkeyi öneriyorum ...çünkü can, sağlık pazarda bulunmuyor değerini bilelim....
yerlerimiz karo ve arap sabunundan bu konuda vazgeçemiyorum, tertemiz ve pırıl pırıl yapıyor, ayrıca halı temziliğinde de arap sabununu tercih ediyorum...mutfak fayanslarını silmedede yine arap sabunu ilk tercihim arasında...fırın temizliğinde zaten hiçbir kimyasal kullanmıyorum, onuda arap sabunuyla yıkıyorum..arap sabunu ile kapıları ve pencere kenarlaırnıda siliyorum ayrıca bulaşıklaırmıda yıkıyorum,çokta sağlıklı ve tertemiz yapıyor...ayrıca çocuk doktorları bebeklerin hassas vucudu için biberonlarının temziliğinde sadece arap sabununu öneriyor...reklam gibi oldu
sonuçta temiz bayanı ve temiziliği seviyorum, ama abatmamak kaydıyla...