Temizlik ipucları verelim mi?

annem koltuklar ve halılar için loc kullanırdı.
Ben kendi evime ipek yün karışımı halı aldım kesinlikle hiçbir kimyasal kullanma diye tembihlediler. Sadece arapsabunu kullanabilirsin ama onu ile kullanma bize yolla yıkayalım dedler ama kendileri ne ile yıkayacaklar bir fikrim yok malesef.
Bir de bu koltuğu halıyı hangi bez ile sileyim derdi var ya onun için benim çözümüm şu banyo lif topları var hani laylon gibi bir şey ama duş alırken köpür köpür köpür köpürenler işte annemin evinde iken ben onlar ile siliyordum halıları mis gibi köpürüyor ve parlatıyor. Son suya da yumuşatıcı koyup penye kumaş ile silerdim o da mis gibi kokuturdu.

bu arada aspirin dediğiniz şey nedir???

dediğini anladım bende onunla silmiştim bi keresinde. ama yumuşatıcı hiç aklıma gelmemişti. şu an koltuk silecek durumum yok ama aklımda bulunsun. aspirin diye bi marka var marketlerde falan hep oluyor. herşeyin temizliğinde kullanılıyomuş.

aylaar önce bu yazıyı okumuştum. o günden beri bu yöntemi uyguluyorum.
teşekkür etme fırsatı bulabildim şükür.
çok çok sağol canım.

yarın temizlik yapıcam burdan okuduklarım çok iyi geldi valla şevk var içimd çok sağolun kızlar,hepinize maşallah diyorum

Ben çalıştığım için temizliğimi cumartesi yapıyorum. Önce ortadaki dağınıklığı toplar, sonra süpürürüm.Yerleri siler ardından da toz alırım. En son da tuvalet banyoyu temizlerim. 15 günde bir zaten kadın geliyor.

Bosh'un şarjlı süpürgesini aldım çook memnunum. Şarjlı olduğu için çok pratik.Oturma odasında fişe takılı halde duruyor.Bir şey dökülünce hemen çıkarıp süpürüyrum,büyük süpürgeyle uğraşmıyorum. Toz haznesi aynı zamanda çıkıp el süpürgesi de oluyor. Mutfakta masa altına dökülen kırıntılara birebir.

Perla mikrofiber bezlerden aldım. Markette satılanlardan pahalı ama çok kullanışlı. Camları birazcık kirlense bile hemen silerim deterjana, kurulamaya gerek yok 5 dk da tertemiz. Aynalarımı, arabamın camını bile onunla silerim:))

Mutfaktaki tezgah üstündeki cattle, kavanozlar bile bi silerim mis gibi.

Eğer vaktim yoksa ve misafir gelecekse lavaboları hemen ıslak mendille silerim tertemiz olur. Koltuk halıda da leke olursa ıslak mendil geçiriyor hemen.

Oturma odasındaki kırlentler makineye sığdığı için makineye atarım. Yumuşatıcı da koyunca hem kılentler hem ev mis gibi kokuyor.

Ütümü tv izlerken yaparım ya da yatak odasında bilgisayarı karşıma koyar, güzel bir film açar seyrede seyrede yaparım. Evdeki herşeyi ütülerim. tozbezlerini bile. Hem iyi bir dezenfektan hem de katlanınca dolapta daha güzel duruyor.Gardrop ve çekmece içlerine de kapitone kumaştan örtüler diktirdim.Dolap daha güzel ve düzenli duruyor.

Koltukları en iyi silen ve tertemiz eden tek deterjan bence kosla toz deterjan pembe kutuda olan.

Evin içine sıkmam ama tuvalet paspaslarının üstüne yumoş oda spreyi sıkıyorum.Kokusu çok kalıcı oluyor. 2-3 gün tuvalet mis gibi kokuyor.

Arada bulaşık makinesine bardakları , kaşıkları koyar deterjan yerine çamaşır suyu koyarım. Bitirdikten sonra bu sefer hiç deterjansız tekrar çalıştırırım.Tertemiz olurlar.

Arada sadece iç çamaşırları 90 derecede yıkarım kaynatmış gibi olurlar.

Şimdilik bu kadar aklıma gelirse yazarım yine.

ampullerinizin üzerine sevdiğiniz bir koku ya da parfüm sıkarsanız ampul ısındıkça o koku eve yayılır arkadaşlar.
evlerinin güzel kokmasını isteyen arkadaşlara duyurulur.
birde bulaşık makinasında çamaşır suyu kullanan arkadaşlara parlatıcı gözüne sirke koymalarını öneririm. meyve sebzedeki tarım ilacı kalıntılarını çıkaran sirkenin bulaşıklardaki deterjan kalıntılarını da alacağını düşünüyorum.
bir de ben cam kapı yer duvar için MAYDET diye bir deterjan kullanıyorum. sıcak suyla kullanılınca hiç leke bırakmıyor. mikrofiber bir bezle kullanılıyor. çok ta uzun süre gidiyor. kokusu da güzel.
özellikle yeni taşınan arkadaşlara yeni musluklarına kireç çözücü dökmeyin. porçöz muslukların parlaklığını alır.

benim şikayetim lekeleri çıkmayan lavabo kirleri!Cifin beyazını kullandım, mutfak ve banyo jelini de kullandım cillit bang de kulandım ama hiç birinden memnun kalmadım reklamlarda iki fıs yapıyolar kir çıkıyor hep kandırmaca tavsiyesi olan var mı acaba?

kızlar yazan oldumu bilmiyorum tüm sayfaları okumadım.
çaydanlıklarınızın içine limon tuzu koyun bekletin ilk günkü gibi pırıl pırıl yapıyor.
hiç ovmaya bile gerek kalmıyor deneyin memnun kalacaksınız.

Kızlar başlıktanda anlıyacağınız gibi ben mükemmel temizliğin yolunu buldum profesyonel hijyenik temizlik nedir bu yaşta öğrendim bu bir hizmet firması, bir kere tavsiye üzerine aldım şu an için her şey harika ismini verip reklam yapmak şu an için istemiyorum bu cuma bir kere daha gelecekler sonra tam olarak gönül rahatlığıyla sizinle paylaşırım. Hayat bazan güzel olabiliyor..

Tekrar merhaba, test edip yazacağım demiştim. Evet şimdi gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum ailece çok memnun kaldık herkese tavsiye ederim drcleanette firmasını ayrıca fiyatlarıda fena değil, neyse ben kaçtım yoğun bir hafta malum bye bye

kızlar ben yıllarca tülleri yıkarken bol deterjan koyardım malesef yanlışmış.asıl az konmalıymış,çünkü çok köpüren perdeler temizlenmezmiş.şimdi daha temiz oluyoo
ben de deterjanla beraber aynı göze bir yemek kaşığı sofrada kullandığımız tuz ekliyorum güzel temizliyor

beim lavabodada öle bi sorun var koku oluyor ben cam çay tabagını tam ortaya koyuyorum içinede su koyuyorum ağırlık versin diye cam tabak şefaf olduğundan gözükmüyor deliğide tıkamış oluyor o suya istersen parfüm vernel gibi kokan bişeyde koyabilirsin mutfagın mis gibi kokar lavaboda işin olunca dışarı kenara al sonra gene koyarsın işin bitince

bu başlığı 2-3 gündür okumaya çalıştım yeni şeyler öğrenebilirmiyim diye ve her okuduğumda kalkıp b iş yaptım feci gaza getiriyormuş burası arada girip okuyacağım:)
benim evim epey büyük olduğu için yardımcı almak zorunda kalıyorum ancak şunu öğrendim ki insan kendi yaptıkça ve yardımcıdan çok daha iyi yapılabildiğini gördükçe
iş yapmadan duramıyormuş.Bunu hep anlayamazdım çok zor ve sıkıcı gelirdi , bebeğim olduğu zamanlar aylık yardımcı almıştım yetişemiyorum diye.sonra oğlum kreşe başlayınca haftada 2 ye indirdim
inanılmaz zorlandım başlangıçta sudan çıkmış balığa döndüm , sanki hayat boyu iş yapmamışım herşeyi unutmuşum gibiydi.Bu arada çok titiz bir annenin evinde büyüdüm ben:)öyleki eve girerken çantalar elimizden alınır dezenfekte edilir serili örtülerin üzerine konulurdu..evde beyaz çorap giydirirdi annem yerlerin temizliğini takip edebilmek için...fakat bana hiç iş yaptırmazdı , sen sadece dersine bak nasılsa ilerde yapacaksın derdi.Dolayısıyla ben çok düzenli ve temizli bir ev hayatına alışmış ancak hiç iş yapmamıştım.
Önce haftada 2 gün olmasına rağmen sadece yardımcıya bırakınca ipin ucu kaçmaya başladı , evde huzurlu olamamaya başladım.Bu arada çok rahat bir kocam ve şaralop bir oğlum var:))
İşin ucunu biryerlerden tutmaya ve kendi düzenimi oluşturmaya başlayınca yardımcının yaptıklarını hiç beğenmez oldum sonra haftada bire indirdim , o da yetmedi şimdi 15 te bir alıyorum:)))
Size önerim hayatınızı kolaylaştıracak aletleri kullanmanız , ve bazı işleri rutine bağlamanız. Bu şekilde yapıldığında iş yapmış olduğunuzu bile düşünmüyorsunuz.Mesela güçlü çeken pratik ayaklı bir süpürgeniz herzaman elinizin altında olunca üşenmezsiniz.Benim en çok kullandığım 2 deterjan Loc ve sıvı arap sabunudur. Kimyasalları olabildiğince az kullanmaya çalışıyorum...Çamaşır suyunu sadace klozette kullanıyorum ve 15 te bir yapılan temizlikte.Spreylerin içine hazırladığım 4-5 tane loc+su karışımım var hemen heryerde elimin altında(mutfak ve banyolarda)hangisine girdiysem elimi yıkamaya , çamaşır atmaya...vs hemen fısfıslarım heryere , işimi bitirirkende süngerle yıkarım...diğer çok kullandığım ürün ise Mop. bunun içinde 9 tane mop başlığım var...banyo duvarlarını , evin duvarlarını , yerleri ,balkonları hep mopla yaparım kendim yaptığımda...15 te bir balkonlar çamaşır suyuyla yıkanır kalan zamanlarda sadece mopla yaparım...hep mis gibidir...
mutfak dolaplarını sürekli elim değdikçe toparladığımdan fazla iş birikmez , ütüyü film izlerken yaparım nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz o zaman.Ankastreler için bçok ürün denedim ancak en son olarak buğu yapmayan camsil de karar kıldım:)tabi temizlendikten sonra bunu kullanıyorum ve şimdilik pırıl pırıl iz yok:)
bütün bunları yazınca hiç durmadan iş yapılıyormuş gibi bir izlenim oluşuyor ancak gerçekten düzenli iş yaptığınız asla çok vakit harcamanız gerekmiyor...ben rahatına çok düşkün biriyimdir hatta ailede nam salmışlığım vardır:)))

Bu arada evin kirlenme zamanıyla ilgili de, evin bulunduğu yer caddemi , etrafında inşaat vs varmı , kaçıncı kat...gibi detaylar önemli tabi...

çok güzel bir konu olmuş bilgilerini paylaşan tüm bayanlara tşkr ediyorum,konu sahibini de tebrik ediyorum...bizde öncelikle banyoda en büyük yardımcım, fayans ve küvet için cif(amonyaklı yada limonlu), klozet içinde cifle yıkadıktan sonra domestos ile yıkar bekletirim bu bekletme genelde hergün akşamları geç vakit oluyor 1 yada 2 saat sonrada yıkarım...domestos müdavimlerindenim bende:))
mutfak ve banyo derz temizliğindede özellikle cifi tercih ediyorum..
benim mutfakta en büyük yardımcım domestos+sirke+arap sabunudur....

bulaşıkları yıkarken asla ve asla domestos+çamaşır suyu vb..kimyasallar kullanmıyorum..sabah bulaşıklarımda ise bardaklarda sasımsı bir yumurta gibi koku kalmasın diye bulaşık suyuna bir miktar sirke döküyorum, hem parlatıyor hemde koku almada bir numara..hemde çok sağlıklı...1 haftada birde çatallarımı ve tahta kaşıklaırmı mutlaka kaynatıyorum...o aralara biriken ve bizim gözümüzden kaçan bulaşık artıkları ve özellikle tahta kaşıklarda kalan artıklar çok güzel temizleniyor ki zaten kaynattığınızda suyunu görünce sizde içerisinde ne kadar deterjan artığı olduğunu göreceksiniz....ben bütün bayanlara öneriyorum...

birde ben kanser prefesörü ve bir çok uzmandan, bulaşıkta kullandığınız çamaşır sularının hiçbir şekilde o bardaklardan ve bulaşıklardan çıkmadığını ve bizim bu kimyasalları ne kadar yıkarsak yıkayalım, onları bulaşıklarımızda kullandıkça vucudumuza aldığımızı söylemişlerdi..ben birçok kişide bunu abartan bayanları gördüm bulaşıklaırna domestosu boca ediyorlar temizlik adına, sebzelerini yıkarken çamaşır suyu kullananlar var, elini ayaklarını çamaşır suyu ile yıkayanları duydum ve çok yanlış olduğunu bildirmek isterim.o kimyaslların hepsini vucudumuza alıyoruz..kendimizi ve sevdiklerimizi öldürüyoruz.... kimseye önermiyorum...en güzel ve sağlıklı sirkeyi öneriyorum ...çünkü can, sağlık pazarda bulunmuyor değerini bilelim....
yerlerimiz karo ve arap sabunundan bu konuda vazgeçemiyorum, tertemiz ve pırıl pırıl yapıyor, ayrıca halı temziliğinde de arap sabununu tercih ediyorum...mutfak fayanslarını silmedede yine arap sabunu ilk tercihim arasında...fırın temizliğinde zaten hiçbir kimyasal kullanmıyorum, onuda arap sabunuyla yıkıyorum..arap sabunu ile kapıları ve pencere kenarlaırnıda siliyorum ayrıca bulaşıklaırmıda yıkıyorum,çokta sağlıklı ve tertemiz yapıyor...ayrıca çocuk doktorları bebeklerin hassas vucudu için biberonlarının temziliğinde sadece arap sabununu öneriyor...reklam gibi oldu
sonuçta temiz bayanı ve temiziliği seviyorum, ama abatmamak kaydıyla...

merhaba
bu konuyu okumayı seviyorum ve çok faydasını görüyorum .bicirkiz arkadaşın yazdıklarına katılıyorum.
Ellerimde bir süredir egzama var bu sıra oldukça arttı . Gün boyu ellerim su ve deterjanda olduğundan akşamları ellerim berbat oluyor.Eldiven kullanmaktan pek hazetmesemde arada kullanıyorum .Kimyasal deterjanlar elleri mahvediyor.Bu aralar mutfak temizliğinde sirkeyi sık kullanıyorum .Bugün arap sabunuyla parkeleri, fayansları, kapıları eldivensiz sildim ellerim fazla kurumadı temizliğide gayet güzel özellikle kapıları iyi temizledi.Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
iyi akşamlar herkese
ben ev temizliğine gitmeye başlayacağım yarın bir arkadaşımın annesinin evini temizlemeye gideceğim ama daha önce hiç ev temizliğinde çalışmadim nasıl yapılır nerden başlanır bilmiyorum . ve kadın çok titiz biri olduğu için açıkçası çekiniyorum size gelen temizlikçiler ilk nerden başlıyorlar ne kadar sürede bitiyor bildiklerinizi paylaşırsanız çoook sevinirim
kalın sağlıcakla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…