Temizlik ipucları verelim mi?

Mutfak dolaplarımdaki el izlerini ve yağ izlerini çıkaramıyorum kızlar ne önerirsiniz bana.

hmm bulaşık süngerinin arka tarafıyla cifle beraber ovmayı denedin mi?

eğer o işe yaramadıysa ben bulaşık teli var ya onla çıkarıyorum benim dolaplarım çizilmiyor..sen de ufak bi yerinde dene çizilmiyorsa seninkiler de o şekilde acayip kolay çıkıyor tavsiye ederim..

parmak izlerini de elma sirkeli suyla da silebilirsin..

Son düzenleme:
benim mutfak dolaplarımda aynı çok çabuk leke tutuyor
mutfak tezgahını sildiğimiz sarı bezler var
sıcak suya biraz bulaşık deterjanı koyup bezi ıslıyorum ve dolabı siliyorum
sıcak suyla sildiğim için kurulamama gerek kalmadan kuruyor

dün çamaşır sodasıyla sildim ılık suya ekledim biraz mutfak dolaplarını sildim harika oldu burda bir arkadş yazmıştı

çok sağol ya çok mantıklı

kızlar yazıldı mı bilmiyorum ama çatal bıçakları sararan çaydanlığı ben şöyle temizliyorum
demliğin içine su ve çamaşır deterjanı koyuyorum kaynatıyorum
çatal bıçakları da bir tencereye aynı şekilde koyup kaynatıyorum
sonra içindeki suyla çaydanlığın dışını temizleyip bulaşık mak atıyorum
miissss gibi tertemiz başka şeye hiç gerek yok

evde herseyi sirkeyle temizliyorum tertemiz piril piril oluyor büsürü deterjan denedim hic biri sirke gibi degil biz artik sirkeyi eve ayda bir koliylen aliyoruz. hele buzdolabini benim buzdolabim camli acinca eskiden hep buharlanirdi sinir olurdum artik sirke kulaniyorum bu sorunu yasamiyorum piril piril oluyor, tuvaleti sirke ve kloratla siliyorum, camlarimida ispirtoyla piril piril yapiyor..

Bi ipucuda benden olsun, bulasık makinesine eskiden tablet olarak 1 tane atardım ve kopuklu cıkardı, artık tabletleri 2 ye kırıp yarısını kullanıyorum. Hem kopuksuz hemde temiz olarak cıkıyor.

ay bende fena takıom şu temizlige denemedigim bişiy kalmadı bende fazla beceremezdim ama şimdi biraz idare ederim bende şöyle bişiy söyleyim halım bi türlü eski beyazlıgını almıyodu zaten konuda açıp sormuştum beyaz hacı şakir sabunla silip bide duruluyorum çok güzel bembeyaz oluyo halımm bide loc die bi ürün aldım belki vardır bilen yüzey temizleyici önce o suyla toz alıp camlarımı siliyorum okadar kaliteliki kurulamam bile gerek kalmıyo camöları silip bırakıyorum kuruyıunca tertemiz ahşap yerleri pronto fısfıs aldım harika yapıo çelik kepımıda siliorum yeni takılmış gibi valla banyo cifleri banyoyu harika yapıoo hertarafı duvarları ıslatıp cif banyo dasn sıkıyorum biraz bekleyip siliomm missssss oluyo sonra gece yatmadan evimi toplarım sabah hemen önce yemegimi yapar mutfagı toplar çıkarım ordann sonra devam iştee

Konu güncelligi ve önemli ipuclar icermesi nedeniyle
Önemli (sabit) konular arasina alinmistir..
Iyi paylasimlar..

benim hem önerim hemde sorum var canlarım önce sorumu söyleyim ki çaydanlıgın dış yüzeyini cifle temizliyordum. fakat eşim ben yokken çok kötü kullanmış patates kızartmaya calışmış ki fırın çaydanlık maf :84: ki çif çıkarmıyor aceba öneriniz var mı .:26:

veee asıl önemlisi evimin duvarları hep alçı ayy ben ne yapacagım bilemiyorum. 1,5 yıllık evliyim temizlikte şükür iyiyim ama alçı duvar deyince gözümde o kadar büyüyor ki ne yapsam nasıl yapsam bilemedim o kadar duvarı silmekte ayrı bi dert ama carem yok sizden ricam nasıl siliyorsunuz ve ne kullanıyorsunuz tecrübenize sıgınıyorum
tabe önerimde var onuda söylemeden gecemiyecem pimapen camlarda kenarlara oturan sis ve toz yıgınları için çifi öneririm singere çif döküp ovalıyorum ki sonuç pırıl pırıl . deneyin pişman olmassınz.
bulaşık makinanızın koku yapmasını istemiyorsanız yarım limon koyun kokuyu çok güzel alıyo.
ayrıca parlatıcı yerinede elma sirkesi tavsiye ederim. cam sehpaları kolonyayla silin daha parlak oldugunu göreceksiniz. umarım işinize yarar ben hepsini yapıyorum zararı yok güvenle uygulaya bilirsiniz. :90: :90: :90:

Son düzenleme:
bütün eve domestes yetiyor, her yeri pırıl pırıl yapıyor, hem çamaşırı hem bulaşığı hemde tüm yüzeyleri.

ben de bulaşıklarda mutlaka deterjann yanısıra domestos kullanırım,bardaklarda böylece sararma falan olmuyo,bulaşık makinama da deterjanla birlikte domestos koyuyorum,bazen yerleri silerken bile yer silme deterjanı yerine domestos kullanıyorum ev mis gibi oluyo

Arkadaşlar son zamanlarda bulaşık makinemin temizliğinden memnun değildim.
Kullanma kılavuzunu gözden geçirdim, deterjan değiştirdim , su fıskiye deliklerini temizledim.
Bir yerde boş makineyi bolca yağ çöz döküp çalıştırılmasını duydum.
Hemen yaptım biraz işe yaradı diyebilirim.
Ama önceleri gibi değil servis çağırmam geerkiyor galiba.
Ya da alınalı 13 yılı geçti ,miadını mı doldurdu bilemiyorum.

Arkadaşlar mutfak dolaplarını detaylı bir şekilde ne sıklıkla temizliyorsunuz? Tamam leke, yağ sıçraması ya da döküntüleri anında silip temizliyoruz da sizce ayda bir yeterli mi? Ben böyle yapıyorum ama annem her hafta yapmadığım için beni eleştiriyor.

kızlar bu ürünüde camlarımda,mutfak fayanslarım ve mutfak dolaplarımda kullandım sonuç harika pırıl pırıl parlayan yüzeyler..

tüm evde halı koltuk fayans lavabo heryerde kullanılıyor talimatında yazıyor kullanım şekli zaten..

ben sulandırıp kullandım ve mikrofiber bezle kuruladım tavsiye ederim fayanslarım parladı..

kızlar oturduğumuz binanın dış cephe boyası yeni yapıldı
pencereler yer yer boya oldu ha keza mermerlerde de damla damla boyalar var
bunlar ne ile geçer
dış cephe boyası olduğu için tiner çıkarmaz diyorlar
bir bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

ismini çıkaramıycam böyle büyük jilet gibi bişey var onunla kazıyın kolayca çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…