bende arkadaşım siliyorum 1 güns onra yine pis oluyor hergün de temizlik yapamıyorum çalışıyorum. 2 günde bir siliyorum yerleri. ama yine de kirleniyor.
toz almak için rontoyu tavsiye ederim. toz savar. yatak odam çok toz olurdu işe yaradı kokusu da çok güzel
herkese günaydın uzun zaman oldu siteyi ziyaret etmeyeli.. ilk girişim kistim içindi. şimdi ise temizlik.
evleneli bugün 1 oldu...herşey güzel hoş. yeni ev yeni eşyalar ne kadar temizlik yaparsam yapayım toz toz toz.. herşey iyi giderken bigün eşim demez mi hayatım bu sehpanın önü ne böle isim yazılıo nerdeyse diye o an bittim.halbu ki temizlik hastalığım vardır derme çatma geçiştirme yapmam havalandırmadan ve kalorifer isinden olduğunu düşünüyorum yeni eşyaların etkiside var kalıcı bi çözüm bulunmaz ama napabilirim needebilirim diye tekrar aranıza geldim mobilyalarım koyu renk fayanslar açık renk. çamaşır suyu kireç sökücü cif yüzey temizleyici herşey herşey mikrofiber temizlik bezleri hepsinden denedim. arap sabununu duydum onuda denicem ama banyo ve wc ler için çamaşır suyu uygulamadan arap sabunu uygulamam hassas olduğum bi konu malum kadın hastalıkları ve biçok hastalık.neyse. ve ev kokusu kötü kokuya dayanamıorum kimse sevmez zaten ama girince şöle mis gibi koksunn hiç gitmesin bunun için bi öneri istiyorum. oda spreyi kullanıyorum mecbur.. öle bişi olsun ki hem temiz hem kokulu mis mis hadi temizliği çözdüm yaptım bitti. dönüp arkama bi bakıyorum adım adım saç :2: ağlasam yeridir ya saçları çeken toplayan bişi istiyorummmm hatta kafamı koparım saçlarımın dökülmesine engel olmak istiyorumm..
Aynı dert bizde de var canım ya.deli olcam sil sil arkanı dön toz.ve saçlarım da dökülüyo.sinir oluyorum.temizlikten sonra ben bi dışarı çıkarım bakkala falan sonra kapıdan girerim ev nasıl kokuyo diye.çünkü evin içindeyken anlamıyosun.koyu renk laminant ve mobilyalar tozu çok gösteriyo.eşyalarımızı değiştiremiyceğimize göre mecburen toz alıcaz artık.ev güzel koksun diye ben kokusu yoğun ve güzel bir yumuşatıcıyla tüllerimi yıkayıp asıyorum ıslakken.o 2 gün evi güzel kokutuyo.bir hafta çocuk odası,bir hafta yatak odası ,salon,mutfak derken her perdeye zaten 1 ayda sıra geliyo.ütü istemiyo allahtan perdeler.anca böyle evin güzel kokmasını sağlıyabiliyorum yada perde yıkayacak asacak zamanım yoksa bir döşeme spreyi var onu sıkıyorum koltukların üzerine ve koltuk kılıflarımı da sık yıkarım halılarımı da yıkatırım sık sık.anca böyle hem temiz hem güzel kokuyu sağlayabiliyorum.
birde tuvalet banyo her gun klorlarim pesine yumusatmaylaa temizlerim sonra tekrar islatip kurularim gunluk supuru siler koltuklari kapi kollari silerim 2 gunde bir kapilari silerim haftada birr dis merdivenleri kokulu suyla yikarim
arkadaşlar size bir tavsiye ; bulaşık makinesinde parlatıcı yerine elma sirkesi kullanın..
ayrıca bulaşık deterjanı yerine de arap sabunu kullanmanızı tavsiye ederim..deterjan bölmesine koyun arap sabununu; (normalde kullandığınız deterjan miktarında)..
deterjan kullanmayın bence..hem kanserojen hem de böylesi daha ekonomik..bir kere deneyin görün en azından..
ben de evdeki deterjanım bitince bir daha deterjan almıycam bulaşık makinesi için..
arkadaşlar eve temizlik için bayan çağırdım
bir de baktım ki lavaboları fırçaladığım fırçayla klozeti de fırçalıyor. buna bir kez başka birinde daha denk geldim. düşünmeye başladım acaba bende mi bir sorun var diye
sizce normal mi? böyle mi olması gerekiyor?
kızlar fayansın üstündeki derz kalıntıları nasıl temizlenir.siliyorum kuruyunca sonuç yine aynı
Önceki yazılanların hepsini okuyamadım, umarım bu yazdıklarım ilk kez ekleniyordur. Alıntı lakin ben birçoğunu denedim ve çok memnun kaldım.
SİRKE İLE DOĞAL EV TEMİZLİĞİ
* 2 bardak sirkeyi 1 litre suya karıştırdığınızda pencere camları ve mutfak yüzeyleri için harika bir temizleyici madde elde etmiş olursunuz. Camları gazete kâğıdı kullanarak temizleyin! Pırıl pırıl olacak ve hatta kolay kolay leke tutmayacaktır.
* Sirkeli suda ıslattığınız sentetik bir kumaşla (banyo lifi, ya da tül vs.) halı yüzeylerini mükemmel bir şekilde temizlemiş ve parlatmış olursunuz. Halıda sürünen bebeklerinizin hassas cildini de halı şampuanlarında bulunan zararlı kimyasallardan uzak tutmuş olursunuz. Kaldı ki bebeklerinizin ağzı halıya deyse bile zararı dokunmayacaktır.
* Sirke aynı zamanda leke sökücüdür. Halı, mobilya, koltuk gibi eşyalarınızda ve aynı zamanda çamaşırlarınızda leke oluşmuşsa; lekelerin üzerine sirkeli su dökün! Biraz bekleyip iyice durulayın. Lekelerin çıktığını göreceksiniz.
* Sirke kötü kokuları da yok eder. Buzdolabı, fırın gibi beyaz eşyaların iç yüzeylerini sirkeli su ile temizleyip havalandırırsanız koku moku kalmayacaktır. Aynı zamanda kirleri de söküp atacaktır.
* Kirli fırın ve ocaklarınızı sirkeli suyla ıslatıp bekleyin. 10–15 dakika sonra fırça yardımıyla temizleyin ve durulayın! Artık yemeklerinizle birlikte zararlı kimyasalları yememiş olacaksınız.
* Çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölümüne yarım çay bardağı sirke ilave edin. Çamaşırlarınızda sirke kokusu kalmıyor merak etmeyin, sirke detarjanın kimyasal artıklarını tamamen temizliyor. çamaşırlarınız yumuşacık olacak aynı zamanda renklilerin renklerini korumasına yarar.. Hem de hiçbir zararlı kimyasal madde kullanmadan! Sirke aynı zamanda kireç sökücü etkilidir. Yani o kireç sökücülere o kadar para vemenize gerek kalmayacak.
* Mutfak tahtanızı asla deterjanla yıkamayın. Hem aşınacak hem de kimyasal artıklar kalacaktır. Sirke ile temizleyin!
* Bulaşıklarınızda su ve deterjan lekesi mi var? Parlatıcı gözüne 1 çay bardağı sirke koyup öyle deneyin. Bakalım tabak ve bardaklarınız yıkandığında ne göreceksiniz? Makinenizde olan o garip kokuyuda tamamen engelliyor.
* Banyo fayanslarınızda leke ya da sabun izi varsa; para vererek aldığınız güçlü mistırlara gerek kalmadan “Mistır Sirke” bunların hakkından gelecektir. 2 bardak sirkeyi 5 dakika kaynatıp banyonuzu bununla ıslatıp yarım saat bekleyin. Şimdi durulayın. Bakalım leke meke kalacak mı?
* Banyo terlikleriniz, ister sünger, ister, plastik ister tahta olsun sirke bunlar için ideal temizleyici ve bakteri önleyicidir. Sirkeyi kaynatıp terlikleri 5 dakika içinde bekletin.
* Odanız kötü mü kokuyor. İşte çaresi! Bir kâseye sirke koyun ve odada bekletin. Birkaç gün sonra odada sigara dâhil hiçbir koku kalmayacaktır. Boşuna oda spreylerine para verip lavanta, çilek kokacak diye ciğerlerinizi zehirlemeyin.
* Televizyon, telefon, bilgisayar gibi cihazlarınızı sirkeli su ile silin. Kumanda, ahize, klavye ve mause üzerindeki el lekesini sirkeli su çıkaracaktır.
Mutfak dolaplarımdaki el izlerini ve yağ izlerini çıkaramıyorum kızlar ne önerirsiniz bana.