Temizlik ipucları verelim mi?

tatlım sabunu aşırı miktarda koymamak lazım tabii ki normal deterjanı da aşırı miktarda koyarsanız o da birikme yapar borularda..kibrit kutusu kadar koyarsanız yeterli olur..
arap sabununun sıvısı da var o da kullanılabilir..ama katı olanı daha sağlıklı..

bende bısey sorcam kızlar ; merkezi sistem kaloriferli bi evde oturuyorsunuz cadde ustu ama.. tüllerınızı hangı sıklıkta yıkıyorsunuz yada yıkanmalı??
gunluk catak ve kasıklarınızda zamanla eskı parlaklıgını kaybedıyorya ozaman bı legene camasır suyu ve su katıp gunluklerının hepsını bu legenın ıcınemı atıyorsunuz yoksa bulasık mak. atıp calıstırmadan once domastos camasır suyunu iki fıs yapıp oylemı calıstırıp yıkıyorsunuz?

Bizim evde temizlik bana aittir. Cok severim temizlik yapmayi. Suan calismadigim icin her iki günde bir temizlik yapiyorum.
Gündelik temizlikte öncelikte evi toparlarim. Daha sonra mutfakta bulasIk varsa onlari yikarim, ocagi silerim, mutfagi düzgün bir sekilde birakir cikarim. Sonra kovaya su yapar icinede bir iki damla bulasIk sabunu döker evin bütün mobilyalarinin tozunu alirim. Toz aldiktan sonra suyu yenilerim birde mutfak dolaplarini silerim. Eger mutfak dolaplariniz beyaz ise, sabunlu suyun icine birazcik camasirlara kullandigimiz beyazlaticidan koyun ve dolaplarinizi öyle silin cok beyazlatiyor. Toz alma isleminden sonra süpürge yaparim. En son banyoyu temizlerim. Her iki haftada bir fayanslari beyazlatici ile ovarim. Bazen beyazlatici ilac kullanmaya üserinirim, ozamanda ajax fisfis kullanirim, hani ayna ve camlari sildigimiz ilac varya ondan. Oda cok güzel yapiyor.
Balkonuda kisin ayda iki kere yazin haftada bir kere yikarim.

Büyük temizligi annemle beraber yapariz. Önce dolap iclerinden baslariz. Bütün dolaplarin icini düzeltir, atilacaklari atariz. Sonra salondaki koltuklari koltugua özel sabunla sileriz. Halilari kaldiririz. Bütün dolaplarin arkasi süpürülür, yas bezle yerler ve duvar kenarlari silinir. Perdeler yikanir. Allahtan ütü istemeyen perde kullaniyoruz hemen yikayip takiyoruz. Mutfakta ne kadar bardak canak varsa hepsini aceyle daha sonra sabunla yikar makineye dizeriz bide makineyi calistirir orda yikariz. Yatak, yorgan yastik örtüleride yikanir tabiki. Eger kis temizligi ise, hali makinesi kiralayip halilari öyle yikiyoruz. Ama yaz temizliginde halilari disarida köy usulü yikar kurumaya asariz:)

Canim temizlik yapmak istedi simdi.:)))

Canim biz legenin icinde camasir suyu + sabunla yikiyoruz bütün bardaklari, catallari, kasIklari vs vs ve durulamadan makineye atiyoruz. BulasIk makinelerinin özel parlaticilari var bilirsin, parlatici gözüne ondan ilave ediyoruz cok cabuk bitiyor o cünkü + normal bi tablet koyuyoruz yarim saat makinede yikaniyor bulasIklar.

arkadaşlar parkelerinizi silerken bi ıslak bi kuru mu yapıyorsunuz ya da sadece ıslak mı?? ben sadece ıslak yapınca (mikrofiber bezle) heryer leke oluyor, mutlaka mikrofiber yer beziyle ardından kuruluyorum o da işkence gibi tabi...rengi kiraz acaba ondan mı...sizler nasıl yapıyorsunuz...

benımkıler acık renk olmasına ragmen yıne su lekesı kalıyor canım ..
ben siliyodum esımde kurulama yapıyordu soyle camsılgecler varya buyuk (araba camsılgeclerı gibi dusun) ondan aldık ucuna sopa taktık ..parkelerı sıldıkten sonra onunla bırazcık bastırarak sılıyorsun boylece hem kurulanıyor hemde su lekesı kalmamıs oluyor..ama onada guc lazım yanee oyuzden esım yapıyor o işide

tşk ederim :) eskidenmiş o elde yıkama devirleri demi yanee hazır makına varken

parkenin cinsinden mi acaba. annemin evinde de kendi oturduğum evlerde laminant parkeleri hiç kurulama gereği duymadık

ay bilemiyorum kızlar neden oluyor şu yer silme işi benim için tam eziyet denemediğim bez, deterjan mop vs. bişiy kalmadı...mop sadece ortaları tamizliyor ki yinede başlangıç ve bitiş noktalarında izler kalıyor...şu ayak izleri su lekeleri yer sildiğim bezlerin lekeleri beni deli etti...parkenin kalitesinden de şüphe etmiyorum çünkü alman malı krono...acaba herkeste mi oluyo dedim ama olmayanlar da varmış...sizinkinin markası ve rengi nedir acaba em4561???????????

granit tazgahın temizliğini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar bir de şu parlatma işini benimkiler hemen sönüverdi bi de üzeri beyaz beyaz leke bu lekeleri nasıl giderebilirim acaba...

arkadaşlar bende temizlik yapmayı çok severim eşimde çok titizdir ama şu çekmecelerim hep dağınık sizler nasıl yapıyorsunuz

bende çekmecelerle başedemiyordum en sonu şu dondurma kutuları veya işte ufak tefek kutucuklardan işte eşyelerı cinsine göre kutucuklara koydum artık hem hiç dağılmıyor hemde aradığımı hemencik buluyorum.tavsiye edrim cnm.şu temizlik konusuna gelince ben ilk salondan başlarım önce her tarafı süpürürüm sonra mobilyaları sile en sonda yerleri siler kapıyı kaparım tüm evi bu şekilde temizlerim.temizlik ürünü olarakta bimin ürünlerini tavsiye edeim hem hesaplı hemde piyasadakilerden daha etkili.amma gel gelelim cnm hiiiç temizlik yapmak iztemezse görünen yerleri küççük el süpürgeleri varya onlarla süpürürüm mobilyalarıda şu püsküller varya onlarla çizgi filmlerde yaprlarya öyle yaparım oooh mis gibi oldu işte be ne uğraşıcam halılara gelince ben kendim simli iplerden battaniye gibi halılar ördüm makineye sığıyolar onlarıda makinede yıkarım olduda bitti maşallaaah

benim parkelerim de çok açık renk.eski evimdekiler koyuydu ve hiç iz belli etmiyordu.bunlar cilasız mat olduğu içinmi bilmiyorum su lekesi ayak izi hep belli oluyor.valla kurulamakla uğraşamam zaten kolum ağrıyor siliyorum bi güzel ve kuruyana kadar sildiğim yerlere basmıyorum.küçücük kızımı bile tembihledim ben yerleri silerken halıda durur hep

tşk ederim :) eskidenmiş o elde yıkama devirleri demi yanee hazır makına varken

Rica ederim canim:) Aynen öyle, makineyle daha cabuk bitiyor isler:) Normalde bulasIklari makineye atinca temiz yikamiyor herzaman ama büyük temizlik yapildigi zaman önceden camasir suyu ve sabunla yikanip makineye atildiginda tertemiz oluyor. BulasIklari yerlestirdikten sonra makineyi hemen calistiriyoruz biz, yoksa sabun bulasIklarin üzerinde iz birakiyor. Kolay gelsin canim

aslında cilasız parke yoktur ya mat ciladır ya da parlak...benimki de mat cila belkide ondandır...yoksa ben de 2.5 yaşındaki kızım da silme işleminden sonra koltuğun üzerinde bekliyoruz ama kuruduktan sonra sonuç hüsran...bir de biliyosunuz adana sıcak memleket yazın halılar kalkar, ortada oturma odasında minicik kilimler kalır diğer taraflar da açıkta. doğal olarak bu izler hep görünüyo elimden gelse yeni parkelerimi söküp atıcam nefret ettim yani o kadar(( bi daha parke mi asla

ezza benim oturduğum evler hep kira bilgim yok o yüzden. annemlerinki de yapı net diye bi yerden alınmıştı galiba. markasını bilmiyorum. dediğin gibi mesela su damlayınca ya da ayak izi belli oluyor. ama silince düzeliyor bizdekiler

canım benim benimkiler de silince geçiyor ama bu kez de bezin izleri kalıyor mutlaka kurulama yapmam gerekiyor...hani acaba dedim bi kerede silip çıkabileceğim yöntemler var mı kurulama yapmak zorunda kalmadan...

çamaşır suyuyla boşmu çalıştırıyorsun temizleme amaçlı yoksa dolumu..

ben ilk once toplarim ama zaten toplu once tavandaki orumcek agi varmi diye toz alirim kalifer arkasini kucuk odada iki katli yatak var onun demirlerini silerim kurularim yatagi kalidriirm silerim sonra kaliferi cam kenarini supururum kapiyida silerim bembeyaz.sonra yatak odasina yatagim parlak beyaz onu siler kurularim altini sandalyemi cam kenari cam ustu dolabimizin icini siler duzeltirim disini sonra supurur kapiyida silerim.tuvalet butun tuvaleti iyice klorlarim fayansklari ben hep camsille alirim her hafta yaptigim icin lekede yok pirril piril parliyor ayni sekilde banyodada ama fark ettim aralarda mavi kalmis bende firccaliycam oturma odada ayni sekilde toplu oldugum icin silip yerlestiriyorum .mutfak temizligide dolaplari siraylaa bosaltirim silerimm herseyi silip yerine koyarim firin ocak buzdolabi.gunluk temizlik zaten wc banyo buyuk temizlik her hafta carsamba mutfak her cuma buda benim temizlik planim.ama bise sormak istiyorum banyo fayansini shampoganla silen v ar nasil suyla yikiyorsunuz her yer su olur

birde tuvalet banyo her gun klorlarim pesine yumusatmaylaa temizlerim sonra tekrar islatip kurularim gunluk supuru siler koltuklari kapi kollari silerim 2 gunde bir kapilari silerim haftada birr dis merdivenleri kokulu suyla yikarim

Benim mutfak çekmecelerimden biri baharatlara ayrılmıştır , büyük paket aldığımda baharatlığa koyup geriye kalan poşeti de buzdolabı poşetiyle bu çekmeceye koyuyorum , ne kadar dikkat edersem ediyim illa o poşetten bir miktar baharat çekmeceye dökülür , bende hepsini boşaltıp çekmeceği çıkarıp silip süpürürdüm ama artık gerek kalmıyor çünkü elektrikli süpürgenin başlığını çıkarıp kaçmış ince çoraplarımdan bir parça takıp çekmeceği süpürüyorum bu kadar basit...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…