Temizlik ipucları verelim mi?

merhaba bayanlar.bende mutfaktaki başyardımcımı yazıyım .mr muscle mutfak ..kızartmalardan oluşan dolaplardaki yağ noktacıklarından kurtulmakta zorlanan için.şunu diyim spreyi sıkın 5 dk bekletin ve sıcak suda ıslattığınız bezle silin ovmanıza gerek kalmıyo..kir tava ve tencerelerede makineye atmadan önce sıkıyorum.makineden pırıl pırıl çıkıyolar..fotosunu ekliim denemeyenler için

Kaliteyle ve renkle hiç ilgisi yok canım. Tamamen malzemenin özelliği bu. Aslında açık renklerde de iz kalıyor ama belli olmuyor. Koyu renkler, özellikle de venge çok problemli.

ben parkelrimi döşettirdigimden beri normal viladanın kendi ucunu deyilde pazarlarda detarjancılarda satılan havlu uclardan kullanıyorum hiç leke olmadı duru suyla siliyorum ve çok ıslak olmamasına dikkatediyorum .ama geçenlerde huvlu eskiyince viladanın orjinal ucunu taktım ve bütün parkem leke içinde berbat oldu .ben bu havluları denemenizi tavsiyederim çok memnun kalacaksınız.

canım merhaba ;ben denemedim ama halan söyledii senin yazını okuyuncada paylaşmak istedimm..
güldal varya camasır suyu onun fısfısı varmıs onunla su damlacıklarına sıkıncaa gıdıyomus su lekelerii belki işine yarar canımm

Haklısın canım, onu ancak biz eskiler biliyoruz. Zaten şimdi bulunmuyor sanırım.
Bu arada Tekirdağ'ı çok severim. Ben de Gelibolulu'yum.

ay yenı gordum mesajı kusura bakmayın
çok sevindim geliboluyuda cok severim
çanakkalede okudum 1 buçuk yıl bende
Şeniz

mobilyalarımızın üzerinde oluşan lekeler,bazen nemli bardak izleri olur.toz almak yada nemli bezle silmek bunu temizlemez.ben bu tarz durumlarda süngerin üzerine biraz bulaşık deterjanı sıkıp yüzeyi temizliyorum.biraz köpürüyo ama sonuç kesin.nemli bi bezle silerim işlem tamamdır sosito sosito.hatta bi arkadaşımın çelik yüzeyli buzdolabı vardı.adeta alaca bulaca durumdaydı.içim rahat etmedi hemen denedim.ondadada sonuç gayet iyiydi.:lepi:deneyin kızlar.parlak ve lekesiz yüzeyler :içelim:

bende yaziyim dedim her gun banyomu tuvaleti chlorla cifle ve yumusatmayla silerim (haftada 2 ser tane gidiyor bunlardan) yatmadanda silerim cunku sonra supururum silerim kapilarimda beyaz oldugu icin ayri su hazirlarim ve kapilarida alir kapiyi orterim isim bittimi acip koklarim
buyuk temizlikte aslinda her hafta yaparim canim istediginde mutfak dolaplari silerim buzdolabini camlarida haftada 2 3 kere camsiller alirim boyle istee cancagizlarim :) ev hanimi olunca baska ne olsun

keşke resmini eklesen canım....fisfisfis en azından görüp alırdım...şimdi nereye gidip ne alacağım hakkında hiçbir fikrim yok...:1no2:

bende kulallnıyorum o bezı çok memmunum hanı spotcular yada 1 milyoncular varya rulo halinda satılıyor,,sen ordakıu satıcılara söykle suda yumuşuyan kağıt bez dıye onlar sana verırler,,

Çalıştığım için haftada bir yaparım...mobilyalarımı mobilya cilasıyla silerim her zaman,tozlanmayı da biraz geciktiriyor gibi,haftada bir yoğun bir temizliğe girişirim önce mutfaktan başlarım(süpürme ve silme işine önce mutfaktan başlamak gerekiyormuş dr.öz öyle demişti)küçük halılarımı eşime silkeletirim:)) yerleri de hem ahşap temizleyici(ben fakir'in temizleyicisini kullanıyorum hem çok güzel kokuyor,hem de güzel temizliyor) ve domestos'u biraz katarak silerim süpürdükten sonra..wc,banyo,küvet vs.çamaşır suyu ve cillit bang in banyo için olanıyla ovarım..Daha sonra da su ve yumuşatıcı karışımı oda spreyimi sıkarım (kk aracılığıyla öğrenmiştim).3-4 gün mis gibi hijyen kokar evim..içim öyle rahat ediyo ki temizlik anı bitip ayaklarımı uzatıp kumandayı elime aldığım zaman...

kızlar buzdolabım çelik gri renkte üzeri bulaşık süngerinin sert tarfıyla silmiştimilk :mymeka: şimdi karşıdan bakınca çizik çizik duruyor eşimede gelen kadın çizdi dedim bilmiyorumkismilebu çizikler lekelr kaybolur mu sizce?

arkadaşlar yardım edin lütfen benimde sorunum beyaz çamaşırlar ne yaparsam yapayım beyaz olmuyor hijyen progmamında yıkadım hem şekilleri kaydı hemde temiz olmuyor özelliklede çoraplar temizlenmiyor sanki yıkanmamış gibiler kafayı yicem -tatlicadiarzu- ne yapsam :uhm:

beyazlatıcı deterjanlar var bildigim kdryla..
benım annem beyazları 70 de atar sıcak suyla doldugunda makıne durdurur .. aksamdan acar sabah kdr sıcak suda durur camasırlar.. sabahta kalan yerden calıstırıp sıkınca asar.. daha beyaz gözükür camasırlaımız.

aynen benim annemde aynı şekilde yapıyor.

temizliği bende pazartesileri yaparım işe banyo tuvaletten başlarım sonra odalara tek tek girer süpürüp sildiğim odanın kapısını kaparımki toz girmesin en son eşyaların tozunu alıp koku sıkarım

canımcım çizilen dolabın için malesef yapılacak bişey yok ,sünger çizmiş besbelli ,sen dolabı güneşe ters açıya koy ,en azından güneş vurmaz ise görünmez ,

beyaz çamaşırlar için ise önerim şu ,çamaşır makinenizin pamuklu ayarında 80 derecede ön yıkamalı programda yıkayın ,normal yıkamaya geçip suyu ısındığında makinenizi durdurun ,5-6 saat bekletin yeniden başlatın ,böylece çamaşırlarınız tertemiz olacaktır ,ayrıca sadece beyaz çamaşır ise makine su alırken bir çay bardağı domestos dökün ,bembeyaz çıksın.

kızlar ben de yeni evliyim. çalışan biriyim. çok düzenli iş yaptığım söylenemez. ama her zaman evim düzenlidir.gece yatmadan toplarım her yeri. asla ortada bişey bırakmam. bütün işi hafta sonuna bırakmam. hafa içi de yerleri silerim muhakkak 2 günde bir. toz alırım. çamaşır birikirse hafta içi de yıkarım. ama hafta sonu daha bir fazla oluyor. süpürgeyi hafta bir açarım. mutfak dolaplarımı hafta bir silerim. banyo ve tuvaleti hem hafta sonu hem de hafta içleri ovar silerim.ütüler genelde beni bunaltıyor. gömlekler özellikle bir tarafı ütülerken diğer tarafı buruşuyor.

geçenlerde bulduğum bir yöntemi söyleyeyim. kettle ım inoks çeliklerden. su lekeleri olmuştu. ben de bulaşık makinesi parlatıcısı sürdüm ve sonra duruladım sonuç mükemmel. aynı şeklide çöp kutum da metaldi ona da uyguladım çok güzel oldu

arkadaşlar size bir tavsiye ; bulaşık makinesinde parlatıcı yerine elma sirkesi kullanın..
ayrıca bulaşık deterjanı yerine de arap sabunu kullanmanızı tavsiye ederim..deterjan bölmesine koyun arap sabununu; (normalde kullandığınız deterjan miktarında)..

deterjan kullanmayın bence..hem kanserojen hem de böylesi daha ekonomik..bir kere deneyin görün en azından..
ben de evdeki deterjanım bitince bir daha deterjan almıycam bulaşık makinesi için..

Son düzenleme:
ben biyerde duymuştum arapsabunu kullanılan makina bozulmuş borularda sabun matlaşmış zamanla tamire gelen kişi hemen anlamış arap sabunu kullanıldığını ama sirke için bişey diyemem onu kullanmayı bende düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…