Temizlik ipucları verelim mi?

dondurma kapları da koku geçiriyor canım
çok sıkı kapanan saklama kapları hariç herşey koku geçiriyor
hatta dediğin gibi ben de birkaç poşete birden koyuyorum, bir poşet kesmiyor sempatiksalakcinni

arkadaşlar sizlerden çok fikirler aldım ve üşenmedim her birini not ettim denicem çoğunu temizlik yapasım geldi bu saatte:) herbirinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım...

kızlar aranızda cif actifirizz kullanan varmı.memnunmusunuz?

kullanıyorum. normal çiften tek farkı ovmak ve durulamak zorunda olmayışın...
aman şu reklamların abartılarından bıktım. artık hiçbir temizlik reklamına inanmıyorum.
koyu renk fayanslarımdaki su lekeleri hiç gitmiyor... :dilcikar:

ya bana burada yazılanların çoğu asılsız gibi geldi.yani millet öyle bir anlatmış ki kendini.eğer gerçekse de üzülürüm.arkadaşlar yazık canınıza temizliği bu kadar takıntı yapmayın.pis bırakmayın yeter bence.ne öyle her hafta cam silmek,iki güne bir koltuk silmek falan filan.yani inanın erkekler de bundan hiç haz etmez.eşinize,çocuklarınıza ve en önemlisi kendinize ayıracağınız zamanın hepsini temizliğe veriyorsunuz anlaşılan.bence biraz da yaşama bakın,gezin,tozun,kitap okuyun,arkadaşlarınızla olun,eşinizle vakit geçirin.bu ne böyle ya dünyaya temzilik için mi geldiniz.

arkadaşlar bende temizlik yapmayı çok severim eşimde çok titizdir ama şu çekmecelerim hep dağınık sizler nasıl yapıyorsunuz

Ben hep temizlik yaparım ama yinede yeterince temiz değilmiş gibi gelir bana.Bide bi arkadaşıma giderim evi temiz gelirse eve gelir daha fena sarılırım işe güce
ben de ben de:millet ne temiz be deyip gebertene kadar kendimi temizlik yaparım.mesaj yazılalı cok olmuş ama cvp vermeden gecemedim

ben de mümkün olduğunca az kimyasal kullanmaya özen gösteriyorum...bu aralar üzüm sirkesi ve arap sabununa takmış durumdayım..yerleri sildiğim suya sirke katıyorum yarım çay bardağı kadar..dezenfekte ediyormuş..bazen de arap sabunu...çamaşırlar için de matik granül sabundan aldım..sabun tozu diyor otomatik mak.için...gerçekten güzel yumuşacık yapıyor..yumuşatıcı demişken yumoşum bitsin daha yumuşatıcı da almamayı düşünüyrm..sirke de aynı işlevi görüyor geçen kullandım denemek için gerçekten koku çok hafif kuruyunca da tamamen kayboluyor...

ben de mümkün olduğunca az kimyasal kullanmaya özen gösteriyorum...bu aralar üzüm sirkesi ve arap sabununa takmış durumdayım..yerleri sildiğim suya sirke katıyorum yarım çay bardağı kadar..dezenfekte ediyormuş..bazen de arap sabunu...çamaşırlar için de matik granül sabundan aldım..sabun tozu diyor otomatik mak.için...gerçekten güzel yumuşacık yapıyor..yumuşatıcı demişken yumoşum bitsin daha yumuşatıcı da almamayı düşünüyrm..sirke de aynı işlevi görüyor geçen kullandım denemek için gerçekten koku çok hafif kuruyunca da tamamen kayboluyor...

nereye çamaşırlaramı sirke kafamçokkarıştı

arkadaşlar bende temizlik yapmayı çok severim eşimde çok titizdir ama şu çekmecelerim hep dağınık sizler nasıl yapıyorsunuz

ben çekmecelerimi iç çamaşırları, çoraplar, atleter, tokalarım ve takılarım falan olmak üzere eşimin ve benmkinleri ayrı ayrı şekillerde yerleştrdm hep düzgün alırsam hiç bozulmuyor, ama eşim bi el atınca hemen dağılıyor :) sık sık düzenliyorum.
her çekmeceye yarım banyo sabunu koydum açınca mis gibi kokuyor tavsiye ederim özellikle yeni mobiya kokusuna süper çözüm buyrunnnnnnnnn

bende sabun koyarım canım ama şimdi şu ayakkabı kutuları varya onları kaplayıp çorapları v.s. onun içine koyacağım daha düzenli olur diye düşünüyorm

ben çorapların düzeni için kendinden bölmeleri olan kumaş kaplı kutular var onlardan kullanıyorum, kapaklı...eşim ve bana ait birer tane var koçtaştan almıştık çok memnunum...gardırobumuzun içinde müsait birer raf var, onların içinde duruyo kutularımız

perdeleri yıkamaktan nefret ediyorum özellilede kırışan perdeleri :KK43:
salonumun camları koaman ve perdelerim pullu perdelerden, onları yıkadm dün ama kırıştılar sinir oldm ütü masasındada ütüle ütüle bitmez, bende perdeyi 4e katlayıp yemek masasının üzerine serdm buharlı ütü yaptm 10dkda bitti :) çokda güzel açıldı. aklınızda bulunsun perdeler kırışırsa yemek masasında ütüleyin daha çabuk bitiyor zemuszemus

masanın üstünde mi canım akannehir
ayy mobilya ise kalkar yani ben sıcak tencere bile koymam kabarır die CADIARZU
ben tek tek atıyorum makineye benimkilerde büyük dibe kadar narinede attımmı kırışmıyo o kadar buyrunnnnnnnnn

Evimi daima derli toplu tutarım. ıki elim kanda olsa toplamadan yatmam. Toplu ev temiz görünüyor.
Komşularım her gün temizlik yaptığımı sanıyorlar. Oysa dağınık olmadığı için onlara temiz görünüyor.
Bu da benden bir öneri olsun size...

arkadaslar laminattaki izleri nasil yok edebilirim..? ne kadar cok silersem sileyim hep iz kaliyor fisfisfis

Dolapları beyaz olan hanımların dikkatine:
Yıllarca bembeyaz bir evde yaşadım. Özellikle mutfağı temizlemekte çok zorlanıyordum. Neyle silersem sileyim mutfak dolaplarım istediğim beyazlığa ulaşmıyordu.
Sonra bir rastlantı sonucu çamaşır sodası ile tanıştım. Hani şu eskiden annelerimizin kullandığı, limon tozu gibi olan sodayla... Onu biraz sıcak suda eritip yarım kova suya karıştırdığınızda bir mucizeyle karşılaşıyorsunuz. Beyazlıkta son nokta bu oluyor.
Eğer dediğim sodayı bulamazsanız, sodamatikler de aynı işi görüyor.
Deneyin ve görün.

X