Bulmak çok zor oluyor evet. Hem ücretler çok yüksek hem çok nazı niyazı olan var.
Arıyorsun mesela diyor ki 6. katta cama çıkamam, ki çıkmasını talep etmem zaten mopun yettiği kadar silinmesi ok benim için ama baştan temizliğe dair işlerde onu yapamam bu olmaz sevmiyorum. Kendi yapmadığımı zaten istemem atıyorum yerleri elle silelim, camın dışını aşırı parlatalım falan gereksiz yani.
Mesela benim balkonlarım büyük, ekstra ücret istiyorlar. Bahçe mobilyası vs olsa istesin evet ama düz balkon. Bu mevsimde masa sandalye bile yok neyin ekstrası o yani.
Çok şükür bir abla buldum. 600 liraya geliyor. Yarım gün diye anlaştık ama 9 gibi geliyor 12 gibi gidiyor. 8'de gelmek istiyor ama uyuyoruz biz gerek yok 3 saat yeterli diyorum. Bütün halıları kaldırıp koltukları falan bile çekip 3 saatte yapıyor. Ben 3 günde yapamam. Hatta 2 saatte iş bitirip kalan zamanda eline bez alıp duvarları falan siliyor. Asla mola vermiyor. Kahve kahvaltı vs hiçbirini istemiyor. (İstese de sorun edecek değilim ama çalışma şekli bu) Mutfak için ayrı bir gün alıyorum. Cam için ayrı bir gün. Çalışma odam çok dağıldıysa (etiketler/numuneler/makineler vs var) topladığında ekstra veriyorum talep etmemesine rağmen. Kendi halılarımı yıkarken onunkileri de aldırdım ve ücretini ben ödedim çünkü hem memnunum hem ücretini aslında düşük buluyorum. Yükseltmeyi kabul etmiyor kiracı olduğum için, ev sahibi olanlardan 1000 TL alıyor yarım güne kira vermiyorlar diye
Allah nasip ederse doğumdan sonra haftada 3 yarım güne çıkaracağım ablayı, arada temizlik, arada yemek, arada bebe pışpışlama, arada büyüğü okula götürme getirme vs şeklinde konuştuk. İşimi çok kolaylaştıracağını düşünüyorum.
Ben çok memnunum ama bulması cidden çok zor. Ben de aylarca süründüm. Bu abla da resmen halime acıdı da kabul etti yani.