- 15 Mayıs 2019
- 117
- 181
- 34
-
- Konu Sahibi Memduha1230
önce en az kullanılan odadan başlayabilirsiniz ya da yatak odasından. önce halıları süpürun ve kaldırın bir kenara yerleri iyice yerleri süpürun. kapı arkaları supurgelikler gibi yerleri de supurun. sonra toz alın. toz alırken. bezi suya batırıp çıkararak degil kirlendikce musluk altında yıkayarak toz alın. en son yerleri silin. banyo ve tuvalet en son bırakın. balkonları da balkonun bulunduğu odayı temizlemeden önce yıkayın ki orayı yıkarken tekrar yerler ıslanmasın. ben her odada yer silme suyunu değiştiririm ve en son heryeri sildikten sonra bir kere daha su hazırlar ve heryeri tekrar silerim ( buna gerek kalmıyor bazen ama uzun süre temizlik yapılmazsa yapıyorum)...Kızlar 1 ay sonra doğum yapacağım şükür ki hamileliğim rahat geçiyor ufak ufak evimi temizlemek istiyorum
Ama bu konuda çok becerikli sayılmam genelde çalıştığım için genel temizliğimi annem ve ablam ile yapardım
Ama şu anda onlar da çalışıyor
Nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum
Günde ara vererek 2 saat temizlik işi yapmayı planladım
Sz nasıl düzen kuruyorsunuz
Verebileceğiniz alternatif çözümleri ve fikirleri bekliyorum
Teşekkür ediyorumönce en az kullanılan odadan başlayabilirsiniz ya da yatak odasından. önce halıları süpürun ve kaldırın bir kenara yerleri iyice yerleri süpürun. kapı arkaları supurgelikler gibi yerleri de supurun. sonra toz alın. toz alırken. bezi suya batırıp çıkararak degil kirlendikce musluk altında yıkayarak toz alın. en son yerleri silin. banyo ve tuvalet en son bırakın. balkonları da balkonun bulunduğu odayı temizlemeden önce yıkayın ki orayı yıkarken tekrar yerler ıslanmasın. ben her odada yer silme suyunu değiştiririm ve en son heryeri sildikten sonra bir kere daha su hazırlar ve heryeri tekrar silerim ( buna gerek kalmıyor bazen ama uzun süre temizlik yapılmazsa yapıyorum)...
her odadan sonra toz bezini beyaz sabun ile yıkarsanız toz taşımazsiniz odadan odaya
doguma yakinken temizlik yapma derim benim 3 hafta kala dogum temizligi yapayim dedim aksamina hastaneye zor yetistim cocuk yolda doguyordu az kalsinKızlar 1 ay sonra doğum yapacağım şükür ki hamileliğim rahat geçiyor ufak ufak evimi temizlemek istiyorum
Ama bu konuda çok becerikli sayılmam genelde çalıştığım için genel temizliğimi annem ve ablam ile yapardım
Doktora danıştım canım bi sıkıntı görmedi maddi açıdab da değil de oyalanacak bir şey istiyorum8 aylik hamilelikte ev isi sorun olabilir. Cagirin birini ucret karsiligi yapsin. Gunde 2 saat gereksiz yorulacaginiza hafif yuruyusler egzersizler yapin dogumunuza faydasi olsun. Elbette doktorunuza da danisarak.
Dogum sonrasi duzeninizi kurarsiniz,aldiginizi yerine koyarak, sabah uyandiginizda lavabo wc temizleyerek,her ogunden sonra mutfagi toplu birakarak zaten isin cogu bitmis olur.
Ay çok şıkBen olsam ilk iş dolap içlerinden başlarım...Konmari yöntemiyle hem ayıklama yapin hem katlayın.Duzeni ve dolaptaki ferah hissi görünce diğer işlerde de gaza gelirsin.
Eki Görüntüle 2309748
Sonra mutfak ve banyo dolapları,sonra klasik temizlik diye gidin.
Oyalanacak baska sey bulun diyorum ben de iste. Zaten dogumdan sonra evi mok goturecekDoktora danıştım canım bi sıkıntı görmedi maddi açıdab da değil de oyalanacak bir şey istiyorum
Aldığınız eşyaları işi bitince yerine koyarsanız düzenli olmanın ilk adımları atılır.Kızlar 1 ay sonra doğum yapacağım şükür ki hamileliğim rahat geçiyor ufak ufak evimi temizlemek istiyorum
Evet atılacak çok sey varEvinizde kullanmadığınız işinize yaramayan tüm eşyaları evden çıkarın. Tercihen İhtiyacı olanlara verin. Ya da atın.
Dolaplarınızın içi ferahlasın. Düzeninize yardımcı olur.
Acaba ondan mı? Ben de 34. Haftada temizlik yaptım. O gece doğum başladı. Ilacla durdurdu doktor.doguma yakinken temizlik yapma derim benim 3 hafta kala dogum temizligi yapayim dedim aksamina hastaneye zor yetistim cocuk yolda doguyordu az kalsin
Evet çok detaylı ve güzel yazmışsın canım teşekkür ederimŞu an beş saatlik bir temizlikten çıkmış biri olarak yazabilirim sanırım :)
Madem günlere bölmek istiyorsun. Kirliyse önce halıları yıkamaya gönder. Makineye atılacak yolluk gibi halılar varsa onları yıka kaldır. Çekyat örtüsü, nevresim, yıkanacak ne varsa yıka. Yıkamak çok güzel ahsjsjs. Bir günü sadecee bunlara ayır. Yıka kurut katlayıp kenara koy.
Ertesi gün yıkanacak bir şey olmadığı için ve en boş olduğu için temizlik kolay olacak. Önce süpürgeyle evin her yerini süpür. Ama tam manasıyla her yerini. Bebek fırtlamasın bir şey kaldırıp süpürme. Narin narin ulaşabildiğin yerlere çok eğilmeden. Ben normalde vileda kullanmam ellerimle silince rahat ediyorum ama sen yapma tabi. Vileda ile her yeri sil. Mümkünse suyu her odada değiştir. Çok su koyma taşırken kendi suyun gelmesin.
İkinci gün de böyle bitsin. Sonraki gün her yerin tozunu al. Yorgun hissetmezsen banyoyu hallet.
Camlara dokunma bence. Son ayda cam temizliği pek uygun olmaz. Annen ya da ablandan yardım iste cam için. Camları silmeden önce de perdeleri yıka ki temiz temiz asılır hemen.
Oldu bitti işte. İmza: diz kapakları temizlikten aşınmış kadın.
Ay allah korusunDikkatli olmalısınız
Ben doğuma yakın camlarımı silip perdeleri taktığım günün gecesi doğuma gittim ..Bebeğim 1 hafta erken doğdu.