Temizlik dÜzen

evde eskiyen elbiseleri kırılan oyuncakları fazla olan ne varsa iyi durumda olanları yardım kuruluşlarına gönderin
kötü durumda olanları çöpe atın direkt
evde ne kadar fazla eşya olursa o kadar toparlanmıyor ev
ama az eşya olunca süpür sil toz al bitiyor

Selam :)
Bende dün temizlik yaptım. Özellikle çocuklu evlerde herşey çok çabuk batıyor; bizde de öyle. Ben şöyle yapmaya çalışıyorum ve şu ürünlerle hayatımızı kolaylaştırıyorum:
- günlük kullanım için kablosuz süpürge
- Sprey paspas - gün sonunda ve ya sabah hemen süpürüyorum sonra sprey mopla alınca, paspas yapma zamanını çok uzatıyor.
- Yemekten sonra bulaşık makinesini çalıştır, bittiğinde boşalt ertesi güne her çıkardığım bulaşık direkt boş makineye - yaptıkça temizleyip, mutfağı çok batırmamaya çalışıyorum
- Banyodan her çıktığımda klozete klozet temizleyicisi sıkıyorum. Islak mendille şöyle bir geçiyorum
- El izi olan camları hemen fısfısla hallediyorum birikmesin diye
- Halıları ve stor perdeleri düzenli olarak yıkmaya veriyorum, tülleri makineye atıp eşime astırıyorum - evi çok daha temiz gösteriyor ve güzel kokutuyor.
- Benim en zorlandığım konu şuan çamaşır. Onu da hergün çıkanları makineye atma ile çözeceğim İnşallah. Hiç bekletmicem:)
- Çok eşya almamaya çalışıyorum (e yine de alına biliyor)
- yemekleri planlı yapmaya çalışıyorum, hafta başı liste ile.
- Balkoon - biz balkonu çok kullanıyoruz bu yüzden hep pisleniyor. Hafta da iki kez 2 kova su döküp çekiyorum.
- duvarlar da bir çok çizik var oğlum sağolsun ama onları takmıyorum

Sanırım bukadar. Eğer bu yazdıklarımı sürekli yapmazsam ev çok dağılıyor tabi ki. Toz alma günü, o günü bu günü olarak ayırırsanız daha iyi olur. Düzen içinde, ne kadar az eşya, ne kadar bol dolap okadar düzen.

O an gördüğün işi yapmak 2 dakikadan az sürecekse asla erteleme.

Bunun dışında çok kasma, herşey temizlik demek değildir. Herşeyin mükemmel olduğu bir evde çocukların çok mutlu olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Daha çocuğum olmadi ama hiç çocuklu evin toplu olduğunu gormedim

Yazdıklarınızda kendimi gördüm :) aynı ben
Benimde 3 buçuk yasında oğlum var temiz düzenli tutmak zor oluyor ama başarıyorum galiba

Hahaha Daha bugün ben de eşime dedim ki "Şu evi o kadar uğraşıp temizliyorum bir sen bir de Mia içine ediyorsunuz bir günde" O da diyor ki "Peki ya ileride oğlumuz olur da bana çekerse?" Dedim o zaman terkederim sizi
Bende bugun bayram temizliğine giriştim . Temizlerken dedim eşime şu çocuk işini biraz daha mı düşünsek
2 kedi + 1 koca + 1 çocuk Dur böyle birini tanıyorum . Bakalım evi ne halde Jameya ???

ben cozumu soyle buldum

tum dolap ıclerı bu kutularla dolu
kırtasıye urunlerı , dıkıs urunlerı, ecza urunlerı, alet hedevat, garantıler , faturalar, ampuller piller, kablolar, ıpler hersey bunun ıcınde ve kılerde ayrı ayrı kutularda
yastık yorgan mınderler vagumlu hurclarda baza altında
takı dolabım var tum takı tokalar orda
ayakkabılar ayakkabı kutularında seffaf olan ayakkabı kutuları varya onda . vestıyerde .
vestıyer kapagına askı çaktım şık bırsey aldım semsıyeler fularlar falan orda
buyuk bır vestıyer var yarısını gardılop ıcı askısından alıp monte ettım pardesu kabanlar elbıse askılarında kılıf ıcınde toz olmasın dıye vestıyerde
halı ıcın ınce uzun dolap aldım halıları dıklemesıne koyabılecegım . aralara ustlere halı koymak zorunda kalmıyorum

hergun mutfak wc cıflenır balkon yıkanır
hergun vıledayla yer sılınır 2 gunde bır supurulur haftada 1 yerler elle dıplı bucaklı sılınır
her hafta cam sılınır temız oldugu ıcın tum ev 20 dk mı falan alıyor en fazla oda baya buyuk ev olmasına cok pencerelı olmasına ragmen

ayda bır perde yıkarım kısa ayarda maksat tozu gıtsın en cok toz toplayan sey perde

herseyım o dantellı kutularda oldugu ıcın dolap ıclerı hep temız hıc toz olmuyor temızlemek de daha kolay oluyor hıc dagılmıyor

gardılopda hersey renk sırasına gore hıc bırseyım bukulu degıl hepsı asılı
bukulu olanlarda o plastık dantellı kutularda. boylece dagınık goruntu olmuyor karısmıyor pıjamalarım ıc camasırlarım mesela

cocugumun odası da aynı sekılde 2.5 yasında kızım var . bol dolaplı odası var tum oyuncak esyaları orda plastık kılıtlı kutularda tum oyuncaklarını cıkarmam bır ıkı tane cıkarırım oynar kaldırırırım baska oyuncak cıkarırım hepsı ortada olmadıgı ıcın asla dagınık olmaz ve oyuncaklarından sıkılmıyor bu sayede ...

bırde aldıgımı ısım bıttımı hemen yerıne koyarım asla ertelemem asla bırıktırmem asla cok esya almam buda buyuk rahatlık saglıyor

Son düzenleme:
Istisnadir o zaman bende dağınıklığı hiç sevmem ama çocuğun olsun görürsün diyorlar hep
benım evıme gelen de aynı seyı dıyordu koltuklarım halılarım bembeyaz ve fazla duzenlıyım takıntı duzeyınde
cocugun olsun gorursun dedıler bunu dıyenlerden bırı daha dun bana senı kıskanıyorum ıtıraf edeyım asla senın gıbı tertıplı duzenlı olamam dedı ne zaman gelsem evın hep temız duzenlı helal olsun valla dedı

ama cocugum olana kadar hep cocugun olsun da goreyım senı dıyordu :) cocuk oldugu ıcın evı ona gore ayarladım :)

kiyafet konusunda bende atmam.temiz kullanırım.universite yıllarından elbiselerim duruyor yepyeni.vakumlu hurca koyup kaldirdim.ileride kızım olursa ona kalır olmazsa yiğenim giyinir.o konuda haklisiniz.ama eşya tarzı şeyleri bekletmem.annemin yıllardır sakladigi saten perdeleri verdim geçen temizlikte: )

Valla kocanıza üzüldüm yalana gerek yok
Çalışıyorsanız bi nebze diyeceğim ama yine de tertip düzen iyidir
Şu an çalışmıyorum ama benim yaptığımı beğenmiyorsa kendi yapacak tabii.
Temizlik sadece kadının işi değil.
O evde kim yaşıyorsa tüm sorumluluk eşittir.

1. Kullanılmayan işe yaramayan eşyaları evden çıkarın (kıyafetler, kitaplar, mutfak eşyaları, ayakkabı/terlikler, oyuncaklar vs.)

2. Ertelemeyin. Hemen yapın.

3. Çocuklara yaş grubuna göre sorumluluk verin. Odalarının oyuncaklarının sorumluluğu onlarda olsun.

4. Sil&süpür günleriniz olsun. Mesela haftada kaç gün süpürüp siliyorsanız ona göre günlere bölün.

5.Belli aralıklarla mutfak dolabı ve tül yıkama gibi yapın.

6. 15 günde bir buzdolabı düzeltme günü olsun mesela.

Planlı olunca kolay oluyor Hep temiz, mis kokan bir ev herkese moral olur bence.

erteleme hastalığı için başka öneriler varmı
bazı isleri ( özellikle sevmedigim işler tabiki) benim de erteleme huyum var
neden böyle oluyor bilmiyorum

erteleme hastalığı için başka öneriler varmı
bazı isleri ( özellikle sevmedigim işler tabiki) benim de erteleme huyum var
neden böyle oluyor bilmiyorum

adet donemimdeyken bu "hemen simdi" yontemi pek ise yaramiyor hormonlar beni etkisi altina almis oluyor. bkz. şuan

onun disinda basitten zora yapilacaklar listesi olusturup yapmasi en kisa surecek olan işten baslamak olabilir.

karşı komsum her gün süpürür siler
benim bir şikayetim yok ama doğaya zarar bana kalırsa
üstelik astımlı çocuğu var yazık okadar kimyasal ile daha tehlikeli
bilemedim ben çok mu rahatım ama calisirken haftada bir ancak yapabiliyorum
şuan doğum iznindeyim haftada iki üç kez süpürüyorum ama yine detaylı temizlik yapamıyorum
bence insanin temizlik dışında da bir hayatı olmalı

katiliyorum. aksamdan beri koltuk tv keyfi yapiyorum. ev islerini de zamana yaydim az az yapiyorum. mutfak ve birkac detay işim kaldi.

Ben hergün yapamam zaten öyle gücüm yok olsa da gerek yok pazartesi , Çarşamba , cuma

Ne var ne yoksa kaldir topla. Esyani azalt.
Böylec temizlik cok daha rahat olur bak ben halilarimi kaldirdim, paspas atiyorum her gün piril piril oluyor. Kisin tabi halilari serecegim.
Cok esya annecim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…