Temizlik dÜzen

Anlatacakseylervar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
633
488
33
32
Kızlar bayram geldi çattı ufak ufak dolap düzeni yollukların yıkanması gibi biraz işleri yaptım ama bir gün geçmeden ev tekrar dağılıyor ,siz evinizde düZeni nasıl sağlıyosunuz hava aşırı sıcak çok zorlanıyorum ben evi toplu tutmakta .Titiz düzenli arkadaşlardan öneri bekliyorum çocuklu evi düzenli tutmak için püf noktalarınız neler :)

cocuksuz evin duzenini anlatabilirim:

benim felsefem "sonra degil hemen simdi" . bunu erteleme hastaligima karsi birgun tvde dinledigim bir psikologdan duymustum. gozume çöp mü görünüyor. aman sonra demeyip o an alip atiyorum kutuya.

cok yorgunken hastayken filan uygulayamiyorum tabi ama bu felsefe isimi kolaylastiriyor.

Bugün isyan ettim temizlik düzen işinden
Mevsim yaz pencerelerim hep açık toz toprak her yer, banyolar temizlenecek, pazara gidilecek , yemek yapılacak, kışlık hazırlıklar bir yandan içim tükendi. Yapabildiğim kadar dedim şu an attım kendimi koltuğa valla sırtım sızlıyor bu kadar uğraşıyorum, çocukta yok evde eşim, ben ve kedimiz şöyle bir cetvel gibi olmuyor ev

olmuyor arkadasim olmuyor vallahi...

gerçekten oldugu kadar ... yavas yavas yapiyorum ben. mesela temmuz sonundan beri detay ev temizliyorum. dolap icleri tül perde vs gibi. 1 temizliyor 2 dizi izliyor, 3 geziyor sonra tekrar temizliyorum :)

Bir de çok takmamak gerek.
Ufak oğlan her gün keçeli kalemle duvar boyar. Sonra eline ıslak mendil alıp "tömis tömis" diyerek temizler. Ne yaptın oğlum diyorum, "alaba" diyor, kızamıyorum.
Bayrama sanatsal çalışmalarla girmek beni rahatsız etmiyor mesela. Sağlığımızı tehdit eden bir pislik değil. Rahatsız olana da kapı orada. Rahat olmakta fayda var. Geçen gün omurden.

Kitabın ismi" hayatı sadelestirmek için derle topla rahatla" marie kondo...

Biz maalesef toplum olarak varlık seviyoruz aslinda ihtiyacımız olmayan o kadar çok ihtiyaç var ki hayatımızda...japonların da söylediği gibi " az coktur" ben burdan başladım acaip işe yariyor...önce bu yaz tatile giderken bir türlü içinden çıkamadığım valiz kalabalıģından kurtularak basladım işe...çok düzenli bir valizle gittim geldim üstelik birisi 1 buçuk digeri 6 yaşında iki çocukla

Pazartesi kadın gelecek yapacak da ben de sözde bugün bebeğim yatsın kıyafetleri dolaba yerleştireyim diyordum. Yıka yıka bitmiyor da anlamadım gitti. Ama bebeğim yattı fakat ben de uzandım. Ona küçülenleri kaldıracağım, bizim kıyafetleri asacağım dolabı düzelteceğim de Yapamadım maalesef. İnşallah yarın yapabilirim :)

Off bende de cok iş var. Sil supuru severim de mincik mincik islerden nefret ediyorum memleketteyim simdi eve bi gideyim dolap icleri duzenlencek baza altlari duzenlencek temizlenmedik duzenlenmedik delik kalmayacak da bakalim nasil yapcam cinnet gecirmeden
Bende atamama hastaligi var ne gorsem bu lazim olur diye diye biriktiriyorum her yer ise yaramaz cop
Ev de kucuk olunca asla hicbi yer toplu kalmiyo hele o cekmeceler
Ben gider gitmez ne bulursam atmayi dusunuyorum

Ben temizim... çocuğum yok ama annemin vardi :) ve evimiz bal dök yala olurdu hep.
Annemin ve benimde püf noktalarimiz:

Sade ev.
Evimde asla fazlalik olmaz. Poşet bile biriktirmem. Her hafta dolaplari kontrol ederim ve gereksiz her objeyi elden cikartirim.

Aninda toplamak ve silmek. Erteleme huyum yok. Olmadi ve olamaz. Nişanlımı bile asker gibi dikiyorum. Misal: camar makinesinden camasirlar cikinca makine hemen silinir. Her büyük tuvaletten sonra klozet ciflenir vs. Bu sayede hic pislenmez.

Yatmadan önce her odayi toplamak ve özellikle mutfağı cirlop gibi birakmak

bu atamama durumu bende de vardi, bir zaman sonra "gereksizse hemen at" moduna dönüştürdüm. hatta bunu hayat felsefesine dönüştürdüm. gereksiz insanlari da atıyorum hayatimdan

olmuyor arkadasim olmuyor vallahi...

gerçekten oldugu kadar ... yavas yavas yapiyorum ben. mesela temmuz sonundan beri detay ev temizliyorum. dolap icleri tül perde vs gibi. 1 temizliyor 2 dizi izliyor, 3 geziyor sonra tekrar temizliyorum :)

Çalışıyorum ancak bu kadar oluyor, dip köşem temizdir ama ortadaki iş hiç bitmiyor, özellikle mutfaktan usandım yeminle

Üf bende bıktım usandım koltuğumda bir keyifle oturamıyorum hiç . Akşam ağzım açık uyuyorum bazen birde çocuğum yok olsa ne olacak acaba diyorum düşünüp bu yüzden çocuk yapmıyorum. Pazartesi Çarşamba cuma temizlik günleri siler süpürür toz alırım wc banyo temizlerim . Yazın haftada bir halılarım siliniyor kışın 15 de bir filan. Yazın salı günleri çamaşırlar yıkanır kurur ütülenip kalkar . Kışın ise pazartesi yıkanır salı kurur ütü yapılır kalkar . Aldığımı aldık yere bir yerde problem gördüm mü anında müdahale ediyorum aman ne bileyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…