Temizlik dÜzen

benim alerjim oldugundan hol ve kucuk oda disindaki halilari kaldirdim. onun yerine kilim seriyorum onu da ortalama 30 günde 1 makinede yıkıyorum. bazen yikayamadigim da oluyor tabi. ama eger alerjim olmasaydi o hali örtülerini kesinlikle kullanirdim. cok pratik.

valla hayata 1 kere geliyoruz. bi sürü dert sıkıntı icinde var olma cabasindayiz onda da surekli ev temizleyerek kendime eziyet edemem. bazen cok pasakli da oluyorum. resmen salıyorum ama sonra yine ben topluyorum sıkıntı yok:)

Toplama işinde elinize bir sepet tum odalari dolasirken dolduruyoruz .
Su dondurmeli silme aparati cok kolaylik .Uclarini degistirip heryere kullaniyorum .Sonra hop bezlerle makineye.
Tuvalet ve banyoyu dustan once hop .
Supurmeyide hepsi ayni anda olmasi sart degil .

Biz de 2 kişiyiz bir de kedimiz var ama ev her daim tertemiz olmuyor. 2 günde bir süpürüyorum evi ama yine de saç, tüy, toz oluyor. Bazen her gün açıyorum bu yüzden süpürgeyi.. Yine 2 günde bir toz alma merasimi, haftada bir gün yerleri siliyorum. Genellikle temizlik anlayışım bu.. Çok kasmıyorum kendimi.. Camlarım şu an leş gibi mesela.. Silerken bildiğin çamur oluyor. Sadece 10 günde bu hale geliyor cadde kenarı olduğu için.. Ben de 10 günde bir cam silecek değilim, bırakıyorum öyle duruyor. Temizlik yapmaya gelmedim bu dünyaya, öyle incik cincik uğraşamam. Kimsenin evine gidince de temizliğini incelemem. Aaa sehpada toz var, aaa camlar pis diye asla düşünmedim şimdiye kadar.. Keşke herkes böyle olsa..

Çocuksuz bile düzen yok .
2 kedi 1 koca sağolsun ağzına sıç***yolar .
Temziliyoda işte yarım yamalak ona da şükür.
2 gün girişçem artık eve cam mam ne varsa hak getire ..

Çocuksuz bile düzen yok .
2 kedi 1 koca sağolsun ağzına sıç***yolar .
Temziliyoda işte yarım yamalak ona da şükür.
2 gün girişçem artık eve cam mam ne varsa hak getire ..

Hahaha Daha bugün ben de eşime dedim ki "Şu evi o kadar uğraşıp temizliyorum bir sen bir de Mia içine ediyorsunuz bir günde" O da diyor ki "Peki ya ileride oğlumuz olur da bana çekerse?" Dedim o zaman terkederim sizi

Reactions: H E
Bende odasını kapalı tutma kararı aldım oyuncak için ikeadan sepetli dolaplardan almıştım rahatça oynasın diye ama asla odasında oynamıyo sürekli gidip etrafa atıyor oyuncakları o yüzden bende bir iki oyuncak alıp salona bırakıp akşam alayım dedim bakalım denicem

Bende iki çocuk var
Şimdi yaptıklarım şöyle bazanin altına 2 boş güç koyuyorum çocuğa giydirdim küçük geldi o an o hurcun içine koyuyorum kızımın ise pempe oğlumun ise mavi haftalık bir gün bazanin altını açıp içini havalandiriyoeum yaz günleri akşam yatmadan topluyorum sabah çay suyunu koyup bütün evi topluyorum oğlum kendi odasını topluyor yine de elden geçiriyorum topladigim odaların camini açıyorum kapısını kapatıyorum misafir odası çocuk odası yatak odası toplu oluyor oyuncaklar salona taşınıyor kahvaltı bitince hemen bulaşıklar makinaya kahvaltılıklar dolaba kalkıyor çamaşır varsa hemen makinayı açıyorum.utu varsa asla biriktirmiyorum dolaba toplarken utuleyip koyuyorum ayni anda icaga yemek atiyoeum sonra dışarı işleri varsa onları hallediyoeum saat 4 gibi bütün evi toz alıp süpürüp siliyorum oyuncakları kutusuna dolduruyorum akşam 8 gibi wcleri yıkıyor çocuklara banyo yaptırıyor onlar uyunca evi komple bir daha topluyorum

Ben tuvaletleri yıkamayı hiç sevmiyorum ya günlük yıkamanız çok iyiymiş ben klozet için takılan aparattan aldım domestos dökerim sürekli ama etrafına falan çok uğrasmıyorum, alaturka tuvalet çok uğraştırıyor ikiside kullanılıyor bide bizde :/

Sen anlatınca bile yoruldum offf biraz dağınık olsa ne olur ki yaa ben tembelim sanırım

Merhaba, şuan valiz hazırlıyorum yarın yola çıkacağız. Nasıl yaptınız biraz acar misiniz :)
Kendim için her güne bir kombin yaptım...gereksiz " bu da olsa, şunu da alsam mı ki" dediğim hiçbir şey almadım...çocuklar için de kombinler dışında 2 yedek büyük için tek yedek kıyafet ve birer uzun kollu ince hırka türü bir sey aldım...fazla ayakkabı terlik vs almadım...çocuklar olmasa havlu şampuan vs almazdım...bu tarz ihtiyaçları da minik taşıma şiseleri ve kutularına koydum onları da küçük bir hurca...

işin sırrı aklım kalır mı kullanir mıyım tereddütünde kaldığım hiç bir şeyi almamak...yıllar boyunca, her yıl 3 5 kez valiz hazırlama tecrübemle bu şekilde valize tıktığım hiç bir şeyi çıkarmadım bile...

Kesinlikle çok pratik ev temizliğinde pratik ve zaman kaybettirmeyen çözümler önemli bence şimdi genciz yapıyoruz bunun hastalığı var yaşlılığı var her zaman aynı performansla temizlik yapabilmek zaten mümkün değil onun için çokta kasmamak gerek

Havalar geçiş dönemine giriyor ya bazen hafif esiyor bazen bunaltıyor. Kendime bile tek kombin yapamıyorum. Terledigimde değiştirmeye günlük yedek üşürsem uzun kollu yedek derken 1 güne 2 3 kıyafet oluyor. Küçük bebeğim var ona zaten sınırsız sayıda kıyafet alıyorum yerken kirletiyor terliyor derken yine oldu bir sürü kıyafet. Zaten ateş ölçer, ateş düşürücü, burun aspiratoru , biberonlar onluklerler derken kıyafetler ayrı yere bu ıvır zivirlar ayrı yere. Of valla

Ben evimde düzen müzen yapmıyorum. En son eşim delirdi bütün gün dolap silip yerleştirdi.
Bana ne canı çekiyorsa temizlesin.
Elimi bile sürmüyorum.

Evet çok ilgi istiyorlar bide gelip sırnaşmaları yokmu =)

Yok atmaktan kastim elden cikarmak zaten, ise yarar kullanilabilir seyleri asla cope atmam ihtiyaci olanlara veririm.
Mesela basliyorum dolaplari ayirmaya, bunu giyerim, bu da guzel aslinda, aa bunu niye hic giymemisim yaa diye diye ayiracak sey bulamiyorum. Elim gitmiyo kiyamiyorum yok bunu kilo verince giyerim yok bunu şununla giyerim falan derken 5 senelik kiyafetlerim duruyor daha nefret ediyorum huyumdan.
Bu sefer cinnet geldi ama, zaten dolabim kucuk, esya da fazla olunca asla toplu durmuyo o dolap. Bi tsort cekiyorum hoop hepsi darman duman.
Eve bi gideyim ne var ne yok aticam valla bu sefer, dayanamiyorum artik :)

bende de vardi bu huy. tvde bir uzman dinlemistim "son 6 ay icinde giymediyseniz bir daha giymezsiniz verin" demisti... hakli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…