- 16 Ağustos 2018
- 1.254
- 887
- 73
- Konu Sahibi Anlatacakseylervar
-
Haftada bir halı silmek mi yazarken bile yoruldum.Ben bütün halılarıma halı örtüsü aldım çok memnunum yaz başı ve kış başı halıları yıkamaya gönderip onun dışında kirlendikçe örtüleri yıkıyorum oldukça pratik ona harcayacağım emek ve zamanda başka işlerimi yapıyorum.
Çocuksuz bile düzen yok .
2 kedi 1 koca sağolsun ağzına sıç***yolar .
Temziliyoda işte yarım yamalak ona da şükür.
2 gün girişçem artık eve cam mam ne varsa hak getire ..
Bende odasını kapalı tutma kararı aldım oyuncak için ikeadan sepetli dolaplardan almıştım rahatça oynasın diye ama asla odasında oynamıyo sürekli gidip etrafa atıyor oyuncakları o yüzden bende bir iki oyuncak alıp salona bırakıp akşam alayım dedim bakalım denicemBugün bende temizliğe giriştim.Ama çocuk olunca başlayıp bitiremedim sürekli ara vererek devam ettim malesef.Çok şükür az önce lavabolarıda hallettim bulaşık makinesini çalıştırdım bitti şimdi bitki çayı zamanım
yarın akşam bayram geçirmeye kvlerin yayla evine gideceğiz.iş bugün bitsin dedim ama bende bittim.
Ben oğlumun oyuncak,lego,araba bul tak bul çak gibi ıvır zıvırına şöyle bir çözüm buldum(bunu yapmasam ev oyun parkı cumhuriyetiydi resmen,oyuncaklarım üzerinden atlayarak koltuğa geçebiliyorduk)
Bütün oyuncakları grupladım boş bez kutularını atmıyorum onlara koydum,oyuncak sepeti niyetine kullanıyorum şu an çünkü oğlum oyuncak sepetinin üzerine çıkıp düşme tehlikeleri geçirdi:)) oyuncak sepeti seneye kullanabilirim ancak kutu olunca çıkmıyor en fazla içine girip oturuyor, evet çok afacan
Oyuncak dolu kutuları o uyurken kilere kaldırdım.
Her güne iki oyuncak çıkarıyorum.O uyuyunca oyuncaklar yallah kilere
mesela pazar lego ve kamyon günübazen lego yapıyor bazende legoları kamyonla nakliye
Böylece çok dağınıklık olmuyor.hemde saklı bir oyuncağın tekrar ortaya çıkması bir sevinç yaratıyor oğlumda sanki yeni bir şey gibi
Birde o uyurken temizlik daha kolay yapabiliyorum:)) gerçi bugün inat etdi uyumadı (ama odasının kaposında parmaklık kapı var) odadan da pek çıkamadı:))
temizlik ayak altındayken olmuyo malum süpürge silecekde dikkatini çekiyor bu defa işler çığrından çıkıyor.
Neyse çok uzattım sanki:) özetle oyuncakları yok et
Ben tuvaletleri yıkamayı hiç sevmiyorum ya günlük yıkamanız çok iyiymiş ben klozet için takılan aparattan aldım domestos dökerim sürekli ama etrafına falan çok uğrasmıyorum, alaturka tuvalet çok uğraştırıyor ikiside kullanılıyor bide bizde :/Bende iki çocuk var
Şimdi yaptıklarım şöyle bazanin altına 2 boş güç koyuyorum çocuğa giydirdim küçük geldi o an o hurcun içine koyuyorum kızımın ise pempe oğlumun ise mavi haftalık bir gün bazanin altını açıp içini havalandiriyoeum yaz günleri akşam yatmadan topluyorum sabah çay suyunu koyup bütün evi topluyorum oğlum kendi odasını topluyor yine de elden geçiriyorum topladigim odaların camini açıyorum kapısını kapatıyorum misafir odası çocuk odası yatak odası toplu oluyor oyuncaklar salona taşınıyor kahvaltı bitince hemen bulaşıklar makinaya kahvaltılıklar dolaba kalkıyor çamaşır varsa hemen makinayı açıyorum.utu varsa asla biriktirmiyorum dolaba toplarken utuleyip koyuyorum ayni anda icaga yemek atiyoeum sonra dışarı işleri varsa onları hallediyoeum saat 4 gibi bütün evi toz alıp süpürüp siliyorum oyuncakları kutusuna dolduruyorum akşam 8 gibi wcleri yıkıyor çocuklara banyo yaptırıyor onlar uyunca evi komple bir daha topluyorum
Sen anlatınca bile yoruldum offf biraz dağınık olsa ne olur ki yaa ben tembelim sanırımBende iki çocuk var
Şimdi yaptıklarım şöyle bazanin altına 2 boş güç koyuyorum çocuğa giydirdim küçük geldi o an o hurcun içine koyuyorum kızımın ise pempe oğlumun ise mavi haftalık bir gün bazanin altını açıp içini havalandiriyoeum yaz günleri akşam yatmadan topluyorum sabah çay suyunu koyup bütün evi topluyorum oğlum kendi odasını topluyor yine de elden geçiriyorum topladigim odaların camini açıyorum kapısını kapatıyorum misafir odası çocuk odası yatak odası toplu oluyor oyuncaklar salona taşınıyor kahvaltı bitince hemen bulaşıklar makinaya kahvaltılıklar dolaba kalkıyor çamaşır varsa hemen makinayı açıyorum.utu varsa asla biriktirmiyorum dolaba toplarken utuleyip koyuyorum ayni anda icaga yemek atiyoeum sonra dışarı işleri varsa onları hallediyoeum saat 4 gibi bütün evi toz alıp süpürüp siliyorum oyuncakları kutusuna dolduruyorum akşam 8 gibi wcleri yıkıyor çocuklara banyo yaptırıyor onlar uyunca evi komple bir daha topluyorum
eheheSen anlatınca bile yoruldum offf biraz dağınık olsa ne olur ki yaa ben tembelim sanırım
Kendim için her güne bir kombin yaptım...gereksiz " bu da olsa, şunu da alsam mı ki" dediğim hiçbir şey almadım...çocuklar için de kombinler dışında 2 yedek büyük için tek yedek kıyafet ve birer uzun kollu ince hırka türü bir sey aldım...fazla ayakkabı terlik vs almadım...çocuklar olmasa havlu şampuan vs almazdım...bu tarz ihtiyaçları da minik taşıma şiseleri ve kutularına koydum onları da küçük bir hurca...Merhaba, şuan valiz hazırlıyorum yarın yola çıkacağız. Nasıl yaptınız biraz acar misiniz :)
benim alerjim oldugundan hol ve kucuk oda disindaki halilari kaldirdim. onun yerine kilim seriyorum onu da ortalama 30 günde 1 makinede yıkıyorum. bazen yikayamadigim da oluyor tabi. ama eger alerjim olmasaydi o hali örtülerini kesinlikle kullanirdim. cok pratik.
valla hayata 1 kere geliyoruz. bi sürü dert sıkıntı icinde var olma cabasindayiz onda da surekli ev temizleyerek kendime eziyet edemem. bazen cok pasakli da oluyorum. resmen salıyorum ama sonra yine ben topluyorum sıkıntı yok:)
Havalar geçiş dönemine giriyor ya bazen hafif esiyor bazen bunaltıyor. Kendime bile tek kombin yapamıyorum. Terledigimde değiştirmeye günlük yedek üşürsem uzun kollu yedek derken 1 güne 2 3 kıyafet oluyor. Küçük bebeğim var ona zaten sınırsız sayıda kıyafet alıyorum yerken kirletiyor terliyor derken yine oldu bir sürü kıyafet. Zaten ateş ölçer, ateş düşürücü, burun aspiratoru , biberonlar onluklerler derken kıyafetler ayrı yere bu ıvır zivirlar ayrı yere. Of vallaKendim için her güne bir kombin yaptım...gereksiz " bu da olsa, şunu da alsam mı ki" dediğim hiçbir şey almadım...çocuklar için de kombinler dışında 2 yedek büyük için tek yedek kıyafet ve birer uzun kollu ince hırka türü bir sey aldım...fazla ayakkabı terlik vs almadım...çocuklar olmasa havlu şampuan vs almazdım...bu tarz ihtiyaçları da minik taşıma şiseleri ve kutularına koydum onları da küçük bir hurca...
işin sırrı aklım kalır mı kullanir mıyım tereddütünde kaldığım hiç bir şeyi almamak...yıllar boyunca, her yıl 3 5 kez valiz hazırlama tecrübemle bu şekilde valize tıktığım hiç bir şeyi çıkarmadım bile...
Kızlar bayram geldi çattı ufak ufak dolap düzeni yollukların yıkanması gibi biraz işleri yaptım ama bir gün geçmeden ev tekrar dağılıyor ,siz evinizde düZeni nasıl sağlıyosunuz hava aşırı sıcak çok zorlanıyorum ben evi toplu tutmakta .Titiz düzenli arkadaşlardan öneri bekliyorum çocuklu evi düzenli tutmak için püf noktalarınız neler :)
Ben evimde düzen müzen yapmıyorum. En son eşim delirdi bütün gün dolap silip yerleştirdi.
Bana ne canı çekiyorsa temizlesin.
Elimi bile sürmüyorum.
Evet çok ilgi istiyorlar bide gelip sırnaşmaları yokmu =)Hep oyle olur zaten benim esimde istemedi basta ayni evde, köpeği seviyordu ama ben öyle yataklara.mataklara çıkartmam diyordu
Simdi esimle benim ortamda uyuyor yorganin altında cicegimm prensesim falan diyor oyuncak aliyor ona.. benim maymun kopegimde beni sattı zaten esimi cok seviyor dişi ya erkeklere düşkün :) zilli :)
Köpek bambaska birsey gercekten bakmayan anlayamaz. Kuzeninize vermeniz iyi olmus. Ya yerim bunlari ama bazen cekemiyor insan,ama hayat iste insan bazen kendi evladini hatta kendini bile cekemiyor . Cok ilgi istiyor lar kedimi de yanima alsam keske ama kafayi yerim perdelerimi parçalar koltuklarimida. Annemin perdeler koltuklar yatak başlığı puf falan pert.... ama annemin umrunda degil
Yok atmaktan kastim elden cikarmak zaten, ise yarar kullanilabilir seyleri asla cope atmam ihtiyaci olanlara veririm.keşke o huyunuzdan vazgecseniz.soyle düşünün çöpe degil de ihtiyaci olan birine verin sevaba girersiniz.bende tam tersi elime ne geçerse kalabalık vereyim gitsin derim.bi kitaplarına kıyamıyorum atmaya.aof kıtaplarim vardi onları saklardım bu temizlikte hepsini kağıt toplayicilarina verdim.epey temizlendi dolap
bende de vardi bu huy. tvde bir uzman dinlemistim "son 6 ay icinde giymediyseniz bir daha giymezsiniz verin" demisti... hakliYok atmaktan kastim elden cikarmak zaten, ise yarar kullanilabilir seyleri asla cope atmam ihtiyaci olanlara veririm.
Mesela basliyorum dolaplari ayirmaya, bunu giyerim, bu da guzel aslinda, aa bunu niye hic giymemisim yaa diye diye ayiracak sey bulamiyorum. Elim gitmiyo kiyamiyorum yok bunu kilo verince giyerim yok bunu şununla giyerim falan derken 5 senelik kiyafetlerim duruyor daha nefret ediyorum huyumdan.
Bu sefer cinnet geldi ama, zaten dolabim kucuk, esya da fazla olunca asla toplu durmuyo o dolap. Bi tsort cekiyorum hoop hepsi darman duman.
Eve bi gideyim ne var ne yok aticam valla bu sefer, dayanamiyorum artik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?