Tembellik, sürekli yatma isteği

Tembelliğin arkasında başka sorunlar olabilir. Tekrar terapi al. Psikonet yayınlarının kitaplarını oku. Psikoloji kitapları okumak, kendi kendine de terapi sağlar. Günlük kendine ödevler ver. Misal bugün Perşembe mutfak dolapları silinecek, 10 sayfa kitap okunacak, sabah yürüyüşü yapılacak, 20 dakika egzersiz yapacağım, yüzüme maske yapacağım gibi bir ajanda al günlük yapacağın işleri yaz.
Kendini zorlaman gerekiyor. Ki sende fark etmişsin hem bedenen hem de zihnen tembellik insanı cahilleştiriyor tüketiyor. Ve insan kendini kötü hissediyor. Sen şimdiden bu kadar yatarsan kasların zayiflar, Allah korusun yaşlılıkta elden ayaktan düşersin. Hiç kendini geliştirmeden oturursan zihnen cahil kalırsın, beynin küçülür, konuşman bile bozulur. 30 yaşından sonra otizm belirtileri ortaya çıkan kadınlar gördüm ben. İstersen araştır. Bu kötülüğü kendine yapma. Bak ben de eskiden öyleydim. Sonra bir gün yeter ya dedim kalktım ayağa o günden beri tembellik fobim oluştu. Bir ay sonra kurtuldum tembellik ve erteleme hastalığından. Kendimi çok zorladım, çok sıktım kendimi.
Zor değil aslında, alıştıktan sonra gerisi gelir. Yeter ki ilk 20 gün planlı ilerle. YouTube üzerinden psikoloji videoları izleyebilirsin, udemy üzerinden tembellik, ertelemeyle ilgili bir çok kurs var. Bir de mutlaka öz disiplin ve irade üzerinde çalış. Çünkü kendisine öz saygısı olan bir insan kendini bu kadar tembel bırakamaz. Tembelliği yendikten sonra bir daha geri dönemeyeceksin, 1 ay planlı çalış. Önünde kocaman bir ömür var, genç bir kadınsın ya hayatını harcama. Ben çok pişmanım tembellik yaptığım yıllarım boşa gitti. Şimdi keyif yaptığım zamanlar bile kısıtlı, o kadar ki sevmiyorum artık tembelliği

Ne güzel yazmışsınız. Evet bi silkelenip kendime gelmem lazım. Ve istikrarlı bi sekilde tembellikten kurtulmak istiyorum cidden. Çok bunaldım. Yıllarım gitti boşa dediğiniz gibi. Deneyeceğim inşallah başarılı olurum

Ne durumdasınız acaba, ufacık da olsa eklediğiniz bir şey var mı kendinize olumlu anlamda?

Bence bu bir terazi burcu problemi olabilir evde kalabilirim çok uzun süre, dışarıda güvende hissetmiyordum özellikle Turkiyede yasarken.

Ben yürürken nefes darlığı yaşıyorum, muayene olduğumda temiz çıkmıştı ama merdiven inip çıkmak olsun on beş dakikalık bir yürüyüş olsun nefes nefese kalıyordum. Kalıyordum diyordum çünkü tek bacağımda tümör çıktı, bacağım birkaç aydır alçıda ve hareket etmenin, yürümenin değerini bu süreçte çok daha iyi anladım. Vücudunuzun sağlıklı olması çok değerli. Günlük yürüyüşler yapın, gezin dolaşın. Hayata bir kere geliyoruz, ben de kendimi eve kapatan biriydim ve bu yaptığıma o kadar pişman oldum ki... Vücut sağlıklıyken hareket etmek çok değerli.

Çok geçmiş olsun. Çok doğru diyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…