- 11 Şubat 2015
- 526
- 385
- 35
-
- Konu Sahibi hafsa anne
Slm kızlar .Daha öncede yardımlarınızı almıştım çok işe yaradı. Çok sağolun .
Hatırlayan var mı bilmiyorum. İkizlerim olunca annem de kalmıştım uzun bir süre. O zaman daha küçüklerdi. Mecbur kalmıştım.
Eşim de evden işe haftasonu da yanımıza geliyordu.ne kadar da anne evi de olsa kendi evimiz değil sonuçta. Düzen de evdeki gibi olmuyo tabi.
Eşim o zamanda gel artık demiyordu hiç.zor oluyo sanada banada diyodu.
Dün akşam da çocuklar çok mız Mız dı.ve ben sinirlendim ve ağladım. Eşim başladı yine annene git kal ramazan boyu diye zor oluyo olmuyor böyle dedi.
Evet o da çok zorlanıyor ama inanın evde hiçbirşey eksik değil ne yemek ne temizlik nede ona karşı ilgim. Her seferinde aynı şeyi söylüyor. İstiyorum ki artık ikizlerle zor da olsa onlar bizim evlatlarımız. Alışmalı yaşamaya böyle. Sağolsun annemler çok ilgili alakalı ama ben istemiyorum. Bu yüzden de stres den de hep bi atışma içindeyiz.
Napıcam bilmiyorum o kadar yoruldum bunaldım ki.gitsem mi gitmesem mi .Böyle de birbirimizi yiyoruz .anlatamam daha bi sürü şey ama çok uzun oldu
E şimdi ramazan evde erkek kardeşlerim de var kimseyi rahatsız etmek istemiyorum. Ben gidince herkes rahatından oluyo sırf biz rahat edelim diye.onlar bile geceleri bakıyoAnnenlere gitmek istememe sebebini tam olarak anlamadım. "Annemler iyi ilgileniyor" dedigine gore orada rahatsın. Ama "insanın evi gibi olmuyor" dedigine göre de rahatlık bir yere kadar diyorsun.
Eşininin bu hayati kabullenememesi mi seni kararsız kılan? Tek başına bir çocuğa bakmak zorken iki tane birden olması daha zordur şüphesiz. Bütün yükü yükleme sırtına... Bak cidfen bedenen de ruhen de zarari dana olur. Durumunuz musait mi bilmem ama yardımcı ayarlasaniz? Ya da annen bir kac aylığına sana gelse?
Aynen öyle ara ara gezmeye gidiyorum zaten. Kardeşlerim geliyo alıyo iki üç gün kalıyorumTek çocukla bile düzen eskisi gibi olmuyor. 2 çocukla eminim daha zordur ama sakın gitmeyin öyle ya da böyle eşiniz alışmak zorunda. Başından atmakla olmaz. Onlar kendi evlatları. Gitseniz ne olacak. Eninde sonunda geri dönmek zorundasınız.
Sağolsun annem çok sık geliyo kv memlekette malesefAnnenize güvenerek mi sizi hamile bıraktı eşiniz ? Allah korusun ya anne-babasız olsaydınız, kimseniz olmasaydı o zaman nereye göndermeyi düşünürdü sizi ? gitmeyin ve çocuklarında ortamını bozmayın babalık sadece lafta olmamalı, siz çocuğu tek başınıza yapmadınız, sorumluluklar eşit olmalı. dönüşümlü olarak anneniz veya kayınvalidenizle aranız iyiyse gelip, yardımcı olabilirler size ama siz gitmeyin, alıştırmayın.
Gerek bile yok çünkü aile binasına oturuyorum. Sağolsunlar gelip gidip yardımcı oluyorlar. Buna rağmen istiyo ki gideyim.bakıcı ya da yardımcı biririni bulamaz mısınız? en azından yarım gün birisi bebeklerinizi oyalar ya da ev işlerini yapar siz de kafanızı dinlersiniz. küçük bebekle evde tek başına yardımsız kalmak çok bunaltıcı oluyor.
Sorumluluktan kactığı icin sizi annenize postalıyo yani. Keşke sorsaydınız bu cocukları babamın evinden mi getirdim diyeSlm kızlar .Daha öncede yardımlarınızı almıştım çok işe yaradı. Çok sağolun .
Hatırlayan var mı bilmiyorum. İkizlerim olunca annem de kalmıştım uzun bir süre. O zaman daha küçüklerdi. Mecbur kalmıştım.
Eşim de evden işe haftasonu da yanımıza geliyordu.ne kadar da anne evi de olsa kendi evimiz değil sonuçta. Düzen de evdeki gibi olmuyo tabi.
Eşim o zamanda gel artık demiyordu hiç.zor oluyo sanada banada diyodu.
Dün akşam da çocuklar çok mız Mız dı.ve ben sinirlendim ve ağladım. Eşim başladı yine annene git kal ramazan boyu diye zor oluyo olmuyor böyle dedi.
Evet o da çok zorlanıyor ama inanın evde hiçbirşey eksik değil ne yemek ne temizlik nede ona karşı ilgim. Her seferinde aynı şeyi söylüyor. İstiyorum ki artık ikizlerle zor da olsa onlar bizim evlatlarımız. Alışmalı yaşamaya böyle. Sağolsun annemler çok ilgili alakalı ama ben istemiyorum. Bu yüzden de stres den de hep bi atışma içindeyiz.
Napıcam bilmiyorum o kadar yoruldum bunaldım ki.gitsem mi gitmesem mi .Böyle de birbirimizi yiyoruz .anlatamam daha bi sürü şey ama çok uzun oldu
Ne güzel işte anneniz sık sık geliyormuş yardımcı oluyormuş. Bir daha git derse size '' annem senin yapman gerekenin fazlasını yapıp, zaten buraya gelip, çocuklara bakıyor. gitmemin bir manası yok, ben anneysem sende babasın biraz sorumluluk alma vaktin gelmedi mi ? dersiniz. O da işin rahatına kaçmaz böyleceSağolsun annem çok sık geliyo kv memlekette malesef