- 8 Ocak 2015
- 1.183
- 1.488
-
- Konu Sahibi hafsa anne
kesinlikle gitmeeSlm kızlar .Daha öncede yardımlarınızı almıştım çok işe yaradı. Çok sağolun .
Hatırlayan var mı bilmiyorum. İkizlerim olunca annem de kalmıştım uzun bir süre. O zaman daha küçüklerdi. Mecbur kalmıştım.
Eşim de evden işe haftasonu da yanımıza geliyordu.ne kadar da anne evi de olsa kendi evimiz değil sonuçta. Düzen de evdeki gibi olmuyo tabi.
Eşim o zamanda gel artık demiyordu hiç.zor oluyo sanada banada diyodu.
Dün akşam da çocuklar çok mız Mız dı.ve ben sinirlendim ve ağladım. Eşim başladı yine annene git kal ramazan boyu diye zor oluyo olmuyor böyle dedi.
Evet o da çok zorlanıyor ama inanın evde hiçbirşey eksik değil ne yemek ne temizlik nede ona karşı ilgim. Her seferinde aynı şeyi söylüyor. İstiyorum ki artık ikizlerle zor da olsa onlar bizim evlatlarımız. Alışmalı yaşamaya böyle. Sağolsun annemler çok ilgili alakalı ama ben istemiyorum. Bu yüzden de stres den de hep bi atışma içindeyiz.
Napıcam bilmiyorum o kadar yoruldum bunaldım ki.gitsem mi gitmesem mi .Böyle de birbirimizi yiyoruz .anlatamam daha bi sürü şey ama çok uzun oldu
hmm eşin çocuk istemiyo muydu yoksa böyle yaşamaya mı alışamadı acaba önce onu anlamak lazımSlm kızlar .Daha öncede yardımlarınızı almıştım çok işe yaradı. Çok sağolun .
Hatırlayan var mı bilmiyorum. İkizlerim olunca annem de kalmıştım uzun bir süre. O zaman daha küçüklerdi. Mecbur kalmıştım.
Eşim de evden işe haftasonu da yanımıza geliyordu.ne kadar da anne evi de olsa kendi evimiz değil sonuçta. Düzen de evdeki gibi olmuyo tabi.
Eşim o zamanda gel artık demiyordu hiç.zor oluyo sanada banada diyodu.
Dün akşam da çocuklar çok mız Mız dı.ve ben sinirlendim ve ağladım. Eşim başladı yine annene git kal ramazan boyu diye zor oluyo olmuyor böyle dedi.
Evet o da çok zorlanıyor ama inanın evde hiçbirşey eksik değil ne yemek ne temizlik nede ona karşı ilgim. Her seferinde aynı şeyi söylüyor. İstiyorum ki artık ikizlerle zor da olsa onlar bizim evlatlarımız. Alışmalı yaşamaya böyle. Sağolsun annemler çok ilgili alakalı ama ben istemiyorum. Bu yüzden de stres den de hep bi atışma içindeyiz.
Napıcam bilmiyorum o kadar yoruldum bunaldım ki.gitsem mi gitmesem mi .Böyle de birbirimizi yiyoruz .anlatamam daha bi sürü şey ama çok uzun oldu
Sürekli kalacak biri yok malesef kısa süreliğine de olsa.bu çocukları ikiniz yaptınız neden annene gideceksin ki alışması gerekmez mi ilgilenmesi gerekmez mi böyle yaparsan eğer sorumluluk sahibi olamaz zorda olsa o iki çocuğu büyütmek o zorluğa katılması destek olması gerek sizin yanınızda biraz bir akrabanız kalsa olmaz mı sende azcık rahatlarsın evinde kalmış olursun hem öyle evlerin ayrılması iyi olmaz
Evet olmuyor da zaten.herşeyi tam yapmaya çalıştıkça kendimden bişeyler gidiyo ama boşveremiyorum işte. Eşimin aldığı maaş da anca ev masrafları kira falan yetiyorama sonucta gelenler kaynanan degil aile apartmanında yenge ne kadar yardımcı olcak neden herseyi sen yapmaya üstleniyosun ki bırak esinde ugrassın biraz kendini bu kadar yıpratıyosun ama esin ne diyo annenen git kal basım sisti valla ya esine dicen kalk gece yatma cocuklara bak yada gündüz temizilk yap dicen yada bakıcı tutturcan öyle aile apartmanındkai yengenin 2 3 saat gelmesiyle olmaz
İkimizde çok istedik olmasını. Ben ilk zamanlarda çok bunalımdaydım geçti çok şükür ama eşim alışamadı hala.hmm eşin çocuk istemiyo muydu yoksa böyle yaşamaya mı alışamadı acaba önce onu anlamak lazım
anladım.madem o da istemiş bence çocukla yaşamaya alışsın ona da bırak çocukları.baba olmak öyle kolay değilİkimizde çok istedik olmasını. Ben ilk zamanlarda çok bunalımdaydım geçti çok şükür ama eşim alışamadı hala.
İnanın dile getirdiğim çoğu şeyi tatlım hayatım canım diyerek söylüyorum. İsmen çok hitap etmem zatenBence gitme ve bu huzursuzlugunu ikizlerin yattigi oruclarin acildigi bir donemde konus sakin ve tatli bir dille biraz seni anlamasini sagla canm
En doğrusunu söylediniz. Kesinlikle beni de o şekilde görmek istemiyo. Üzülüyor halime biliyorum.ama kolaya kaçmasına kızıyorum ben .Deseki canım zor evet ama bu dönem böyle geçecek sabredicez dese daha bi kuvvet alıcam ama yok .Hemen annemler .Sen bunaldın diye öyle söylemiş gibi geldi bana, ama buna rağmen gitme evinde bak çocuklarına. herşeyi dört dörtlük yapmak zorunda değilsin çocukların yemeği, ütüsü vs. Bile başlı başına yarım gününü alır zaten kafadan herşeye yetişeyim dersen yetişirsin belki ama çok yıpranırsın hergün dip bucak temizlik yapma mesela bebekler emekledikleri için sadece her gün süpürmen yeterli olur, silmeyi de haftada 3 yaparsın. yemekleri de pratik şeyler yap öyle dört dörtlük sofra kuracak halin yok eşini de böyle alıştırma yemeğe yetişemezsen kendisi yapsın birşeyler ya da hazır yemek söylesin, herşeyi bebeksizken yaptığın gibi yapmayı hayal edip yapamayınca da ağlama çünkü yapamaman normal yani. Bak maşallah büyüyorlar yavaş yavaş benim de ikizlerim var onlar da seninkilerin aylarındayken eşim trafik kazası geçirmişti ayağını kırmıştı evde yatıyordu bir de eşime bakıyordum yani ama süper kadın misali heryere yetişme gayretim de yoktu aynı yaşta bebekleri ya da bebeklerinin arasındaki yaş farkı çok az olan ailelerin yaşamı bu şekilde olur düzen değişir herkes fedakarlık yapmak zorunda kalır lükslerinden vazgeçer bebeklerin bile fedakarlık yapıyorlar şu an annelerinin kucağı, ilgisi vs. Herşeyini paylaşıyorlar, eşini bu rahata alıştırma o yapmıyorsa sen yönlendir yapsın bundan da gocunma çünkü eşini alıştırmamışsın baştan herşeyi dört dörtlük adam zora gelince böyle der ben her ne kadar kötü manada söylemediğini düşünsem de bu böyle. Kolay gelsin
İşte öyle olmaz bak ben tek başıma büyüttüm bunu övünmek için söylemiyorum benim tek bakmaktan başka çarem yoktu çünkü anne yok kaynana yok yardım edecek bir Allahın kulu yoktu eşimden başka. Yenidoğan döneminde 3 saatlik uykuyla işe gidiyordu eşim bazı günler hiç yemek yapamazdım atıştırırdık ya da dışarıdan söylerdik ne yapalım başka çare yoktu, ama bunun için hiç suçluluk hissetmedim bulduğum her vakti dinlenmeye ayırdım, kolay birşey değil bu ağır sorumluluk hele ki seninkiler büyümüşler emeklerler ayağa kalkarlar oradan oraya giderler sürekli peşlerinde olmak durumundasınız eski düzeni nasıl devam ettirebilirsin ki çocukların vaktinden de çalmak olur eski ev düzeniyle devam etmeye kasmak. Eşin haftasonları evdeymiş iş yapacaksan da koysun pusetlerine dışarı çıkartsın eğer ikiz bebek arabası aldıysanız teker teker araba aldıysanız en azından birini götürsün biri evdeyken uuttuktan sonra sen de iş yaparsın hem de babaları çocuklarla vakit geçirir çocuklarının huyunu suyunu bilir en azından sen de biraz rahat edersin yalnız kalır kafa dinlersin hiç değilse iş yaparken bile. Bak benim ikizler 2,5 yaşındalar şimdi babaları benden daha iyi bilir karakterlerimi mesela çünkü bizzat sorumlulukları üstündeydi. Sen de sorumluluk ver iş bölümü yapın hem aranızdaki paylaşım da artsın eşinle. Bebişlerin artık yavaş yavaş parmak besinlere alışma zamanı hem kendi kendilerne yemek onlar için çok zevkli olur kendi kendilerine yemeğe teşvik ediin başlarından ayrılmayarak bu konuda parmak besinler diye nette araştırma yapabilirsin . Artık desteksiz oturabilen çocukların var kulplu biberon ya da oyuncak şeklinde biberon tutuculardan kullanın kendi kendilerine mamalarını içsinler yine tabii başlarından ayrılmayarak bunu yapın. Böylece hem bebeklerin kendi kendilerine birşeyler yapmaya başlamanın keyfini yaşayacak hem de sen daha rahat edeceksin biberon vermek için birbirinize bakmazsınız eşinle hem de :) birlikte evde aktiviteler yapın, oyun oynayın, beraber kitap okuyun bebeklerle hem bebişler hem de kendiniz için bu şartEn doğrusunu söylediniz. Kesinlikle beni de o şekilde görmek istemiyo. Üzülüyor halime biliyorum.ama kolaya kaçmasına kızıyorum ben .Deseki canım zor evet ama bu dönem böyle geçecek sabredicez dese daha bi kuvvet alıcam ama yok .Hemen annemler .
Bende de o var evet eski düzenimi hâlâ yürütmeye çalışıyorum o da oluyo ama zor oluyo. Çok yıpranoyorum .