• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TEk yumurta ikizleri (monokoryonik diamniyotik) gebelik yaşayanlar

Aramiza hosgeldin canim . evet durumumuZun riskleri var hemde baya baya . ama Allahin izni ile bu olumsuzluklat doktorun takikibiyle engellenebiliyor. En buyuk risk kan calma . bir kardes digerinin kanini calabiliyor . bunun da tedavisi oluyormus artik. Lazerle damar kurutuluuor digerine gecis engelleniyormus Rabbjm bizi korusun . ikili testi yaptirdin mi sen benden ondesjn ben 9.haftadayim. 11 haftalikken perintolog kontrolu m var .
Vaay kan çalmayı engelleyebiliyorlar ha süper. Rabbim yaşatmasın tabi. Allah korusun bebeklerimizin hepsini

Evet polihidroamnios belirli haftadan sonra teşhisi konulabilen bir rahatsızlık.ben ikizlerimi polihidroamnios sonucu kaybettim,rabbim sizinkileri korusun.

Ayni seyleri bende okumustum :) benim teyzelerim tek yumurta ikiziymis teki dogumda vefat etmis . bende 2ayda 3ayda adet gorenlerdendim. Tedavisiz zordu ama veren Allah veriyor hem de iki tane :) bi de ikiz anneleri daha uzun omurlu oluyormus :KK66:
yazınızı okuyunca gülümsedim:-) bir ikiz annesi olarak emin misin ben hiç öyle düşünmüyorum:KK39:

İstatistikler oyleymis duyunca esimle bende guldum . Allah bagislasin ikizleriniz hangi tur gebelikti . biz cok tedirginiz az bilgi verseniz cok makbule gecer

yazınızı okuyunca gülümsedim:-) bir ikiz annesi olarak emin misin ben hiç öyle düşünmüyorum:KK39:

İstatistikler oyleymis duyunca esimle bende guldum . Allah bagislasin ikizleriniz hangi tur gebelikti . biz cok tedirginiz az bilgi verseniz cok makbule gecer

Evet polihidroamnios belirli haftadan sonra teşhisi konulabilen bir rahatsızlık.ben ikizlerimi polihidroamnios sonucu kaybettim,rabbim sizinkileri korusun.
Basiniz sagolsun uzuldum :(( bende cok tedirginim her doktor bu riski dedi durdu . kac haftalikken kaybettiniz ?

Teşekkürler cnm amin size de sağlıklı doğumlar benimki çift yumurta ikizi cnm ikiside kız 1.5 yaşında oldular bolbol dinlenin ve uyuyun çok yorucu ve bir o kadarda güzel bir duygu ikiz anneliği aklına takılan birşey olursa seve seve cevap veririm cnm

Teşekkürler cnm amin size de sağlıklı doğumlar benimki çift yumurta ikizi cnm ikiside kız 1.5 yaşında oldular bolbol dinlenin ve uyuyun çok yorucu ve bir o kadarda güzel bir duygu ikiz anneliği aklına takılan birşey olursa seve seve cevap veririm cnm
Tesekkur ederim .Allah kizlarinizj size sevdiklerjne bagislasin. Bu aralar sabahleyin bol bol kusuyorum :(( psikolojim bozuk hic mide bulantim gecmiyor . her seyden etkileniyorum evde yemek yiyemiyorum

Kizlar istanbul avrupa yakasinda kime gidiyorsunuz rutin kontroller icin? Bana iyi bir kadin dogumcu tavsiye edebilirmisiniz?

Tesekkur ederim .Allah kizlarinizj size sevdiklerjne bagislasin. Bu aralar sabahleyin bol bol kusuyorum :KK43:( psikolojim bozuk hic mide bulantim gecmiyor . her seyden etkileniyorum evde yemek yiyemiyorum
Amin cnm cnm bulantiya çubuk kraker ayva leblebi az ve sık beslenme iyi geliyor benimde olmusto sizin haftalarda 12 haftadan sonra rahatlamistim ben inşallah sizinde oyle olur

Kizlar merhaba, aranizda seriklaj yaptiran varmi? Doktorum bugun seriklaj yapalim dedi. Suan icin sikinti yokmus ama onlem icinmis. Kafam karisti. Siz yaptirsinizmi?

Benimde tek yumurta ikiziydi, monokoryonik diamniyotik. 9 haftada Arada zar oluştu, ama 20. Haftadan sonra akım bozukluğu oldu, biri az besleniyordu her hafta kontrolle 31. Haftaya kadar geldik, akım iyice bozulunca mecburi sezeryan oldum 30+6 da. Biri 900 gr diğeri 1300 gr doğdu, 35 gün küvezde kaldılar. Küçük olanın solunumu durdu bi kaç kez. Kanı değişti falan. Şuan 5 aylıklar tosun oldular. Hatta küçük olan 3 aylıkken kasık fıtığı ameliyatı ve sünnet oldu. Çok şükür sağlıklılar. Sormak istedikleriniz varsa seve seve yanıtlarım

Benimde tek yumurta ikiziydi, monokoryonik diamniyotik. 9 haftada Arada zar oluştu, ama 20. Haftadan sonra akım bozukluğu oldu, biri az besleniyordu her hafta kontrolle 31. Haftaya kadar geldik, akım iyice bozulunca mecburi sezeryan oldum 30+6 da. Biri 900 gr diğeri 1300 gr doğdu, 35 gün küvezde kaldılar. Küçük olanın solunumu durdu bi kaç kez. Kanı değişti falan. Şuan 5 aylıklar tosun oldular. Hatta küçük olan 3 aylıkken kasık fıtığı ameliyatı ve sünnet oldu. Çok şükür sağlıklılar. Sormak istedikleriniz varsa seve seve yanıtlarım
Mrb canim. Buyuk badereler atlatmissiniz yavrucaklarinizla, cok sukur allah bagislamis size. Benimde en cok korktugum olay bu. Suan sıkinti yok dilerim ilerdede olmaz ve saglicakla kavusurum yavrucaklarima

Merhabalar :) ben de 15.haftadayım. Tek yumurta mono Di gebelik. Taşıdığımız riskleri biliyorum ama olabildiğince pozitif olmaya çalışıyorum. Sadece transfüzyon sendromu biraz korkutuyor beni ama sanırım sık sık kontrole gidince bu durum fark ediliyormuş. Umarım hiç yaşamayız. Siz de kolay şeyler atlatmamışsınız ama şükür bugünlere gelmişler :) allah hepimize yardımcı olsun, inşallah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Merhabalar, maşallah ikizleriniz sağlıkla büyümüş allah bağışlasın :) ben de 17.haftadayım. Tek yumurta kız ikizlerim. Şu an aralarında bir hafta ve 160 130 gr gibi bir fark var. Amniyon sıvıları hafif değişmiş, kan geçişi olma ihtimali yüzünden sık takip edileceğim. Bir de ikisinin kalbinde odak görüldü, üstünde durmamaya çalışıyorum. Transfüzyon olmaması daha önemli gibi geliyor bana, ne dersiniz tecrübeye dayanarak tavsiye edeceğiniz bir şey olur mu?

Transfüzyon için bizim yapabileceğimiz bir şey yok sadece sık kontrol yapılacak eğer kan çalımı artarsa bir damar kesimi yapılıyormuş ama benim ikizlerimin arasındaki fark 500 gr geçmedi. 35
Haftada normal doğumla dünyaya geldiler. Ben son haftalarda muz ve cevizi bol tükettim bebekle et imde oldukça saglıklı doğdular

Back