• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TEk yumurta ikizleri (monokoryonik diamniyotik) gebelik yaşayanlar

Canım bende ikiz gebelik yaşadım çok sükur birşey olmadı benjm tanıdığım bir suru arkadaşımda tek yumurta ikizi doğurdu tabi erken doğum mutlaka olur özelikle tek yumurta ikizlerinde benim arkadaşım 27 haftalık doğum yaptı çok sükur herşey yolunda gitti bende 33 haftalık yaptım su anda bebeklerim 4 aylık
Çok tesekkür ederim umarım hersey güzelleşir.

Canım bende ikiz gebelik yaşadım çok sükur birşey olmadı benjm tanıdığım bir suru arkadaşımda tek yumurta ikizi doğurdu tabi erken doğum mutlaka olur özelikle tek yumurta ikizlerinde benim arkadaşım 27 haftalık doğum yaptı çok sükur herşey yolunda gitti bende 33 haftalık yaptım su anda bebeklerim 4 aylık
İçimi rahatlattın çok tesekkür ederim.okadar ihtiyacım vardıki bunları duymaya💜

Merhabalar bende geçen hafta 6+3ken bebeğin kalp atışını görmek için gittiğimde tek kesede iki bebek olduğu fark edildi.birinin gelişiminin iyi olduğunu diğerinin biraz geri kaldığını söyledi.birinin kalp atışını aldı doktorum ama diğerinin tam alamadım dedi.Kese etrafında kanama oluşmuş ilaç falan verdi.10gün sonra çağırdı tekrar.Pek istenmeyen bir gebelik türü olduğunu söyledi okdar moralim bozuldu ki hiç bir bilgim olmadığıniçin sevinçten çok kaygı oldu içimde.Sizdede aynı problem var mıydı? Bu şekilde gelişim farkı
Banada aynısını söyledi doktor istemediğimiz sevmedipimiz bir durum bu tek yumurta ikizi dedi.birinin kesesi diğerinin yarısı kadardı ce birbirine yapışık dedi

Canim endiselenme. Benimde en baslarda biri digerinin yarisi kadardi, kalp atislarini bile duyamamistik. Bende tek yumurta ikizi oldugunu doktor soleyince cok sevinmistim. "Niye seviniyonki cok fazla riski var" demisti. Benimkiler mono-di seninkiler mono-mono. Benden bi tik daha fazla riski ayni kesede olmalarindan dolayi. Ama hic uzme kendini. Ben bugunlere geldim bak simdi dogum icin geri saymaya basladim bile. Hala aralarinda cok az fark var ama zaten ikizlerde birebir ayni doganda pek yok onemli olan aralarindaki farkin orani. Keyfini cikar hamileliginin. Hersey ilahi takdir. Allah vericem derse verir, vermiycem derse ne yaparsan yap olmaz.
Merhaba Nasıl gidiyor peki şuan .burası iyiki var insan kendiyle aynı olayları yasayanlarla inanılmaz bir kalpten bağ kuruyor

Merhaba Nasıl gidiyor peki şuan .burası iyiki var insan kendiyle aynı olayları yasayanlarla inanılmaz bir kalpten bağ kuruyor
Birbirine yapisik derken ikizler degil keseler demek istedi degilmi? Gelisimi durmus derken ilk defa gordugu keseye nasil botle dedi anlamadim. Benim doktorum umutlanma kendiginden yokta olabilir buyuyup digerinede yetisebilir demisti. Ama 10 gun sonra gittigimizde dogeeine yetismis ve saglikli kalp atisi vardi. Suan hersey cok yolunda masallah. 2 gun once son perinatolog kontrolumuze gittik. Dogum icin 37. Haftayi doldur yeterlu dedi. Canim haftaya ikizinin durumu belli olunca sonraki kontrollerini mutlaka cokiyi bir doktora git, siradan bir kadin dogumcuya gitme. Hastaneni simdiden 3. Seviye erken dogumda bebegine iyi bakabilecek tam teskkullu hastane olarak sec. Ben 2 farkli doktora gidiyordum. Birisinde dogum daha pahali ama yeni dogan yogun bakim profu ve ekibi cok iyidi. Simdi o seviyeleri geride biraktigimdan o hastaneye gitmiyorum kontrole. Suan sogum yapacagim hastanede tam teskkullu 3. Seviye yeni dogan yogun bakimi var ama ekibinde prof falan yok, suan bebeklerim kuveze girerse bakabilirler. bazi arkadaslar ayda 1 perinatologa da gidiyordu. Ben okadar cok gitmedim, 12. 22. ve 32. Haftalarda gittim perinatologa.

Birbirine yapisik derken ikizler degil keseler demek istedi degilmi? Gelisimi durmus derken ilk defa gordugu keseye nasil botle dedi anlamadim. Benim doktorum umutlanma kendiginden yokta olabilir buyuyup digerinede yetisebilir demisti. Ama 10 gun sonra gittigimizde dogeeine yetismis ve saglikli kalp atisi vardi. Suan hersey cok yolunda masallah. 2 gun once son perinatolog kontrolumuze gittik. Dogum icin 37. Haftayi doldur yeterlu dedi. Canim haftaya ikizinin durumu belli olunca sonraki kontrollerini mutlaka cokiyi bir doktora git, siradan bir kadin dogumcuya gitme. Hastaneni simdiden 3. Seviye erken dogumda bebegine iyi bakabilecek tam teskkullu hastane olarak sec. Ben 2 farkli doktora gidiyordum. Birisinde dogum daha pahali ama yeni dogan yogun bakim profu ve ekibi cok iyidi. Simdi o seviyeleri geride biraktigimdan o hastaneye gitmiyorum kontrole. Suan sogum yapacagim hastanede tam teskkullu 3. Seviye yeni dogan yogun bakimi var ama ekibinde prof falan yok, suan bebeklerim kuveze girerse bakabilirler. bazi arkadaslar ayda 1 perinatologa da gidiyordu. Ben okadar cok gitmedim, 12. 22. ve 32. Haftalarda gittim perinatologa.
Merhaba evet bana aynı kese içinde ikizler birbirine yapısık dedi.Diğer kese büyük kesenin yarısı kadardı .ona hiç ihtimal vermedi.kalp atımını diğerinde duyduk inşallah bende senin gibi geçiririm maşallah size.

Arada zar gibi birşey gözüktü ama tek plesanta tek kese... amin inşallah. Çok zor değil mi tek yumurta ikizi Allahım yardım etsin. Daha 8. Haftadayım ben. 6 ayım var
Merhaba
Şu an kaçıncı haftadasın nasıl gidiyor biraz bahseder misin ? Benimde tek kese tek plesenta ve doktorum çok olumlu konuşmadı. Teşekkürler şimiden

Kizlar benim bebisler 12 gun once dogdular. Yalniz cocuklarim tek yumurta ikizi degillermis. Plesantalar birbirine kaynasmis oldugu icin tek plesanta olarak gorulmus ultrasonda :confused: bosuna okadar stresini yasamisim. Neyse canlar darisi sizin basiniza. Saglikla sihhatla kavusun yavrucaklariniza :KK200::emir_bebek:

Kizlar benim bebisler 12 gun once dogdular. Yalniz cocuklarim tek yumurta ikizi degillermis. Plesantalar birbirine kaynasmis oldugu icin tek plesanta olarak gorulmus ultrasonda :confused: bosuna okadar stresini yasamisim. Neyse canlar darisi sizin basiniza. Saglikla sihhatla kavusun yavrucaklariniza :KK200::emir_bebek:
Geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah darısı başımıza

Ben henüz doktorumla doğum şeklini konuşmadım ama işler yolunda gitse bile sezeryan daha iyi olacak sanırım. Tek gebelik olsa ben çoktan hazırdım normal doğuma. 19+6,20.haftayı bitirdim bugün. Bebeklerinin biri 279 biri 360 gr. Kilosu az olan bebeğimin kordon damarı tek, kilo azlığı bu yüzden olabilirmiş. Bir de aynı bebeğimde hala kalpte odak gözüküyor, inşallah kapanır diye dua ediyorum. Önümüzdeki günlerde perinatologa gideceğim, bakalım neler diyecek..
Merhaba şuan sizinle aynı durumdayım bende bebeklerin birinin kordon damarı tek ve ikisinde de kalbinde odak görüldü.bi sıkıntı yaşadınız mı acaba?

Merhaba şuan sizinle aynı durumdayım bende bebeklerin birinin kordon damarı tek ve ikisinde de kalbinde odak görüldü.bi sıkıntı yaşadınız mı acaba?
En son küçük olan yani tek arterli bebekte odak görülmüştü. Diğer bebekteki bulgular kayboldu. Ben kalpteki odağın geçici olduğuna inandırdım kendimi. Herkeste duyduğum bir şey. Bunun için amniyosentez önerildi ama yaptırmadım. İki bebekten birinin tek arterli olması kilo farkı oluşturuyor, bilginiz olsun. Gelişimi olduğunuz haftayla uyumlu gitmiyor. Ama doktorunuz kontrollerde aradaki farka bakıp ciddi bir durum olursa bilgilendirir. Ben şu an 36+5 teyim, bir bebeğim 33 hafta ile diğer bebeğim 36 hafta ile uyumlu, aralarında %30 fark var. 2800 ve 2114 gr olmuşlar. Doktor bir hafta daha bekleyelim diyor doğum için.

En son küçük olan yani tek arterli bebekte odak görülmüştü. Diğer bebekteki bulgular kayboldu. Ben kalpteki odağın geçici olduğuna inandırdım kendimi. Herkeste duyduğum bir şey. Bunun için amniyosentez önerildi ama yaptırmadım. İki bebekten birinin tek arterli olması kilo farkı oluşturuyor, bilginiz olsun. Gelişimi olduğunuz haftayla uyumlu gitmiyor. Ama doktorunuz kontrollerde aradaki farka bakıp ciddi bir durum olursa bilgilendirir. Ben şu an 36+5 teyim, bir bebeğim 33 hafta ile diğer bebeğim 36 hafta ile uyumlu, aralarında %30 fark var. 2800 ve 2114 gr olmuşlar. Doktor bir hafta daha bekleyelim diyor doğum için.
Teşekkür ederim cevabınız için.Evet kalpteki parlaklığın üstünde doktorlarda çok durmuyor zamanla kaybolur diyorlar.Gelişimi geri kalabilir demişlerdi banada. Sizin Doğum yaklaşmış Allah yardımcınız olsun inşallah sağlıklı bi şekilde alırsınız bebeklerinizi kucagınıza🙏

Teşekkür ederim cevabınız için.Evet kalpteki parlaklığın üstünde doktorlarda çok durmuyor zamanla kaybolur diyorlar.Gelişimi geri kalabilir demişlerdi banada. Sizin Doğum yaklaşmış Allah yardımcınız olsun inşallah sağlıklı bi şekilde alırsınız bebeklerinizi kucagınıza🙏
Çok teşekkür ederim. Dünkü doktor kontrolünde doppler sonucuna göre bebeklerden küçük olanda gelişim geriliği söz konusu sanırım. 37 haftayı tamamlamak üzere olduğum için yakın zamanda doğum olur diye bekliyorum, kontroller sıklaştı. Çok teşekkür ederim güzel dualarınız için, Allah hepimizin yardımcısı olsun, sağlıkla kavuşalım inşallah bebeklerimize.

Merhaba bugun kontrolum vardi 9 haftalik tek yumurta ikizlerimin kalpleri durmus iki dr gezdik yarin kurtajim var.10 gun once gumbur gumburdu kalpleri buyumusler ogunden bu yana dr bugun yada dun durmus gelismisler cunku dedi.aradaki zar olustumu diye kontroldu bugunku zar olusmus kalpler durmus ama.cok uzulduk umarim kimse boyle bisey yasamasin.

Hayırlı sahurlar hanımlar, Nasipse bugün doğuma gireceğim ☺️ dualarınızı bekliyorum, Rabbim isteyen herkese versin, bu duyguları yaşatsın, inşallah ben de sağ salim kucağıma alırım. Burada sizlerle de paylaşmak istedim ☺️🙏

Hayırlı sahurlar hanımlar, Nasipse bugün doğuma gireceğim ☺ dualarınızı bekliyorum, Rabbim isteyen herkese versin, bu duyguları yaşatsın, inşallah ben de sağ salim kucağıma alırım. Burada sizlerle de paylaşmak istedim ☺🙏
Allah ım bir avazda sağlıcakla güzel bir doğum nasip etsin canım. ALLAH yardımcın olsun. 🤲🏻

Hayırlı sahurlar hanımlar, Nasipse bugün doğuma gireceğim ☺ dualarınızı bekliyorum, Rabbim isteyen herkese versin, bu duyguları yaşatsın, inşallah ben de sağ salim kucağıma alırım. Burada sizlerle de paylaşmak istedim ☺🙏
Canim dogumun oldumu? Nasilsiniz? Umarim hersey yolundadir

Allah işinizi gücünüzü rastgetirsin sağlıklı sıhhatli evlatlarınızı kucağınıza almayı nasip etsin inş🙏

Bende 6 haftalık hamileyim bu haftaya kadar tek keseydi. En son kontrole gittiğimde bir kese daha oluşmuş diğer kesede de 2 bebek gördü doktor ama sadece bir kalp atışı duyduk çok endişeliyim. Böyle bir durum yaşayan var mı acaba

Back