• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tek memeden bebek emzirmek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Evet dinen erkek çocuğu 1.5 yaşına kadar, kiz ise 2yasina kadar emzirilmeli.
“Anneler, çocuklarını iki tam yıl boyunca emzirirler; bu hüküm, emzirmeyi tamamlamak isteyenler içindir. Annelerin yiyeceği ve giyeceği, babanın gücüne göre ve örf ve âdete uygun şekilde baba üzerine bir borçtur. Kimse gücünden fazlasıyla mükellef tutulmaz. Ne bir anne, çocuğu sebebiyle; ne de bir baba, çocuğu sebebiyle üzerine düşenden fazlasıyla mükellef tutulup da zarara sokulmasın. Babanın ölümü ile ona vâris olan kimse de, babanın bu husustaki vazifesiyle mükelleftir. Eğer anne ile baba aralarında istişare ederek karşılıklı rızâ ile çocuğu iki seneden önce sütten kesmek isterlerse, onlara bir günah yoktur. Eğer çocuğunuzu süt anneye emzirtmek isterseniz, emzirme ücretini örfe uygun şekilde verdiğiniz takdirde, üzerinize bir günah yoktur. Allah’tan korkun ve bilin ki, Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görür.”
Ayetlerde erkek çocuk kız çocuk diye bir ayrım yoktur

Ben mastit olduğumda hastanede bu şekilde yapıp o şekilde yönlendirmişlerdi ,doktor kanallarda süt kalırsa tıkanıklık açılmaz demişti ondan bu şekilde paylaştım canım .Yanlıs bişgi vermek istemem sağlık bu sonuçta
Evet dediğin bi yandan doğru canım ama o eğer mastit kanalı tıkadıysa olur hatta sağınca böyle kaymak gibi iplik iplik göğüsten çıkıyo

1 yaşından sonra emzirmenin bir faydası yok. Hatta belli bir yaştan sonra zararlı bile diye okumuştum.
Bana bunu okuduğunuz kaynağı söyler misiniz?
5.5 aylık yeni bir anneyim.
Anne sütü araştırmalarını deli gibi okudum.
Hem de ne okumak İngilizce Türkçe her kaynak diyeyim.

2 yaş sonrası emziren annelerin sütleri incelendiğinde sütün yap ve protaeim miktarının ay ay arttığı kanıtlamış bir gerçek....
İkinci bebeklerinde ise bu uzun süre emziren annelerin gelen ilk sütleri de enteresan şekilde ilk bebeğini az emziren veya emzirmeyen anneler oranla daha yağlı ve protein açısından zengin bulunmuş

Ayrıca insanlık tarihi boyunca bebekler 2 sene ek gudasız emzirilşr bir çok kültürde.

34-35 ay emzirdim.
19 diş vardı, o son dişi çıkarırken biraz daha devam etmeliymişim dedim.

2 yaş doldu diye ağlata ağlata meme bıraktırmayı normal görüyor kaç anne bu baskılar yüzünden.
Çocuk hazırdır tamam da her çocuk aynı mı, hepsinin ihtiyacı bir mi?
Ama yok, aynı fabrikanın aynı ürünü gibi, 2 yaş dolduysa bıraktıracaksın.
Valla ben onun bunun demesi yüzünden 3 aylıkken emmeyi bırakacaktı oğlum. Doymuyo doymuyo diyolardı bende cahillik işte mama veriyodum. En sonunda doktorum ve hiç tanımadığım bir kadının bana yardımı sayesinde bıraktırabildik mamayı. Ama gör neler çektim neler yaşadım. Şimdi sürekli memede. Hiö rahat vermiyo bana diyolar ki kes memeden.
okadar çok ağladım okadar yalvardım ki asla kesmem diyorum. Dediğin gibi 20 diş tamamlanır çocuk akıl eder anlr o zaman psikolojisini bozmadan bıraktırırsın emzirmeyi

Bana bunu okuduğunuz kaynağı söyler misiniz?
5.5 aylık yeni bir anneyim.
Anne sütü araştırmalarını deli gibi okudum.
Hem de ne okumak İngilizce Türkçe her kaynak diyeyim.

2 yaş sonrası emziren annelerin sütleri incelendiğinde sütün yap ve protaeim miktarının ay ay arttığı kanıtlamış bir gerçek....
İkinci bebeklerinde ise bu uzun süre emziren annelerin gelen ilk sütleri de enteresan şekilde ilk bebeğini az emziren veya emzirmeyen anneler oranla daha yağlı ve protein açısından zengin bulunmuş

Ayrıca insanlık tarihi boyunca bebekler 2 sene ek gudasız emzirilşr bir çok kültürde.
Kaynağın adını hatırlamıyorum, ama tabi ki yanlış bilgi de olabilir. Ben anne değilim. O yüzden fazla bilgim yok bu konularla ilgili.

Duştayken masaj yaparak sağın , agrisada yapın. ihmal etmeyin ağrısı çok olur.

Geçmiş olsun.

Korkma canım ;mastit olmuşsun ve tedavisi kolay ..duşa girip masaj da yapabilirsin ,makinayla sağdıktan sonra elinle de sağmayı dene ,içeride süt kalmaması önemli .ama ateşin cıkarsa doktora git ilaç veriyorlar geçiyor merak etme
Sagol canım alah razı olsun elimle sagıyorum koyu geldıgı ıcın makine cekmedı malesef elektklı pompa vrdı elimle devam edeyim dedıgıniz gibi rahatlama olmasa doktora giderim aslında yarın giderim Bn dayanamam yazarım gene doktorlar ne mühendisler dicek bakalıö

Bir bilgiyi duzeltmek istiyorum, dunya saglik orgutu en az 2 yasa kadar emzirmeyi onerir yani 2.5 yasinda diye neden birakmadi demeniz abesle istigal.
Bnde 2 yas diye biliyorum benimki biraz gec kaldı ama iste denedim olmadı bide 15 gundur filan gribiyle ugras diş derken denememiştim tekrardan bi kac gundur Gunduz vermeyerek gecede azaltarak basladım alahın ıznıyle

Duştayken masaj yaparak sağın , agrisada yapın. ihmal etmeyin ağrısı çok olur.

Geçmiş olsun.
Tesekur ederim canım dusta yaptım sımdıdıe yapıyorum bakalım zaten yarın gıdecem doktora huzursuz oldum ya duramam

Benim kızım 14 aylık şu an. 12. Ayında sağ memeyi kendisi bıraktı. Meğer sütümün tadı değişmiş. Iki aydır tek memeyi emiyor. Siz de fırsat bu fırsat o memeden kesin, diğerinden de az gelince ister istemez bırakacaktır.

Tabı artık hem dinen hemde Bnde zorlanıyorum elektrikli süt sagma makinesi var onla sagıcam bakalım ins gecer süt damarlarında ıntıhap olur diyorlar 😯canım sıkıldı
Süt birikmiştir gögsünüzde ateşinize dikkat edin,sağma makinesiyle sağın sıcak duş alın ama bi doktora gitmelisiniz,sütten bırakma dönemlerinde de mastit olabiliyor.

Nerde yazıyor ?

Kaynak da gösterin ama.
sizlere somut bi kaynak gosteremeyecegim, ama daha once çok kez şahit oldum tv'lerde bilindik hocaların bu yönde açıklamalarına keza kendi resmi hocalaeimizda bu yönde açıklamaları olmuştur, çünkü erkek cocugu ilk cinsel temasini anneden aldığı için kiz çocuğuna nazaran daha erken sütten kesiliyor.tabi tıbben belirli bir şey yok çocuk istediği kadar emebilir.

Back