• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tek memeden bebek emzirmek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ne kadar saygısız insanlar var. Kimsenin haddi değil bir annenin çocuğunu ne kadar süre emzirecegi konusunda fikir beyan etmek. Sorsan herkes kişilik haklarına saygılı, özgür fikirli. Ne farkı var acaba daha ne kadar emzireceksin diye sormayi kendine hak gören insanların, ne zaman evleneceksin ne zaman çocuk yapacaksın diye darlayan cahil teyzelerden. Konu sahibi arkadaşım sen de neyin aciklamasini yapiyorsun suçlu gibi, ayıp bir şey yapıyor gibi. Dünya sağlık örgütüne göre bir anne çocuğunu minumum 2 yil emzirmeli. 2 yıl asgari süredir azami değil. Üst sınırı konusunda da hiç bir bilimsel veri yoktur tamamen anne ve bebeğin keyfine bağlıdır. 2 yıl sonrası emzirmenin psikolojik , fizyolojik hiç bir zarari olmadığı gibi bir sürü de faydası vardir. Üçüncü kişilerin bu konuda söz söylemeye hakkı yoktur. Cahil ve hadsiz insanlar 2 yıla kadar emmiyor diye saldırırlar iki yılı da iki gün gecti mi hala mi emiyor diye.

Konuna gelince de mastit olabilir bence bir doktora görün. Bı şekilde uyarilip onda da süt üretimi başlamış belli ki. Ayrıca tebrik ederim bahaneler bulamayıp tek memeyle bebeğini bu yaşa kadar emzirmeyi başardigin için.
Agzina saglik arkadaşım

sizlere somut bi kaynak gosteremeyecegim, ama daha once çok kez şahit oldum tv'lerde bilindik hocaların bu yönde açıklamalarına keza kendi resmi hocalaeimizda bu yönde açıklamaları olmuştur, çünkü erkek cocugu ilk cinsel temasini anneden aldığı için kiz çocuğuna nazaran daha erken sütten kesiliyor.tabi tıbben belirli bir şey yok çocuk istediği kadar emebilir.
Yalnız bunu hocalar değil Freud diyor.
Sadece imam Şafi 2 yaş yeterli gerisi olmaz der.
Diğer 3 mezhep alimi 30 aya kadar sorunsuz emzirebilirler der. 30 ayda sonra çok uygun görülmemekle beraber anne ve bebek bebaber karar verir özellikle yeme sorunu olan bebekler istediği kader emzirilir.
Kız erkek ayrımı İslamda yoktur...

Evet dinen erkek çocuğu 1.5 yaşına kadar, kiz ise 2yasina kadar emzirilmeli.
Aslında Kuranı Kerimde kız erkek ayrımı yapmadan, emzirmeyi tam yapmak isteyenler iki yıl emzirsin, diyor. Beğenmedim diyenler kimin hükmünü beğenmedi tam olarak anlamadım

Yalnız bunu hocalar değil Freud diyor.
Sadece imam Şafi 2 yaş yeterli gerisi olmaz der.
Diğer 3 mezhep alimi 30 aya kadar sorunsuz emzirebilirler der. 30 ayda sonra çok uygun görülmemekle beraber anne ve bebek bebaber karar verir özellikle yeme sorunu olan bebekler istediği kader emzirilir.
Kız erkek ayrımı İslamda yoktur...
bir kaç yıl öncede çok fazla erkek/kiz emzirmesi dini açıdan dillendiriliyirdu..
ne olduysa birden u dönüşü olmuş az once youtoba bakınca o söyleyen hoca larda çark etmiş.

Azalttigin icin agriyor olabilir
Ben de iki yasinda biraktirdim
Ilk hafta cok zor gecti, tas gibi oldular
Zamanla geciyor

Dalga gecıyorlar resmen 😯
Oğlum 28 aylık...hala emiyor.anne sütünün bu saatten sonra beslenmesine faydası yok ama bağışıklık sistemine katkısı olduğuna eminim.
ben çalışıyorum 2 yaşı doldugundan beri.krese başlamasıyla beraber hasta olmaya başladı malum.ama tüm hastaliklari çok rahat atlattık maşallah.kresteki psikolog da hala emiyor olmasini yadirgamadi.bir süre daha emmesinde bir sorun yok kişisel gelişimi açısından dedi.kademeli bırakmayı önerdi.cok bilmiş tayfasinin söylediklerine bakmayın.illa ki bırakacaklar emmeyi.

Agzina saglik arkadaşım
Tesekur ederim canım bilgilerin ıcın yenı setler ogrenmıste oldum bu bahaneyle oğlum 6 aya kadar hem emdi hem mama kullandı emdi derken cat pat emmek istemiyordu tek gogsumu almadı Bnde salmadım kendimi emzirmek ıcın geceleri mama yerine meme verdım oyle oyleyse alıstırdım emsın de dedim tek meme bile fayda eder dedim hem sutumde alahım şükür oldu sonra manayı hep bıraktı oglum derken bu zamana kadar geldik zor memeye baslatım zorda bırakıyorum iki sekılde emek gerektiriyor

Aslında Kuranı Kerimde kız erkek ayrımı yapmadan, emzirmeyi tam yapmak isteyenler iki yıl emzirsin, diyor. Beğenmedim diyenler kimin hükmünü beğenmedi tam olarak anlamadım
2 yaşından sonra ememez demiyor ama değil mi?
Beğenmeyenler böyle bir şey yazmamasına rağmen kesin böyle bir hüküm varmış gibi söylenmesini beğenmemiş olabilir.

Oğlum 28 aylık...hala emiyor.anne sütünün bu saatten sonra beslenmesine faydası yok ama bağışıklık sistemine katkısı olduğuna eminim.
ben çalışıyorum 2 yaşı doldugundan beri.krese başlamasıyla beraber hasta olmaya başladı malum.ama tüm hastaliklari çok rahat atlattık maşallah.kresteki psikolog da hala emiyor olmasini yadirgamadi.bir süre daha emmesinde bir sorun yok kişisel gelişimi açısından dedi.kademeli bırakmayı önerdi.cok bilmiş tayfasinin söylediklerine bakmayın.illa ki bırakacaklar emmeyi.
Katılıyorum canım oglum da hastalığı cok cabuk atlatıyor Bnde farketmıstım bunu tabı bırakacaklar bunun ıcın basladım calısmalara gunduzlerı azar azar azalttım iki gundur hıcbir vermıyorum gece de uykulu halindeyken verıyorum bı anda bırakmayı denedim yok ilimiz ıcın de cok yıpratıcı oldu bmde bu sekılde denemeyi karar kıldım

sizlere somut bi kaynak gosteremeyecegim, ama daha once çok kez şahit oldum tv'lerde bilindik hocaların bu yönde açıklamalarına keza kendi resmi hocalaeimizda bu yönde açıklamaları olmuştur, çünkü erkek cocugu ilk cinsel temasini anneden aldığı için kiz çocuğuna nazaran daha erken sütten kesiliyor.tabi tıbben belirli bir şey yok çocuk istediği kadar emebilir.
O zaman bilgi kirliliği yaratmayın yada sadece kendinize kullanın bu muhteşem bilgilerinizi

Arkadaslar bugun genel cerraha gittim malesef muayene olamadım saglik borcundan dolayı😯ücrette en az 200 u bulur dediler hem muayene hemde tahliller ıcın bmde geri geldim eve

Bilmediğimden soruyorum dalga amaçlı değil, tek memeden emzirince gözle görünür biçimde fark oluyor mu görüntüde?

Arkadaslar 2.5 yasındaki oğlum emiyor suan ama bu zamana kadar tek göğsümü emdi bi haftadır emzırmedıgım göğsüm ağrıyor sertlestı dün gece elimle sıktım sut geldi damla damla ama mideniz bulamasın boyle koyu ve sarı renkti yaglıydı acaba sutmu birikti sağmamıstım daha once sut gelmiyor diye
Mastit olmuşsunuz bana da olmuştu. Benim oğlan da tekini emmemeye başlayınca biriken süt iltihaplanmıştı. Sağabiliyorsanız sağın sütü atın ama önce günde 2 3 kez mesela sonra günde 1 en son memede iyice süt azalınca biter o memeyle işiniz. Amaç o memeyi kurutmak yani. Çünkü çok sağdıkça süt üretmeye devam eder bebek de emmediği için birikmeye ve iltihaplanmaya devam eder. Ama mastit çok şiddetliyse zaten doktor antibiyotik verecektir

2.5 yasında bı kac kere denemedim bıraktırmayı olmadığı suan gunduzlerı vermeyorum gece arada veriyorum bu sekılde yavas yavas buraktırcam
Çocuğu üzme boşver yavaş yaval bırakır artık nasılda bu yaşa gelmiş olan olmuş. Ama ben emzirmeye bırakalı 2 yıl oldu çok çok iyi bir doktora gittim Acıbademde. Fibrokistikik meme var bende. Doktor dedi ki en fazla 1 yıl emzirseniz yeterdi. Süt kanalları çok genişliyormul bebek emdikçe bu da ilerde anne için fibrokistik riski. Ayrıca bebepin kendi vücudu antikorları az üretiyormuş. Anneden zaten geliyor diye. Yeni bebeği olan kadınlar 6 ay maksimum 1 yaşına kadar emzirmek yeterli son bilgiler ışığında. Bebeğiniz kendi antikorunu kendi üretmeyi öğrensin

Back