Akran kaynaklı ekran catışması...

Hepsine maşallah.

Allahım razı olsun inşallah canım arkadaşım.

Bizim bebe çok uzun süre evden hiç çıkmadığımız için öyle illa dışarı çıkmak,arkadaş edinmek istemiyor şu anda. Fark ediyorum. Parkta öyle aşırı mutlu değil. İleride değişir mi bilmiyorum tabii.

Şu anda azıcık hava alıp geliyoruz,yetiyor bize.

Yuvarlanıp gidiyoruz çok şükür.

Allahım tüm ana babalara yardım etsin,yavrular sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah.
amin inşallah arkadaşım

Benim de babasının da tableti var. Bir kere bile anne tabletten cizgi film ac izleyeyim demedi ki hep ortadadır tabletlerimiz. Ilk alindigi gunden itibaren telefon da tablet de anne babanin ozel esyasi olarak bilindi. Ona özel bir tablet almam belki ama yine de biraz daha buyudugunde boyle ortamlarda kendini daha mutlu hissetmesi icin kendi tabletimden uygun bir cizgi film izlemesine izin verebilirim. Galiba bunu yapabilirim .s
Demezler zaten siz teklif etmediğiniz sürece ,bu sebepten bu alternatif çekici geliyor,normal şartlarda olmayacak olan cazip geliyor en azından ne olduğu belirsiz olan şeyleri izlemediginden emin olmuş olursunuz,yani böyle hem kendiniz hem çocuğunuz huzursuz inanılmaz üzücü oluyor

Bu konuda farkli uygulayan vardir elbet ama kisa ve icerik acısından uygun olmayan vidolarin cocuklarin dikkat suresini kısalttığını ve bilinc altina zarar verdigini ispat eden bir suru makale var. Sigara icmek faydali diyen DR kalmadiysa artik, 4 yastan önce ekran izlesin bir sey olmaz diyen Dr da kalmadi. Ama iste uygulama konusunda herkesin farkli sartlari var.

Bir arkadasimin kemoterapi gecmisi oldu mesela. Aylarca hastanede yatti, esi yaninda kaldi. Cocuga 70 yasindaki annesi bakti ve kontrolsuz ekrana o zaman alisti(annesi geç dunyaya getirmiş arkadasimi, benim annem 58 yasinda ama o da bakamaz ogluna ayri mesele)

Baska bir arkadasim da kucugune hamileyken buyuk cocugu hastalandi ve uzun hastanede yatislari oldu. Kucuk cocuk o surede anne karnindan ekranla dogdu sanki. Su an ciddi konusma ofke problemi var ve bezi de bırakamıyor falan...

Ben evdeydim, cok sukur saglikliydim. Cevrem de bilincliydi bana saygi duydular ve istedigim sekilde yetistirebiliyorum cocuklarimi. Biz en basindan beri birbirimizin yanindayken simdi sizin çocuklarınız soyle boyle diyerek onlarla gorusmeyi kesmek cok buyuk kalpsizlik olur gibi geliyor.

Cocuklarin oyundan yana gonlu gecerse topluca izleyebilecekleri bir cizgi film açmayı yanina da misir ve meyve suyu vererek keyifli hale getirmeyi falan teklif edebilirim belki .s umarim ise yarar
ekstrem durumlarda tabi ki farkli davranilabilir. ben de toplantim oldugu zaman vs cizgi film aciyorum mecburen. benim bahsettigim bu konularda siniri hic olmayan ebeveynler. insanin arkadaslarindan ayrilmasi uzucu ama cocuk soz konusu olunca kesip atarim genelde.

ben boyle cizgi film cok izleten arkadaslarin yanina gidilince cocugun cizgi film zamanini o zaman koyuyorum, gun icinde izlemiyor ama misafirlige gidince izliyor.. dedigim gibi en mantiklisi sizin secmeniz. en azindan tiktok vs izlemezler

Yaz tatili diye bence esneklik tanımayın çünkü bi yerden sonra artık alışıyorlar ve daha fazla talep ediyorlar ve sonra azaltma konusunda sıkıntı yaşanıyor. Anneleri ile samimisiniz ve onlar da aslında rahatsız ama biraz da keyfiyetten de olsa veriyorlar madem konusun evde zaten yeterince izliyorlar bir araya geldiğimizde hiçbirimiz telefon vermeyelim oyun oynasınlar sosyalleşsinler vs falan diye konusun bence kabul ederler

Hanımlar merhaba...

2.5 ve 4.5 yaşında 2 oglum var. 4.5 yasindaki oğlum 2 senedir kreşe gidiyor. Evimizde hic Tv olmadı. Ogluma belirli cizgi filmleri belli saatlerde izletiyorum bilgisayardan. Kucuk de ufak ufak izliyor artik. 2 oglumda da cok kati bir sekilde telefon vermedim. Kendi videolarini bile kendileri talep ederlerse acar izletirim. Telefon kilidini dahi acmayi bilmezler. Ilgili de degiller cok sukur.

Küçük cok sukur hala meme faktoru de oldugundan kontrolümde ama buyuk oglum beni ediselendiriyor...

Ogullarim erken kalksada (saat 6 civarı) 8den once cizgi film acmiyorum. Aksam 8den sonra da cizgi film talep etme hakki bitiyor. Bu arada kesik kesik izliyor. Okul varken toplam 1 saat bile izlemiyordu. Simdi 2 haftadir tatil biraz daha esneğim sure konusunda. Ama evde cizgi film basinda kalmasin diye surekli akran cocugu olan arkadaslarim ile bulusma ayarlamaya calisiyorum. Haftada 2 gun mutlaka birileri ile gorusuyoruz. Ben de arkadaslarimi seviyor ve gorusmek, onlari agirlamak istiyorum.

Ama..
Ama iste tabii ki her ailenin dinamiği farkli. Benim koydugum kurallar, oglumu koruma çabam bazen oglumu bana karsi duşman ediyor. Arkadaslari ile gorustugumizde ne zaman yanimizdan ayrilsalar hemen bir telefon peyda oluyor. Ya silahli falan uygunsuz oyunlar (hic oyun kulturum yok o yuzden hepsi bana 4 yasindaki bir cocuk icin uygunsuz geliyor) ya da hicbir filtresi olmayan tiktokvideolari izlerken buluyorum çocukları. Oglumu uzaktan gözlemledigimde arkadaslarini oyuna cagiriyor ama karsilik bulamayinca o da kafasini uzatiyor. Ben de o anda ensesinde bitiyorum. Hayir oglum ben bu tarz seyleri izlemeni uygun bulmuyorum diye cekip aliyorum kadinlarin arasina geciyoruz. Tabii oglum cok mutuz oluyor. Yanimda kalemler, oyun hamurlari, oyuncaklar taşıyorum ama arkadaslari eslik etmeyince oglum da ilgisini kaybediyor.

Arkadaslarim bana aslinda hak veriyorlar ama keyifli bir sohbet edebilmek icin çocuğunun youtube shortsta saatlerce video izlemesine goz yumuyorlar. Artik arkadaslarimi bir kenara birakip cocuklarin palyacosu oluyorum. Yeter ki oynasinlar diye ki hic de sevmem kendi cocuklarimi zor oynatıyorum... artik oglum surekli ensesinde durmamdan bikti. Bazen ben mi abartiyorum diyorum ama bu bahsettigim cocuklarda konusma iletisim bozuklugu, kaygi bozuklugu, gece altini islatma, yeme bozuklugu girla. Yani illa ki etkisi vardir diyorum tek sebep bu olmasa da. Ve er gec tanisacaksa da ne kadar geç tanisirsa o kadar iyi benim icin. Okul varken hafta sonu aile icinde geçiriyor. ekstra ayda 1 falan bulusuyorduk ve ben daha rahat oluyordum. Ama şimdi okul yokken cocuklar kaynaşsın oynasinlar derken boyle oglumun ensesinde boza pişirmek benim de hoşuma gitmiyor.

Yarin yine arkadasima davetliyiz. 3.5 yasinda oglu var ve benim 2.5 yasindaki oglumun 5te1i kadar bile konuşamıyor cocuk. Cunku gunde 5 6 saat telefondan annesinin bile ne olduğunu bilmedigi seyler izliyor. Simdi gitsek ki gitmek ve arkadaşımla vakit gecirmek istiyorum. Oglum da onun oglu ile oynasin istiyorum. Ama surekli peslerinde gezip onları oyun kurmaya tesvik etmekten de yoruldum hic icimden gelmiyor artik. Benim gibi kaygilari olan annelere sormak istiyorum. Sizce bu 3 ayi sosyal acidan nasil gecirmek lazim?

*Oglum bu yaz tatilini iple cekti. Kurs kelimesini duymak bile istemiyor. Evde "pineklemek" ve misafirlige gitmek istiyor. 2 haftada 1 atolyeye falan goturuyorum ama oyalamak icin yetmiyor tabii.

* ben pervane ebeveyn olduğumu düşünmüyorum bu arada. Yani evin icinde, okulda ozgur olmasini cok önemsiyorum ve tesvik ediyorum. Ama dijital dunya icin kaygili ve mesafeliyim. Arkadaslarim da kaygili aslinda konusunca uyarinca ama mesafeli olmak icin konforlarindan vazgecmiyorlar.
Öncelikle kendim gibi birini görmek güzel 😄

Ben arkadaş varken telefon vermicem diye kural koydum ve benden duyan gören diğer anneler de bunu yapmaya başladı. Sonuç olumlu, başarılı 👍🏻

Yaz tatili diye bence esneklik tanımayın çünkü bi yerden sonra artık alışıyorlar ve daha fazla talep ediyorlar ve sonra azaltma konusunda sıkıntı yaşanıyor. Anneleri ile samimisiniz ve onlar da aslında rahatsız ama biraz da keyfiyetten de olsa veriyorlar madem konusun evde zaten yeterince izliyorlar bir araya geldiğimizde hiçbirimiz telefon vermeyelim oyun oynasınlar sosyalleşsinler vs falan diye konusun bence kabul ederler
Biz böyle konuştuk, arkadaş varken ekran yok diye. Genelde uyum sağlandı.
Cok mızmızlanan küçük çocuklar olursa onlar da sınırlı 10-15 dakika izinle alıp veriyorlar. 👍🏻 🤲🏻

Öncelikle kendim gibi birini görmek güzel 😄

Ben arkadaş varken telefon vermicem diye kural koydum ve benden duyan gören diğer anneler de bunu yapmaya başladı. Sonuç olumlu, başarılı 👍🏻
Yorumum görünmediyse okursunuz diye etiketliyorum BirKulunuCokSevdim BirKulunuCokSevdim

Yorumum görünmediyse okursunuz diye etiketliyorum BirKulunuCokSevdim BirKulunuCokSevdim
Ben 4.5 yillik anneligimde hic telefon vermedim
ama yanimda kendi tabletimi tasiyip cizgi film hakkini orada kullandirmaya karar verdim tabii zorda kalirsam.
Arkadaslarimin hic biri cocuklarina soz geçiremiyor maalesef

X