• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek maaşla ev geçindirilir mi ?

kaybina çok üzüldüm canım. Allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

bunlar klasik bi erkeğin lafları değil yalnız. bunlar öğretilmiş laflar. demekki sen yokken birileri dolduruyo bu adami. yoksa bu kadar saçma şeyler yapıp seni paragöz diye suçlamak için deli olmak lazim.

Allah akıl fikir versin esine ne diyeyim. üzüldüm, bütün fedakarlıklarin geçti gözümün önünden bi an :KK43:

inşallah herşey istediğin gibi olur. banka hesabinda mi biriktiriyosun parayi. sonradan yollar ayrilcak olursa ona da göz dikmesin.
Bankada biriktiriyorum abisi ceza evinde ailem istemedi çok sorun olur size dedi ben seviyorum ezdirmez dedim çocuklatı arsız anne baba ayrı diye maksimumda yaşıyor hep bişey istenir kayınpederime icra getirmil eaki gelin 2000tllik telefon aşmış ödememiş sonra eşimi arıyor kredi kartını kullanalım 10000tllik telefon alalım kıyameti koparttım alınmadı bide onu öde işin yoksa gecen günde ramazanda eşimle inanışmaz gerildik annenden be zaman kredi kartını alcaksın diye sordum iftara gidiyoruz 5 aydır alıncak gittik kadına bak diye gelinin kredi kartını istiyor dedi sanki ortak kararla vermişiz kadında yüzsüz almış ekstreşerinide göstermiyor ama mailinden gördüm çok ihtiyacı varmış yiğenine yurtdışı için uçak bileti alınmış vs ödüyolarmış o zaman anası alsın insan bu kadar nefret eder mi eltisinden neyse kredi kartını aldım hoş gene veriyordur annesine,yiğenlerine inanılmaz acıyor abisi yüzünden benim ne suçum var ben mi suç işlettirdim aileme biri sorunca boynumyz bükülüyor zaten kaynın nerde diyince

İnanın şartlar okdr yorucuji 6000 tl hic bişey
Canım eşimin sucu deil kriz herkesi vurdu ama eşimin sucu vizyonsuzlugu düştünmğ b kalkarsın demi ama yok surat beş karıs herkese bagır cagır ailesi bile anlamıyor eşimi b kalk b silkelen
Tamam haklısınız zaten bende eşinizin tavrını normal bulmadım dikkat ederseniz ama 6000 TL hiç bişey dediğin parayla tek asgari ücret yada çift asgari ücret ile evine bakmaya çalışan işçiye versen elinden ayağından öper. Kazanacağınız parayı daha doğrusu eşinizin asgari ücret kadar size dile getirdiği parayı küçümsemeniz hoş değil. Bu ülkedeki pek çok insan asgari ücret ile çalışıyor maalesef. Ülke gerçeğimiz bu. Hani 6000 TL hiç bişey ya. Bizim iş yerinde bir ablamız var asgari ücret ile çalışıyor biri lise diğeri ortaokula giden 2 çocuğu var Allah bağışlasın. Eşinden ayrı ve eşinden ne nafaka alabiliyor ne çocuklar için herhangi bişey. Kirada oturuyor çocuklarına harçlık ve yol parası veriyor vs vs bunun gibi şeyler. Uzun zaman önce konuştuk (aynı zamanda pasta yapıp satıyor) bana dedi ki " öğretmenim eğer ben okuldan eve yemek götüremesem ayda 1-2 pasta yapmasam açız biz. Geçen eve giderken pasta yaptım da elime para geçti kola aldım oğlum bana ooooo anne ay ortası ama kola almışsın dedi bana ne kadar dokundu biliyor musun " yani diyeceğim o ki o beğenmediğiniz 6000 TL'nin kıymetini bilin

Bankada biriktiriyorum abisi ceza evinde ailem istemedi çok sorun olur size dedi ben seviyorum ezdirmez dedim çocuklatı arsız anne baba ayrı diye maksimumda yaşıyor hep bişey istenir kayınpederime icra getirmil eaki gelin 2000tllik telefon aşmış ödememiş sonra eşimi arıyor kredi kartını kullanalım 10000tllik telefon alalım kıyameti koparttım alınmadı bide onu öde işin yoksa gecen günde ramazanda eşimle inanışmaz gerildik annenden be zaman kredi kartını alcaksın diye sordum iftara gidiyoruz 5 aydır alıncak gittik kadına bak diye gelinin kredi kartını istiyor dedi sanki ortak kararla vermişiz kadında yüzsüz almış ekstreşerinide göstermiyor ama mailinden gördüm çok ihtiyacı varmış yiğenine yurtdışı için uçak bileti alınmış vs ödüyolarmış o zaman anası alsın insan bu kadar nefret eder mi eltisinden neyse kredi kartını aldım hoş gene veriyordur annesine,yiğenlerine inanılmaz acıyor abisi yüzünden benim ne suçum var ben mi suç işlettirdim aileme biri sorunca boynumyz bükülüyor zaten kaynın nerde diyince

ya zaten başta eşin seni bu kadar üzüp ortaya atmasa sen bunlara da bu kadar uzulmezsin. insan bazen verdiği emeğe bakınca kendine çok aciyo :(

Allah gönlünü ferahlatsin hayırlı kapılar açsın tez zamanda bacim ne deyim. Bir değil ki derdin baksana. resmen nankörler ordusu sarmis etrafini :(

Kocası her buldugu ikinci ise koşturarak giden bir eş olarak, bende bu durumdan sikilmakla beraber, ayarı yok bunların diyorum sadece....
Ne güzel evi için çabalıyor eniştem öyle yaptı emekli halada calışır garibim ev sahibi oldular hayatlarında ilk defa kurban almışlar nasıl sevinçli azimli erkekten zarar gelmez

Evet uzuldum sizin adımıza aşırı rahat eşim babasından miras rahatlık zaten ev bark ne varsa ne kdr mal varsa satıp dukkana bastılar oda battı batacak yani ama bunlar hala şokta cıkmaıyorlar aşırı kbirli eşim elalemi begenmez arkadasımın eşi doktor mesela bin tane kulp bulr doktor soye doktor boyle eee adam calısmıs kazanmıs buna b garip gelıyor
Benim kayinvalidem de kac kere bileziklerini vs vermisti dükkan toparlanir diye .bizim iş yerimiz de cok eski babasindan kalmaydi.birakamadi cok uzun süre.bir erkekte evlenirken önce hırs ve sorumluluk aramali.ben bilemedim başkalari bilsin artik.

ya zaten başta eşin seni bu kadar üzüp ortaya atmasa sen bunlara da bu kadar uzulmezsin. insan bazen verdiği emeğe bakınca kendine çok aciyo :KK43:

Allah gönlünü ferahlatsin hayırlı kapılar açsın tez zamanda bacim ne deyim. Bir değil ki derdin baksana. resmen nankörler ordusu sarmis etrafini :KK43:
Aileme anlatamıyorum kıyamet kopar inşallah rabbimin bir bildiği vardır her kavga ettiğimizde empati kurmaya calışıyorum boşuna diyorum tesekkür ederim haklı olduğumu birinden duymak bile iyi geldi Allah razı olsun

Hayat müşterek ama müşterek ortak yürütmeyi gerektirir. Eşim de bana maaşımı hiç sormaz. Hatta yetiremeyip zorda kaldigimda niye istemiyosun ssnin paran benim param mı var diye kızar. Ama ben rahat edemem.mesela market alışverişini arabanın vergisini diğer giderlerini hep ondan önce kendi kartımdan öderim. Ha hepsini ondan istesem verir tek söz de etmez ama ben rahat edemem. Ben kadin olarak böyle düşünüyorum. Bizim gibi toplumlarda erkek daha da farklı olmalı bırak kadına yaslanmayi. Bilemedim. Benim hosuma gitmedi

Bir de diyorlar ya hani yuvayi dişi kuş yapar ben inanmiyorum bu söze.Yuvayi ayakta tutacak olan erkektir.Kadin zaten sevmişse fedakardir,karşılık aliyorsa ,umudu varsa sabir da eder ama eger adam da işe karşı düşkünlük yoksa ,evine önem vermiyor ailesini elinden geldiğince toplum icine pırıl pırıl cikarmak gibi bir gayreti yoksa dişi kuş naapsin Allahaşkina?? Ya cok doluymuşum özür dilerim ...

Bir de diyorlar ya hani yuvayi dişi kuş yapar ben inanmiyorum bu söze.Yuvayi ayakta tutacak olan erkektir.Kadin zaten sevmişse fedakardir,karşılık aliyorsa ,umudu varsa sabir da eder ama eger adam da işe karşı düşkünlük yoksa ,evine önem vermiyor ailesini elinden geldiğince toplum icine pırıl pırıl cikarmak gibi bir gayreti yoksa dişi kuş naapsin Allahaşkina?? Ya cok doluymuşum özür dilerim ...
Bildiğin hepimiz öleymişiz dert söyleme günüymüş

Esimle meslektaşız Evlenince ortak hesap açtık her ay düzenli maaşımi ortak hesaba yatirdim Bende de bilgiler mevcut istersem detayitla takip ederim Bi kere bile sormadım ne yaptın ne ettin isteyebiliyor muyuz.. Arada kenara koyabilirler su kadar birikim var der , koymazsa şu kadar borç var der..

Detayiyla ne kadar aldığını bilmem ama bana benden düşük aldığını da söylese çok aldığını da söylese hiç takilmam.. esnaf olsa işini bilir diye düşünürüm. Sizin meseleniz az çok kazanması degilse.. Güven vermiyor olması sanırım.. Yoksa bu kadar dert olmazdı..

Esimle meslektaşız Evlenince ortak hesap açtık her ay düzenli maaşımi ortak hesaba yatirdim Bende de bilgiler mevcut istersem detayitla takip ederim Bi kere bile sormadım ne yaptın ne ettin isteyebiliyor muyuz.. Arada kenara koyabilirler su kadar birikim var der , koymazsa şu kadar borç var der..

Detayiyla ne kadar aldığını bilmem ama bana benden düşük aldığını da söylese çok aldığını da söylese hiç takilmam.. esnaf olsa işini bilir diye düşünürüm. Sizin meseleniz az çok kazanması degilse.. Güven vermiyor olması sanırım.. Yoksa bu kadar dert olmazdı..
Bence meselesi kendinden az kazanmasindan ziyade eşinin vurdumduymazligi rahatligi ve cabasizligi.Bir de başka bir işte emir altina giremeyecek kadar egolu olmasi.Ve hakli da.Bana böyle hissettirdi

Iyide eşiniz çalışmam demiyor ki, işleri iyi gitmiyormuş , bu kadar da gömmeyin eşinizi bence.

Sigortasini yatirmamasi olmamış ama., en azından bunun üzerinde durmalisiniz.

Ne güzel evi için çabalıyor eniştem öyle yaptı emekli halada calışır garibim ev sahibi oldular hayatlarında ilk defa kurban almışlar nasıl sevinçli azimli erkekten zarar gelmez
Ya orası öyle, pek çalışkandır sağolsun, lafim yok ona da..

Benim yoruldugum nokta adamın parası olmadığında mutsuz olmasi..

Hayattaki tek motivesi para.
Ha derseniz nereye harcıyor, yanına yol parasından başka para almaz yıllardır, kendine pek harcamaz.

Ama yine de az paramız da olsa mutlu olmayı basarabilmesini isterdim..

Valla biz 3 binle zor geciniyoruz suan. 6bin tek maas olsa oho cok rahat derdim. Bu tutara gore degisiyor. Ama sizdeki rahatsiz edici durum siz memursunuz ve esiniz yükü size atmaya calisiyor. Bu kabul edilemez

Siz benim demek istediğimi anladınız mı ?
Anladım tabiki.

Eşitliği sağlasaydık o zaman derdim ki: evet erkekler gibi kadınlar da evi geçindirmek zorunda.

Ama değil. Eşitlenemedik halen daha.

Kadınların yükü hep daha fazla.

O yüzden akli başında hiçbir kadın o yorumunuz için sizi taşlamaz.

Bence de bir erkek tek başına evini geçindirebilmeli.

Ne zaman yüzde yüz eşit sorumluluğumuz olur. O zaman biz kadınlar olarak ev geçindirme sorumluluğunu da alırız evelallah 💕

Eşinizi tanıyınca işi iyiymiş ve bu da motive sağladığından daha cabaliymis. Nerdeyse tüm özel sektör şu an sıkıntıda. Eşinizde stres yapmaktan , baska yere geçiyim 2000 kazaniyim ama mutlu olalim, demek istemiş sanırım. Şu an ne kadar kazanıyor ki , çok mu fark edicek? o kadar şaşırmışsınız. İşi iyi giderken size boyle bi teklifle gelse tamam , öyle olmamış. Burdaki çoğu yorumlara katılmıyorum, sizin düşünce yapınızı da beğenmedim. Esinizin söylediği hosunuza gitmemis olabilir, kabul etmekte istemeyebilisiniz ancak hakkinda sui zanda bulunmanız bence ayıp olmuş biraz. Adam şimdiye kadar iyi kazanmış hic calismak istememiş biri değil ki.

Anladım tabiki.

Eşitliği sağlasaydık o zaman derdim ki: evet erkekler gibi kadınlar da evi geçindirmek zorunda.

Ama değil. Eşitlenemedik halen daha.

Kadınların yükü hep daha fazla.

O yüzden akli başında hiçbir kadın o yorumunuz için sizi taşlamaz.

Bence de bir erkek tek başına evini geçindirebilmeli.

Ne zaman yüzde yüz eşit sorumluluğumuz olur. O zaman biz kadınlar olarak ev geçindirme sorumluluğunu da alırız evelallah 💕

Aynı fikirdeyim kesinlikle.

Ama işte pek çok kadın bunu kabul etmiyor. Bu sitede bike bu Düşünceye Linç yağdıran oluyor.

Yoksa Haklısınız.

Yeni nesil aile babalari boyle oluyor. Bendede vardi eskiden bu modelden. Nasilsa ben memurum maasimda iyi, adam calisirken bile kazandigini eve vermiyordu. Bunun bi tik otesi adamin borclarini odemek. Evi gecindir, adamin borclarini ode, cocuklara bak, ev islerini yap. Bi sure sonra yolunmus tavuga donuyorsunuz, karsinizdaki sizi kullaniyorda kullaniyor. Cok sukur ayrildim kurtuldum ben. Kendinizi kullandirmayin.

Kızlar ben memurum eşim esnaf fakat işler uzun zmndır istediigi gibi değil eşimde kendini salmış durumda geçen soyle bir sey soyledi- sen alıyorsun 4000 tl ben de ayda 2000 kazansam yeter de artar bence ha bide icradan eve gireriz senin maaştan öderiz bilmem be deyince ben biraz dellendim yani adam çabalamak istemıyor gibi üc kurus kazansamda yetere getirdi resmen ben bu adamı boyle tanıyıp boyle sevmedim cidden hayret edıyorum bu devirde nerdeyse tek maaşla ev gecindirmek kolaymı ?? Size soruyorum eşim sigorasınıda yatırmıyor bu arada 5 senedir oldugu gbi duruyor bağkuru
Esinizin sigorta yatirmamasi buyuk sıkıntı. Ama diger konuda adama bu kadar yuklenmek dogru degil. Adam esnaf satabildigini satiyor zaten yani kazandigi para tamamen arz taleple alakali birsey ne yapabilirki bu durumda. Issiz olsa is bulmak icin herhangi bir caba sarfetmese tamam ama kazandigi para onun elinde degil. Oda kendi capinda o kadar kazanabiliyor demekki.

Back