• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek maaşla ev geçindirilir mi ?

bence sen hiç çalışma, evinin adamı çocuklarının babası ol de
yap 3 tane oturup baksın.
ama eve geldiğimde bakımlı olacaksın soframı da hazır edeceksin de.
Yok öyle yağma,doğurulmuş çocuğu kim olsa bakar,önce 9 ay karnında taşıyacak,acıyla doğuracak,bakma sonraki iş :KK20:

Ya insan psikolojisinden anlamiyorsunuz.4000 siz o 2000 kazaniyor.4000 in 2000 ini eve krediye verecek.2000 siz 2000 o eve getirmis olacak.esit para getiriyor olacaksiniz iste.napsin adam bu saatten sonra memur mu olsun
😂😂😂Siz matematikten anlamıyorsunuz asıl,evi kim almış oluyor o zaman:))

Erkeklerin düşüncesi eşi memur olsun her ay sabit maaş gelsin . Erkeklerde ticarete atılsın bi sekilde köşeyi döneriz diyolar olmadı zaten gelir var diye düşünüyolar. Öyle olmaz de sende başyan tavrını belli et. Biz iki maaşla zor geciniyoruz ev kredisi ve 1 çocukla

Tek maas erkeginki olunca kadın çatır çatır yerim dese de kimse laf etmiyor, ama maas kadininsa, erkegin her yaptigi göze batiyor (nedense!)
Siz bu adamla evlenirken ne is yaptigini, ne kadar kazandigini bilmiyor muydunuz? Sanki coook buyuk paralar kazanma sansi varmis da tembelliğinden kazanmiyormus gibi davranmayin şimdi, ne yapsin adam baska meslegi yoksa, bobregini mi satsin?
Gunumuzde giderek asla evlenmem diyen duzgun adamlarin artmasi bu yuzden işte, erkek olsam ben de evlenmezdim.

Evet uzuldum sizin adımıza aşırı rahat eşim babasından miras rahatlık zaten ev bark ne varsa ne kdr mal varsa satıp dukkana bastılar oda battı batacak yani ama bunlar hala şokta cıkmaıyorlar aşırı kbirli eşim elalemi begenmez arkadasımın eşi doktor mesela bin tane kulp bulr doktor soye doktor boyle eee adam calısmıs kazanmıs buna b garip gelıyor
Kompleks var demek ki birazcık.
Malesef zenginlik geçici ama meslek insanın elinde altın bir bilezik demek.
Bu arada ne üzerine esnaflık yapıyor ?
Belki işini daha çok falan olan biryere yatırsa daha iyi kazanabilir.

Bana yazıldı galiba cevap artık kendimi önemsiyorum çok şükür çok tatlı bir kuzeni varda o biraz akıl veriyor bazen diyotum kimin günahını aldım ben küçükken bile burslarla büyüdüm onları bile harcamaz kardeşime hediye alırdım bu dünyada tekmişiz istediği kadar sevsin onlardan vazgeçip gercekleri göremiyor biraz zaman geçsin danışmana gidilim diycem

Aynen öyle

Haklısınız ben bilezigimi bozdurdum yeterki baska iş kursun soförlügü var ben herseye razıyım dedim ondada vazgecdi afedersn g... nü sıkamadı sıkmaya gelemıyor beyfendi kadın her b.. u hallder hesabı smdi bde bebegimiz var 1 yasına gelecek nrdeyse her yuku omzuma atmanın derdinde sanki

Erkek böyle yapmaz olayına hiç girmeyin. “Kendini böyle salman hiç hoşuma gitmiyor. Lütfen bir an önce toparlanıp kendine çeki düzen ver. Kadın, erkek herkesin bir birey olarak ekonomik özgürlüğü olması lazım. Senin ekonomik özgürlüğün yok. Dünyanın bin türlü hali var. Yarın bir gün boşansak, 2000 TL maaşla nasıl kira, fatura, çocuk için nafaka ödeyip, üzerine ev alacaksın? Yani örnek olarak söylüyorum. Herkes önce birey olmalı. Sen önce kendi ayakları üzerinde duran, ekonomik özgürlüğü olan güçlü bir birey olmalısın. Sen güçlü bir birey ol, ondan sonra güçlü bir aile olabiliriz” deyin.

Kızlar ben memurum eşim esnaf fakat işler uzun zmndır istediigi gibi değil eşimde kendini salmış durumda geçen soyle bir sey soyledi- sen alıyorsun 4000 tl ben de ayda 2000 kazansam yeter de artar bence ha bide icradan eve gireriz senin maaştan öderiz bilmem be deyince ben biraz dellendim yani adam çabalamak istemıyor gibi üc kurus kazansamda yetere getirdi resmen ben bu adamı boyle tanıyıp boyle sevmedim cidden hayret edıyorum bu devirde nerdeyse tek maaşla ev gecindirmek kolaymı ?? Size soruyorum eşim sigorasınıda yatırmıyor bu arada 5 senedir oldugu gbi duruyor bağkuru
Bir hastalık durumunda çok ciddi sıkıntı yaşar. Bari burdan Korkutun. Sigortasını yatıracak kadar zorlasın kendini. Allah korusun bir kanser hastalığı olsa, sigorta bile işe yaramazken, sigortasız ne yapar bir düşünsün. O zaman sizin maaşınız da kurtarmaz. Hayat böyle planlar dahilinde ilerlemiyor maalesef.

Tek maas erkeginki olunca kadın çatır çatır yerim dese de kimse laf etmiyor, ama maas kadininsa, erkegin her yaptigi göze batiyor (nedense!)
Siz bu adamla evlenirken ne is yaptigini, ne kadar kazandigini bilmiyor muydunuz? Sanki coook buyuk paralar kazanma sansi varmis da tembelliğinden kazanmiyormus gibi davranmayin şimdi, ne yapsin adam baska meslegi yoksa, bobregini mi satsin?
Gunumuzde giderek asla evlenmem diyen duzgun adamlarin artmasi bu yuzden işte, erkek olsam ben de evlenmezdim.
Boş yapmayın bence

Bir hastalık durumunda çok ciddi sıkıntı yaşar. Bari burdan Korkutun. Sigortasını yatıracak kadar zorlasın kendini. Allah korusun bir kanser hastalığı olsa, sigorta bile işe yaramazken, sigortasız ne yapar bir düşünsün. O zaman sizin maaşınız da kurtarmaz. Hayat böyle planlar dahilinde ilerlemiyor maalesef.

Aynen oyle bende bunu cok dusunuyorum cidden

Erkeklerin düşüncesi eşi memur olsun her ay sabit maaş gelsin . Erkeklerde ticarete atılsın bi sekilde köşeyi döneriz diyolar olmadı zaten gelir var diye düşünüyolar. Öyle olmaz de sende başyan tavrını belli et. Biz iki maaşla zor geciniyoruz ev kredisi ve 1 çocukla

Bizdede oyle olucak eve gricez. Kalacak geriye az b miktar onlada gecinme derdine duscez

Ben sanıyorum ki büyütülürken pohpohlanan ,bir seyleri eksik edilmemeye calisan ,zorluk pek görmeyen erkeklerin sorumluluk duygulari gelişmiyor.Yaradilislari da rahatsa sonuc maalesef ...
Ayen aynen oyleee ne denirse yapılmıs esimin asla yokluk gormemis smdi evlilik sorumlulugu zormgelıyor

Maasin miktarina, yasadigin ile-evinin oldugu semte, çocuk olup olmamasina ama her seyden once tutumluluk (cimrilik degil) durumuna gore degisiyor. Asgari ucretle ev gecindiren ama elinde son model telefon, marka giyim kusam duskunlugu olan insanlar da var.. Gecinmek deyince ben bambaska seyler anliyorum galiba :)
Yani eşim rahatı tatili de cok sever ama son zmnlarda onu bile umursamıyor karnımız doysun kotu aarabaya binelim yeter mantgı

Ay sonunda birisi tek ve çift kavramındaki anormalliği tespit etmiş.

Çift asgari maaş , bir doktorun tek maaşının kac çeyreğidir mesela. ..

Bi de evi erkek gecindirmelidir . O konu net bence. Ve buna cinsiyetcilik denmez. Adaleti sağlama gayreti denir.

Çünkü; her ne kadar ev ve çocuk yükü paylasilsa da kadın hep daha cok çalışır.

Bir diğer neden; eşitlik tam olarak memlekette sağlandı da benim ev gecindirmeme mi sıra geldi. Yani eşitliği bi tek kadınların bu yükümlülüğü olmaması bozuyorsa amenna kabul edelim.

Ama ona sıra gelene kadar... ohoo..
Kesinlikle haklısınız
Sanki kadın-erkek her konuda yüzde yüz eşitte bir kadının ev geçindirmesi kaldı
Bayram geliyor nice çalışan kadın biliyorum kendi ailesinin evine bile girmeden tüm bayramı kaynanasında geçiren

Simdi esinin maasina guvenen erkeler turedi bide bu devirde 4000 binle hem gecin hem ev al esinin kafa 5 sene oncede kalmis bence sen onu maasini aldigi gun markete pazara bi sok ta akli basina gelsin 4000 binle gecinemeyecegini anlasin. Benim esim 5000 bin maas aliyor ev var birikim var yinede ben calismayi dusunuyorum yetmiyor diye erkek adam calismak istemiyor hayret yani. Ayrica senin maasina guvenen adamada cok guvenme ev borcuna filan girme. Ben calisacam diyorum esim sirf calismayim diye 1 lirani bile almam ben evimi gecindirirm sen ne istiyorsan onu yap yada calisma diyor.

Back