• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek maaşla ev geçindirilir mi ?

Neden o biriktirmiyor da siz biriktiriyorsunuz?
O ailesini abad edecek sizin maaşınızla da kendisi geçinecek öyle mi?
Ne güzel dünya.
Nereye harcandığı bilinmeyen kredi kartı borçları var.haklı ama ev vs alınmasada en azından birikimim oluyor aile kavramını oturtamıyoruz demekki alman usulu harcarız kayınvalidem biriktirin kızım diyor sanki sefalarda yiyorum paraları şimdiki aklım olsa asla bir kurus vermezdim altın ev esyası diye tuttururdum

Ya bu anne babalar gercekden allah ıslah etsin eş kişilerinde bu var bide tasarruf cok onemliymis zaten bnde anladım

şimdi ikinci çocuk istiyo esim hesabima yatır 100 bin ne zaman istersen ikinci çocuğu diyorum.

gecen seneden beri tatile gidicez diye diye bi hal oldu. gecenlerde tatil fiyatlarına bakti o kadar para vermem ben tatile dedi. ben de oğluma 4 bin tl ye yatak aldım. madem tatil parayı gereksiz oğlum sağlıklı bi yatakta yatsin da para boşa gitmesin. valla acimayacaksin sana acimayan adama

ben ücretsiz izne ayrilabilmek için yüklü bi meblağ ayırmıştım. eşimin ailesi çöktü üstüne. biz hem kira hem kredi oderken kendi evlerinde borcsuz bi şekilde oturup ikinci evi aldılar.

çok zor zamanlar gecirdik ama donmedim işe. zorlaniyosan git iste anandan babandan dedim. ve bize 6 ay sonra vercez deyip iki sene beklettiler. hala bi kismini alamadik.

bebeği erteleseniz de bebek için birikim yapın mutlaka. her türlü tasarruf lazım size neticede.
Neden verdiniz? Vermeseydiniz keşke.

Neden verdiniz? Vermeseydiniz keşke.

eşimin aptallığı. babasının hesabindaydi para al dedim. nasıl isteyim dedi. sonra babası ev alırken beni aradi. şimdilik bankadaki para yetiyo yetmezse ararım gönderirsiniz dedi. sanki ben para basiyorum. Allah'tan yetmis çünkü 5 kuruş yoktu...

Kızlar ben memurum eşim esnaf fakat işler uzun zmndır istediigi gibi değil eşimde kendini salmış durumda geçen soyle bir sey soyledi- sen alıyorsun 4000 tl ben de ayda 2000 kazansam yeter de artar bence ha bide icradan eve gireriz senin maaştan öderiz bilmem be deyince ben biraz dellendim yani adam çabalamak istemıyor gibi üc kurus kazansamda yetere getirdi resmen ben bu adamı boyle tanıyıp boyle sevmedim cidden hayret edıyorum bu devirde nerdeyse tek maaşla ev gecindirmek kolaymı ?? Size soruyorum eşim sigorasınıda yatırmıyor bu arada 5 senedir oldugu gbi duruyor bağkuru
işte erkeklerin çalışan eş istiyorum diye bas bas bağırmalarının sonucu.. herşey maddiyat olmuş ya..

Tek maaş var tek maaş var😃
Benim kuzen tek maaş biz çift maaşız ama kuzenin altında son model sıfır araba har vuruyor harman savuruyor valla. Bizim çift maaş onunkinin yarısından az.
Ha ama sizin eşinizin size sırtı komple dayaması ve azminin olmaması dert.
Ben azimsiz çabasız bir insanın derdiyle uğraşmak istemezdim.
Biraz ölçüp tartmalısınız

Ben çalışıyorum eşim çalışmıyor. Ama kendisi her türlü ev işini, yemeğini, çocuğun bakımını üstlenir. Tabi böyle değildik, bir süredir böyle oldu. Ben de ne yalan söyleyim halimden memnunum. Maaş kartımdan ek kart yaptık. Dilediği gibi de kullanır. Hiç sorun etmedim şimdiye kadar, erkek çalışmalı evi geçindirir demedim.

Siz eşinizi bizden daha iyi bilirsiniz. Eğer söylediği şeyden tembellik sorumsuzluk yaptığını düşünüyorsanız can sıkıcı. Ama hesapçı birisi değilse çok da dert etmeyin
Düşmez kalkmaz bir Allah. Benim de çalışan ve çalışma gayreti olan adama canım kurban.

Evi temizlemesi yemek yapması eşinizin çalışmadığı anlamına gelmiyor. Aksine çok çalışıyor...

şimdi ikinci çocuk istiyo esim hesabima yatır 100 bin ne zaman istersen ikinci çocuğu diyorum.

gecen seneden beri tatile gidicez diye diye bi hal oldu. gecenlerde tatil fiyatlarına bakti o kadar para vermem ben tatile dedi. ben de oğluma 4 bin tl ye yatak aldım. madem tatil parayı gereksiz oğlum sağlıklı bi yatakta yatsin da para boşa gitmesin. valla acimayacaksin sana acimayan adama
Bir boş gebelik geçirdim ve çok istemiştik o zaman bebeği bildiğin yıkıldım ve çoğu şeyi o zaman öğrendim annesine kredi kartı çıkarmış arabası vardı bekarlıkta onu satmıştık ev alcaz diye ondan harcamış birilerine borç vermiş ve bana dediği sey hersey anlatılmazmış ben paragözmüşüm eşya taksitlerimiz bitsin tatil yapar ev alırız diyodum tüm harcamaları yüklenmiştim 1000tl taksit ödüyordu maaşıda az gurur yapmasım dedim adam bana bunu yaptı bende artık güvenemiyorum ona kredi kartlatımı bitirdim birikim yapıyorum inş düzelir diye ümit ediyorum

Kızlar ben memurum eşim esnaf fakat işler uzun zmndır istediigi gibi değil eşimde kendini salmış durumda geçen soyle bir sey soyledi- sen alıyorsun 4000 tl ben de ayda 2000 kazansam yeter de artar bence ha bide icradan eve gireriz senin maaştan öderiz bilmem be deyince ben biraz dellendim yani adam çabalamak istemıyor gibi üc kurus kazansamda yetere getirdi resmen ben bu adamı boyle tanıyıp boyle sevmedim cidden hayret edıyorum bu devirde nerdeyse tek maaşla ev gecindirmek kolaymı ?? Size soruyorum eşim sigorasınıda yatırmıyor bu arada 5 senedir oldugu gbi duruyor bağkuru
Eşinin suçu mu işlerin kötü gitmesi?bence hayat müşterek.siz ıssız kalaaniz o size gecindirecek.ayni mantık.ailesiniz siz.sen ben yok.birini hepiniz için çalışacak.

Eşiniz bi garip de sizde evinize girecek olan 6000 TL'yi küçümsemeniz garip. 6000 TL için neredeyse tek maaş dediniz ilginç

Bir boş gebelik geçirdim ve çok istemiştik o zaman bebeği bildiğin yıkıldım ve çoğu şeyi o zaman öğrendim annesine kredi kartı çıkarmış arabası vardı bekarlıkta onu satmıştık ev alcaz diye ondan harcamış birilerine borç vermiş ve bana dediği sey hersey anlatılmazmış ben paragözmüşüm eşya taksitlerimiz bitsin tatil yapar ev alırız diyodum tüm harcamaları yüklenmiştim 1000tl taksit ödüyordu maaşıda az gurur yapmasım dedim adam bana bunu yaptı bende artık güvenemiyorum ona kredi kartlatımı bitirdim birikim yapıyorum inş düzelir diye ümit ediyorum

kaybina çok üzüldüm canım. Allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

bunlar klasik bi erkeğin lafları değil yalnız. bunlar öğretilmiş laflar. demekki sen yokken birileri dolduruyo bu adami. yoksa bu kadar saçma şeyler yapıp seni paragöz diye suçlamak için deli olmak lazim.

Allah akıl fikir versin esine ne diyeyim. üzüldüm, bütün fedakarlıklarin geçti gözümün önünden bi an :(

inşallah herşey istediğin gibi olur. banka hesabinda mi biriktiriyosun parayi. sonradan yollar ayrilcak olursa ona da göz dikmesin.

Ablam 8 bin tl maas alıyor eniştemde 3 bin tl evi ablam geçindiriyor. Eniştem ortaokul mezunu ablam üniversite mezunu. Evlendiklerinde eniştemin ev ve arabası vardı. Aralarında paranın hiç lafı yok. Ev giderleri dışında ablamın maasını ortak hesaba atıyorlar. Aralarında para lafı yok..
İdeal ale budur işte maş.rabbim dahada bereketlendirsin

Tek maaş var tek maaş var😃
Benim kuzen tek maaş biz çift maaşız ama kuzenin altında son model sıfır araba har vuruyor harman savuruyor valla. Bizim çift maaş onunkinin yarısından az.
Ha ama sizin eşinizin size sırtı komple dayaması ve azminin olmaması dert.
Ben azimsiz çabasız bir insanın derdiyle uğraşmak istemezdim.
Biraz ölçüp tartmalısınız
Aynen mesele o zaten tek maaş dediigmde hani b memr maaşı cok uber paralar kazanılmıyır zaten zamanında kazandıda eşim ama babası yedi bitirdi onu soyleyincede babama laf yok der

Eşiniz bi garip de sizde evinize girecek olan 6000 TL'yi küçümsemeniz garip. 6000 TL için neredeyse tek maaş dediniz ilginç

Canım eşimin sucu deil kriz herkesi vurdu ama eşimin sucu vizyonsuzlugu düştünmğ b kalkarsın demi ama yok surat beş karıs herkese bagır cagır ailesi bile anlamıyor eşimi b kalk b silkelen

Edıyorumda ben de icimden saygı duymak gelmıyor saldı gitti iş varda bn mi yapmıyorum demesi yok mu bide
Merhaba,kaç yaşlarinizdasiniz acaba? Cocugunuz var mi? Benim basimdan gecenlere benzettim biraz.Biz 21 yillik evliyiz.eşim esnafti.ilk evlendigimizde işler iyi sayilirdi ama gün be gün kötülesti.sgk yatirmiyor,dükkanin vergi borclari dağ gibi birikiyordu.hep söyledim yillarca dilimde tüy bitti.bu dükkan gitmiyor ,bosuna kredi cekip mal koyuyorsun ,kapat bi işe gir dedim.iş mi var dedi,yapamam başkasinin yaninda dedi ,dedi ve 15.senede dükkan iflas etti.kendi de 47 yasindayken sehir degistirdik ve işcilige basladi.51 yasinda zar zor emekli oldu aldigimiz maas dusuk.halen hem emekli hem işcilik yapiyor.sorumsuz ve rahatti.47 yasindan sonra akillandi diyeyim ama gec olunca hic fayda etmiyor.ben sizin gibi memur vs olsaydim bir esnafla evlenmezdim.ben wv hanimiyim.hic calismadim.ailem tutucuydu calistirmiyorlardi.sonradan cocuk buyuyunce gelmisim 40 yasina beni kimse işe almadi.tecrubem yoktu.hayatim hep zorluklarla gecti.sgk si düzenli yatmayan ,askeri ucretten yatiran,istege bagli va ödeyen esnaflar emekli bile olsa cok az aliyor onu söyleyim.siz memursunuz sizin sartlariniz iyidir esnafa göre.bence esinizi ikna edin bir ise girsin önce.bu devirde esnaflik ancak buyuk capli ya da aileden gelen köklü bir işletme ise _ki onlar bile batabiliyor _ yürüyor.Zaman kaybetmeden iş arasin kendine.önce sgk lari toparlansin.evi sonra düşünürsünüz bence.

Merhaba,kaç yaşlarinizdasiniz acaba? Cocugunuz var mi? Benim basimdan gecenlere benzettim biraz.Biz 21 yillik evliyiz.eşim esnafti.ilk evlendigimizde işler iyi sayilirdi ama gün be gün kötülesti.sgk yatirmiyor,dükkanin vergi borclari dağ gibi birikiyordu.hep söyledim yillarca dilimde tüy bitti.bu dükkan gitmiyor ,bosuna kredi cekip mal koyuyorsun ,kapat bi işe gir dedim.iş mi var dedi,yapamam başkasinin yaninda dedi ,dedi ve 15.senede dükkan iflas etti.kendi de 47 yasindayken sehir degistirdik ve işcilige basladi.51 yasinda zar zor emekli oldu aldigimiz maas dusuk.halen hem emekli hem işcilik yapiyor.sorumsuz ve rahatti.47 yasindan sonra akillandi diyeyim ama gec olunca hic fayda etmiyor.ben sizin gibi memur vs olsaydim bir esnafla evlenmezdim.ben wv hanimiyim.hic calismadim.ailem tutucuydu calistirmiyorlardi.sonradan cocuk buyuyunce gelmisim 40 yasina beni kimse işe almadi.tecrubem yoktu.hayatim hep zorluklarla gecti.sgk si düzenli yatmayan ,askeri ucretten yatiran,istege bagli va ödeyen esnaflar emekli bile olsa cok az aliyor onu söyleyim.siz memursunuz sizin sartlariniz iyidir esnafa göre.bence esinizi ikna edin bir ise girsin önce.bu devirde esnaflik ancak buyuk capli ya da aileden gelen köklü bir işletme ise _ki onlar bile batabiliyor _ yürüyor.Zaman kaybetmeden iş arasin kendine.önce sgk lari toparlansin.evi sonra düşünürsünüz bence.
Evet uzuldum sizin adımıza aşırı rahat eşim babasından miras rahatlık zaten ev bark ne varsa ne kdr mal varsa satıp dukkana bastılar oda battı batacak yani ama bunlar hala şokta cıkmaıyorlar aşırı kbirli eşim elalemi begenmez arkadasımın eşi doktor mesela bin tane kulp bulr doktor soye doktor boyle eee adam calısmıs kazanmıs buna b garip gelıyor

Back