- 27 Mayıs 2015
- 4.917
- 5.298
- 158
- Konu Sahibi Pinki-dream
Eşiniz normal işe girsin sigortası ödensin. Zaten aynı parayı da alır. Çocuk yoksa oldugunda neyle geçinilecek ev için birikim yapılırsa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Valla çözüm var mı bende meeak ediyorum eşimde özel sektörde özellikleri iyi çalıştığın yeri değiştir dedikçe çıldırıyor maaşları düşük utanmadan ailesine yardım ediyor yanlış anlaşılmasın mutfak vs degil bir kulaklık alır 400tl çıldırıyorum dua ediyorum sabrediyorum sen biriktir diyo maaşı ev alıcakmışız öyle ben niye calışoyorum anlamsız artık kafayı yiyceöEvet dogru benm maaşım daha yuksek olsaydı daha farklı olurdu ben basından bu yana sorun etmedim hic biseyi zaten ama adam kendini bir saldı ki bir gram iş hevesi yok benm maaşla hem gecinir hem ev alırmısız oyle dıyor
Kimse kimseyi küçümsemiyor erkek yuvasının geçimi için daha çok çabalamalı kimin ne olacagını bilemeyiz ama şartların yetiyorsa çaba harcarsın benim eşim hiç bütçe yapmıyor gayet güzel harcıyor benim maaşım 1.5 katı yüksek borçlarını ödedik sanıyorum şimdi ne kadar diye bile bilmiyorum 3 gün sonra atılsa nolcak ev alalım diyince en lüksüne bakıyor benim maaşıma güveniyor memurum kredi notum yüksek ama çok pişmanım keşke önceden hiç ödemeyip kendime biriktirseymişimBir tanıdığım vardı, bayan memur eşi özel sektörde, adamın işleri iyi gitmedi, yıllarca borç ödediler, bayan çok istedi eşinin de memur olmasını. Sonra adam da memur oldu ,bu sefer de bayan görevinden alındı, şimdi evde eşinin maaşıyla geçiriyorlar.
Kimin ne olacağı belli değil. O yüzden kimse kimseyi küçümsememeli, kimsenin garantisi yok bu dünyada.
Ay sonunda birisi tek ve çift kavramındaki anormalliği tespit etmiş.Gecinebilmek sizin beklenti ve standatlarinizla alakali bisey. Ayrica şu tek maaş, cift maas tabirlerini sacma buluyorum. Kiminin tek maasi, sizin cift maasiniza denk ya da daha fazlasi olabilir. Onemli olan tek, cift degil miktari.
Neyse sizin tek maasiniz cok daha fazla olsaydi ve sikinti yasamiyor olsaniz bile bir erkegin boyle rahat olmasi, sirtini dayamasi beni rahatsiz ederdi acikcasi. Bu konuda biraz ayrimciyim acikcasi.
Evet baya iyi kazandıgı ve sevdigi b işi var benmde ama cok mutsuz haksızlık yapmak istemediğim icin bu zmana kdr destek cıktım yanında kaldım daha 29 yasında istede okul bile bitirp baska işler yapablr ama salmıs vazıyette aza kaanaatla yasamak istiyor oda ben calısacakmısım durmadanEsim esnaf ben memurum. Once cok cok hevesliydi.
Surekli is kovalardi. Simdi saldi. Kendide diyo ben mutsuzum diye. Isler zaten kesat bu ara. Bizim ki buyuk bi isletme. Ha diyince birakamaz zaten. Baska bir sektore yonelmeyi de dusunuyor.
Esnaflari tuketti bu kriz. Para donmuyor.
Ay sonunda birisi tek ve çift kavramındaki anormalliği tespit etmiş.
Çift asgari maaş , bir doktorun tek maaşının kac çeyreğidir mesela. ..
Bi de evi erkek gecindirmelidir . O konu net bence. Ve buna cinsiyetcilik denmez. Adaleti sağlama gayreti denir.
Çünkü; her ne kadar ev ve çocuk yükü paylasilsa da kadın hep daha cok çalışır.
Bir diğer neden; eşitlik tam olarak memlekette sağlandı da benim ev gecindirmeme mi sıra geldi. Yani eşitliği bi tek kadınların bu yükümlülüğü olmaması bozuyorsa amenna kabul edelim.
Ama ona sıra gelene kadar... ohoo..
Kimse kimseyi küçümsemiyor erkek yuvasının geçimi için daha çok çabalamalı kimin ne olacagını bilemeyiz ama şartların yetiyorsa çaba harcarsın benim eşim hiç bütçe yapmıyor gayet güzel harcıyor benim maaşım 1.5 katı yüksek borçlarını ödedik sanıyorum şimdi ne kadar diye bile bilmiyorum 3 gün sonra atılsa nolcak ev alalım diyince en lüksüne bakıyor benim maaşıma güveniyor memurum kredi notum yüksek ama çok pişmanım keşke önceden hiç ödemeyip kendime biriktirseymişim
4 değil 400000 bin lira kazansam bile evde koca beslemem.
Hastalik vs. Olur sesimi cikartmam ama bu laflari söyleyen adama hayati zindan ederim.
Girsin bir işe maaşlı çalışsın diyeceğim ama kabul etmez muhtemelen. Kendi işini yapmaya alışan insanlar kolay kolay başkasının yanında çalışamıyor.
Maaşlı calısanı kğçümser bide oylede kibirlidir
+150000000Eşinin maaşına güvenen erkekten bir halt olmaz
Maasin miktarina, yasadigin ile-evinin oldugu semte, çocuk olup olmamasina ama her seyden once tutumluluk (cimrilik degil) durumuna gore degisiyor. Asgari ucretle ev gecindiren ama elinde son model telefon, marka giyim kusam duskunlugu olan insanlar da var.. Gecinmek deyince ben bambaska seyler anliyorum galiba :)Kızlar ben memurum eşim esnaf fakat işler uzun zmndır istediigi gibi değil eşimde kendini salmış durumda geçen soyle bir sey soyledi- sen alıyorsun 4000 tl ben de ayda 2000 kazansam yeter de artar bence ha bide icradan eve gireriz senin maaştan öderiz bilmem be deyince ben biraz dellendim yani adam çabalamak istemıyor gibi üc kurus kazansamda yetere getirdi resmen ben bu adamı boyle tanıyıp boyle sevmedim cidden hayret edıyorum bu devirde nerdeyse tek maaşla ev gecindirmek kolaymı ?? Size soruyorum eşim sigorasınıda yatırmıyor bu arada 5 senedir oldugu gbi duruyor bağkuru
Eziklik aslında ben çok düşündüm benim yerimde oşmak istiyor her işide ben yapıyorum artık saldım ya ne yapıyorsa yapsın kendini düşün geçen gün baktım bişey değişmiyor ben kafayı uiyorum umursamıyorum ne olursa artıkMaaşlı calısanı kğçümser bide oylede kibirlidir
O zaman maaşınızı vermeyin eşinize. Masrafları eşit olarak bölüşün. Masraflar dışında kalan miktarı herkes kendine harcasın.Eziklik aslında ben çok düşündüm benim yerimde oşmak istiyor her işide ben yapıyorum artık saldım ya ne yapıyorsa yapsın kendini düşün geçen gün baktım bişey değişmiyor ben kafayı uiyorum umursamıyorum ne olursa artık