• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek çözüm boşanmak değildir bence

kimine göre kötüdür, kimine göre degildir. Senin burdaki hatan baskalarinin fikrine danisip ona göre esinin davranisinin normal olup olmadigini ögrenmeye calisman. Bosanmak icin binbir cesit sebep olabilir, örn. agiz kokusu bile bir bosanma sebebi. Öbür tarafta binlerce siddete ve aldatmaya ragmen bosanmayan kadin da var. Yani kisacasi bosanmakla ilgili sana kimse dogruyu yada yanlisi söyleyemez. Haklisin kimse dört dörtlük degil ve üstelik cocuk varken bazi seylere göz yummak da gerekebiliyor. Ama iste herkesin sartlari ve imkanlari da farkli, burda aile destegi, maddiyat vs. önemli faktörler.

Benim annem babam vefat etti ben eşime hep diyorum ailenle vakit geçir elinden geleni yap diye . Herşey hayatta gelip geçiyor ne biz bu yaşta kalıcaz nede onlar. Eşiniz size zaten mükemmel bir eş ise bence idare etmeyi bilin ve oldugunuz yerde mutlu olun. Burda eş aileleri cok iyi ama kocası çok kötü insanları okuduk .eşim bana iyi olduktan sonra benim ailemde aynı onun aileside aynı benim gözümde. Vede siz bu konuyu ne zaman salarsanız amannnn tamam artık kabul ettim bu adam böyle derseniz . Siz gidelim deseniz eşiniz gitmek istemeyecek bunuda çok duydum bayanlardan . Sadece zaman lazım ve huzurunuz varsa üzülmeyin neredeyseniz mutlu olun zaman akıp gidiyor
Allah razı olsun yorumunuz bana cok iyi geldi dediğim gibi sadece huzur istiyorum kafama takıldıgı için kimseye anlatamadıgım için buraya yazmıştım

Ben yılda bir ay anladım o yüzden çok olanaksız gelmedi.
Önceki konusuna baktım. Bir ay burdaysa bir ay orada yazmış. Eğer öyleyse ciddi bir sorun bu.
Ailesi de damatlarının iki hayati var gibi kızlarının sürekli yalnız bırakılmasını istemez tabi.
Bu konuya işine geldiği yazmış biraz.

Allah razı olsun yorumunuz bana cok iyi geldi dediğim gibi sadece huzur istiyorum kafama takıldıgı için kimseye anlatamadıgım için buraya yazmıştım
Huzur da mutlu olmakta bizim elimizde inanın. Eşinizin artılarını eksilerini tartın. İllaki sizinde eksikleriniz vardır keza herkesinde . Siz çok kasarsanız bunaldım sıkıldım diye bu sefer eşiniz daha çok meyilli olacak ailesine gitmeye. O yüzden zamana bırakın. Ve 1 eşlede ömür geçmez her zaman diyorum yeni evli olan ben söylüyorum bunu :) rahat olun artık kabul edin o zaman daha yoluna giriyor herşey. Bi bakmışsınız siz diyorsunuz hadi annenlere gidelim eşiniz diyecek aman Baska zaman gideriz. Siz ne kadar şikayet eder ne kadar söylenirseniz işler sarpa sarar diye düşünüyorum

Benım bakıcının kızı hemsıre bır ılde.
Kadının esı benım bulunduğum ilçede yaşıyor. Adam aıle ısı yapıyor asgarı ücretten. Kaynana çok baskın adamı kendi bulunduğu yerde çalıştırıyor ve kocası ölmüş.
Kocası kadının bulunduğu yere 3 saat uzaklıkta. Kadın kaynanadan dolayı gelmiyor buraya..
Adam ıkı ayda bır felan gidiyor çocuğa bakıyor vs.
Bu sekılde devam ediyor ben bakıcı ablaya bunun zor olduğunu kızının zorlanacağını vs dedım öyle ama yapacak bırsey yok diyor. Herkes bu durumu kabul etmıs sekılde devam ediyorlar.
Bende kızı Baba kal burada iş bulursun gitme demıyor mu dedım kızı 10 yaşında.
O kaynana ölmeden o adam oraya gıdemez dedı.
Burada oğlan bağımlı anneye ama kadın da aynı.
Bekar hayatı kabullenip boşanmayı düşünmuyor.

Altı ay orada o zaman bu olmaz.
Evde çocuk var, konu sahibi çalışıyor, kocası bu kadar memlekete gidiyorsa, boşuna methiye düzmesin. Adam bildiğin sorumsuz.
İnsan çocuğunu, karısını o kadar bırakıp nasıl gider. Sorumsuz ve aile bağımlısı olduğu için.
Birde o kadar süreli hangi işi bırakıp gidiyor anlamadım tabi.

Evde çocuk var, konu sahibi çalışıyor, kocası bu kadar memlekete gidiyorsa, boşuna methiye düzmesin. Adam bildiğin sorumsuz.
İnsan çocuğunu, karısını o kadar bırakıp nasıl gider. Sorumsuz ve aile bağımlısı olduğu için.
Yukarıda anlattıgım gıbı var bu tıpler.
Esnaf herhalde ya bırıne bırakıyor ya da kapatıyor.

Adam bir ay evde yok ama konu sahibinin derdi görümceyle vakit geçiriyor olması. Adamın evde olmaması sorun değil ki. Görümceyle yarışıyor sadece. O yüzden o kadar methiyeler düzmüş bu konuda eşine. Sorunun kocası olduğunun farkında değil.

yılda iki kez gidiyor 1 aylıgına.

Adam bir ay evde yok ama konu sahibinin derdi görümceyle vakit geçiriyor olması. Adamın evde olmaması sorun değil ki. Görümceyle yarışıyor sadece. O yüzden o kadar methiyeler düzmüş bu konuda eşine. Sorunun kocası olduğunun farkında değil.
Evet görümceye takmış ama mesele kocasının o kadar süre karısını ve çocuğunu bırakıp gidebilmesi.

ailesiyle olan ilişkisinde sınır çizememesi diye belirtmiştim ama detaya girmedim dün de aynı konuyu actım diye. denge kuramıyor eşim. biz aileden uzak şehirde yaşıyoruz ,otobüsle 26 saatlik yol..ondan dolayı ailesine gider en fazla 1 ay olacak şekilde kalır gelir yanıma diye. bundan dolayı boşan diyorlar nasıl seni yalnız bırakır vs vs ama bende diyorum ki yalnız kalmaktan cok onun orada (annesi babası da değil) görümcelerimle takılması rahatsız ediyor
Ee ama kocan annesiyle babasının evine gidiyorsa kardeşleriyle görmesi çok normal değil mi?

Kardeşler de birbirini görmeyecekse kim görecek yani anlamadım.

Kimse kolay kolay kocanın 1 ay ailesiyle kalmasını kabul etmez, o yüzden o konuya
" boşan " yazanlar olmuş. Başkasının boşanma sebebi senin için boşanma sebebi değilse boşanma, kocanın 1 ay ailesinde kalmasını, kardeşleriyle görüşmesini dert etme.

yılda iki kez gidiyor 1 aylıgına.
Diğer konunuzdaki gibi değilse 1 ayı 2 haftaya çekin gitsin görsün madem çok iyi bir eş. Boşanacak bir şey yok sizide gidelim diye zorlamıyomuş. Sadece süresi çok uzun, karısını çocuğunu bu kadar uzun süre bırakmaması lazım.
Yılın 3-4 ve daha fazla ayı böyleyse mükemmel ötesi adamda olsa kesinlikle evli kalma derim. Bu ciddi bi sorumsuzluk.
Ayrıca ben eş kısmını geçiyorum çocuğunu özlememesi bana tuhaf geldi, benim eşim 24 saatlik nöbetinden geldiğinde bile önce kızına koşuyor, hatta tam gün okula gittiğinde (nöbet dönüşü okulda olacağı için) ben az görücem diye şimdiden hayıflanıyor.
Gemi kaptanı falan olsa ne bileyim asker olsa işi bu dersin beklersin çocuğuna anlatırsın, çocuk ilerde babasından buz gibi soğuyacak

Back