Tek çocuk yalnızlığı

mehel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
938
230
Kızlar bugün içimi acıtan bişeyi paylaşmak istiyorum . Ben tek Çocuğum . Bugün Kardeş muhabbeti sırasında bir arkadaşım 3 Kardeş olduğunu ve aralarının çok iyi Olduğunu söyledi . Her hafta sonu buluştuklarından eşlerinin çok iyi anlaştığından bahsetti . O kadar üzüldüm ki iftar saati . Kim bilir ne şenşakrak ne mutlu bir ailedir dedim kendi kendime . Keşke benim de kardeşlerim olsaydı dedim . Hem yalnızım hem de ailemle eşimin arası bozuk . O mutlu sofralar hayal sanki bana . Benim de bir Evladım var nasipse 2.istiyorum . Belki 2. Yapsam mı diye düşünenlere bi tavsiye olsun . Çocuklarınızı kardeşsiz bırakmayın .

Bu dunyada en buyuk hazine kardestir..
Biz 7 kardesiz uzaktayiz birbirimizdrn her tatil birlesiyoruz.. Cok keyifli oluyor..
Benimde bir bebisim var rabbim nasip ederse kardesi olsun istiyorum.

Resmen aklimla kavga eden kalbime hakem oldun

kardeşi olsun mu olmasın mi düşüncesi..

Benim de abim var ama eşi sayesinde herkes tesbih tanesi gibi koptu.

Kardeş küslüğü çok koyuyor.

Umarım herkesin evlatlari sımsıkı olur birbiriyle

Demekki nasip olmamis. Demekki hayirlisi degilmis. Kardesiniz olsaydi da cok kotu olsaydi araniz? Boyle de dusunmek lazim.

tam tersini düşün herkes öyle değil.sorunlu kardeşlerle ugrasmak çokkkkkkkkkk zor

Abim var ama varligi yoklugu bir 8 senedir görüsmüyoruz. Benim kardesim var ve senden daha yalnizim. Beterin beteri benim bu durumda yani.

Ben de tek çocuğum; bu yönde bir sıkıntım yok

Hatta bir arkadaş konu açmıştı; tek çocuk eşinin kardeşlerini kıskanır mı diye

Eşim dört kardeş hiç kıskanmadım.

Tek çocuğum, tek çocuk annesiyim; küçükken en az iki çocuk yapacağım derdim; şartlar bunu gerektirdi oğlum da tek çocuk

Seninle aynı duygulara sahibiz canım.Bende tek çocuğum ve hayatımda eksikliğini hissettiğim tek şey bir kardeş oldu.Diğer arkadaşların yorumlarına da katılıyorum elbette varken aranın kötü olmasındansa hiç olmaması daha iyidir.Ama biz yokluğunu biliyoruz onun için keşke olsaydı diyoruz tabi.Benimde bir kızım var sırf benim gibi düşünmesin yalnız kalmasın diye bende eğer Allah verirse ona bir kardeş istiyorum.Rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallah.

Ben de 9 yaşıma kadar tek çocuktum, kardeşimle aramda 9 yaş var. Tamam anlamaya çalışıyorum ama bunu bu kadar büyütüp dert etmeye gerek yok bence. Yoksa yok yani, neden kendinizi üzüyorsunuz? Benim de yakın bir arkadaşım tek çocuk, ne zaman benim kardeşimden laf açılsa sürekli kendi yalnızlığından bahseder, yok kıymetini bil, yok benim de olsaydı bilmem ne. Bayıyordu bir süre sonra kardeş muhabbeti, koskoca insanlarız. Hatta kardeşimi Facebook'tan falan eklemişti, bildiğin ablalık yapmaya falan çalışıyordu sanırım. Kötü niyetle yapmadığına eminim ama aralarına mesafe koymak zorunda kaldım sonuçta benim kardeşim tanımaz etmez. Ablalık duygusunu küçük kuzenleriyle tatmin etmeye başladı sonra, mutlu da görünüyor. İnsanın hayattaki tek zenginliği ya da en büyük zenginliği kardeşi değildir, başka zenginlikler de var. Bunda üzülecek bir durum yok bence.

Bende tek cocugum eminim bir insanın kardesı olması güzeldir ama her kardes güllük gülistanlık yaşamıyor.Kardeşim olup türlü türlü sıkıntı stres te yaşayabilirdik.Odaklandığınız şeyler sürekli kardeşim yok olsaydı ne mutlu olurdım falan olursa tabiki de mutsuz olursunuz.Varolan şeylere şükredin

Bende hep tek çocuk olmak isterdim kalabalık ailede sorunlar ve işler bitmiyor , ve zaten herkes uzakta yılda bir defa görüşülüyor

çok ta imren me , bir tökezlesen yinede yalnızsın ellini uzatıp yardım etmeleri kaç gün sürer acaba?

dert ettiğin şeye bak :)
benim kardeşim var da ne oluyor
tek çocuk da olsam şu anki halimle aynı olurdum
eşim de 4 kardeş ama benden daha yalnız
özellikle bi kardeşi sürekli sorun yaratıyordu ondan eşim bile bıktı aylardır sadece telde görüşüyolar
öyle kalabalık aile illa kan bağı ile olmuyor bence
arkadaş dost vs aynı işi görüyor bence

ben de tek çocuğum zaman zaman çok sıkıntılı olabiliyor. Mesela ben hep tek olmanın psikolojsiyle hep arkadaş canlısı olmuşumdur, eve gelen misafire kalın kalın diye yalvarırdım evde kalabalık olsun diye :) ama eğer ki nasip olursa hayırlısı ile evladını tek bırakma ona bir kardeş yap, insan bazı zamanlarda kanından canından bir dost istiyor.sıkıntılarda olabilir tabi ama kardeş kardeşi bıçaklar döner yine kucaklar demişler.

Biz 7 kardeşiz. Hayatta en korktuğumuz şey gelinler veya damatlar yüzünden araya soğukluk girmesiydi. eski eşim hariç fitne fesatlık yapan olmadı. Onu da postaladım zaten.
Şuan 2 bekarımız kaldı. Allah ailemizin birliğini düzenini bozacak kişileri karşımıza çıkarmasın diye hep dua ederim.
Dilerim sizde de durumlar düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…