Tek çocuk yalnızlığı

Bu dunyada en buyuk hazine kardestir..
Biz 7 kardesiz uzaktayiz birbirimizdrn her tatil birlesiyoruz.. Cok keyifli oluyor..
Benimde bir bebisim var rabbim nasip ederse kardesi olsun istiyorum.

"BU YORUMA BU CEVAPLAR"

Ben agresifim belki deliyim belki psikolojik olarak problemliyim kim ne derse desin ama en azindan ortada benim kotulugum dilimde ama etrafa pek bi tatlış olup veya OLMASADA OLUR bazi konularda fesatlar boyle döküluyor iste millet 2 laf etmeye korkar oldu hemen nispet ,hava atiyor, ego tatmini filan sizlerin hayatinda ne gibi eksikler var merak ediyorum bu kadar fesatlikla nasil yasaniyor acaba

Konu sahibi ben tek cocugum bastan beride yalnizlik cekmedim halada cekmiyorum iyikii iyiki kardesim yok cidden mutluyum kisiye gore degisir
herkesin hayatında eksiklik vardır.. kimse 4 4lük yaşamıyor..
ama bir insan çocugum olmuyor mutsuzum diye konu açtıgında benm 5 tane boy boy var çok şükürrrrr diyemi yazmalıyım? peki bunu yazarsam alacagım tepkide haksızmıyım?
ya da kocam beni dövüyor diyen bir insana benm kocam günde 8 defa çiçek yollar bana sevgi ptırcıgı gibiyiz vallahiiii denirse bunun adı ne?
burda kadın tek çocugum diye üzüntüsünü özlemini dile getirirken kardeş en degerli hazinedir biz bilmemkaç kardeşiz mutluluktan geberiyoruzzzzzzz mu diyelim.. bu sadece nispettir bana göre kusura bakmayın...

Canim ben de tekim ve Sen i cok iyi anliyorum evlenene kadar dostlarimla hic yalnizlik hissetmedim evlendikten sonraysa esimin kalabalik ailesine adapte olamadim su an annem hasta acisini paylasacagim bana ve anneme yardimci olacak bir kardesim olsaydi diye dusunuyorum zaman zaman ama olmayan kardese de uzulme cocuguma da kardes mutlaka dusunuyorum kendini yalniz hissetmen dogal

Kızlar bugün içimi acıtan bişeyi paylaşmak istiyorum . Ben tek Çocuğum . Bugün Kardeş muhabbeti sırasında bir arkadaşım 3 Kardeş olduğunu ve aralarının çok iyi Olduğunu söyledi . Her hafta sonu buluştuklarından eşlerinin çok iyi anlaştığından bahsetti . O kadar üzüldüm ki iftar saati . Kim bilir ne şenşakrak ne mutlu bir ailedir dedim kendi kendime . Keşke benim de kardeşlerim olsaydı dedim . Hem yalnızım hem de ailemle eşimin arası bozuk . O mutlu sofralar hayal sanki bana . Benim de bir Evladım var nasipse 2.istiyorum . Belki 2. Yapsam mı diye düşünenlere bi tavsiye olsun . Çocuklarınızı kardeşsiz bırakmayın .
Ayy canım seni çok iyi anlıyorum.30 uma geldim nerdeyse,evliyim 2 çocuğum var annem çocuk yapacağım dese hayır demem yani ama napalım belki de hayırlısı böyledir.Etrafımda o kadar çok birbirinden kopuk kardeş var ki öyle olsaydı canım daha çok yanardı.Bende çocuklarıma kardeş sevgisini aşılamaya çalışıyorum sürekli.Allah onları birbirinden koparmasın.

2.ci hamileliği asla düşünmüyordum
eşim hep istedi oğlum 1 yaşına geldikten sonra tutturdu
sonra oğlum okula başlayınca herkes kardeşiyle oynuyor benim kimsem yok
siz ölünce ben tek başıma kalıcam dedi
sonra ikinciye niyet ettim Allah'a şükür bir kızım oldu
artık oğlumun hayat boyu bir arkadaşı var

Ben de tek çocuğum. Çocukluğum boyunca tüm arkadaşlarım tarafından özenildim, ama ben de hep kardeşi olan arkadaşlarıma özendim. Halen de özenirim. Hem yalnızlık, hem ailenizin tüm sorumluluğu sizde. Maddi bir sorumluluk değil tabi ki bahsettiğim. Ama bazen öyle bir yük biniyor ki insanın omuzlarına, ailenizin tüm hayallerini siz gerçekleştirmek zorundaymışsınız gibi hissediyorsunuz. Mesela ben evlenirken düğün değil daha küçük bi kutlama yapılması taraftarıyımdır. Düğünleri hiç bi zaman sevmemişimdir ama bunu hiç dile bile getirmedim :) paşa paşa yaptık düğünümüzü. Çünkü onlar bunu sadece bende görebilecekler dedim :) Ya da belki bi kardeşim daha olsaydı, onları bırakıp başka şehire gitmek daha kolay olabilirdi.
Şimdi 20 haftalık gebeyim. Bunu henüz yarılamışken, ikincinin planlarını yapıyorum :)

oglumu cok sevıyorum
gercek manada sevdıgım tek ınsan oglum hatta
onu o kadar severken daha kucuk dur daha kendını kurtarsın dıye dıye cocuk buyudu 5.5 yasında olacak ve hala kardes yapmadım.

Kızlar bugün içimi acıtan bişeyi paylaşmak istiyorum . Ben tek Çocuğum . Bugün Kardeş muhabbeti sırasında bir arkadaşım 3 Kardeş olduğunu ve aralarının çok iyi Olduğunu söyledi . Her hafta sonu buluştuklarından eşlerinin çok iyi anlaştığından bahsetti . O kadar üzüldüm ki iftar saati . Kim bilir ne şenşakrak ne mutlu bir ailedir dedim kendi kendime . Keşke benim de kardeşlerim olsaydı dedim . Hem yalnızım hem de ailemle eşimin arası bozuk . O mutlu sofralar hayal sanki bana . Benim de bir Evladım var nasipse 2.istiyorum . Belki 2. Yapsam mı diye düşünenlere bi tavsiye olsun . Çocuklarınızı kardeşsiz bırakmayın .
Bende senin gibi yanlızim o sofralar banada hayal.benim ailemle çok muhatap olmuyor kV dem evde bi çocuğum la hayat geçirmeye çalışıyorum hp evde eşim devamli dışarda küçük bi yer olduğu için yanlız dışarıda çok çıkamıyorum üstelik kV aynı binada oturuyorum benim gelenim gidenim yok onların devamli misafirleri var banada çağırır ama işi olduğu için yada hiç çağırmak çocuğum kapı çaldı hemen sevinir gelenler gitmek ister ben gel dediğimde sen git istemiyor seni der çocuk napsin yalnızlıktan bıktı benim 4 kardeşim var ama eşler gorusmuyor çok üzülüyorum bende suan 2 yi düşünüyorum belkide var☺sana diyecem hiç düşünme imkanın varsa gez dolaş keyfine bak arkadaş kendine

Çok Sağolun kızlar . Benim ailem istememiş ikinciyi . Anneme zor gelmiş babam da tek olursa daha iyi imkan veririz Demiş . Öyle yani belki bu Yüzden kızgınım. Olmasa lafım olmazdı tabi . Allah yavrularımıza sağlıklı Ömür versin

kardeş CAN'dır. telefonda sesimin kötü olduğunu anladıklarında bile yarım saat sonra yanımdalar.. bu güzel duyguyu kızımdan esirgeyemezdim ve kızıma kardeş yaptm,iyi ki de yapmışım aralarında 2,5 yaş var.evet çok zor ikiside küçük ama çok güzel duygu.

annem bana hamile kalmadan önce yanlış hatırlamıyorsam 2 veya 3 düşük yapmış. demek ki hayırlısı buymuş. eminim bir hayrı vardır bu durumun canınızı sıkmayın :)

Ya imkansizliklar varsa benimde bir tane ve ikinciyi çok istememe rağmen maalesef olmadı :KK43:
Kader işte benim oğlumda şu hayatta yalnız kalacak

valla hep öyle değil işte o canciğer dediğin şeyler öyle laffalar söylüyor öyle acıtıyorki snei tek olmak istiyorsun birde öyle düşün kendine yetebilmeyi öğren rahatına bak oşver kardeşi

Ben de 9 yaşıma kadar tek çocuktum, kardeşimle aramda 9 yaş var. Tamam anlamaya çalışıyorum ama bunu bu kadar büyütüp dert etmeye gerek yok bence. Yoksa yok yani, neden kendinizi üzüyorsunuz? Benim de yakın bir arkadaşım tek çocuk, ne zaman benim kardeşimden laf açılsa sürekli kendi yalnızlığından bahseder, yok kıymetini bil, yok benim de olsaydı bilmem ne. Bayıyordu bir süre sonra kardeş muhabbeti, koskoca insanlarız. Hatta kardeşimi Facebook'tan falan eklemişti, bildiğin ablalık yapmaya falan çalışıyordu sanırım. Kötü niyetle yapmadığına eminim ama aralarına mesafe koymak zorunda kaldım sonuçta benim kardeşim tanımaz etmez. Ablalık duygusunu küçük kuzenleriyle tatmin etmeye başladı sonra, mutlu da görünüyor. İnsanın hayattaki tek zenginliği ya da en büyük zenginliği kardeşi değildir, başka zenginlikler de var. Bunda üzülecek bir durum yok bence.

Katılmıyorum
en zor üzüntülü zamanlarında hep kardeşimi ararım ve bıkmadan usanmadan dinler beni en uygunsuz zamanlarda bile

Hangi arkadaşı arayabilirsin her daim

Ya imkansizliklar varsa benimde bir tane ve ikinciyi çok istememe rağmen maalesef olmadı :KK43:
Kader işte benim oğlumda şu hayatta yalnız kalacak
Yok arkadaşım ya olmasa üzülmem . Istememişler hala da pişman değiller işin tuhafı . Öyle Düşünme sen çok istemişsin ama nasip değilmiş. Benim iki yıl bebeğim olmadı . Ikinci olur mu bilmiyorum istiyorum ama biraz zamanı var

valla hep öyle değil işte o canciğer dediğin şeyler öyle laffalar söylüyor öyle acıtıyorki snei tek olmak istiyorsun birde öyle düşün kendine yetebilmeyi öğren rahatına bak oşver kardeşi
Bana da öyle diyen o kadar çok kişi var ki

Benim eşim de tek çocuk ve geçen yıl anne-babasını iki gün arayla kaybettik. Ne mutlu ki sana, eşinle anlaşamayan bir ailen var, şükretmelisin.

Allah başka dert vermesin, kardeşlerinin de hayırlı çıkacağı ne malum ki? belki de hayırlısı böyledir..
Ben de kalabalık aileleri çok seviyorum ama:KK200::KK200:

X