Tek çocuk yalnızlığı

Biz 7 kardeşiz. Hayatta en korktuğumuz şey gelinler veya damatlar yüzünden araya soğukluk girmesiydi. eski eşim hariç fitne fesatlık yapan olmadı. Onu da postaladım zaten.
Şuan 2 bekarımız kaldı. Allah ailemizin birliğini düzenini bozacak kişileri karşımız

a çıkarmasın diye h
ep dua ederim.

Dilerim sizde de durumlar düzelir.
çok teşekkür ederim özellikle son cümleniz ilaç gibi geldi.

Dilerim aile birliğiniz ağız tadıyla hep devam eder

Benim kardeşim var da, ne oluyor. Varlığı ayrı dert, yokluğu ayrı dert. Çocukluk dönemin de iki ayrı düşmanın çocukları gibi büyüdük, hiç anlaşamazdık. Şimdi ise farklı şehirlerdeyiz. O beni aramaz. Yine ben arardım arada, ama beyefendi telefonlarıma bakmazdı. Geri de dönmezdi. Artık aramıyorum. Seneye 1 bilemedin 2 defa aileme ziyarete gideriz. Hoş geldin der o kadar. Nasılsın, iyi misin, yolculuğunuz nasıldı demez. Hatta biz gidince bey fendinin keyfi bozulur. Odasından dışarı çıkmaz. Ne yapacaksın, aynı kandanız, akrabayız diye de beni sevmek zorunda da değil. Sevmiyormuş demek ki.

Eşimin de 2 kardeşi var. Ne zaman paraya ihtiyaçları olsa, o zaman ararlar. Onun dışında da görüşmezler.. Buda tamamen çıkar ilişkisine dönmüş bir ilişki. Hiç boşuna üzülme. Kardeş var kardeş var.. Ama eşimin okul döneminden 2 arkadaşı var. Çok severler birbirlerini. İnan kardeşlerinden daha fazla paylaşımları ve iletişimleri var. İyi günde kötü günde her zaman eşimin yanında oldular. İlla kardeş olmasına gerek yok. Önemli olan gönüllerin bir olduğu, kaliteli arkadaşlıklar kurabilmektir.

Kızlar bugün içimi acıtan bişeyi paylaşmak istiyorum . Ben tek Çocuğum . Bugün Kardeş muhabbeti sırasında bir arkadaşım 3 Kardeş olduğunu ve aralarının çok iyi Olduğunu söyledi . Her hafta sonu buluştuklarından eşlerinin çok iyi anlaştığından bahsetti . O kadar üzüldüm ki iftar saati . Kim bilir ne şenşakrak ne mutlu bir ailedir dedim kendi kendime . Keşke benim de kardeşlerim olsaydı dedim . Hem yalnızım hem de ailemle eşimin arası bozuk . O mutlu sofralar hayal sanki bana . Benim de bir Evladım var nasipse 2.istiyorum . Belki 2. Yapsam mı diye düşünenlere bi tavsiye olsun . Çocuklarınızı kardeşsiz bırakmayın .

canım takma kafanı annemde babamda 5 kardeş hiç biriyle toplanım oturup sobet muhabet etmiş değiliz kuzenlerle bile kaç yıl oldu görüşmeli bende 3 kardeşim yeri gelir kavga yeri gelir güzel şeyler paylaşırız

Biz de 3 kardesiz, onlari cok seviyorum ama kizima kardes dusunmuyorum. Tek cocuk olmak kotu bir sey degil bence, bu zamanda iyi kosullar saglanmayacaksa birden cok cocuk yapmak onlara haksizlik.
ne aileler biliyorum kardesine senetle borc verip gunu gecince evine icra gonderen, kardesinin esiyle kacan, anne babasi ölünce malk mulk icin birbirini öldüren...

Tabi bir de olmadığını,ya da tedavi gördüğünüzü bile bile canınızı acıtıp '2 olmuyor mu?'' '' e hadi yaşınız geçiyor yapın bir tane daha'' ''senden sonra evlenenlerin 2. oldu,e hadi ne duruyorsunuz'' diye düşüncesiz konuşup can yakan insanlar da olunca etrafınızda psikolojiniz bozulup takıntı haline getiriyorsunuz...Önce bu boşboğaz insanlardan uzak tutsun RAbbim,kalplerine insaf merhamet vversin sonra da sonsuz hazinesinden herkesin evladına kardeş versin amin.

Resmen aklimla kavga eden kalbime hakem oldun

kardeşi olsun mu olmasın mi düşüncesi..

Benim de abim var ama eşi sayesinde herkes tesbih tanesi gibi koptu.

Kardeş küslüğü çok koyuyor.

Umarım herkesin evlatlari sımsıkı olur birbiriyle

Abisinden kızkardeşi ayıran tek yenge sizin değil,bende de bir tane var ,telefonla arayıp dertleşmemden,içimi dökmemden rahatsız olan ve bunu açıkça dile getiren bir yenge...Sadece bir kardeşe sahip olmak yetmez,kardeşinizin eşinin de uyumlu ve merhametli olup ayırmaması da önemli,yoksa kardeşken EL olursunuz...

herşey şartlara baglı ne yazıkki
ailene neden tek kardeş oldugunu sordunmu
belkide benim çocugum tek kalacak belkide degil büyük olasılıkla
ama bu benim elimde olan bişey degil ne yazıkki

Canım bende tek çocuğum aynı şeyleri hissediyorum. Kardeş can yoldaşı olur insana. Bu sebeple ben hiç düşünmeden 2. Çocuğu yaptım.

Bende ikinci yapicam ilerde zaman olursa simdi ilk çocuğuna hamileyim kardeşi olsun çok isterim tabi. Bizde kardeşlik büyüdük esimde oyle. Kardeş paylasmaktir kardeş herşeyi yapabilir :)

Kızlar bugün içimi acıtan bişeyi paylaşmak istiyorum . Ben tek Çocuğum . Bugün Kardeş muhabbeti sırasında bir arkadaşım 3 Kardeş olduğunu ve aralarının çok iyi Olduğunu söyledi . Her hafta sonu buluştuklarından eşlerinin çok iyi anlaştığından bahsetti . O kadar üzüldüm ki iftar saati . Kim bilir ne şenşakrak ne mutlu bir ailedir dedim kendi kendime . Keşke benim de kardeşlerim olsaydı dedim . Hem yalnızım hem de ailemle eşimin arası bozuk . O mutlu sofralar hayal sanki bana . Benim de bir Evladım var nasipse 2.istiyorum . Belki 2. Yapsam mı diye düşünenlere bi tavsiye olsun . Çocuklarınızı kardeşsiz bırakmayın .

üzülme canım... benim de kardeşim yoktu 8 yaşına kadar, hep kardeş istedim... annem istemiyordu başka çocuğu olmasını. babam istiyordu ama.. sonra bir kardeşim oldu. ama özürlü şu an... çok üzülüyorum 15 yaşına geldi. onu öyle görmek içimi acıtıyor. derdini anlatamıyor. annem kaç yaşına geldi ona bakmak zorunda... kendimi öyle kötü hissediyorum ki.. bilemezsin. keşke olmasaydı diyorum şimdi.. ama vardır Allahın bir bildiği..

Kardes dedigin illa super anlayisli sevecen dert ortagi vs.. olmuyor...
O karpuz misali iyide cikabilir kotude aile ortamida cok onemli evlenince evlendigi kisilerde onemli.
Benimde var birtane kizkardesim asla arkami donemem aninda harcar hic acimaz yeterki kendi cikari olsun..
Abimde ayni sekilde gozunun yasina acimaz..
Bende cok katiyimdir (sartlar gereyi)
kendimi korumsk adina kasa kasa kayaya dondum turk filmlerindeki Aliye Rona gibi dolasiyorum :KK70:

Ben de tek çocuğum, hayatımın hiçbir döneminde kardeş eksikliği hissetmedim.. Küçükken de akrabalar sorardı kardeş istiyor musun diye hep hayır derdim :)) Kıskanç insanım ben, olsa kesin canını okurdum veledin :KK49:
Gerçi kuzenlerimle beraber büyüdüm, sokağa oynamaya çıkınca da en az 10 tane çocuk olurdu. Bizim zamanımız biraz daha farklıydı yani. Zamanla kardeşin gibi benimsediğin iyi dostlar ediniyorsun bir şekilde, paylaşmak için illa aynı anne babadan doğmaya gerek yok :)

çocuklarınızı kardeşsiz bırakmayın, kaç tane tek çocuk arkadaşım var hepsi mutsuz. hepsi bir kardeşi olsun isterdi.

biz de 3 kardeşiz çok güzel oluyor. çocukken dövüşürdük bile ama büyüdük birbirimizi en çok biz anlıyoruz. ama herşeyin hayırlısı cnm. her kardeş böyle olmuyor. çevremde yakınlardan küs olan kardeşler bile var. Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.

tek çocuğum ...
kardeşim yok ...bazen üzülüyorum bende .. annem babam ölünce ne yapıcam tek başıma diye ..evlide değilim çocuğumda yok ...bazen düşünüyorum bunları ...

Eşimin bir ablasi var, yani iki kardesler ama psikolojisi bozuk ve hepimize çektiriyor. Bence her seyin hayirlisi...

Bu dunyada en buyuk hazine kardestir..
Biz 7 kardesiz uzaktayiz birbirimizdrn her tatil birlesiyoruz.. Cok keyifli oluyor..
Benimde bir bebisim var rabbim nasip ederse kardesi olsun istiyorum.
ne lüzumsuz bir yorum olmuş
arkadaş zaten özlemini dillendiriyor sende gelmiş yok 7 kardeşim diyorsun
çözümün bu mu ?

ne lüzumsuz bir yorum olmuş
arkadaş zaten özlemini dillendiriyor sende gelmiş yok 7 kardeşim diyorsun
çözümün bu mu ?

Konuyu acan arkadas cocugum yanliz buyumesin 2.cocugu istiyorum tek cocuk dusunenlere fikir olsun benim yalnizligim diyor .. Yani ne demek istiyor kardes guzel seydir cocuklariniz tek kalmasin ....buraya kadar anlayabildiniz umarim ..bende bu dusunceyi destekliyorum ewet kardes guzeldir diyorum .. Bende nasip olursa bebisimin kardesi olmasini istiyorum diyorum .. Tek cocuk dusunenlere fikir veriyorum anladiniz mii......?yorumumun luzumu ,luzumsuzlugu sizi ilgilendirmiyor konuya yorum yapin yapilan yoruma degil ..konunun sahibi cozum aramiyor ki ben cozum bulayim.. Ah vah uzulme dememi mi bekliyorsunuz zaten herkes bunu yazmis ... Cozum bu muu... Sizin cozumunuz nedir ???

X