Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Partalinacim umarim saglikli gelir embriyon. Lady sagolsun butun mucadeleci kadinlari bir araya topladi . Bize cok guzel haberler getir yakinda. Sansin bol olsun

Canlarım adetten önce zoladex iğne yaptırmıştım yumurtaları baskilayabilmek için. Perşembe günü adetin 8. Günü endometrium 5.3 mm idi. Bugün 7 mm bekliyorduk ama bir gittim 3,5 mm e düşmüş. Arada kanama falan da olmadı nasıl niye düştü döngünün ortasında hiç anlayamadık. Transfer iptal. On gün kadar estrofem kullanmış oldum. Önünüzdeki ay bakacağız. Döngünün ortasında durup dururken niye incelir bilen var mı? Bu endometrium böyle kafasına göre takilan psikopat bir şey mi hiç anlamadım ben. Bugün 7 mm olsaydı pazartesi prp yapıp 8.5 üstüne çıkmasını bekliyorduk şok oldum 3,5 mm görünce. Acaba zoladex etkisi mi, antibiyotik etkisi mi, üç yumurta vardı zor baskilamistik onun etkisi mi hiçbir şey anlamadım ben.

Canımcım, bir şeye çok inanıyorum: bir şeyi çok istediğinde ve çok detayla üstüne düştüğünde bazen köşe kapmaca oynar gibi oluyor. Sanki ben kovaladıkça o kaçıyor. Bu defa sebep araştırıp, canını daha çok sıkarak stres hormonlarını tetiklemesen mi? Nasıl olduysa oldu, önümüzdeki ay sonraki ay bakacağız diyip hayat akışına devam edebilsen? Kolay değildir eminim. Üstüste çok zorlandın, artık bitsin ve hamilelik süreci başlasın istiyorsun. O kadar haklısın ki. Ama sal be kuzum, nedense neden. Bir minik var senin dört gözle beklediğin, o da birazcık bekleyecek bi zahmet böyle bi annesi olacak sonuçta değil mi? Kavuşacaksınız. Belki çocuk başak burcu olmak istemiyo. Sal kuzum, bi kahve iç, bi film izle. Gelişine devam et bakalım nasıl olacak. Seni böyle telaşlı, stres dolu görünce ben bile üzülüyorum buradan. Kendine yapma bunu. Ne kadar kıymetlisin bi düşünsene.

Ne güzel bi haber sağlıkla dünyaya gelsin miniğimiz, neşe olsun evine ve teyzelerine

Bitanem özlemişim ben seni . Ve her zamanki gibi çok haklısın, ve de çok tatlısın. Huniyi kafama geçirmeye az kaldı, böyle gitmez tabii Yeni diziye başladık biraz kafa meşgul olsun diye, sıcak kafa:) bir de benim şehir değiştirme planım vardı Mart gibi. Aslında telaşım biraz da ondan, İstanbul'dan gitmeden bebek işini halletmem lazım. Umarım o kadar uzamaz.

Canım benim, valla ben de özlemişim senin stresli hallerini sadece transfer ya belki de öylesi daha kolay olacak. Kendini şartlama. Sal sal akışına belki kafan taşınmayla yerleşmeyşe meşgulken kalınlaşma stressiz kendiliğinden olacak. Bi bırakıversen hesap kitap kısmını kendiliğinden gelecek gibi. Daralınca beni arasana sen valla bak. Aklına binlerce alakasız saçma şey sokup, 2-3 idare ettiririm seni

Sesli güldürdün beni, ya bı yukarıdan baktım kendime şimdi, cidden tam kafaya hunilik bı tip oldum çıktım

Merhaba aquamarine umarım hamilelik keyifle ilerliyordur:) bu süreçte çok araştırdınız bilgileri paylaştınız ve en doğrusuna ulaştınız. O yüzden size de danışmak istedim. Doktorum fetal DNA testi önerdi. Şişli memorialden umut hoca ile görüştüm testleri sordum O da ayrıntılı ultrason yeterli olur dedi. Siz hangi testleri yaptırmayı düşünüyorsunuz?

Eserelcim cok tesekkur ederim ama uzmanligimi daha cok opu ve PGT uzerine yaptim Benim de gecen hafta Umut Bey ile randevum vardi bana da NIPT onerdi. Diger adlari ile fetal DNA, NIFTY, Harmoni ve Prena olarak geciyor sanirim. Yalniz ben ertesi gun de Semra Hoca ile gorustum ve dosyama bakip NIPT onerilmis, embriyo PGT'li hic gerek yok dedi. Fakat biz yurtdisinda yasiyoruz, haftaya donuyorum ve bu testleri de kapsayan iyi bir sigorta paketi almistik. Bunun uzerine o zaman bir zarari yok yaptirabilirsin fakat icini rahat tut olumsuz bir sonuc gelmez dedi. Ben takiplerimizi yapmalari icin iki ayri perinatologdan randevu aldim ayin 20'si ve 30'u icin. Sizinle aramizda uc hafta var ama onlar da eger ki ek bir sey soylerlerse size haber veiririm mutlaka. Bu konu harici de mutlaka iletisimde oluruz sureclerimiz cok yakin.

Ben yastan dolayi PGT'li embriyo transferi oldum. 2 kere prenatolog (bu isin duayeni Prof Dr Recep Has) kontrolum oldu, embriyo PGTli oldugundan ve prenatolog kontrolunde herseyi yolunda gordugunden gerek yok demisti. Ben de PGT yapan lab'a ve prenatologumuza cok guvendigim icin yaptirmadim. Aynen tahminleri gibi saglikli bir dogum oldu.
PGT'li olmayan emrbiyo transferi ve dogal hamileliklerde Fetal DNA, anne yasi 37 uzeri ise oneriliyor. Biraz masrafli bir surec. İciniz nasil rahat edecek ise oyle ilerleyin derim.

A AnnelikUmudu nasılsın? Minnoş prenses nasıl ? Kırkı çıkacak maşallah Sağlıkla mutlulukla büyüsün . E eserel ve aquamarine bebişler sağ salim doğsun inşallah PGT li normal embriyo olsaydı ben yaptırmazdım sanırım Recep hoca mozaik embyo olmasına rağmen amniosenteze gerekli değil bence normal çıkar siz isterseniz yapalım demişti Fetal Dna mozaiklere uygun olmadığı için önerilmedi zaten

Çok sevinirim teşekkür ederim. Perinatolog ultrason muayenesine göre herhangi bir olumsuzluk göremedi, fakat yine de nifty test önerdi. Umut hocaya tekrar sorayım diyorum.

Dediğiniz gibi ikisi de çok önemli bu süreçte. Ben de Şişli Memorial e ve prenatolog a güveniyorum. Bakalım hayırlısı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…