Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Şişli Memorial labına güveniyorum. Hayırlısı olsun. 30. Hafta görünüyor az kalmış doğum sürecini de kolayca atlatırsınız, bebiş sağlıkla dünyaya gelir inşallah.

iyiyim diyelim oyle olsun canim. adapte olma ve yeni duzene alisma ile geciyor. sezeryanin toparlanmasi vs derken gecti gunler. minnos iyi :) saglikli, sakin bir kizcagiz. Opusu, transferi, hamileligi, dogumu cidden yorucuydu ama.
Senin de iyi oldugunu umuyorum :)
Kizlar hepinize yurek dolusu sevgiler.

Şurada yerimi alayım,Bir tane 5aa 5.gün embriyom dün pgt ye gitti.Pek umudum yok ama bakalım bekleyeceğiz
Hic umutsuz olmayin yasiniz o kadar genc ki, saglikli gelme ihtimali oldukca yuksek tek embriyo olmasina ragmen.
Sizinle ayni merkezdeyiz ve biz defalarca tedavi gorduk, ozellikle laboratuvardan oldukca memnun kaldik. Gercekten baya yetenekli bir embriyolog kadrosu ve buyuk yatirimlar yapilmis bir laboratuvarlari var. Genetik bolumu de iceride oldugu icin raporlamalari oldukca guvenli ve asla disaridaki bir merkez ile calismiyorlar. Dolayisi ile bir olumsuzluk olsa dahi pes etmeyip devam ederseniz mutlaka saglikli embriyolar bulursunuz. Ama oncelikle bu ilkinin saglikli gelmesini dilerim.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, inşallah bu ilki sağlıklı gelir ama daha önce başarısız transferlerim ve bir tane ikiz gebeliğim var biri boş kese , diğeri de kalp durması.Onlarda çok iyi kaliteydi.Bu sebeple bazen umutsuz oluyorum , maddi manevi tükendim açıkçası.Zaten burayı tercih etmemin sebebi de lab kalitesi.Ama asıl sorun şu ki , daha önceki tedavilerimde 6,7 ve bir kere de 10 tane olgun yumurtam olurken bu sefer sadece 3 yumurta toplandı ve 2 si olgundu .Amh 2 çıktı Şişli Memorial de evet belki bu kadar da değil amh değerim ama bu tedavide böyle bir sonuç almak beni telaşlandırdı , belki daha çok yumurtam olsaydı daha fazla genetiğe gonderecektim , şansım artacaktı. Doktorum ilk gittigimde 8 folikül gördü,6 si olgunlaşır gibi birsey dedi.Düsük dozla başladık fakat ona rağmen bir yumurtam önden gitti, diğerleri büyümedi maalesef Daha sonra ilaç dozları da yükselmedi , 150 gonalf kullandım sadece 7 gün.Acıkcası bu olmazsa doktor mu değiştirmeliyim bilmiyorum

Kayiplariniz ve yasadiginiz travmalar icin cok uzgunum ama mucadeleci bir karakteriniz var ve bu iste pes etmeyenler bir yere geliyor dolayisi ile boyle devam edin ve sakin vaz gecmeyin. Tup bebek isi bir tur labirent gibi, bazilari hizla isin icinden cikarken bazilari da bu surecte acayip zorluklar yasiyor. O nedenle kendinizi umutsuz hissetmeniz o kadar normal ki. Ama toplamda 10 opu yaptirmis ve 42 yasinda olumlu sonucu gormus biri olarak size soyluyorum, gecmiste yasadiklarinizdan ziyade yola, kendinize ve sagliginiza odaklanin.

Bir de size tavsiyem oldu da olumsuz bir sonuc gelirse, Semra Hoca'dan bir randevu talep edin, a'dan z'ye dosyanizi incelesin diger doktorlarin goremedigi pek cok seyi farkediyor. Ek bir ucreti vs yok sadece resepsiyondan talep etmeniz lazim. Dozlarinizi da ona degerlendirttirin, cidden cok faydali olacaktir onunla gorusmeniz. Bir de her ay yumurta sayilari maalesef ki farkli oluyor. Ben pes pese tedavi yaptirdigim icin bunu birebir gozlemledim. Bu is maalesef ki sans isi, bir ay iyi bir ay kotu geliyor sonuclar.

Ben ilk tedavim haric hep Memorial'daydim ve orada basladigim ilk doktoru zaman icerisinde degistirdim ve iki ana doktor ile devam ettim. Dolayisi ile herhangi bir soru isareti olustuysa icinizde doktor degisikligi talep edebilirsiniz ve bu gayet normal karsilaniyor merak etmeyin.

Çok teşekkür ediyorum, evet benimde aklımda Semra Hanımla görüşmek var ve tabi doktorumu değiştirmek de istiyorum, aklımda soru işaretleri varken aynı doktorla devam etmek yanlış zaten . Keşke en başından Semra hocayla görüşseydım diyorum ama müsait zamanima denk getiremediğim için gorüsememıstım . Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim tekrardan , dilerim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız .

Benim gibi olmuşsun canım lucrin iğne sonrası rahim dahada inceldi sonra kendi kendime.dedim yasa yumurta baskilaninca rahimde baskılanmazmi sonuçta yumurta büyüyüp olgunlaştıkça rahimde kalınlaşıp hazırlık yapiyo embriyoya
Ne bileyim yada saçmaladım ama artık kendim için yapiyrim herşeyi rahim için degil

Yumurta olmadığında estrofem ile kalınlaşıyor.

Canlarım epeydir girmiyordum. Ne güzel bir haber almışız aquamarine ’den Canım ya herkese habire güzel bilgiler veriyordun ve hiç pes etmeden devam ettin. Çok saygı duyuyorum bu çabana. İnşallah sağlıkla ilerler bebişin. Ben de değişiklik yok. Bir tedavi görmüyorum artık. Yoğunluktan evlat edinme olaylarını da daha araştırmadım. Şimdilik hayatımdan memnunum. Çalışma hayatım devam ediyor. Eşim ve ben sağlıklıyız (kilolar dışında ). Ben şuan için düşünmüyorum çocuk işlerini ama siz düşünen canım arkadaşlarım başta L Lady Starlight , nopenoname , kalkyerineyat olmak üzere hepinize güzel haberler diliyorum. Öpüyorum

Merhaba bisey sormak istiyorum 20 tane dollenen embryo var 3. Gune velen yarin 5. Gun kaci gitti onun habrri gelicek insallah . Bu genetik test yapılmak zorundami? Bende gidip saglikli gelen cok duymadim zaten tek sansimiz esim bidaha tese olamaz kalmadi çünkü artik. Ben test yaptirmak istemiyorum yani embryonun kalitesi gecerli degilmi bunun icin

Merhaba canım, genetik test zorunlu bir şey değil ama bazı durumlarda gerekiyor. Ben yaştan dolayı yaptırdım, senin yaşın 35 altı ise, başka bir faktör de yoksa test yaptırmani gerektiren elbette testsiz de ilerleyebilirsin. Durumunu doktorunla konuşup öyle yol almalısın aslında.

Ozlemcim canim benim cok tesekkur ederim guzel sozlerin icin Her seyin en iyisini diliyorum senin icin, umarim bir gun dunyanin guzel bir kosesinde bir araya geliriz hep birlikte.

Özlemcim iyi olmana çok sevindim bitanem ve bu güzel enerjin bana çok iyi geldi Umarım sana yakın zamanda güzel haberler veririz bitanem. Çok ama çok kocaman sarılıyorum sana canım benim

29 yasindayiz. Esimde azospermi kliniefelter sendromu var o yuzden merak ettim biz hep 5. Gunu bekledigikiz icin yuregim o test sonucunu bidaha kaldirmayabilir

29 yasindayiz. Esimde azospermi kliniefelter sendromu var o yuzden merak ettim biz hep 5. Gunu bekledigikiz icin yuregim o test sonucunu bidaha kaldirmayabilir
Canım iyi bildiğim bir konu değil ama eşinde bir genetik problemin taşıyıcılığı varsa bence testten geçirmek en doğrusu olur. Zor çok zor biliyorum ama sonradan keşke demekten iyidir. Bu sendromu hiç bilmiyorum o yüzden yine de doktoruna danışmanı tavsiye edebilirim ancak.

Bir x kromozomu fazla bu sendromda o yuzden azosperm ama babadan cocuguna gecen birsey degilmis. Anneden bir x kromozom fazla geldigi için oluyor maalesef

Bir x kromozomu fazla bu sendromda o yuzden azosperm ama babadan cocuguna gecen birsey degilmis. Anneden bir x kromozom fazla geldigi için oluyor maalesef
Canimcim ben hiç bilmiyorum ama forumda klinefelter diye arattım, pgt ye gerek görülmemiş bir arkadaşımızda. Doktoru öyle söylemiş öyle ilerlemisler. Yine de en doğrusunu doktorun söyler, kararını verirken doktoruna danışmanı tavsiye ederim. Umarım en doğru kararı verirsin ve emeklerinin karşılığını alırsın bitanem

Canım önemli olam sağlıklı olmak. Şu geçtiğimiz süreçte 5 yaşındaki kreşe giden yeğenimin kurbanı oldum 2 defa. Kreş virüsü 5 senedir grip bile olmayan beni yerlerde süründürdü. Eşim de yoktu o dönem, bi su bardağına uzanmam 5 dk sürüyordu abartısız :) o yüzden gerçekten her şey boş, sağlık en önemli şey.

Bizde de askı süreci devam ediyor. Benim işlerim de aşırı yoğun şu an. Eşim zaten görevden göreve gittiği ve arada kalan 1 aylık zamanda denetim, briefing, toplantı vs nedeniyle izin dahi alamadığı için kendimizi strese sokmamaya karar verdik. Benim geçmiş yıllardaki stresli hayatımda ürtiker ve ülser geçmişim var. Daha önceki kürtajları da o yokken ayrı ayrı yaşadığımız için o yokken hiç bir şey denememizi istemiyor. Ben de olası bir hamileliği o sürekli görevde ce çoğunlukla telefonla bile ulaşılamazken tek başıma geçirmek istemiyorum. Bu yüzden askıda kalalım dedik. Evlt edinmeye sıcak bakıyoruz ama hem prosedürlerin takibi hem de muhtemel hızlı bir süreç işlemesiyle ufaklığın ilk zamanlarda babasından uzak kalarak adaptasyonunu ertelememek adına eşimin görevlerinin azaldığı veya farklı bir göreve getirildiği zamanı bekliyoruz onun için de.

Ses vermene ve iyi olmana çok sevindim. Kocaman sarıldım sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…