- 8 Temmuz 2021
- 158
- 271
-
- Konu Sahibi Lady Starlight
- #2.981
PGT en son teknik Ngs ile 38+ yani ileri anne yasi, erkek faktoru, tekrarlayan dusuk veya bilinen bir tek gen hastaligi gibi endikasyonlarda oneriliyor genelde. Eger bu faktorlerden birine sahip degilseniz doktorunuz size bu uygulamayi onermemis olabilir. PGT dusuk risklerini azaltiyor cunku %97 dogruluk orani var ancak her olguda tercih edilmeyebilir ayrica pahalli da bir yontem.Pgtli embriyoların normal embriyoya göre tutma şansı daha mı yüksek ? Benim 6 bb embriyom için %40-45 dedi doktor moralim bozuldu . Çok az geldi bana .
Teşekkür ederim hayırlısı benim ilk gebelik sıkıntılı olunca pgt önermişti 5ab pgtli tutmadı 6 bb bakalım tutacak mı kısmet artıkPGT en son teknik Ngs ile 38+ yani ileri anne yasi, erkek faktoru, tekrarlayan dusuk veya bilinen bir tek gen hastaligi gibi endikasyonlarda oneriliyor genelde. Eger bu faktorlerden birine sahip degilseniz doktorunuz size bu uygulamayi onermemis olabilir. PGT dusuk risklerini azaltiyor cunku %97 dogruluk orani var ancak her olguda tercih edilmeyebilir ayrica pahalli da bir yontem.
Doktorunuzun size verdigi bu tutunma orani kanimca embriyonuzun morfolojik degeri ile ilgili. Bu arada embriyonuz PGT'li olsa bile morfolojik deger tutunma acisindan yine onem tasiyacaktir. Ayrica 5AA birinci kalite PGT'li embriyolarin da bazen tutunmadigi olabiliyor. Yani bu isin maalesef ki bir garantisi veya kesinlesmis bir matematiksel formulu yok.
Yapabileceginiz en guzel sey beslenmenize dikkat etmeniz, her turlu kotu aliskanliktan uzak durmaniz ve duzenli egzersiz yapmaniz. Gerisi biraz kismet ve sans isi acikcasi. Umarim cok cok guzel sonuclanir transferiniz ve miniginize yakinda kavusursunuz.
2 kattan fazlaca artmış. 11. gnde 210 ve üstü şahane dedirtir artık. Geliyor galiba bir minik dahaKızlar 9 . gün beta hcg değerim 107 e yükselmiş40 dan 2 günde artış yeterli sanırım
Kesinlikle histeriskopi yaptirmalisin fakat Prp para tuzagiKizlar dün negatiften sonra Recai hocayla ilk görüşmemiz yaptık. Embriyoda sorun olmadığı için doktorun rahmime bakacağını düşünmüştüm ancak hoca embriyologu arayıp 5aa genetikten geçmiş bir embriyo neden tutmaz diye embriyolaga söylendi. Ben hocam rahmim ile alakalı bir şey olabilir mi diye sordum O da hayır Rahmin 13mm olmus zımba gibi dedi. Yani nasıl zımba gibiymis anlamadim. Bana hiç tutunmadan gitti . ben açıkçası rahmimle ilgili işlem yapar diye düşünüyordum şimdi yine aynı tedaviyi yapacağıni söyledi. Bana hiç Histeroskopi yapılmadı. Doktora yine yapmayacak mıyız dedim gerek yok dedi. Rahim bağışıklığını sordum onlar para tuzağı dedi. Yani biraz kafam karıştı Çünkü yine aynı tedavi ile negatif sonucu almaktan korkuyorum. Ben biraz fazla ısrar edince hocam rahmimde belki polip falan vardır diye korkuyorum deyince polik falan yoktur ama yine de tamam madem istiyorsun histeroskopi yapalım dedi Bir de PRP istedim ona da tamam beraber yaparız dedi ama yani ben istediğim için. Sizin düşüncenizi merak ettim bu konu ile ilgili.
Çok güzel, Allah sağlıkla devam ettirsin inşallahKızlar 9 . gün beta hcg değerim 107 e yükselmiş40 dan 2 günde artış yeterli sanırım
Hic kendinizi uzmeyin lutfen, maalesef PGT'li olanlarda da ilk transferde tutmayan cok fazla olgu var.Teşekkür ederim hayırlısı benim ilk gebelik sıkıntılı olunca pgt önermişti 5ab pgtli tutmadı 6 bb bakalım tutacak mı kısmet artıkHepimiz hakkında hayırlısı olsun
Bir de buradan tebrik edeyim BestecimKızlar 9 . gün beta hcg değerim 107 e yükselmiş40 dan 2 günde artış yeterli sanırım
Cok sevindim canim. Simdiden hayirli olsun. Kac seans olacakmis?Canimcim İzmir'de akupuntur uygulayan Dr. Hakan Ertok'dan bilgi istedim. Bana "Endometriumun kalınlaşmasının olmadığı vakalarda; kulak akupunkturu ile, kulak kepçesinde bulunan hem östrojen, hem de progesteron hormon noktalarını tedavi kapsamına alarak bu hormonların sentez ve işlevlerini arttırarak, endometrium tabakasının kalınlaşmasını sağlayabilmekteyiz." diye cevap yazdı. Sağolsun detaylıca yazmış. Şimdi kafamda bayağı oturdu bu iş. Kulak kepçesinde östrojen ve sonra da progesteron noktalarına uygulama yapmak gerekiyormuş özetle. Yarın Medicine Hastanesi'nde Orkun hoca ile başlayacağız bakalım, sizlere de yazacağım detayları. Öpüyorum kocaman
Sahane artmis :)Kızlar 9 . gün beta hcg değerim 107 e yükselmiş40 dan 2 günde artış yeterli sanırım
Canım süpersin detaylarıyla yazmışsın çok teşekkür ederim ne kadar bilgilisin bu konudaHic kendinizi uzmeyin lutfen, maalesef PGT'li olanlarda da ilk transferde tutmayan cok fazla olgu var.
Ne guzel elinizde bir embriyonuz daha var. Dolayisi ile siz simdi kendinizi tum enerjinizle yeni transferinize konsantre edin.
Bir de eminim doktorunuz size transfer oncesi testler yaptirmistir. Ayrica tiroidinizi de mutlaka kontrol etmislerdir diye tahmin ediyorum. Bende tiroid degerleri tamami ile normaldi ama transfer oncesi testlerden ANA testinde henuz tetiklenmemis gizli tiroidim oldugu ortaya cikti mesela. Dolayisi ile endokrinolojiste antikorlari da kontrol ettirmenizi oneririm.
Bizim merkezde transfer oncesi bu asagidaki testleri istiyorlar genelde. Bir de histereskopi oneriyorlar. Bol sans ve kismet diliyorum size.
Memorial tests
TROMBOFiLi BiYOKiMYA PANELi
TROMBOFiLi 1
TROMBOFiLi GENETiK PANELi
- AntikardiolipinIgG
- AntikardiolipinIgM
- Lupus antikoagülan
- Protein C aktivitesi
- Protein S aktivitesi
- Antitrombin Ill aktivitesi
- B2 Glikoprotein IgG
- B2 Glikoprotein IgM
- ANA
TROMBOFiLi 2
- Factor Il (Protrombin Gen) Mutasyonu (G20210A)
- Factor V Leiden Mutasyonu
- MTHFR 677C gen mutasyonu
- MTHFR 1298A gen mutasyonu
Benim de transfer saatim aynıydıCanım süpersin detaylarıyla yazmışsın çok teşekkür ederim ne kadar bilgilisin bu konudaekimde histerokopi olmuştum, benden bunların hiç birini istemediler bugün de 5 gibi transfer oldum şişli memorielda ,artık Allah kısmet ederse olur İnşallah senin de gönlüne göre olur
Yani bu kadar eziyete katlanıyoruz sonucu güzel olsun diyeceğim de, artık tam sayısını hatırlamadığım 8-9. Opu olacak benim. Aslında bu yeni doktora gidince söyle bir eski epikrizlere baktım. Benim hep 10-16 arası yumurta toplanıp , olgun olan sadece 4-6 tanesine işlem yapılmış. Döllenen de az olmuş doğal olarak.Şimdi birşey değişir mi bilmiyorumKendime ettiğim kadar dua ediyorum valla şuradaki herkes için, güzel geçsin şu süreç
Canım tebrik ederimKızlar 9 . gün beta hcg değerim 107 e yükselmiş40 dan 2 günde artış yeterli sanırım
Canım süpersin detaylarıyla yazmışsın çok teşekkür ederim ne kadar bilgilisin bu konudaekimde histerokopi olmuştum, benden bunların hiç birini istemediler bugün de 5 gibi transfer oldum şişli memorielda ,artık Allah kısmet ederse olur İnşallah senin de gönlüne göre olur
Oncelikle cok tebrikler transferiniz icinBenim de transfer saatim aynıydınedense transfer öncesi bu kan testlerini bana da yapmadılar
Sadece bizim yumurtalarda sıkıntı olduğunu sanmıyorum Ozlemcim özellikle bu bizim gibi döllenme - ilerleme sikintilarinda. Sperm uyarıyor neticede dollenmeye başlama ve devam için, geçmişte yapılmamıştı belki bu konuda bir ekleme, bu seferinde yapılacak dediğin gibi, sonuçlara inşallah da tesir edecektir.Yani bu kadar eziyete katlanıyoruz sonucu güzel olsun diyeceğim de, artık tam sayısını hatırlamadığım 8-9. Opu olacak benim. Aslında bu yeni doktora gidince söyle bir eski epikrizlere baktım. Benim hep 10-16 arası yumurta toplanıp , olgun olan sadece 4-6 tanesine işlem yapılmış. Döllenen de az olmuş doğal olarak.Şimdi birşey değişir mi bilmiyorumZor gibi. Bakalım ne olacak. Bugün cetrotide ‘ları ararken onu düşündüm. Eskiden hemen kolayca buldum da ne oldu? Daha başlangıç. Embriyo oluşması, kaçıncı güne gideceği, tutup tutmayacağı, kesesi, kalp atışı hepsi ayrı dert. Tek seferde ilişkiye girip hamile kalanlar var ya bu memlekette
nopenoname ben de her birinize dua ediyorum. Çünkü “kolay elde edemeyenler” klübü olduk resmen Olsa da Sevinçten duygulansak
Çok teşekkür ederim . Benim ilk gebeliğimde sıkıntılar olduğu için pgt yaptırdık ama şükür kızım sağlıklı doğdu. İnşallah güzel haberler veririm ben deOncelikle cok tebrikler transferiniz icinBu durumda bu baslikta ayni merkezden dort kisi olduk sizinle beraber ne guzel. Bu hafta B bestenigar dan geldi harika haberler, umarim simdi de sira sizdedir ve ardinizdan da burada durmadan ve yilmadan cabalayan bizler geliriz.
Ben hizlica profilinize bakinca Beste ile cok cok onemli bir ortak noktaniz oldugunu farkettim. Ikinizin de saglikli cocuklari var. Bundan dolayi bu testleri onerme geregi duymamis olabilirler diye dusunuyorum. Memorial hem cok az ilac kullandiriyor hem de fiyat politikalari konusunda gercekten cok insafli. Gerek duymadiklari testleri de yaptirmiyorlar hatta devlet hastanesi veya daha uygun merkezlerde de test yaptirabilirsiniz diyorlar surekli biliyorsunuz. Bazen burada diger hastaneler ile ilgili paylasilan fiyatlara gercekten inanamiyorum.
O nedenle siz simdi icinizi ferah tutun lutfen. Bu bekleme suresini de biraz kendinizi simartarak gecirin olur mu? Umarim bizlere haftaya cok cok guzel haberler getirirsiniz ama olmazsa da dunyanin sonu degil biliyorsunuz, hep beraber yilmadan cabalamaya devam ederiz. Size en guzel dileklerimi yolluyorum ♥❤
Canimcim seans sayısı 6 gibi olur heralde. Bugün ilk seansa gittim. Doktor tatlı dilli, becerikli biri. Akupunktur, kupa, hipnoz uygulama sertifikası vardı. Başka sertifikaları da var, benim aklımda kalanlar bunlar. Salı günü tekrar gidicem. Şu an kulağımda iğneler var, bantla yapıştırdı rahatsız etmiyor hiç. Salı günü başka iğneler takılacakmış, kalıcı iğne dedi sanırım.Cok sevindim canim. Simdiden hayirli olsun. Kac seans olacakmis?
Çok güzel yükselmiş canım, tebrik ederimKızlar 9 . gün beta hcg değerim 107 e yükselmiş40 dan 2 günde artış yeterli sanırım
Çok güzel yukselmis..Kızlar 9 . gün beta hcg değerim 107 e yükselmiş40 dan 2 günde artış yeterli sanırım