Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Ozlemcim ben de bu ay regl olduğum an gittim pek iyi durmuyordu, hocam hormon bakalım emin olalım dedi (e2 ve progesteron) progesteronda sıkıntı varsa bir sonraki aya atarız dedi. Hormonda sıkıntı olmayınca başladık.
Sağ yumurtalık çalışmaz normalde ama ikinci kontrolde gördük ki 2 tane daha arkadan gelmeye başlamış, bu doz tam oldu sana dedi.
Eminim şu anda gittiğin doktor iyidir, ben de medikalde Funda hanım için kötü bir şey diyemem ama değiştirmek iyi geldi. Bazen birinin göremediğini diğeri görüyor 2. Bir fikir kesin al derim

Ben de Funda Göde’den aldım randevuyu E2 ve Progestron bakmadı benimki.

İcine sinsin, iyi olmuş ikinci bı fikir alman. Ben seçerken hatim etmiştim web'de tüm yorumları tavsiyeleri o nedenle Medical Parki tercih etmiştim oncelikle laboratuvari nedeniyle. Ama benim ilk deneyimim sıkıntılı olunca tebdili mekan istedim. Sana şans getirir harika gelir inşallah

Canimcim ben olsam bı başlarım sonra duruma göre bakarım. Çünkü önümüzdeki ay zaten boş geçecek. Bari bu ay degerlensin diye düşünürüm. Ortalarda son kararımı veririm. Umarım en ummadığın bu ayda en güzel yumurtaları yakalarsin canım benim

Hadi hayırlı uğurlu olsun kararını vermişsin ve bence en doğru karar budur, içinden geldiği gibi..
yarın Muayenede bu ay opunun atlanma sebebini de söyle bence, zaten söylersin ama ikinci bi fikir alma amacına ulaşmış olursun böylece. Bol şans canım çok güzel bi cuma olsun

Evet herşeyi anlatayım bu gideceğim yere, ben diğer doktorumu da seviyorum ama size lab için geldim diyeceğim. Tüm aşamaları , testleri anlatacağım.Eğer test falan isterse baştan (amh, sperm falan) oyalananam tekrar. Deneyelim derse deneyeyim. Belki bu da denemez az görürse folekül. Bu arada nopenoname iyi bir sonuç alamadı benim yarın gideceğim yerin labında , şimdi gittiği yerde genetiğe gönderilecek 5. Gün embriyoları oluştu. benim ise ilk tüp bebek denemem ( embriyom oluşmamıştı, hüsran olmuştum) şimdi gittiği labda Gideyim ben de bir konuşayım. Bugün ikindin randevu alabilmem bir şans göstergesi olabilir.İçimde de kalmamış olur labını denemedim diye.

Biliyorum canım, ben aslında o yüzden tedirginim.Hatta tüp bebekçi olmayan ama liseden bir arkadaşım var kadın doğumcu.O gitme dedi Funda hocaya, Erol Tavmergen ‘e git dedi.Benim tavmergende de tutmayan denemem var İzmir’de tek gitmediğim yer Medical park. Orada ve Tavmergen ‘de hatta Şuan gittiğim İrenbe’de , hatta embriyomun oluşmadığı talihsizlik yaşadığım Smyrna ‘da pozitif gören de çok. O yüzden ben benim için pek birşey değişeceğini düşünmüyorum ama bir gitmediğim orası kalmıştı, bir de oraya gideyim diyorum.

Folükülün hiç de az değilmiş bence, ondan ziyade kaliteli görmediği için iptal etmiş doktorun anladığım kadarıyla. Bu da doktorunun seni boşuna yormak istemediğini gösterir Doktordan ziyade embriyoloji lab’ı için dene bence de.
Kalkyerineyat arkadaşımızla ilginç deneyimler olmuş sana şans getirsin, yeni olan her şeyi severim ben şahsen

Aynen doktor düşünceli bir kadın, seviyorum onu ancak lab çok hoşuma gitmiyor. Neyse gideyim bakalım yeni yere :) Aslında bu saat oldu hala çalışıyorum Bilgisayar başında.Sabah erken kalkmam lazım.Nasıl gideceğim diye düşünüyorum doktora yorgun yorgun. Yorgunlukta etkiledi mi acaba bugünkü folükül olayını? Doğru kalitesini beğenmedi doktor.

Canım şimdi gördüm yazdıklarını. Yoğun bir gündü. Ben de hala çalışıyorum. :)

Şöyle bir durum var doktorlar ve merkezler konusunda: kişinin denediği döneme göre değişiyor aslında işler. Mesela ben de İstanbul Bahçeci’deki doktorumu pek çok kişi sevmese de severdim. Ama 2 düşükten sonra genetikli yapalım diye konuştuk kendisiyle. Sonra tamamen içgüdüsel ben artık İstanbul’a gitmek istemiyorum yea dedim ve İzmir’i seçtim. İyi ki öyle yapmışım. Çünkü eşimin tayini çok da beklemediğimiz bir anda çıkıverdi. Bahçeci sperm dondurmuyor. Orada kalsaydık malesef bu sene sonuna dek denemellere ara verecektim. Funda hoca tayini duyunca hemen sperm donduralım dedi. Embriyolog 2 tüpe değil 3 tüpe bölelim, tedavi sayısı stres yaratmasın dedi. Doğum kanalım farklı kürtaj olamıyorum dedim mesela, Funda hoca olur mu öyle şey dedi ve boş bir transfer denedi. İnceledi. Hatta çizerek not aldı transferi kolaylaştırmak için. Vs vs… herkesin deneyimi farklı oluyor. Her başarılı merkez ve dr herkese iyi gelmiyor. O yüzden bence pozitif ol. Kimbilir, belki de her şey güzel gider. Bence çok iyi yapmışsın 2. bir fikir alma konusunda.

foliküler kistin belirtileri nelerdi regl öncesi ve regl sonrasında kahverengi lekelenme oldu hormon ilaçları yapabiliyor diye okudum
Tek belşrtisi adet normal başlıyor gibi başladı ama kahverengi kesik akıntıya çevirdi. Kalan günlerde de aynı şekilde kahverengi lekelenme, akıntı ve pıhtı şeklinde devam edip, normalden erken bitti

Ben de hala çalışıyorum bu saat oldu bilgisayar başındayım :) yorgunluktan ziyade yapısal, dönemsel oluyor olumsuzluklar, geçici bi durum emin ol. Bi de bunu düşünüp üzülme yarın uyuruz güzelce geçer yorgunluğumuz

Hadi iyi geceler o zaman . Teşekkürler kızlar

Doktorun gorurdu menapoz baslasa. Her ayin verimi farkli, asiri stres atlatilan yada grip atlatilan donemlerden sonra da yumurta az oluyor diye biliyorum. Annecigini gormek cok iyi moral olur.

Hadi iyi geceler o zaman . Teşekkürler kızlar
Canim cok ozur dilerim, mesajlarini gec goruyorum.
- Benim tarzim, bir yerde verim alamiyorsam hemen baska yere gecmek. Tup bebek tedavisinde de ayni seyi yaptim. Sonradan gittigim yerde basari elde ettim, toplanan yumurta sayisindan 5. gun embriyosuna cok sey degisti. Banada degisimi, yumurtalarin kalitesiz vs denen bir arkadas tavsiye etti. Yumurtalari kalitesiz denen kadinin, 4 ngsli embriyosu oldu cok iyi kalitede ve suan ikiz bebis sahibi. Cok iyi yapmissin, baska baska yerlerin goruslerini al ve hatta yapabiliyorsan baska yerlere bak.
- Diger mesele su: Bana hocam soylemisti. Ihtiyacimiz 1 tane iyi yumurta. O yumurtayi 2-3 folikul gorunen hastada da elde edebiliyorsun, 10-15 folikul gorunen kadinda da. Bence sayiya asla ama asla takilma. Hatta bu grupta ornegi dahi var, 1 yumurtan var denip iptal edilmek istenen ama daha cok toplama yapilip NGS li embriyo elde eden.

Kocaman opuyorum, cok guzel bir ay olmasini diliyorum.

Annelik umudu ilaçlardan sanırım unutuyorum Sizin son merkez hangisiydi ? Yani farklı bir tedavi ile daha kaliteli yumurta ve embriyolar oluşabiliyor mu ? Ben hatta şunu çok merak ediyorum Opu öncesi farklı yöntemler embriyonun sağlıklı genetik sonucuna ulaşmasını sağlayabiliyor mu ? İlk zamanlar çok fazla yazı okuyordum Hayal meyal hatırlıyorum böyle bir bilgi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…