Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Test gününü beklemek çok zormuş üstelik hiç bir belirtim yok Hiçbirşey hissetmiyorum Evde yatmak bana göre değilmiş hoop temizlik ev işi yaparken buluyorum kendimi Sonra da kızıyorum kendime Yani bugün yardımcım var mutfakta cam kırdım onu bile dayanamadım hemen kendim temizledim

Ben Jinemed'de yaptirdim, son transferi de onlar gerceklestirdi. Benim donemde, benim karsilastigim 3 kisi de basari elde etti. Bana bir onceki merkezimden farkli dozlarda ilaclar kullanildi hatta daha evvel gittigim yerde verilen bazi haplar verilmedi. Ben doktor degilim, ancak yumurtalari haslamadan-kaliteye oynayarak tedavi yapilabiliyor demekki. Mesele zorla buyutulen yumurtalarin kalitesini bozmadan ilerleyebilmek sanirim. Olmayan folikulu yaratamiyorlar tabiiki, ancak guzel bir takiple onden gidenlerin cok baskin olmasini engelleyerek optimum sayida yumurta toplamaya calisir iyi bir hekim benim kanaatim. OPU gununun dogrulugu, iyi takip hep etki ediyor. Oradaki Gunseli hocanin hakkini asla odeyemem.

Bir onceki merkezden farkli olarak da, kesinlikle lab farki da oldugunu dusunuyorum. Iyi bir lab'in basari oranlarini cok degistirdigi asikar. Yani iyi bir lab, ozenli calisma ile dollenen yumurta sayisini arttirabilir, 5. gune gelen blastlardan cok ozenli ve dogru miktarda ornek alir ve basari oranini artirir.

ben sadece ilk gun dinlendim. sonra kalkip hafif hafif birseylerle ugrastim. Zaten hoca da normal hayatina don sadece spor yapma, atlama ziplama ve agir kaldirma demisti.

ozlemgundogdu Özlemcim naaptin canım? Var mı haber?
Canım gittim doktora. Doktor kontrol etti, başlanabilir dedi. Normalde ne kadar çok oluyor bilmiyorum sende folokül , belki doktorun normalden az görmüştür ama başlanır dedi. Sonuçta 5. Güne bir tane de gidebilir dedi. Benim hep 3. Gün dondurulduğunu söyledim, 5. Gün için bekleyelim dedi. Benim kendi doktorum da demişti bu kez 5.’yi bekleyelim diye ama bir öncekinde de 5. Deyip dondurdukları için yine emin değilim. kalkyerineyat ‘ın doktoru bu şimdi gittiğim, ona verdiği gibi Saizen verdi. Benim doktorum adenomiyoz olduğum için önermemişti dedim, çok adenomiyotik gelmedin bana dedi. kalkyerineyat ’ta yaptığı gibi kist yapmasından korkuyorum. Hep 150 -150 kullanıyordum bu sefer 225-150 verdi iğne dozlarını. İlaçların ismi değişti ama sonuçta aynı amaçla kullanılıyor. 3. Günden sonra gelişme yavaşlaması sperm’e bağlı dedi. O yüzden PICSI ve microchip yapacak bir de embryogen. Bunların bizde uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum.Yarın eski klinikteki embriyologa soracağım.Uygulandıysa pek farklı (saizen dışında ve doz artırımı dışında) birşey yapılmayacak yani. Çok pahalı tüm herşey Neyse başladım. Sonra düşündüm başlanmayacak gibiyse başlamazdı değil mi?Neyse geçti artık yaşayıp göreceğiz yine hep birlikte

Çok sevindim sizin adınıza Bu ay yeni bir şans olsun size 5 folikül iyi bir sayı başlamak için 4 ve üzeri oosit çalışmalarda istatiksel olarak başarılı Embriyogen nedir ? İlk defa duydum

Canimcim öncelikle hayırlı olsun, güzel yumurtalar olsun inşAllah. Daha önce picsi, microchip vs yapılsa senden ücretini alırlardı heralde, bilirdin yani diye düşünüyorum. Hiçbir şeyi ücretsiz yapmıyorlar bunu da yapmazlar diye düşündüm. Bence başlamakla çok iyi yaptın, biraz ilerleyince tekrar değerlendirirsin durumu. Saizen kısmını hiç bilmiyorum canimcim, bende hiç kullanılmadı. Umarım herşey yolunda gitsin ve bu kadar tereddütle başladığın tedavin güzel sonuca ulaştığın tedavin olsun canım benim

Çok sevindim sizin adınıza Bu ay yeni bir şans olsun size 5 folikül iyi bir sayı başlamak için 4 ve üzeri oosit çalışmalarda istatiksel olarak başarılı Embriyogen nedir ? İlk defa duydum
Canım amin Bilmiyorum, yaşayıp göreceğiz ama , yaşayıp görmek için bu kadar para verilmez ya Sonumuz hayrola, ben de bilmiyordum embryogen’i O kadar dar zamanda gitmişimki, birşey soramadım, işe dönmem gerekti.Sonra internete baktım neymiş diye Tüp bebekte başarıyı artıran uygulama embryogen

Bu arada PICSI tekniği ile ICSI farklı mı?

Canım evet hepsi para , 5500 TL ekstra bu saydıklarım.12000küsür de tedavi. Neyse başladık artık, haklısın benden bunlar için hiç para alan olmadı bugüne kadar.Detaylı epikriz istedim. Geçen sene yaptırdığımın biri işin istemiştim onda ICSI yazıyor.Bugün bu doktor PICSI demiş, fark ne daha araştıramadım.Hala işteyim, bu yorgunluk ile nasıl olacak bu işler bilmiyorum Spermlerde bizim morfoloji ve ileri hiz düşük , 3. Günden sonra gelişmemesi bu yüzden diye bunları önerdim dedi.

Canımcım hayırlı olsun tedavin. Ben başlayamadan sen başlayıverdin bile bak saizen için bana kist yaptırmaz ama var olanı büyütebilir demişti. Göğsümdeki kitleyi de büyüttüğü için doliküler kisti de büyüttü diye düşünüyoruz. Veya tesadüf o ay denk geldi ama bendeki göğüs kitlelerine ödem yaptırdığı kesin olduğu içşn bir daha kullanmayacağız. Yoksa aslında faydalı saizen. Şimdi pozitif pozitif düşünüp çok güzel bir süreç geçirmeni diliyoruz

Canım inşallah, hayırlısı olsun. Genopeptyl OPU öncesi verilmiyor muydu?İlk 3 gün yap diye verdi.Sen de başlarsın umarım en kısa zamanda.Ne zaman geliyor adetin?

Canım deterjanlara çok yaklaşma aman.Kimyasallar zararlı hep. Onun dışında hareket etmende sıkıntı yok. Umarım tutunur

Uğurlu gelecek bu yeni yer sana Pek gözel embriyoların olsun ilk hedef o, gerisi gelir evvel Allah :)

Uğurlu gelecek bu yeni yer sana Pek gözel embriyoların olsun ilk hedef o, gerisi gelir evvel Allah :)
Katiliyorum, mekan -yer degisikliginde hep hayir vardir. Mis gibi 5 folikul, yeni bir bakis acisi, hersey guzel olacak. ozlemgundogdu canim yazilarindaki enerji bile cok farklilasti :) kocaman operim :)

Allah kolaylık versin bitanem, ilaçlar ayrı pahalı, tedavisi ayrı pahalı bir de ek birşeyler olunca onlar da hep ayrı pahalı. Ama önemli değil parayı yine kazanırız geçen zamanın telafisi yok, o yüzden bunları şimdi hiç düşünme bitanem. Bende de hep İCSİ yapıldı, PICSI biraz daha gelişmişi anladığım kadarıyla. Burada yazmışlar canimcim:

Canım benim de ICSI yapılmış, PICSI spermde DNA hasarı içinmiş.Sizd sperm de sorun yoksa gerek yok,senin zaten gidiyor 5. Güne. Bizde morfoloji ve ileri hız problemi var. Bir de bunu deneyelim bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…