Tek basina bebek bakmak

Yani aslinda bakiyorum bebegime, benimkisi psikolojik bir durum oldu. Yalnizim diye takinti yaptim resmen. Temizlik icin bir yardimci geliyor artik daha cok gelecek birini de ariyorum ama bulamaidk henuz.
Allah size de kolaylik versin. Ugrasa ugrasa gunduz uykularimiz uzadi ama yaninda durmam gerekiyor. Donguyu atlatamayip kucagimda dolasabiliyor tekrar uyuyor vs. Aglatmadan uyku egitimi husranla sonuclandi, aglatarak da olsun pek istemiyorum

aksamlari uyuyacagi icin evdeyiz uykularimiz col hassas. Elbette arada disari ciktik bebegim esim ve ben ama anne baba olarak hic gitmedik. Beynim resmen guvenecegin kimse yoka sartlandigindan basbasa aksam cikma ornegini vermistim:)

Eve tıkılıp kalmayın öyle daha çok bunalırsınız. Atın çocuk arabasına gezin dilediğiniz gibi..
surekli disarlardayiz. Bebegim sayesinde sosyallesiyorum, o insanlara laf atinca sohbet ettigimiz oluyor.

Cok zor gunler atlatmissiniz, gelmis gecmis olsun. Temizlik icin yardim aliyorum, evi salmis durumdayim. Benimki sosyallesememekten kaynakli sanirim. Arada arkadaslarla gorusmek cok iyi geliyor gercekten ama buyuk sehir surekli olmasi zor oluyor. Aslinda en buyuk arkadasim bebegim artik. Ya aslinda ben baya iyi goturuyordum da bize temizlige gelen abla iyi goturuyorsun da herkese seni anlatiyorum, su sunu tuttu bu bunu tuttu diye anlattikca icten ice ben napiyorum kafasina girfim sanirim. Zaten de hassas olunca.

Tecrubesizmisim diyorsun ya heh iste hala oylesin ve inan kac cocugun olursa olsun her cocuk farkli oluyor..biri daha sakin biri daha huysuz.. birinin yemesi zor birinin uykusu.. kisaca 2. Cocuk bile yapsan aaa ben bu isi biliyorum diyemiyorsun her durumda…

Ilk bebegimde bende ona gore hareket ederdim cogu zaman, gezmemiz uyumamiz yemek yememiz vs. Tabiiki
O uyumadan uyuyamiyorsun vs. Ama neden kac aydir bir kez yemege gidemediniz
Mesela? Hic degilse bebeginle sen gidebilirsin yemegede gidersin kafeyede.. artik senle beraber yer icer.. bana esinle ilgili skntilarin var gibi geldi oyle mi? Yoksa 1 yas kucuk degil kesinlikle..

Hic sevmesemde ben hepsiyle birlikte markete gidiyorum..yani kolay mi? Hayir ama imkansiz degil..en ufak olana kac kez markette mamasini verdim. Ilk bebemde olsa inan alisverisimi ertelerdim ama simdi oyle degilim.. ne var duzeni bozulsa nolur, sutunu yarim saat gec icse ne olur? Tedbirli olmayi ogrendim birde.. o cok fark ediyor

Amin insallah cok Tesekkurler. Uykularimiz duzene girerse biraz daha iyi olacak bekliyoruz o gunleri.

ben de okurken kendimi gordum, anlasilmak ne guzel sey. Tam anlamiyla boyle hissediyorum. Simdi bile eski fotograflara acip ic cekiyorum.

pek cocuklu ya da yasit komsumuz yok bi torunu olan var iste, arada gorustuk iyi geldi gercekten. Biraz buyuyunce oyun gruplarina gidelim belki sosyallesiriz diyorum ben de. Tesekkurler yorumunuz icin.

Tabi yazarken kisa yazmaya calistim. Surekli yuruyusteyiz bebegimle, arada ailecek ya da arkadaslarimla da yemege gidiyoruz. Kisa bi tatile de gittik ailem de geldi destek olmak icin. Esim de gec saatlere kadar gelmediginden daha cok sosyallik gerekiyor sanirim bizim icin yani birebir temas.
Cok aglayan ya da hic uyumayan bir bebek varsa ilk gunlerde ozellikle ailenin gelip destek olmasi bence tuhaf degil. Ilk zamanlarda annemle ikimizin de perti cikiyordu tabi bu surekli olursa evet tuhaf.

2. Cocukta daha iyi olurum diyordum ben de tuh gittik aslinda yemege de ben basbasa imkanimiz hic olmadi, neden cunku ailem uzak diye takmisim esimin isleriyle cok mesgul olmasi biraz zorluyor malesef

Üzülme lütfen. Yalnız sen değilsin bu şekilde olan. Benim de doğumda annemle eşim vardı tek. Annem 2 ay kaldı gitti. Şimdi oğlum 3 yaşına girecek ve annemin 2 ay kalmasının dışında her şeyini bek tek basima yaptım. Benim de eşim sabah 9 akşam 11 arası calisiyor . Bizim de durum aynı:) çocuk bakmak kolay gibi görünüyor ama belli bir yaşa kadar mecburen kendini bir süre çocuğa göre ayarlıyorsun. Cevredekilerle kıyas yapma. Onlar her akşam cocuklarla yemekte ama nasıl yemekte? Bazıları var çocukları her yere saldirsa da umursamıyor. Ben şahsen oğlum çok hareketli olduğu ve bir yere gittimizde başımıza gelecekleri bildiğim için kendim tercih etmiyorum. Ara sıra gidiyoruz bir yerlere tabi ama eve döndüğümüzde dinlenmek yerine daha da yorulmuş oluyoruz:)))))))) Ara sıra eşimle evde akşam biseyler hazırlıyoruz zaman geçirelim diye . O gün çocuğun uyumayacagi tutuyor, bizimle oturuyor yani analık zor Allah kolaylık, güç versin

Amin insallah hepimize cok dusunmek ve pimpirikli anne olmak da daha zor. Mesela saat basi uyanan cocuk 3 saattir neden uyanmadi diye ben uykumu acip basinda bekledim

Hic güvenemem

10 aylık bebeğim var. Herkesin görene kadar abartıyorsun dediği ama gerçekten aşırı hareketli bir bebek. O sebeple kısa dönem tecrübelerimi aktarabilirim.
Benim kız da aşırı hareketliydi. 42 günlük videosu var kalkmaya çalışırken o derece. Ben bir yaşına kadar oturduğumu bilmem. Bugün sitenin bahçesindeyken komşum geldi 10 aylık bebeğiyle. Arabasındaydı, seveyim mi dedim al al dedi. Aldım kucağıma , oturtturdum ,oynadım falan. Sonra o çok enteresan birşey anlatmaya başladı işle ilgili, daldım dinliyorum bende heyecanla. 10 dakika falan geçti , ulan dedim bir dakika bu oturuyor. Yavrum öylece oturuyor. Baktım uyudu mu diye yoo oturuyor etirafa bakıyor kucağımda. Bir yandan anneyi dinliyorum bir yandan dedim hiç kıpırdamayayım bakalım ne olacak. Yarım saat, 10 aylık bebek yarım saat kucağımda oturdu , parkta oynayan çocuklara baktı öylece ben şok Sonra kaldırdım bakıyorum çocuğa bu çocukta bir rahatsızlık mı var acaba diye , beynim 1 dakika oturduğu için çığlık atan bebeğe alışık çünkü. Elini ayağını tutuyorum o da tutuyor, ayağa dikiyorum basıyor, adını söylüyorum gülüyor falan. Maşallah dedim Allah nazardan saklasın dedim bence sen al bunu git valla nazarım değecek dedim

Ben de tek büyüttüm oğlumu.Annem 16 günlükken evine dönmüştü.Oyle yalnızdım ki birsz da kendi hatam aman babasına ağlama sesi gitmesin diye ayrı bir odada bebeğimle vakit geçiriyordum.Babayi kıskanıyordum o film izliyo, yürüyüşe çıkıyor, kahve çay iciyor,istedigi kadar banyoda kalabiliyor ben bunları yapamıyorum diye.Her ay bir sonraki aya umut bağlıyordum bir ay sonra daha kolay olacak diye fakat başkalarından bunu teyit etmeleri için onların bu konudaki düşüncelerini sorduğumda büyüdükçe zorlaşıyor demeleri beni benden alıyordu.Buyudukce zorlasmiyor hayır, kolaylasiyor.Simdi de zorlukları var ama bunlar düzelebilecek şeyler,yeme içme arasının açılması bir kere çok rahatlattı.Kolayliklar dilerim

Amin insallah hepimize cok dusunmek ve pimpirikli anne olmak da daha zor. Mesela saat basi uyanan cocuk 3 saattir neden uyanmadi diye ben uykumu acip basinda bekledim
Ya onu hiç sorma. Sağolsun annem ani bebek ölümleri, yok kusar boğulur vs tarzı şeyleri kafama soktuğu için günlerce uyumadigimi. Gece bebek uyurken yatakta oturup izlediğimi biliyorum:) neyse iyi biraz uyuyayım dediğimde çocuk uyaniyordu. Zombi gibi geziyordum...evet, önlem almak iyi bir şey, ama anne kendisi iyi olmadığı zaman bebeğine nasıl iyi bakabilir? O yüzden akışına bırakmak bazen en iyisi oluyor. Allah çocukları güçlü yaratmış. Diğer konuya da gelirsek dışarı çıkma için bahane üretin. Ben öyle yapıyorum hala. Ekmek yok gidip ekmek alayım diye cikiyorum Eve en uzak markete gidiyorum. Çocukta çevreyi görüyor. Bazen parka denk geliyoruz biraz oynuyor. Dondurma aliyorum yiye yiye dolanıyoruz. Ekmek alıp eve dönüyoruz:) iyi geliyor. Hem böyle böyle çocukta dış ortama alışmış oluyor. Bir faaliyet yapmak istediğiniz zama daha kolay uyum sağlıyor o da

Bebek küçükken böyle hissetmek çok normal. Benim kızım neredeyse 2 yaşına geldi bende kendim büyütüyorum bebeğimi. Havalar güzel bol bol dışarı çıkın onunla. Özellikle başka annelerle tanışmak insana iyi geliyor. Çok uzun zaman hiç bebeğimi bırakıp dışarı çıkmadım veya mesela onun uyku saatlerinde dışarıda olmadım. Tabii bu durum benim kendi tercihim düzeninin bozulmaması adına. Ama onun dışında sürekli dışardayızdır. Biraz daha büyüdüğünde eminim daha çok rahat edersiniz. Onun gelişimine tanık oldukça; konuştuğunu, yürüdüğünü, oynadığını gördükçe birlikte geçirdiğiniz vakitler daha eğlenceli oluyor.

Çok doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…