Doğuma Hazırlık Tecrübeli Anneler Bir Kaç Sorum Var ???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

eftandise

MiNikAdaMıNaNNesİ
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
4.014
8

Zaman yaklaşıyor ama aklıma takılan şeyler var
Bu konuda tecrübelerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

Soru 1: Emzirme sütyeni mi emzirme atleti mi daha kullanışlı ? Hangi markayı tercih etmeliyim ?

Soru 2: Bebefon almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz hangileridir ?

Soru 3: Oldum olası gecelik giymeyi sevmem hastane çantasına koymam gerekli mi yoksa pijama yeterli olur mu ?

Soru 4: Biberon kullanmak gerekecek mi bilmiyorum ama hangisi hazırda bulunmalı ?

Soru 5: Göğüs pompası gerekli mi gerekliyse hangi marka ?

Soru 6: Göğüslerin yaraları için krem önerileriniz? doğumdan önce kullanmak gerekli diyenler var işe yarıyor mu ? (yeni soru)

Şimdilik bu kadar yeter sanırım değerli cevaplarınız bekliyorum bilmiyorumkismile
a.s.

Son düzenleme:
benim 5,5 yaşında bir kızım var ve şu anda 35 haftalık hamileyim
havalar soğuk olduğu için ben emzirme atleti aldım daha korunaklı ve kullanışlı,bebefon hiç almadım çünkü zaten kıpırdasa sen duyuyorsun ki benim kızımın odası doğduğundan beri ayrı oda allahın bize bir hikmeti,sezaryen olacaksa zaten ilk gün önlükle duracaksın sonrası için pijama biberona gerek yok hastanede lazım olursa seninkileri değil hastaneninkileri kullanıyorlr eve gelince duruma bakarsın göğüs pompası mutlaka al avent en iyisi ama pahalı medelada kullanabilirsin umarım yardımcı olabilmişimdir

Çok teşekkür ederim dineva yardımcı oldun elbette
Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah...

Soru 1: Emzirme sütyeni mi emzirme atleti mi daha kullanışlı ? Hangi markayı tercih etmeliyim ?
Kesinlikle atlet. Sütyene gerek bırakmıyor. Emzirirken karnı açıkta bırakmıyor. Hem üşütmüyorsun, hem çirkin bi görüntü olmuyor. Pamuklu, esnek ve göğsün altından destek veren herhangi bir marka işini görür.

Ben bebefon aldım ama çok az kullandım. Zaten içim rahat etmiyor gidip gidip bakıyorum. Yada hemen uyanıyor, taktığıma değmiyor. Ben chicconunkinden aldım. Sen bebeği duyuyorsun, o seni duymuyor. Şimdiki aklım olsaydı çift taraflı alırdım, hiç olmazsa ilerde oyuncak telsiz gibi kullanırdı.

Soru 3: Oldum olası gecelik giymeyi sevmem hastane çantasına koymam gerekli mi yoksa pijama yeterli olur mu ?
Gecelik de aldım, pijama da. Gecelik cok rahatsızdı, açılıp açılıp durdu, kullanmadan kaldırdım, kesinlikle pijama. (Arkadaşın söylediği gibi sezeryan oldum ama önlük falan giymedim, ameliyattan hemen sonra kendi pijamalarımı giydim.

Soru 4: Biberon kullanmak gerekecek mi bilmiyorum ama hangisi hazırda bulunmalı ?
Biberonu sadece kap olarak kaldırdım. Sütümü sağıp kaşıkla vermemi söylediler, biberondan değil, kaşık yardımıyla içirdim. Hastane de kaşık lazım oldu, zor buldum.

Kesinlikle gerekli. Süt hemen gelmeyebiliyor. Yada emzirmeyi beceremiyorsun. El pompaları bes para etmiyor, alttan akıtıyor. Elektrikli pompalar en iyisi. Avent cok pahalı, daha ucuz bisey de işini görür. Ben 80tlye ameda marka bulmustum, bana yetti.

Sevgiler..

pompa neden gerekli? ben gerek yok diye düşünmüştüm sonuçta çalışmıyorsan? deneyimsizim de biraz?

pompa neden gerekli? ben gerek yok diye düşünmüştüm sonuçta çalışmıyorsan? deneyimsizim de biraz?

Çünkü başlangıçta bebek de sen de tecrübesiz oluyorsun. Ya o emmeyi beceremiyor, ya da sen emzirmeyi. Zaten psikolojin de iyi olmuyor. "Acaba sütüm var mı, acaba bebeğe yetti mi, acaba emzirmeyi becerebildim mi" diye bunalım yapıyorsun. İlk süt cok önemli. Azıcık gelmesine ragmen antibiyotik yerine geçiyormuş. Bebeği bundan mahrum etmek istemeyiz.

çok teşekkürler ömerfaruğunannesi, aklımdaki sorular bir bir gidiyor sayenizde ...

tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler..

ben arkadaşların aksine şunu söylicem kesinlikle gecelik,ben çok rahat ettim il wc ye çıkman çok zor oluyor dakikalarca orda kalıyosun kaslarına hakim olamadığın için anlamsız bişekilde çok afedersin idarırını yapıyosun buyüzden gecelikle ben çok rahat ettim.pansuman için geldiklerinde falan da rahat oluyo.emzirme atleti derim bende,ben ikisinide kullanıyorum atlet daha kullanışlı oluyo arkadaşın dediği gibi görünüm açısındanda.biberonda kaşıkta mutlaka bulundur yanında.bebeofonu ben kullanıyorum ama ev 3 katlı mecburum yani kraftın çok memnunum.pompa avent kullnıyorum kesinlikle temin et bulunsun hiç belli olmuyo bu süt işi önce kafanı rahat tut güzelgüzel emzir inşallh bebeğini.bende evdeyim çalışmıyorum negerek var ki dedim ama şuan 3 aylık kzım emmiyo pompayla sağıp veriyorum sebep lohusalığımın çok kötü geçmesi oyüzden dikkatli ol.göğüs yaraları için lansinoh,madecasol (yazdırabilirsin)kullanabilirsin.doğum öncesi göğüslerini elleme erken doğuma sebep olabiliyomuş bana dr.um öle demişti

teşekkür ederim leylaela farklı cevaplar farklı açılardan bakmama sebep oluyor
sanırım normal doğum yaptın ?

bende kesinlikle gecelik derim ben normalde hiç sevmem giymemde ama doğumda pijama giyemedim sezeryan doğum yaptım emzirme sütyeni almıştım ama bencede emzirme atleti daha iyi havalar soğuk göbeğiniz açıkta kalıyor sütyenle üşütmemek lazım bebefon ben evim küçük olmasına rağmen kullanmak zorunda kalıyorum çünkü duyulmuyor kapı kapatmak zorunda kalıyorum en ufak sese uyanıyor philips kullanıyorum ama arçelik in de iyi olduğunu duydum pompa herkes gerekli diyor bana gerekmedi ama gerekebilirdi de sonradan gerekti bize aksine yani almanda fayda var kaşıkta biberonda bulundurun derim ben lansinoh kullandım çok memnun kaldım ama doğum sonrası kullandım

1 en büyük boy emzirme sütyeni (1-2 tanede atlet al)
2 bebefon gereksiz
3 1 gecelik 1 pijama (her duruma hazırlık için) bebek emzireceğin için üstten kolay açılan düğmeli ya da fermuarlı olsun
4 biberon mutlaka al yanına yine her ihtimale karşı steril edip koyarsın valizine hastanedekilerin ne kadar steril olduğunu bilemezsin. ama inşallah gerek kalmaz sen böyle düşün. marka olarak nuk tavsiyemdir.
5 göğüs pompası mutlaka gerekli sütün gelmemesi filan değil de gelipte birikince taş gibi oluyor çok sancı yapıyor. ameda medela avent iyiler arasında
6 göğüs yaraları için garmastan çok çok iyi artı lansinoh lanolin güzel. ama doğumdan önce başlarsan göğüs uçların o travmayı daha az atlatır. sürekli vakum nasıl dayansınki küçücük meme başı hayırlı doğumlar canım

Çok teşekkür ederim truf garmastanı ilk defa duyuyorum a.s.

canım sezeryan yaptım ben,ama sıkıntılı oldu 2.gün gaz sancısı yaşadım biiliyosun gaz çıkarmadan yollamıyolar hastaneden işte o beni tuttu acayip bişey ya ameliyat yerine vurduğu için sancısı çok oluyo umarım yaşamazsın.garmastanda kullandım ben oda ii ama en iyi gelen şey kesinlikle bebeğin doğru emmesi zamanla öğrenceksin sende emzirmeyi memebeşını değilde o kahverengi kısmı nekadar çok kavrarsa senin için o kadar iyi canım

anladım canım bakalım dediğin gibi öğreniriz inşallah tekrar sağ ol...
a.s.

Bence ikisi de gerekli. Ama kış olduğu için lohusyaken atlet giymen daha mantıklı. Üşütmemen gerekiyor biliyorsun. Çok fazla pahalı bir şey alma bence. Çünkü sürekli yıkaman gerekiyor hijyen açısından. Gerçi ilk başlarda ben sütyenle daha rahat etmiştim. Çünkü sütüm akıyordu ve göğüs kalkanı kullandım atlet kalkanı tutmamıştı.

Weewel kullanıyorum.Gayet memnunum. Bence çok gerekli. Odalarımız arasında 1 metre bile yok ama, gün içinde ya da gece fazla ses olduğu zamanlarda misafir, televizyon gibi... kapısını kapattığımda telsiz olmazsa duyamıyorum.

Sezeryan oldum. Pijama dikişimi rahatsız etti. Benim doğum sonrası biraz zor geçtiği için tuvalette eğilip pijamayı indirip kaldırmam mümkün değildi. Gecelikle çok ama çok rahat ettim.

Drbrowns kullanıyorum. Gaz sancıları için patentli. Kullanan herkes de çok memnun.

Medela kullanıyorum. Emzirdiğim için çok gerekli olmadı. Bir iki kere kullandım. Bence doğumdan önce alma. Gerek olursa alman daha mantıklı.

Soru 6: Göğüs yarasından çoookkk çektim. ınşallah yaşamazsın çok zor. Lansion,germestan, mustela, fito ve ismini şu an hatırlayamadığım iki krem daha kullandım. Geçmesinde en büyük yardımcı göğüs kalkanı oldu. Kremler pek işe yaramadığı için tavsiye edemiyorum.

Sağlıkla gelir minişin inşallah....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…