• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecavüzün sessizleştirdiği kadınlar!

oz_duman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
181
3
46
İstanbul
Bir sitede gözüme çarptı bu haber. Paylaşmak istedim sadece!!!

Meslekte 30 yılını dolduran Psikolog Nur Yaycıoğlu’nun Pozitif Yayınları’ndan çıkan “Bir Psikoloğun İtirafları” adlı kitabında birbirinden çarpıcı yaşanmış olaylar yer alıyor. Kitaptaki en dikkat çekici bölümlerin başında ise tecavüze uğrayan kadınların sözleri geliyor.

Tecavüze uğrayan bir kadın, bir çocuk ne hisseder? Yaşadığı bu büyük travma hayatının geri kalanını nasıl etkiler? Tecavüze uğrayan kadınların, çocukların büyük çoğunluğu sessizliğe bürünüyor, yaşadığı acıyla baş başa kalmayı tercih ediyor. Uğradığı haksızlığın üzerine gitmek için psikologların kapısını çalanlar da var. Tecavüze uğrayan bir kadın psikologla neleri paylaşır? İşte tüm bu sorunların yanıtlarını mesleğinde 30 yılı dolduran psikolog Nur Yaycıoğlu, “Bir Psikoloğun İtirafları” adlı son kitabıyla veriyor. Nur Yaycıoğlu’na göre, tecavüz, terapisi en zor ruhsal sorunlardan biri: “Kadınların duygusal takıntılarının en acıtıcısı tecavüz vakalarıydı. Hep de öyle kalacak. Bu şanssızlığı genç bir kızken, hatta çocukken yaşayan sadece kadınlar mı? Ya erkek çocuklar? Toplumda hep gizlense de, küçücük kollarında damgayla ve ‘fiili livata’ yazan sevk kâğıtlarıyla hastaneye getirilen o şirin oğlan çocuklarını nasıl unutabilirim?’’ Psikolog Yaycıoğlu, tecavüze uğrayan kadınlarla diyaloglarını da yazıyor. Eğitimli bir kadın şöyle diyor: “Benim hiç suçum yoktu. Caddeden geçerken bana birkaç kez bakmıştı. Beni izlemiş olmalı, iş çıkışında bakkala uğradıktan sonra kaçırıldığımı anımsıyorum. Feciydi. 15 yıl geçti. Şimdi evliyim. Kocamla birbirimizi seviyoruz. Ama aklımda hep intikam fikri...”

TECAVÜZCÜM ZENGİN BİR İŞADAMI
Genç kadın yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle anlatıyor: ‘’Bu olayı ve bana tecavüz edeni hiç unutmadım. Son zamanlarda iyice kafama taktım. Geçenlerde ‘Acaba o şimdi ne durumda?’ diye aklıma geldi. Bir rastlantıyla onu tanıyan biri, o kişinin çok iyi bir konumda, zengin ve mutlu bir işadamı olduğunu söyledi. Almış yürümüşmüş. Çok canım sıkıldı çünkü cezalandırılmalıydı. Bunca yıl sonra, ‘Nasıl intikam alırım?” diye düşünmeye başladım. Allah’a dua ediyorum, onun başına türlü kötülüğün gelmesi için. Sonra o iğrenç mahluk için Allah’ın adını anarak günaha girmekten korkuyorum. Şimdiki durumuma şükretmek ve ailemle mutluluktan uçmak yerine, aklımı, duygularımı o kişiyle dolduruyorum diye kendime de kızıyorum. Çıldıracağım galiba.’’

‘Üvey ağabeyimin tecavüzüne uğradım’
“Üvey ağabeyimin ilk tacizinde 8 yaşındaydım. Ağabeyler böyle yapar sanıyordum. Annem, babam, üvey ağabeyim, kız kardeşim, kışın ve misafir geldiğinde aynı odada yatıyorduk. Buluğ çağındaki ağabeyimin cinsel duyguları annemle babamın cinsel birleşmeleri yüzünden de uyarılıyordu herhalde. Cinsellikten nefret ediyorum. Üvey ağabeyim hiç suçluluk duygusu çekmemiş olacak ki şimdi evlendi, bir de kızı var. Utanmadan yüzüme bakabiliyor.”

Tecavüze uğrayan kadınların cümleleri

- “Suçluluk duyuyorum, suçlu olmadığım halde. Hep utanıyorum ve kendime acıyorum. Bu beni kahrediyor.”

- “Onun ölmesini, yok, önce acı çekmesini istiyorum. Parçalanmasını, sakat kalmasını...”

- “İntihar etmekten çok korkuyorum. Çünkü bunu yapanların arkasından, ‘Madem ki ölmek istedi, ne yapalım güle güle’ deniyor. Belki önce onu öldürmeliyim.’’

- “Ben annemin uğradığı tecavüz sonrası doğmuşum. Annem beni hiç sevmedi, babama benzediğim için benden nefret etti. Beni hiç öpmedi, ona sarılmak istediğim zaman beni hep itti.”

- “Aile içi tacize uğradığımda daha ortaokuldaydım, anneme söyleyemedim. Teyzeme söyleyince, susmamı, yoksa cinayet çıkacağını söyledi. Sustum, bir süre sonra da tecavüze uğradım.”

“Ben annemin uğradığı tecavüz sonrası doğmuşum. Annem beni hiç sevmedi, babama benzediğim için benden nefret etti. Beni hiç öpmedi, ona sarılmak istediğim zaman beni hep itti.”

bu satırlar kanımı dondurdu resmen..bu şekilde hiç bakmamıştım olaya.nasıl bi trajedir allahım..ya susmak daha kötüsü..türkiyede tacize uğrayan kadınların %70 i susmayı tercih ediyor.korkuyorlar,toplum dışına terkediliolar.madur iken suçlu duruma düşüyorlar..çünkü ülkemizde tacize bakış açısı "kuyruk sallamayan köpeğin peşine düşmezler"...yazık ya ..bikez daha içim dağlandı..

Allahım kimsesin başına vermesin çok kötü ve zor bi durum yaşayanlarada allah sabır versin çok üzücü ne yazıkki ülkemizde böyle şeyler var kimi aile korkusundan söyleyemiyor kimi çevre baskısından vs.. Cezalarını çekmeli bunlar .....

Son düzenleme:
çok zor çok acı bir durum..
çocukluk arkadaşımın başına geldi..
üniversite dönemlerimizde ayrılmıştık o başka şehre ben başka bir ülkeye gitmek zorunda kalmıştık, biriyle tanıştı okul döneminde sürekli telleşiyorduk çok mutlu olduğunu hayatının erkeğiyle karşılaştığını anlatıyordu sonra yaklaşık iki ay kadar aramızda iletişim kopukluğu oldu ve yaz tatilinde ben şehrime döndüğümde onu görmek için evlerine gittim perişandı içine kapanmış kimseyle konuşmadığını anlattı annesi... nesi olduğunu sorduğumda aşık olduğu adamın tartıştıkları bir gece sırf üzülmesini istediği için ayrılmak istediğini söylemiş ve adam bu cümlenin sonunda arkadaşıma zorla sahip olmuş aylarca kendine gelemedi okulu yarım bıraktı çok zor günler geçirdi erkeklere ve hayata küstü uzun yıllar...
şimdi toparlandı durumu çok şükür iyi nişanlandı ve yakın gelecekte evlenecek lakin hala o geceyi unutamadığından bahseder...

az önce bn de gazetede okudum bu haberi ve çok üzüldüm:( allah ım sen cümlemizi koru ya rabbim:50:

gun gectıkce cok kotu haberlerı okuyorum , ne yazık tecavuz.taciz haberlerı dahada cogalıyor ALLAH herkesı korusun. :59:

Her bırı cok uzucu bır olay sadece kadınlar degıl erkek cocuklarda bu ıgrenc olaya maruz kalıyor

Bu olaya madur kalan kım olursa olsun aılesı sahıp cıkmalı gereken en buyuk cezayı almalı...

Tecavuz olaylarında ben hadım yasasını destekleyen bırıyım..Tum yazılanları okuyunca yıllar gecsede tecavuze maruz kalan kısı unutamıyor

ama o canıler utanmadan evlenıyor mutlu mesut yaşıyor

En buyuk cezeyı almalılar

ve tabi kadın dekolte giyerse tacizi hak etmiştir diyen bir toplumla yaşıyoruz allahım herkesin içine allah korkusu versin...

maalesef taciz/tecavüz olaylarını yaşayanlar çevrenin onları kötülemesinden korkuyorlar. korkmayıp acıklayanlar da türlü muamelelerle pişman ediliyorlar. Yaşanan olayları sürekli tekrar tekrar yaşatıyorlar. polise anlat savcıya anlat defalarca mahkemelerde anlat psikologlara anlat adli tıp kurumunda anlat. süreçte zaten uzun sürüyor. maalesef ki bu iğrenç durumla hergün yaşamaya çalışıyor. Ne yazık ki verilen cezalarda ödül gibi.

Bunca zorluğu olmasına rağmen başına gelenler o iğrençliğe dayananların şikayet etmeleri gerekiyor. çünkü yıllar içinde kimseye anlatmayıp içinde sessiz çığlığa büründürünce yaşam maalesef hep askı da kalıyor. hep bir boşluk oluyor. o yüzden bir an önce bununla yüzleşmeleri gerekiyor. bunları ben yazıyorum ellerim titriyor. sürekli yazıp siliyorum. başa çıkmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum.

Rahmetli babam görüştüğü ailede bizim yaşımızda erkek çocukları olanlarla asla görüşmezdi ve hiç bir akrabamızda eğer yalnız isek yatılı kalmamızada müsade etmezdi babam çok doğru yapmış ! Zaten kötülük hep yakın çevreden gelir geçen bir kadın yazmıştı kk bu tecavüz edenlerin çocukları sonra gay oluyormuş diye ! (Bilimsel olarak araştırılmş)

alllahım kimsenin başına vermesin işallah gerçekten çok kötü bi durum.ama malesefki toplumumuzda bu olay kız çocukları içinde erkek çocukları içinde çok fazla tecavüz ve taciz.ki bu tamamen erkek egemen bi toplum olmamızdan kaynaklanıyo diye düşünüyorum ben.5 yaşındaki bi kız çocugu misafirlerin yada babasının yanında etegini kaldırınca ayıp oluyo ama aynı olayı 5 yaşındaki bi erkek çocugu misafirlerin veya ailesinin yanında cinsel organıyla oynayınca yada çıplak dolaşınca hiç bişiy denmiyo hatta aksine göster bakalım oglum amcana köfteyide diye destekleniyo çocugun bu hareketi çocuk tam kendini vücudunu karşı cinsi tanıyoken bu kelimeler ve davranışlar ona erkekligin herşeyi kaldırabilecegini de aklının bi köşesine yazmasını saglıyo..tabiki çevresi ve arkadaşlarıda buna çok çok büyük katkı saglıyo malesefki.
tecavüze veya tacize ugrayan insan içinde toplum çok önemli hemen bi şekilde çevre duymasın diye binbirtürlü yalan uyduruluyo yada magdura susması diretiliyo ve magdur bu şekilde kendinden utanmaya başlıyo ve bu olay tamamen onun suçuymuş gibi düşünmeye başlıyo ve kendinden utanıyor o psikolojiyle.ki bu hiç ama hiç tasvip etmedigim bi durum aile ve etraftaki insanlar tamamen yanında olmalı kişininki bu zorlu dönemi daha çabuk atlatabilsin.buda halkımızın cahilligi ve bagnazlıgından ileri geliyor:5::5::5::5::5:hala toplumumuzda tecavüze ugrayıp öldürülen insanlar var malesefff:5::5::5::5:
bunlar tamamen benim düşüncelerim ki bi taciz magduru olarak bunları düşünüyorum.
12 yaşımdayken yazlıkta annemler komşuya gitti yazlıgın bekçiside orda benimde canım sıkıldı ve annemlerin yanına gittim bu olayı yapan şahısta oglunun bisikletine binebilecegimi söyledi memlekette onlar dedi bende gittim evllerinin ordan bisikleti alıcakken telefonları çaldı bende gittim o adama haber verdim neyse adam geldi telle konuştu bende bisikleti almak için bekliyorum görüşmesinin bitecegini neyse bitti görüşmesi geldi bana dediki sana bişi söylüycem seni denizde birisiyle öpüşürken görmüşler dedi bende yok öyle bişiy dedim bi süre konuştuktan sonra bni öpmeye kalktı bende karnına vurup kaçtım ordan eve gittim o sinirle gidip aileme anlatmayı düşündüm ama benim babam polis çekip vurur adamı diye anlatamadım bişiyki hakediyodu adam ama babam böyle bişiy yüzünden hayatı mahvolurdu.ve ben bunu senelerce kimseyle paylaşamadım:5::5::5:bu dönem içinde öyle bir psikolojiyle harekett ettimki sürekli erkek arkadaşlarıma ya acı çektiriyodum yada aldatıyodum kendimce zamanla bu psikolojiden kurtuldum çok şükür en son bi erkek arkadaşımla bi yerde otururken tesadüfen o adamı gördüm olayı ilk anlattıgım erkek arkadaşımdı ve ona söyledim işte bu adam diye çocuk gitti ve yumrugu geçirdi adama.neyse şu anda 27 yaşındayım o psikolojiden tamamen kurtuldum 4 senelikte evliyim çok şükür allahıma

ben ortaokuldayken bir kıza tecavüz edildiği söyleniyordu..sınıfta kızı sıkıştırıp bir kaç sınıf arkadaşı tecavüz etmişler..okula gitmeye çekinmiştik hepimiz..o sınıfın yanından geçerken bile tuhaf olurduk..yalnız ne kadar doğru bilmiyorum ama bir kaç kişi değil tüm okulu bu haber yayılmıştı..kızıda göstermişlerdi.adı falan dilden dile yayılmıştı yani...sonra kız okula gelmemiş bi daha.bırakmışmı ne işte..üzücüydü bunu duymak..kimsenin başına gelmesin..gelenlerede Allah yardım etsin..sabır versin çok..
bu kötülüğü yapan yaratıklar Allah'tan nasıl kaçaçak nasıl hesap verecek hiçmi düşünmezler bilmiyorum..Allah affetmesin asla onları..AMİN..haberlerde 16 yaşına bir çocuk 5 yaşındaki kıza tecavüz etmiş..komşunun oğlumuş..rezil..keşke o halkın elinden almasalarmışta linç edilsemiş..insan değil onlar ya..vercen halk naparsa yapsın sonra adalet sonra öte taraftada Allah affetmesin işte..

ben ortaokuldayken bir kıza tecavüz edildiği söyleniyordu..sınıfta kızı sıkıştırıp bir kaç sınıf arkadaşı tecavüz etmişler..okula gitmeye çekinmiştik hepimiz..o sınıfın yanından geçerken bile tuhaf olurduk..yalnız ne kadar doğru bilmiyorum ama bir kaç kişi değil tüm okulu bu haber yayılmıştı..kızıda göstermişlerdi.adı falan dilden dile yayılmıştı yani...sonra kız okula gelmemiş bi daha.bırakmışmı ne işte..üzücüydü bunu duymak..kimsenin başına gelmesin..gelenlerede Allah yardım etsin..sabır versin çok..
bu kötülüğü yapan yaratıklar Allah'tan nasıl kaçaçak nasıl hesap verecek hiçmi düşünmezler bilmiyorum..Allah affetmesin asla onları..AMİN..haberlerde 16 yaşına bir çocuk 5 yaşındaki kıza tecavüz etmiş..komşunun oğlumuş..rezil..keşke o halkın elinden almasalarmışta linç edilsemiş..insan değil onlar ya..vercen halk naparsa yapsın sonra adalet sonra öte taraftada Allah affetmesin işte..

aynı olay kuzenimin sınıfında da olmuştu biliyor musun, birebir aynı ama...
ben ingiltereden gelmiştim yeni 2004 yılıydı yanlış hatırlamıyorsan, türkiyeden çook korkmaya başlamıştım, kuzenim de okula gtmek istememişti, devamsızlıktan sınıfta kalmıştı da müdürü zor ikna ettiler geçirdi
avrupada derler ya hani kızlar 15 yaşında hamile kalıyor, bu doğru evet ama kimse kimseye zorla bişey yapmıyor (istisnası vardır tabi)

sevgilimi kuzeninden kıskanıyorum diyenlere kızıyoruz diğer topiklerde ama, yani böyle düşünürsek bişey dememek lazım aslında...

14 yaşında öz abim tarafından tecavüze uğradım. Kimseye anlatamadım, hep içime attım. Aileme anlatsam babamın abimi öldürmesine içim yanmazdı da; babamı cezaevine düşmesine, bizi babasızlığa terk etmesine dayanamazdım. Sustum... Sustukça kor oldu içim, avazım çıktığı kadar bağırmak, içimdeki yangını durdurmak istedim, yapamadım. Sustum... Kendimi öldürmek istedim defalarca, yapamadım. Nefret ettim bütün erkeklerden, hepsinden tiksindim, iğrendim; ta ki onunla karşılaşana dek. Aklımdaki o korkunç erkek imajını yavaş yavaş sildi ve yerine aşkı yerleştirdi. Bu iğrenç ötesi olayı anlattığım tek insan oldu ve yıllardır kanayan, kapanmayan yaralarımı sarmaya başladık birlikte. Onu karşıma çıkardığı için Allah'a ne kadar şükretsem de azdır. Şimdilerdeyse küçük çocuklara, bebeklere tecavüz edenleri ilaçla hadım edeceklermiş. O acıları en iyi ben bilirim, ben! Hadım yetmez, idam gelsin istiyorum! En başta abim olacak ahlaksıza, sonra tüm iğrenç yaratıklara!

Acil servise konsültasyona gittiğimde, bir odada yüzü duvara dönük olarak konuşmadan ve kıpırdamadan mumya gibi yatan kadın hasta dikkatimi çekiyor. Onu üç gün önce de aynı şekilde gördüğümü hatırlıyorum. Görevli arkadaşlara "Nesi var, neden yatıyor?" diye soruyorum. Asistan arkadaş "Efendim, biz de anlayamadık. Bütün bulguları normal, hayati bir sağlık sorunu yok. Ama hiç konuşmuyor, iletişim kuramadık. Ne arayanı var, ne soranı." diyor. Şöyle hafifçe uzaklaşın diye işaret edip kadıncağızın kulağına eğiliyorum: "Tecavüze mi uğradın bacım?" diyorum. İnce küçük çenesini göğsüne doğru eğerek kafasını sallıyor. Genç arkadaşlara dönüp "100 kadından 40’ının şiddet ve tecavüz mağduru olduğu bir dünyada yaşıyorsunuz, mikroplar bazen iki ayaklı da olur." diyor, servise dönüyorum.

Az önce "Barda" isimli filmini izledim ve yıllar önce istemeden şahit olduğum bir tecavüz olayı aklıma geldi. Benim şahit olduğumu gören sanıklardan birisinin tehditi üzerine olay yerinden korku içinde kaçıp uzaklaşmam, günlerce kendime gelememem, olayı sanki ben yaşamışım gibi utanıp kimseye anlatamamış olmam, bu filmi izledikten sonra yine o günlere götürdü ve dibe vurmama neden oldu. İçinde bulunduğum şu durumu Fuzuli'nin dizelerinde bulabiliyorum ancak; "Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil". Çektiğimi bir ben, bir de Allah’ım bilir...

Küçük bir çocukken, yakın bir aile dostumuzun oğlu beni hep taciz ederdi. Bunu anneme söylediğimde, çocuğun ailesi bunu kabul etmemişlerdi. Aradan 12 yıl geçti ve o çocuk, bir oğlan çocuğuna tecavüz edip öldürdü. Umarım şimdi inanmışsınızdır...

Çok genç yaşta evlendim, gençliğimi yaşamadan. Kocam olacak öküz erkek olmanın avantajını her zaman kullandı. Çocuklarıma hem anne hem baba oldum, onun yaptığı tüm borçları üç kuruş maaşımla hep ödemeye çalıştım, geç de olsa ödedim. Bana defalarca tecavüz etti, sustum. Sonunda her şeyi aileme anlattım. Önceleri "Her şeyin çaresi var, istemiyorsan gitsin." dediler sonra iş ciddileşince hepsi "İki çocuğun var, sabret." dedi. Şimdi ben ne mi yapıyorum? Karşımdaki adama iğrenerek bakıyorum, çocuklarımın hatırına susuyorum, her sözüne bir cevabım var, söylediğine bin pişman ediyorum. En kötüsü de eli elime değse bile midemi bulandıran bu adamla aynı yatağı paylaşıyorum. Psikiyatristlerde derman arıyor, içiyorum ilacımı ağlıyorum, ağlıyorum, ağlıyorum.

Karadeniz Bölgesi'nin güzide ilçelerinden birinde çalışırken şahit olduğum bir olay hala tüylerimi ürpertir... Hastanenin acil servisine getirilen 15 yaşında bir kız çocuğu ve kızın 3. karısı olduğunu söyleyen 45 yaşında bir adam. Kendilerine çift diyemiyorum çünkü insanlıktan çok uzak olan bu adam, gerdek gecesi kıza 9 defa tecavüz ederek karısının(!) tüm genital organlarını paramparça etmiş. Küçük kadını hemen ameliyata aldılar ve hayatı kurtuldu, hayatının geri kalanında ise hiçbir zaman orgazm olamayacağını ve büyük tuvaletini tutamayacağını söylemek bana düştü. Şimdi soruyorum size ey site sakinleri, kafalama magmaya gitmesi gerekenler kimler?

Evlenme yaşının 14'e düşürülmesi önerisini okuyunca, içim acıdı. 14 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz eden kişi için şikayet olmadığında yasal işlem yapılmayacağını okuyunca, içim acıdı. 14 yaşındaki kıza tecavüzcüsü evlenme vaadinde bulunabilir diye okuyunca, içim acıdı. Olgun bir erkeğin 14 yaşındaki bir kız çocuğuna nefsinin kabarabileceğini yasal çerçeveye oturtabileceğini okuyunca, içim acıdı. 14 yaşındaki kız çocuğunun ne kadar küçük olabileceğini düşününce, içim acıdı. 14 yaşındaki tüm kız çocuklarını kanatlarımın altına almak istedim. Yapamayacağımı idrak edince, içim acıdı.

yaklaşık 8 ay önce. Sıradan bir gün, biraz da durgun geçiyor. Kapım açılıyor ve izin isteniyor. Gelen orta yaşlı, iyi görünümlü bir adam. Oturup konuşmaya başlıyoruz. "Savunmamı yazmanızı istiyorum, para muhim değil." diyor cebindeki mahkeme ilamını çıkartarak. Bakıyorum... "15 yaşından küçük yeğenine birden fazla kez tecavüz" , beynimden aşağı kaynar sular boşalıyor bir anda, okuyorum hükmü. Daha önce 14 yıl ceza yatmış aynı suçtan, tekrar ceza kararı vermişler. Puta dönmüş halimle soruyorum "Nasıl bir savunma olacak?" diye. Adamdan (!) gelen cevapla bir kez daha vuruluyorum beynimden "Kendi isteğiyle!" Bir an kızım geliyor gözümün önüne ve o an anlıyorum ki bizim gibilere "Savunma kutsaldır" diyenler doğruyu öğretmemişler. Adamın yüzüne tükürüyorum ve hemen odamdan kovuyorum. Hatta bu yüzden yetkili merciiye şikayet ediliyorum. Ama ben gururla, hakkımda yapılacak işlemleri bile umursamadan "Ya o çocuk sizinki olsaydı?" diyorum. Ya o çocuk benim kızım olsaydı?

not: itiraf.com dan alınmıştır. ( İtiraf edilmeyen binlerce olayın varlığını bilerek içim titreyerek taşıdım buraya.)

Ne kadar kötü birsey olsa gerek,zorla birisinin insanin Vücuduna sahip olmasi ve karsida ki bir anlik zevke ne derin yaralar aciyor bir insanin Ruhunda.

Allahim nereye gidiyor bu insanlik?
INSAN olmak nerede kaldi?

hergün gazeteleri açıp tecavüz, istismar, kadına şiddet haberlerini okuyorum. o kadar yoruldum ki sürekli bu haberleri okumaktan.

kendime bile bu konuda yararım yokken onlar için ne yapabilirime cevap arıyorum da cevabını bulamıyorum . bunun cevabı yasalarımızda ağırlaştırılmış cezalar olması gerekirken birilerinin iğrenç emellerini gerçekleştirip ödül gibi cezalar almasını ve ne yazık ki bizim vergilerimizle içerde beslenmesini hazmedemiyorum.

Son düzenleme:
tecavüz hangi anlamda söylenmiş olursa olsun insanın tüylerini ürperten bi kelime..allahım kimseye yaşatmasın tecavüzün kadınları sessizleştirdiği bi gerçek bunda toplum olarak büyük bi suçumuz var tecavüze uğrayanlara genelde kötü gözle bakılır klasik kuyruk sallama lafları falan kuyruk sallamasaydı olmazdı gibi saçma sapan cümleleri o kadar çok duyuyoruz ki ben burdan bütün annelere sesleniyorum yetişkin olmayan çocuklarınızı kimsenin evine yatıya bırakmayın akrabanız bile olsa tek başlarına bakkala markete yollamayın aman burda herkes tanıdık bişey olmaz demeyin kimden ne kötülük geleceği hiç belli olmuyor malum bu devirde herkesin elinde bi maske kimsenin gerçek yüzünü göremiyoruz tecavüz sessiz kalmayalım yaşadığımız çevremizde bildiğimiz bu tür olaylar varsa derhal gerekeni yapalım mağdurlar sessizleştikçe bu hayvanlar dahada azıtıyo nasıl olsa ses çıkarmıyo diye istediklerini yapıyorlar bu konuda söylenecek o kadar çok şey varki aslında cümleler yetmez yapılması gereken en önemli şeylerden biride bu tür suçların cezalarının caydırıcı olması gerekiyor 3 5 ay yatıp çıkmak yetmez ben şahsen hadım cezasının olmasını isterim başka türlü ıslah olmaz bu hayvanlar....

Back