Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

Ve...

Verilecek ceza en fazla 15 yıl... Tabi ilerleyen yıllarda indirime gidilmezse...

Başıma ağrılar girdi ya hu! Hele yapılan yorumları gördükçe.

Ya biz kadınları toptan yok etsinlerde kurtulalım.
Varoluşumuzdan beri ezilmekten ikinci plana atılmaktan artık gına geldi.
Bu daha kaçıncı kaybedişimiz.Kaçıncı bir gözün dünyaya kapanışı.Kaçıncı annenin gözyaşları.Doğduk kız dediler beğenmediler.Doğduk para ile satıldık mal ettiler.Sonra doğur dediler.Sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etme dediler.Kocana sakın karşı gelme dediler.Bir tokattan birşey olmaz dediler.Bizleri bunları yapanlar oğullarına öğretemediler kadınlara saygıyı.
Sığamadık hiç bir yere.Doluya koydular almadı , boşa koydular dolmadı.Yetemedik.
Bir anne düşünün 9 ay karnında taşıyor evladını nefes alıyormu diye kontrol ediyor.Her hasta olduğunda baş ucunda dolanıp duruyor.O anne ki bütün ömrünü o evladına veriyor.Ve o evladın tek suçu ney biliyormusunuz evine gitmeye çalışmak için bir araca binmek..Ne bilsin ki yüreği parçalanmış kansızların olduğunu nereden bilsin dünyanın bu kadar pislik olduğunu.
Hayalleri vardı onun hiç düşünmemişti ki ölümü.Belki bir gün dünya turuna çıkacaktı.Belki de iyi bir psikolog olup insanlara faydası olacaktı..Belki de hiç bir mesleği olmayacaktı ama aşık olup güzel bir duygu yaşayacaktı Annelik..Siz bu kızdan gençliğini değil herşeyini aldınız.Hayallerini umudunu herşeyini.
Nasıl bir insansınız ki ( İnsan demeye utanıyorum ) o kızın canını yakarken gözünüzün önüne perde çekildi.
Hiç mi düşünmediniz arkasında bıraktıklarını.Ailesini canını sevdiklerini.Bu kadar mı şerefsizdiniz bu kadar mı vicdanszdınız.
Bu kadar mı uçkur delisiydiniz.
Size ne yapmalı biliyormusunuz İdam değil.Sizin gibilerine ölüm lütuftur.İbreti alem olsun diye tüm insanlığın eline vermeliler sizi.Vermeliler ki hak nedir hukuk nedir gösterelim size gösterelim acı nasıl bir duyguymuş.Yüzünüze milyon kez tükürsem fayda etmez.Allah sizin belanızı versin.Umarım tez zamanda geberirsiniz !

Annesinin anlattıgına gore 3 gun önce telefonu bozuluyor. Olay günü yanında olan arkadasının telefonundan ablasına msj atıyor 8de evde olurum diye. Yanında telefonu yokmus

yok ilaç kullanıyordu yok uyuşturucu bağımlısıydı, düzgün düşünemiyordu diye yazıp resmen savunan bazı haber siteleri var. O pis vahşi bunu bile düşünmüş, nasıl bilincinin yerinde olmadığını savunuyorlar haklı çıkarmaya çalışır gibi!

bilgilerin kabrinde sana yardimci olur inşallah demiş gülücük koymuş bide
can cekise cekise geberir insallahhhhhhhh bin beterini yasar o acıların Allahım nolur al canımı diye dua eder insallah geberdiğini duyarız da biz de aynı yorumu onun icin yaparız üzerine bide kına yakarız adi aciz sürüngen mahluk aldığı nefes bile kirletiyor dünyamızı böylelerinin.

böyle bir vahşete sebepler bulanlar acaba sokak hayvanlarına çamaşır giydirirmemizmi lazım...?
yakalanan yakalandı ama dışarda binlercesi var ve şimdiden vay miniydi of açıktı aman tahrik etti diye yapacakları eğlemlere savunma yapacak kadar şımarmış durumdalar elimizden gelen adalet sistemine cezaların caydırıcılığıyla ilgili baskı yapmak ve dua etmek
Allah c.c Ailesine , sevenlerine bize sabır versin , Cümlemizi , yavrularımızı hatta bütün canlıları böyle sapıkların canilerin vahşetinden korusun , bunlar gibilere fırsat vermesin inşallah.....

ne
Bir de cümle kurmayı becerebilseydin bari.

Nermin Yıldırım

inPaylaşın1

20 yaşındaki kız kardeşimizi öldürdüler. Daha niceleri gibi adını ölümüyle öğrendiğimiz Özgecan, evine gitmek için bir dolmuşa binmişti. Gidemedi. Hangimiz girseydi o dolmuştan içeri, aynı feci sona yürüyecekti. Velhasıl kendini hayatta sananlar biliyor ki şimdi, bu biraz da geride kalanların cenazesi.

Devasa bir kadın mezbahası bu ülke, “ahlakla, namusla” kirletilmiş derin bir kan denizi…

Bütün kadınlar bilir. Bazı kuralları vardır bir mezbahada yaşamanın. Boş sokaklarda tek başına yürürken dikkat edeceksin. Otobüsler ineceğin duraktan önce boşalırsa, yolun kalanını kalbin elinde gideceksin. Yok saymaya çalıştığın bir endişe ele geçirecek kalbini. Aklında hep feci ihtimaller dolanacak. Hindistan’dan korkunç haberler gelmişti hani, ruhuna teyellenen sızıyla hatırlayacaksın. Otobüsler, toplu tecavüzler, öldürülen kız kardeşlerin... Ve bileceksin çok kötü şeyler sadece çok uzakta yaşanmaz. Maalesef defalarca öğrettiler bunu sana ve sen bunu defalarca öğrendin.

Mesela arkadaşlarla eğlenilmiş bir gecenin sonunda, mesela mesainin azıcık uzadığı bir kış akşamında, mesela bazen de güpegündüz tenha bir sokakta… eve giderken her çıtırtıya kulak kesileceksin, her gölgeye dikkat. Kalbin felaketi haber veren tellal gibi küt küt atacak.

Arkandan ayak sesleri duyarsan muhakkak hızlanacaksın. Kendini ışıklı bir caddeye, azıcık kalabalık bir yere atacaksın. Işıklı cadde ya da kalabalık seni korurmuş kollarmış gibi.

Oysa bileceksin. Başına ne gelirse gelsin… Kocan mesela bir tokat attığında, abin mesela namus diye böğürüp bıçağa sarıldığında, hiç tanımadığın yabancılar mesela –ya da en yakınların- etini acıtmak için uzanıp ruhunu kanattığında, o kalabalık seni katiyen korumayacak, bileceksin. Yardım istemek için, boğulur gibi elini kaldırdığında, evvela kılığına bakacak o cehennem zebanisi kalabalık. O gün ne giymiştin? Çok mu makyaj yapmıştın? Acaba biraz fazla mı gülümsemiştin? Başlangıçta kuyruk sallamıştın da sonradan ağız mı değiştirdin yoksa, ha?

Birlik olup soracak cehennemden sesler korosu: Ne yani baban boşuna mı dövüyor seni? Abin yok yere mi kana buladı elini? Kocan durduk yere mi çekti sanki tetiği? Ne yaptın sen kim bilir, kim bilir ne yaptın? Nasıl beş paralık ettin o adamcıkların haysiyetini, namusunu, şerefini? O kalabalık ahlak ve namus laflarını mesela her şeyden çok sever. Seni diyelim sevgilinle el ele görseler, dünyayı dar ederler. Öpüşsen, metrolardan anons geçerler. Flört etsen dinle kitapla tehdit ederler. Ama sıra kendi aralarındaki tecavüzcülere geldi mi onları cansiperane kollar, gözetirler. Katillerini kırpıp televizyon yıldızı bile yapar bunlar. Şaşılacak bir şey yok elbet. Tam teşekküllü bir mezbahanın kusursuzca çalışabilmesi için çok lazım olan ahlak çünkü, tam da böyle bir şeydir, bütün kadınlar bilir.

İşte bunların da pekâlâ farkında olduğun için, kalabalığa doğru koşarken bileceksin onlara güvenilmeyeceğini. Kime güveneceksin peki? Sahi, kim koruyacak seni bu zebanilerden? Adalet mi?

Hâkim diyecek ki “iyi de kızım, senin de üstünde tayt varmış ama!” O hâkim var ya, o hâkim bey amca, sen mesela tayt giydin diye, el âlem içinde yüksek sesle güldün, tanımadığın birine saat sordun yahut gece eve geç geldin diye katillerinin cezasında iskontoya gitti yıllarca bu mezbaha ülkesinde. Tecavüzcüler “aslında iyi çocuklardı” diye, katiller “zavallının gururu çok incinmişti” diye, felekzede kategorisinde aklanıp paklandı, ödül gibi cezalarla kurtardı paçayı bu riya denizinde. Bu yüzden bitmek bilmedi senin cehennemin. Bu yüzden böyle kolay yakabildiler canını her seferinde.

Biliyorsun bu ilk değil. Bütün kadınlar bilir. Daha önce defalarca öldün sen, 14 yaşında, 19 yaşında, 27 yaşında, 39 yaşında, 51 yaşında, defalarca, defalarca… Sadece geçen sene bile 257 defa öldürdüler seni. Yazıyla yazıyorum bak, tam iki yüz elli yedi defa.

Ve bu böyle olduğu, olabildiği için fink atıyor şimdi katillerin ortalıkta. Kendilerinden öncekilerden aldıkları cesaretle geliyorlar üstüne. Hayır, hiçbiri binde bir görülen feci bir hastalıktan mustarip değil, münferit vakaların vampir dişli canavarları değil hiçbiri. Birilerinin babası, birilerinin evladı, birilerinin komşusu bu adamlar. Sabah kızlarının başını okşadılar, öğlen annelerinin elini öptüler filan, öylesine aramızdalar. Kıllarına zarar gelmeyeceğini bilmenin gönül rahatlığıyla yaşıyor; güçlerini kendilerini koruyan o kalabalıktan, yaptıklarının yanlarına kâr kalacağını bilmenin ferahlığından alıyorlar. Hacısı, hocası, babası, dayısı, kocası, danası, polisi, hâkimi, mahallelisi, dedikoducu teyzesi… devasa bir suç örgütü bunlar. İyi bak, kolay tanırsın onları. Bilerken bıçaklarını “kadınlar çiçektir”, “analar kutsaldır” masalları anlatmaya bayılırlar.

Ölmemek için daha fazla, kanamamak için artık bu mezbahada, üstüne üstüne yürüyeceklerimiz, ayağımızın altında ezeceklerimiz… bir gün, evet uzak bir sılayı anar gibi burnumun direği sızlayarak söylüyorum belki ama bir gün, bir gün muhakkak bu cehennem tarihinden sonsuza dek sileceklerimiz onlar.

Özgecan’ı öldürdüler. Bıraksak hepimizi öldürür bunlar. Üzgünüz. Ama daha çok öfkeli şimdi. Ve kederimizden çok öfkemiz değiştirecek bu mezbahanın akıbetini…

Cidden var mı bu şekilde savunanlar!! Düzgün düşünemeyen adam Dna dan yakalanmamak için ellerini bileklerinden kesmeyi nasıl akıl edebiliyor acaba?

Bir de cümle kurmayı becerebilseydin bari.
bu ne demek ya gözlerime inanamadım. yazık insanlığını kaybetmiş bu tür insanlarla aynı yerde yaşıyoruz. bak arkadaşım o minibüstekiler babası oğlu ve arkadaşları gepegenç kıza zorla tecavüz etti boğazını kesti yetmedi yaktılar ve dereye attılar yazdıklarını bir annene bir kızkardeşin ya da ablana okut bakalım daha sonra onların yüzüne bakabilecek misin

Özgecan ile ilgili kötü yazılara bakmıyorum ben dayanamıyorum.sinirlerim bozuluyor.insanlar çok kötü olmuş.çok hırslılar çok tahammülsüzler,Allah korkusu yok.yemin ediyorum sanalda hatta kk da bile ne iğrenç ne pis beyin yüzüne kusulası insanlar var bugün gördüm bunu.

Özgecan..Özge kızımın da ikinci adı,bu ismi her duyuşumda daha bi yanıyor içim.rahat uyu diyemiyorum çünkü katilleri hak ettiği cezayı almayacaklar biliyorum.

Ha bu arada "kaderinde böylesi bir ölüm varmış demek ki..." deyip geçenlerde vardır şimdi...

• Allahım buna yürek nasıl dayanır ya . Utanç dolusun erkeklik. Utanç dolusun insanlık.. #ÖzgecanAslan
ne yazılır ki içim acıyor yutkunamıyorum. okudunuz mu annesi sabah sütünü içirdim harçlığını cebine koydum okula gönderdim demiş ah yavrum ah canım.allah rahmet eylesin.bir insana bu nasıl yapılır nasıl

Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin’deki evine gitmek için bir arkadaşıyla halen Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanan cinayet şüphelisi şoför Suphi Altındöken’in minibüsüne bindi. Tarsus’ta oturan arkadaşı inince Özgecan minibüste tek yolcu kaldı.
Şoför Suphi Altındöken, Mersin’e D-400 karayolundan gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus- Mersin Otoyolu doğru saptı. Sürücünün güzergahını değiştirmesinden ‘kaçırılıp başına kötü bir şey geleceğini’ anlayınca tepki gösteren Özgecan, onunla tartıştı. Yola devam edip minibüsü tenha bir yerde durduran Suphi Altındöken’ın tecavüze kalkıştığı Özgecan, yanında taşıdığı biber gazını sıkarak karşı koydu. Boğuşma sırasında Özgecan, tecavüzcü Altındöken’in yüzüne tırnaklarını geçirip direndi. Şoför Suphi Altındöken, bıçağını çıkarıp Özgecan’a defalarca sapladı ardından araçta bulunan demir çubukla vurarak öldürdü.
Suphi Altındöken, Özgecan’ı öldürdükten sonra cesediyle birlikte Tarsus’a dönüp babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe’den yardım istedi. Onlar da gelince birlikte Özgecan’ın cesedi ortadan kaldırmak için benzin alıp ormanlık bölgeye götürüp, Cinderesi’nde yaktı.

Kız o kadar da direnmiş. Allahım ya çok üzülüyorum aklımdan çıkmıyor

Bi kızım var şimdi 2. Ye hamileyim...kızımın biyeri incinse ağlasa oturup onunla ağlıyorum.. Gözünden bile sakındığın evladına bunların. Yapılması..
Allahım annesi babası ne haldedir biz bile böyle kahrolmuşken.. Söylicek bişey bulamıyo insan çon üzgünüm çoook..

Aylin Nazlıaka‏@AylinNazliaka

Dünyada bir milyar kadınla, kadın cinayetlerine, enseste, tacize, tecavüze dur demek için dans ettik. #ÖzgecanArslan

ya ben bunada kızıyorum ben. acıları dans ederekmi protesto edeceğiz biz
bu nedir. sovmu yapıyoruz ,acımı paylaşıyoruz
kendi kızları olsa böylemi protesto edecekler. valla ben kınıyorum bunu

bu zihniyetten korkuyorum artık.
hep insan hakları dedim,hep saygı dedim. ama bazı görüşler kafamı karıştırıyor artık
ben onlara sadece acıyorum ne kadar zavallı ne kadar aciz olduklarını her seferinde gösteriyorlar. düşmanınım bile bu tür bir acıyı yaşamasını asla istemem

1. Firençvaroş ‏@Frenchvaros
    2 dk.2 dakika önce
    @AylinNazliaka Ya siz divane misiniz abla? @06melihgokcek görmeden sil bunu. Rezil eder yeminle.
  2. AntiParalel Adam ‏@AntiParalelAdam 11 dk.11 dakika önce
    @AylinNazliaka #ÖzgecanArslan davul zurna ile kutlasaydınız daha iyi olurdu bayağı üzülmüşsünüz nasıl bir zihniyet tüylerim diken diken.
valla doğru yazmışlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…