Aysel Gürel ne demiş: "Ünzile insan dölü"
kadınsak maalesef insan dölünden öte bir şey değiliz bazılarının gözünde. dün akşamdan beri kadınlara taktın diyeceksiniz belki ama gerçekten iş biz kadınlarda bitiyor.
şu satırları okuyanlar, üye ya da misafir, elinizi vicdanınıza koyun, kaçınız sofra kurulurken oğlunuzun kızınıza eşlik etmesini (yardım değil dikkat edin, yardım eden işin küçük bir bölümünü yapar, eşlik eden adil bir parçasını) öğretiyorsunuz.
kaçınız eşiniz oğlunuzun 14 yaşında kız arkadaşı olmasından gurur duyup kızının 14 yaşında erkek arkadaşı var diye kızdığında karşısına dikiliyorsunuz.
kaçınız "erkek gibi kadın" deyimini kadınlığına hakaret görüyorsunuz, kaçınız ben kadınım daha iyi olmam için "erkek gibi" olmama gerek yok diyorsunuz.
kaçınız "erkeğim benden üstün olsun" değil "ben eşimle eşit bir bireyim" diyorsunuz.
kaçınız sevgilinizle, kocanızla birlikte olduğunda "bana sahip oldu" "ona teslim oldum" gibi saçma sapan cümleler kuruyorsunuz, kaçınız sevişmeyi kadınla erkek arasında bir savaş olarak görüp her daim erkeği muzaffer kabul ediyorsunuz.
kadın olmak saçı uzun aklı kısa olmak değildir, kadın olmak eksik etek olmak değildir.
kadınsınız diye çaresiz olmak zorunda değilsiniz.
erkeklerin o korkunç hitaplarını dilinizin tespihi yapmayın.
bakire evlenirse namuslu, bakire değilse fahişe demeyin. sizin sadece iki memeniz, bir poponuz, bir çift bacağınız, bir adet zarınız yok. bir beyniniz, bir kalbiniz var. beyninizin içinde fikirleriniz var, kocanızdan ya da babanızdan bağımsız fikirleriniz.
çocuklarınızı okutun ama bilhassa kızlarınızı okutun. kocalarından dayak yemesinler diye, dayak yerlerse boşanabilsinler, çocuklarına bakabilsinler diye. eğitin kızlarınızı.
sizin kızınız ölmesin diye, başka Özgecan'lar ölmesin diye, ben ölmeyeyim diye hep birlikte yapmak zorundayız bunları.